معرفی فیلم های سی و سومین جشنواره فیلم فجر/ «مرگ ماهی»، عکس های فیلم، پشت صحنه، پوستر و حواشی

سلام سینما- «مَرگِ ماهی» چهارمین ساخته و آخرین بخش از سه گانه روحالله حجازی در سودای سیمرغ سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این فیلم پر بازیگر، اثری متفاوت در کارنامه کاری روحالله حجازی محسوب میشود و حجازی «مرگ ماهی» را کامل ترین فیلم خود می داند. این فیلم اجتماعی-خانوادگی، داستان یک خانواده است که به دلیل یک اتفاق، دور هم جمع می شوند. اگرچه «مرگ ماهی» در ادامه «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» ساخته شده است اما فضایی کاملا متفاوت نسبت به آن دو فیلم دارد. فیلم قبلی روحالله حجازی به نام «زندگي مشترک آقاي محمودي و بانو» در بخش خارج از مسابقه سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت. سرمایهگذاری فیلم «مرگ ماهی» بر عهده ی بانک پاسارگاد، شرکت پارس آرین و سیدروحالله حجازی بوده است.
ریما رامین فر خطاب به تماشاگران آینده «مرگ ماهی» گفت:
"این فیلم شبیه هیچ کدام از آثاری که تا الان دیدید نیست."
خلاصه فیلم «مرگ ماهی»:
همیشه فکر میکردم ماهیها موقع مردن، وقتی لب میزنن، یه چیزی میخوان بگن که من اونو نمیشنوم...
شعار فیلم «مرگ ماهی»:
ماهیهایی هستیم که دوستت دارم ،روی لبانمان مرده است.
عوامل فیلم «مرگ ماهی»:
کارگردان، نویسنده، تهیهکننده: سیدروحالله حجازی/ مدیر فیلمبرداری: محمود کلاری/ صدابردار: وحید مقدسی/ طراح چهرهپردازی: مهرداد میرکیانی/ طراح صحنه: کامیاب امین عشایری/ طراح لباس: گلناز گلشن/ تدوین: هایده صفییاری، سپیده عبدالوهاب/ صداگذار: امیرحسین قاسمی/ موسیقی: حامد ثابت/ جلوههای ويژه بصری: جواد مطوری/ مدير توليد: وحيد مشاری، پیمان جعفری/ مشاور رسانهای: سیدمحمدصادق لواسانی/ منشی صحنه: نائله شريفی/ منشي صحنه: نائله شريفي/ مديرصحنه: رامين غفوری/ عكاس: نويد سجادیحسينی، هدی رستمی/ عکاس: نويد سجادیحسينی/ فيلمبردار پشت صحنه: فرهاد فرهنگ
بازیگران: نيكی كريمی، علی مصفا، طناز طباطبايی، بابك حميديان، ريما رامینفر، سحر دولتشاهی، بابك كريمی، بهرنگ علوی، حسام محمودی، پانتهآ بهرام، مرواريد كاشيان، رابعه مدنی، كيميا مراديان، مليكا پارسا،حسام رحيمیمنش
عکس های فیلم و پشت صحنه «مرگ ماهی»:
برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم مرگ ماهی مراجعه کنید.
حواشی «مرگ ماهی»:
11 بازیگر سرشناس در فیلم «مرگ ماهی» به عنوان نقش اصلی بازی می کنند.
مهناز افشار که به عنوان اولین بازیگر در فیلم «مرگ ماهی» قرار داد بست، نسبت به کنار گذاشته شدنش از این پروژه شکایت کرد و گفت: (متن کامل شکایت مهناز افشار از روحالله حجازی، کارگردان و تهیه کننده مرگ ماهی)
" فیلم «مرگ ماهی» که کارگردان آن مرز های قانونمندی را آشکارا زیر پا میگذارد و در حالی که رسما مورد شکایت واقع شده، پیش از رسیدگی به شکایت ، رای داوری و حل اختلاف قانونی در بخش مسابقه جشنواره انتخاب میشود. برای کارگردان فیلم آرزو میکنم امروز که در ابتدا راهشان هستند تواضع و اخلاقمداری بزرگان سینما را الگو خود قرار دهند که این رمز ماندگاریست ... و باعث میشود تا اگر توان و استعدادی هم دارند تباه رفتارهای غیرحرفهای و غیر صادقانه نشود."
