جستجو در سایت

1393/11/12 15:45

معرفی فیلم های سی و سومین جشنواره فیلم فجر/ «جامه‌ دران»، عکس های فیلم، پشت صحنه، پوستر و حواشی

معرفی فیلم های سی و سومین جشنواره فیلم فجر/ «جامه‌ دران»، عکس های فیلم، پشت صحنه، پوستر و حواشی
فیلم «جامه دران» به کارگردانی حمیدرضا قطبی در بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

سلام سینما- فیلم «جامه دران» اولین ساخته حمیدرضا قطبی در بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این فیلم سه اپیزودی که قصه محور است توسط سه زن روایت می شود. فیلم «جامه‌دران» براساس یکی از رمان‌های ناهید طباطبایی که به همین نام نوشته شده، ساخته شده است. حمیدرضا قطبی، فيلمنامه جذاب و منسجم فيلم «جامه دران» را از ويژگي هاي فيلمش مي داند. این فیلم به مضامینی چون بی عدالتی های اجتماعی و طبقاتی و نقد رفتار فردی و کتمان حقیقت می پردازد. حمیدرضا قطبی پیش از فیلم «جامه دران»، فیلم های کوتاه و مستند زیادی مانند «زادگاه من» ، «ویلای اجاره ای» و ... ساخته است. این فیلم محصول بشرا فیلم است.

 

نظر مصطفی زمانی ، افسر اسدی و سیدجمال ساداتیان درباره فیلم «جامه دران»:

مصطفی زمانی: فیلم بیشتر به درون احساس یک زن رسوخ می‌کند. با اينكه فيلم روايت زنانه دارد اما هميشه پاي يك مرد در ميان است.  در آن دهه آن نوع فرهنگ رفتاری با زن جا افتاده و به صورت عریان بود و امروز همچنان این رفتار وجود دارد، اما مخفی است. این فیلم بدعتی است و به نظرم شرافتمندانه است.

سیدجمال ساداتیان: جامه دران یک فیلم به‌شدت حسی است که روایت زنانه‌ای دارد و قصه یک خانم را روایت می‌کند و به نظرم خانم‌ها بهتر می‌توانند با این کار ارتباط برقرار کنند. شاید نسل جوان ما 30 سال پیش را ندیده باشد و با این فیلم به راحتی می‌توانیم به عقبه خود و رفتارمان توجه کنیم و بررسی کنیم که با تغییرات اجتماعی رفتارها تا چه اندازه تغییر کرده است.

افسر  اسدی: سواد فیلم‌شناسی‌ام به من می‌گوید «جامه‌دَران» فیلم آبرومند و کم نقصی است.

حسن حسندوست: «جامه‌ دران» اثری قوی و محکم است و به واسطه هوشمندی کارگردان فیلمی زیبا و تاثیرگذار را شاهد خواهیم بود.

 

خلاصه فیلم «جامه دران»:

درباره زنی به نام شیرین است که در مراسم ختم پدرش به روابط جدیدی در زندگی او پی می‌برد و حقایقی تازه را کشف می‌کند.

 

شعار فیلم «جامه دران»:

همیشه چیزهای زیادی برای پنهان کردن وجود داره...

 

عوامل فیلم «جامه دران»:

کارگردان: حمیدرضا قطبی/ نویسنده: ناهید طباطبایی، حمید قطبی‌زاده/ تهیه کننده: سیدجمال ساداتیان/ مدیر فیلمبرداری: علی‌محمد قاسمی/ صدابردار: یدالله نجفی/ صداگذاری و میکس: امیرحسین قاسمی/ طراح چهره پردازی: ایمان امیدواری/ طراح صحنه و لباس: بابک کریمی‌طاری/ تدوین: حسن حسندوست/ منشی صحنه: سعیده دلیریان/ موسیقی: سعید انصاری/ مشاور رسانه ای و روابط عمومی: آریان امیرخان/ عکاس: سیدمحمدحسین ساداتیان

بازیگران: مهتاب کرامتی، مصطفی زمانی،‌ پگاه آهنگرانی، افسر اسدی، محمود بهروزیان، فرزانه نشاط‌خواه، الهام نامی

 

