جستجو در سایت

1404/04/21 11:30

کتاب تأملات سینمایی کوئنتین تارانتینو در نوبت اول منتشر شد

کتاب تأملات سینمایی کوئنتین تارانتینو در نوبت اول منتشر شد
کتاب «تأملات سینمایی کوئنتین تارانتینو» توسط نشر هرمس به چاپ رسید.
به گزارش سلام سینما

اگر شیفته سینمایید و دارای ذهنی خیال‌‏پرداز، و اگر مسحور ستارگان سینمایید و آثارشان (به‌‏طور خاص، هالیوود به‌‏مثابۀ کارخانهٔ رؤیاسازی و بازنمود سرزمین مه‌‏آلود افسانه‌‏های شاه پریان و ادامهٔ سنت قصه‌‏گویان بزرگ تاریخ، از شهرزاد در شرق تا هانس کریستین اندرسن در غرب) و اگر در سطحی بالاتر با هنرهای نمایشی و ادبیات دراماتیک آشنایی دارید و هنر را ابزار بازنمایی نور و معنای نهفته در دل جهان سرد و تاریک پیرامونمان می‌‏دانید، شما مخاطب این کتابید.

اثری که برای هر سینمادوستی خواندنی است و سرشار از بی‌‏شمار نکته و داستانِ گفته و ناگفته. مضمون کتاب چنان که از عنوانش برمی‌‏آید تأملات یکی از بزرگان سینما است دربارهٔ برهه‌‏ای مهم و حساس در تاریخ فرهنگ و هنر معاصر: سینمای دههٔ ۱۹۷۰، عصر گذار از هالیوود قدیم و دورۀ طلایی‏اش و آن جهانِ زیبا و بی‌‏نقص و عبور از پرتنش‌‏ترین دههٔ تاریخ معاصر، یعنی دهۀ ۱۹۶۰ تا شکل‌‏گیری هالیوودِ جدید در دههٔ ۱۹۷۰، از چشم‌‏انداز نوجوانی تیزبین و هوشمند که در دهۀ ۱۹۷۰ از نزدیک شاهد این گذار و پیامدهای بزرگش بود و خود در دهه‌‏های بعد به یکی از بزرگان و معتمدان و نقاط امید هالیوود تبدیل شد، سینماگری استخوان‌‏ترکانده که هیچ دوره‌‏ای را در مدارس و دانشگاه‌‏های سینمایی طی نکرد، اما فراتر از هر چهرهٔ آکادمیکی در سینما، تأملاتش را با ما در میان می‌‏گذارد.

تارانتینو در سال ۲۰۲۰ قراردادی را با انتشارات هارپرکالینز برای نوشتن دو کتاب امضا کرد. نخستین اثر در واقع همان فیلم‏نامهٔ روزی روزگاری در هالیوود بود که آن را به‌‏صورت رمان درآورد و دومین کتابش تأملات سینمایی است که در نوامبر سال ۲۰۲۲ منتشر شد.

در بخشی از کتاب چنین می‌خوانیم: «هیچ فیلمی مانند رانندهٔ تاکسیِ اسکورسیزی، تا آن زمان، هرج‌‏ومرج زندگی خیابانی را در نیویورک دهۀ هفتاد چنین به تصویر نکشید، و تماشاگران با تشخیص این موضوع از آن لذت می‌‏بردند. پیش از آن، خشونت و نومیدی و زشتی و کمدیِ احمقانه هرگز با چنین شور و دقتی در فیلمی هالیوودی به تصویر کشیده نشده بود. فیلم حال‌‏وهوای واقع‌‏گرایانه‌ای داشت که احساسش می‌‏کردیم زیرا به درستیِ آن پی بردیم.
تنها بار دیگری که این سطح از اصالت و درستی چیزی را در کنار تماشاگران کارسون توئین سینما و در حال تماشای فیلمی که روی پرده پخش می‌‏شد احساس کردم هنگام دیدن فیلم مَک بود.
رانندهٔ تاکسی، قبل از رسیدن به نقطهٔ اوج خود و آن صحنهٔ تیراندازی نهایی، قسمت‌‏هایی داشت که تماشاگران به آن‌ها واکنشی جدی نشان دادند.
از همان ابتدا تماشاگران فکر می‌‏کردند تراویس آدمی کله‌شق و خل‌‏وضع است. آن‌ها او را مضحک می‌‏دیدند و هرچه فیلم بیشتر پیش می‌‏رفت، تراویس را مضحک‌‏تر نشان می‌‏داد و به نظرمان بامزه‌‏تر می‌‏نمود. اما فکر نمی‌‏کردیم او فقط خل‌‏وضع باشد؛ گمان می‌‏کردیم تراویس بیکِل موجودی ابله نیز باشد.»

کتاب «تأملات سینمایی کوئنتین تارانتینو» با ترجمه حمیدرضا خطیبی در ۴۹۱ صفحه و با قیمت ۶۹۶ توسط نشر هرمس به بازار کتاب آمده است.


ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image