روحالله حجازی نیز به شکایت مهناز افشار پاسخ داد و گفت: (متن کامل پاسخ روحالله حجازی، کارگردان و تهیه کننده مرگ ماهی به مهناز افشار)
"اخیرا از طریق بعضی سایتها از مدعای طرح شده توسط سرکار خانم مهناز افشار مطلع شدم. قصه «مرگ ماهی» که اولین قراردادش را با مهناز افشار امضاء کرد! غصهدار است. از اینکه بازیگری که میتوانست و میبایست الگوی حرفهایگری و اخلاقمداری باشد، بیواهمه مفاد قراردادش را زیر پا، و دست عوامل پروژه را در پوست گردو گذاشت!"
تدوین فیلم «مَرگِ ماهی» توسط هایده صفییاری و دخترش سپیده عبدالوهاب انجام شده است. روح اله حجازی درباره حضور دو تدوینگر در این فیلم گفت:
"هر سه فیلم قبلی من توسط خانم عبدالوهاب تدوین شده بود اما از ابتدا احساس میکردم که این فیلم از جهت پرسوناژ و مدلی که دارد، بسیار سخت است و دوست داشتم که برای اولینبار تجربه حضور دو تدوینگر شاخص که هرکدام برای تدوین یک فیلم فوقالعاده کافی هستند را در کنار یکدیگر داشته باشم بنابراین فکر میکنم این همکاری برای خانم هایده صفییاری و عبدالوهاب هم جذاب بوده باشد."
محمود کلاری درباره فیلم «مرگ ماهی» گفت:
"«مرگ ماهی» در عین رئالیستی بودن لایههای پنهانی دارد که فیلم را جذاب میکند. فیلم برای نسل جوان ما که با سینمای روز دنیا در ارتباط است و شاید دیگر با شکلهای متداول درام سینما و بازیگری کیف نمیکند، جذاب خواهد بود. این فیلم در قصهگویی، فرم بصری، بازی و ... از فضای معصوم فاصله میگیرد و من حاضرم تضمین کنم که بیننده آن را دوست دارد."
فیلم های قبلی روحالله حجازی در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر راه پیدا نکرده اند.
بهرنگ علوی درباره حضورش در فیلم «مرگ ماهی» گفت:
"حقیقت این است که فکر میکردم، امسال هم در جشنواره فیلم نداشته باشم و کمی حس ناامیدی داشتم اما بعد از دو سال کارگردانی پیدا شد که جسارت این را داشت که به من با یک نقش متفاوت فرصتی دوباره بدهد. خوشحالم که آقای حجازی بعد از فیلم «دربند» یک نقش متفاوت پیشنهاد کرد و برایم افتخار است که در فیلمی حضور یافتم که میتواند افتخار کارنامه بازیگریام باشد."
روحالله حجازی درباره فیلم «مرگ ماهی» گفت:
"«مرگ ماهی» نسبت به کارهای قبلیام به معنای واقعی سینما است نه اینکه آثار قبلیام سینما نبودند، اما مرگ ماهی سینما به معنی اصیل کلمه است و این اثر لحظاتی دارد که با قاب بندی و نور محمد کلاری به همراه بازیگری خوب آن ماندگار خواهد شد."
روحالله حجازی درباره جشنواره فیلم فجر گفت:
"باید بگویم که جشنواره فجر برای شخص من جشنواره مهمی است و سیمرغم را هم از آن گرفتهام، بنابراین کمتر به جایزه فکر میکنم اما تاکید دارم که این جشنواره برای سینمای ملی ما مهم است به همین دلیل باید برای آن احترام قائل شویم. ضمنا معتقدم اگر واکنشی به عدم حضور فیلمی در جشنواره میشود، شاید به این دلیل است که همه سینماگران ما دوست دارند در این فستیوال حاضر باشند، چرا که تمام فیلمسازان بزرگ ایران جوایز اولشان را از جشنواره فجر گرفتهاند."
محمد احسانی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی از پشت صحنه فیلم «مرگ ماهی» بازدید کرده است.
پوستر فیلم «مرگ ماهی»:
پوستر این فیلم توسط میثم میرزایی طراحی شده است.