عکس های فیلم و پشت صحنه «جامه دران»:

 

مصطفی زمانی و باران کوثری در فیلم جامه دران

 

پگاه آهنگرانی در فیلم جامه دران

 

فیلم جامه دران با بازی مهتاب کرامتی

 

مصطفی زمانی در فیلم جامه دران ساخته حمیدرضا قطبی

 

پگاه آهنگرانی و مصطفی زمانی در فیلم جامه دران

 

باران کوثری در فیلم جامه دران

 

باران کوثری و جمال ساداتیان و حمید رضا قطبی در پشت صحنه فیلم جامه دران

 

برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم جامه دران مراجعه کنید.

 

حواشی «جامه دران»:

ابتدا قرار بود محمدرضا فروتن، لیلا حاتمی، هانیه توسلی و هنگامه حمیدزاده در فیلم «جامه دران» بازی کنند.

هانیه توسلی به دلیل حضورش در سریال شاهگوش نتوانست در فیلم «جامه دران» بازی کند و پگاه آهنگرانی جایگزین وی در این فیلم شد.

مصطفی زمانی در دو نقش پدر و پسر فیلم «جامه دران»  بازی می کند.

فیلمنامه فیلم «جامه دران» توسط امیر مهاجر سلطانی بازنویسی شده است.

مصطفی زمانی درباره حضورش در فیلم «جامه دران» گفت:

"ساداتيان تهيه‌كننده‌اي است كه در وهله اول به فيلم احترام مي‌گذارد. پس از خواندن فيلمنامه متوجه شدم كه دوست دارم در اين فيلم بازي كنم و بايد در آن حضور داشته باشم. همزمان با آن چند پيشنهاد ديگر هم داشتم اما به علت تسلط حسي مناسب قطبي به فيلمنامه و فيلم ترجيح دادم آن را بپذيرم. با وجود شرايط سخت جوي و يخبندان شمال كشور در سال گذشته، امروز گمان مي‌كنم اين فيلم بخش خوبي از زندگي‌ام بوده است."

سیدجمال ساداتیان برای فیلم‌های «چهارشنبه‌سوری» ، «به رنگ ارغوان» و «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» سیمرغ جشنواره فیلم فجر را دریافت کرده است. او درباره گرفتن سیمرغ در جشنواره فیلم فجر گفت:

"ما هم همانند هر فیلمساز دیگری که فیلمش را در جشنواره فیلم فجر شرکت می‌دهد، دوست داریم فیلم دیده شود و مورد نگاه داوران و منتقدان قرار گیرد و اگر شرایط کسب جایزه را دارد سیمرغ را هم بگیرد. به نظرم بزرگترین تنبیه برای یک فیلمساز این است که اگر فیلمی در شأن مخاطب نساخت، به تماشای آن نرود و از آن فیلم استقبال نشود. به نظرم با این تنبیه، دیگر نیازی نیست در چرخه اکران و با ممیزی و یا سانسور کردن، آن فیلم را نابود کنیم."

به گفته ی سید جمال ساداتیان، مهتاب کرامتی بعد از دیدن فیلم «جامه دران» به شدت منقلب شده بود.

حمید رضا قطبی درباره شکل گیری فیلم «جامه دران» گفت:

"سال 86 رمان جامه‌دران نوشته ناهید طباطبایی را مطالعه کردم که ضمن خواندن این رمان سه قسمتی بسیار متاثر شدم و به علت آشنایی قبلی که با خانم طباطبایی داشتم، با او تماس گرفتم و ایده اقتباس سینمایی را مطرح کردم. فیلمنامه اولیه توسط طباطبایی نوشته شد اما به قصه وفادار نبود. پس از آن چندبار فیلمنامه را بازنویسی کردم و بازنویسی نهایی با کمک امیر مهاجر سلطانی انجام شد، تا اینکه سال 90 موفق به اخذ پروانه ساخت شدیم. از آن زمان بسیار تلاش کردیم تا جامه‌دران به مرحله ساخت برسد."

در فیلم «جامه دران» برای نمایش سال 1345 از فضای موزه ی سینمای سمنان استفاده شده است.

 

پوستر فیلم «جامه دران»:

 

پوستر فیلم جامه دران