جستجو در سایت

1392/11/04 05:01

معرفی فیلم های سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر/ «رستاخیز» +عکس های فیلم و پشت صحنه

معرفی فیلم های سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر/ «رستاخیز» +عکس های فیلم و پشت صحنه
«رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش در سی و دومین دوره جنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.

سلام سینما- احمد رضا درویش پس از 9 سال با فیلم «رستاخیز» با موضوع عاشورا در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت. تحقیق و نگارش فیلم رستاخیز از سال 1381 آغاز شد و فیلم برداری آن از  شانزدهم بهمن 1388 همزمان با اربعينِ حسيني فیلمبرداری فیلم در شهرستان  بم آغاز شد و پس از پشت سر گذاشتن بيش از ۲۵۰ جلسه فيلمبرداري در شهرهايي چون بم و شهداد كرمان، شاهرود، اصفهان، رباط كريم، کاشان، فومن و تهران در تاریخ ۱۲ دي‌ماه 1389 این بخش از کار به پايان رسيد.

پس از اثر تحسین شده «روز واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی و نویسندگی بهرام بیضایی اثر قابل توجهی در مورد عاشورا و قیام امام حسین در سینمای ایران ساخته نشد، باید دید که آیا «رستاخیز» می‌تواند لقب مهمترین اثر سینمای ایران در ارتباط با عاشورا را بدست آورد.

«رستاخیز» علاوه به زبان‌های عربی و انگلیسی دوبله شده است. نام عربی فیلم یوم الحُرّیه (روز آزادی‌) و نام انگلیسی He who said no  (آن‌که گفت نه) خواهد بود.

طارق انوار تدوینگر معروف و نامزد دریافت اسکار برای فیلم «سخنرانی پادشاه»، «رستاخیز» را تدوین کرده است و «استفن واربک» آهنگسازِ برجسته و برنده اسکار نیز برای این فیلم که دو ساعت و 50 دقیقه است و بیش از یک ساعت و نیم موسیقی دارد، موسیقی ساخته است.

 

خلاصه فیلم «رستاخیز»:

«رستاخیز» مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند.

 

عوامل فیلم «رستاخیز»:

نویسنده فیلمنامه و کارگردان: احمدرضا درویش، مدیر فیلمبرداری: حسین جعفریان، طراح صحنه و لباس : مجید میرفخرایی،طراح چهره‌پردازی: میرمحسن موسوی مدنی، مدیر تولید : سیدعلی قائم مقامی، صدابردار : یدالله نجفی، تدوین : طارق انوار، آهنگساز : استفن واربک، جلوه‌های ویژه میدانی : حمیدرضا سلیمانی، جلوه‌های ویژه رایانه‌ای : سایمون فریم، ریچارد کانوی، فیلمبردار: علیرضا برازنده  : دانش اقباشاوی، مدیر عملیات پس از فیلمبرداری: کامران

بازیگران ایرانی: آرش آصفی ، پوریا پورسرخ ، حسن پورشیرازی ، فرهاد قائمیان ، بابک حمیدیان ، بهادر زمانی ، یاور احمدی فر ، انوشیروان ارجمند ، انوش معظمی ، کوروش زارعی ، محمود محکمی ، سعید علیپور ، امیر مولوی ، علی جاویدفر ، میرطاهر مظلومی ، حمید جدیدی ، قادر پزشکی، محمدرضا حق‌گو ، علی عباسی ، تورج فرامرزیان ، بابک والی ، رضا اکبری ارطه ، ابراهیم سلطانی ، خلیل الله خواجه نظام ، پژمان جعفری سمرقندی و ... ...

بازیگران مهمان: پرویز پورحسینی ، شقایق فراهانی ، مهتاب کرامتی ، لیلا بلوکات ، زهره حمیدی ، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی.

بازیگران عرب : جمال سلیمان ، طلحت حمدی ، رضوان عقیلی و فواز سرور از سوریه، داوود حسین از کویت، جواد الشکرچی از عراق،فادی ابراهیم از لبنان

 

عکس های «رستاخیز»:

 

فیلم رستاخیز احمدرضا درویش

 

فیلم رستاخیز احمدرضا درویش

 

فیلم رستاخیز احمدرضا درویش

 

فیلم رستاخیز احمدرضا درویش

 

 فیلم رستاخیز احمدرضا درویش

 

عکس های پشت صحنه فیلم «رستاخیز»:

 

پشت صحنه فیلم رستاخیز احمدرضا درویش بابک حمیدیان

 

پشت صحنه فیلم رستاخیز احمدرضا درویش بابک حمیدیان

 

پشت صحنه فیلم رستاخیز احمدرضا درویش بابک حمیدیان

 

پشت صحنه فیلم رستاخیز احمدرضا درویش بابک حمیدیان

 

حواشی فیلم «رستاخیز»:

جواد شمقدری در ار تباط با هزینه فیلم رستاخیز: ملک سلیمان اگر در شرایط فعلی قرار بود ساخته شود، 12 میلیارد خرج برمیداشت. فیلم های 70 میلیاردی ساخته می شوند. آیا میدانید روز رستاخیز چقدر هزینه داشت؟

مسئولین سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر، که برگزارکننده آخرین جشنواره در دولت دهم بودند بسیار علاقه مند بودند که این فیلم در آن جشنواره رونمایی شود.پس از قطعی شدن عدم شدن عدم نمایش فیلم در سی و یکمین دوره جنواره فیلم فجر، عباسیان دبیر آن دوره جشنواره اعلام کرد: فیلم به علت عدم آماده شدن فنی به جشنواره نمی‌رسد که روابط عمومی فیلم «رستاخیز» در بیانیه‌ای اعلام کرد:  فیلم کاملا آماده اکران است و سازندگان و سرمایهگذاران فیلم، صلاح نمی‌دانند فیلم در جشنواره سی  و یکمین دوره فیلم فجر حضور پیداکند.

«رستاخیز» در اولین اکران خصوصی خود، بدون حضور خبرنگاران و رسانه‌ها  برای اهالی دولت تدبیر و امید، به اکران درآمد. یشتر بینندگان تحت تاثیر فیلم اشک ریختند.

احمدرضا درويش فيلم”رستاخيز” را به دوستداران عدالت و آزادگي تقديم کرده و درباره آن نوشته است:”ماجراي بي بديلِ کربلا پس از قرنها، در فرم‌هاي آييني، اجتماعي و فراملي متجلي شده است. پژواک نداي حسين (ع) همچون مسيح (ع) همه را به عدالت، شفقّت، آزادگي و کرامت انسان بشارت مي‌دهد. گرچه اشک و حسرت در عزاي حسين (ع) گواه دلدادگي به اين نماد حقيقت است ولي به گمان من فضيلت پاسخ به اين پرسش کمتر از فضيلت ماتم بر او نيست.

بنظر می رسد با توجه به مظمون«رستاخیز»، این فیلم در گیشه و کسب جوایز سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر موفقیت زیادی کسب کند.