لوگوی سریال «جیران»
پریناز ایزدیار به «جیران» ...
در سلامسینما جستجو کنید
سریال خانگی |عاشقانه ، تاریخی
Jeyran
از ۲۵۳ رای
-
زنهار که طراز و طریقت گم شده و مجاز و حقیقت به هم آمیخته. سهم رعیت کابوس است و سهم سلطان تخت طاووس. کجاست تدبیر کریمخان که تاج شاهی پس بگیرد از ما ندانمکارها؟ کجاست شمشیر نادر که انتقام بکشد از ما خرابکارها؟ مملکت آشفته است و امیرکبیر در گور خفته است. هر نامی آبستن ننگ است و هر صلحی آبستن جنگ. آدمیزاد قبله عالم هم که باشد پناه میخواهد. قلعهای میخواهد که جانپناهش باشد. برای اولاد آدم هیچ قلعهای محکمتر از عشق نیست. بدهید همهجا جار بزنند که : ایهالناس! دیروز در حوالی تجریش پادشاه شما عاشق شد ...
کارگردان: حسن فتحی
نویسنده: حسن فتحی، احسان جوانمرد
حسن فتحی در آخرین عاشقانه خود این بار به سراغ داستانی تاریخی و واقعی رفته و روایتگر دلدادگی سلطان قاجار به سوگلی محبوبش است. قطعاً سریال «جیران» را باید یکی از مهمترین سریال های سال ۱۴۰۰ دانست، حداقل تا به این جای کار و خبرهایی که از آن منتشر شده است گویای این مطلب است.
برای دیدن سریال جیران همینقدر کافی است که بدانید کارگردان و نویسنده آن حسن فتحی میباشد. این موضوع میتواند یک برگ برنده برای این سریال باشد چرا که او کارنامة بسیار درخشانی در زمینه ساخت سریالهای عاشقانه و تاریخی دارد. حسن فتحی بعد از تجربه موفقیتآمیز سریال «شهرزاد» و بعد از تمام شدن فیلم سینمای «مست عشق» (این فیلم درباره مولانا و شمس میباشد) که از بازیگران ایرانی و ترکیهای در آن استفاده کرده بود در جدیدترین اثر خود که برای شبکه نمایش خانگی آماده میشود که به زندگی ناصرالدینشاه و اتفاقات بعد از مرگ امیرکبیر میپردازد.
فتحی پیشتر سریال موفق «شهرزاد» را برای شبکه نمایش خانگی تولید کرده بود. ماجرای این سریال در سال ۱۳۳۲ جریان دارد و یک درام تاریخی و عاشقانه است که بازیگران توانمندی در آن به ایفای نقش پرداختهاند. سریال «شهرزاد» همزمان در آلمان و آمریکا نیز پخش شد و یکی از پرهزینهترین سریالهای نمایش خانگی بود. همچنین موسیقی شنیدنی این سریال توسط محسن چاووشی خوانده شده که بسیار موردعلاقه و توجه مخاطب قرار گرفت.
آنچه تا به امروز در سریالهای حسن فتحی تماشا کردهایم آثاری برجسته با خط داستانی جذاب، بازی خوب و باورپذیر بازیگران و موسیقی منحصربهفرد بوده که بارها مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.
علاوه بر «شهرزاد» سریالهای موفق و خاطرهانگیزی همچون «پهلوانان نمیمیرند»، «شب دهم»، «روشنتر از خاموشی»، «میوه ممنوعه»، «مدار صفر درجه» و «زمانه» را برای سیمای ملی تولید کرده بود که هرکدام در زمان خود از پرمخاطبترین آثار تلویزیون محسوب میشدند.
این موضوع باعث شده تا او شناخت بسیار مناسبی از انتظارات مخاطبان ایرانی به دست آورده و استاد پیداکردن رگ خواب آنان و ساخت آثار ملودرام و عاشقانه جذاب لقب بگیرد.
وجود اسماعیل عفیفه در مقام تهیهکننده، مزیت دیگری بوده که این سریال را در کانون توجه قرار داده، چرا که ترکیب او با حسن فتحی در آثاری همچون «همسایهها»، «فردا دیر است»، «اشکها و لبخندها»، «در مسیر زایندهرود»، «میوه ممنوعه» و «زمانه» همواره نتایج مناسبی را به دنبال داشته است.
این سریال در آبان سال ۱۳۹۸ توانست موفق به اخذ پروانه ساخت از شورای پروانه آثار غیرسینمایی شود.
فتحی برای اثر جدیدش برهه تاریخی جذابی از تاریخ معاصر ایران را انتخاب کرده که جذابیت بیشتری به این سریال داده است. داستان سریال درباره عشق ناصرالدینشاه به یکی از زنان حرمسرایش به نام جیران است. جیران یکی از همسران محبوب و اولین سوگلی ناصرالدینشاه بوده. جیران، با سایر زنان دربار ناصرالدینشاه فرق داشته. شیفته شکار و اسبسواری بوده و هنگام سواری، چکمه و لباس مردانه میپوشیده. اولینبار برای فراگرفتن رقص به دربار قاجار راه پیدا میکند ناصرالدینشاه در اولین نگاه به او دل میبندد.
باید خاطرنشان کرد که این سریال دارای منبع تاریخی است و وقایع موجود در آن همگی بر اساس واقعیات نگاشته شده. جیران در واقع نام خدیجه خانم تجریشی یا همان فروغالسلطنه است. او نخستین سوگلی ناصرالدینشاه بود و ابتدا برای یادگیری رقص به دربار ناصرالدینشاه راه پیدا کرده بود. اما پادشاه در همان نگاه اول عاشق وی شده و به سبب چشمهای درشتی که داشته، نام جیران را بر روی او گذشته است.
این موضوع سبب شده تا این سریال تا حدی به سریال «حریم سلطان» محصول کشور ترکیه شبیه باشد.
وجود بازیگران توانا فاکتور دیگری است که سبب شده تا این سریال جذابیت بیشتری به خود بگیرد. این اثر دارای ترکیب بازیگران مطرح فراوانی است که باعث شده تا بهعنوان یکی از پربازیگرترین آثار شبکه نمایش خانگی تلقی شده و آن را از دیگر آثار متمایز نماید.
بهرام رادان در این فیلم در نقش ناصرالدینشاه قاجار به ایفای نقش میپردازد. رادان که پس از درخشش در دهه هشتاد، مدتی از بازیگری دور بود، بعد از بازگشت به سینما با فیلمهای موفقی همچون «عصر یخبندان»، «بارکد»، «چهارراه استانبول»، «سونامی» و «ایده اصلی» توانست دوباره به محبوبیت زیادی برسد. بهرام رادان در یک سال گذشته بهغیراز حضوری کوتاه در فیلم «گربه سیاه» به تهیهکنندگی خودش، تماموقت و انرژی خود را صرف بازی در سریال «جیران» حسن فتحی کرده است.
پریناز ایزدیار در این مجموعه نقش جیران سوگلی ناصرالدینشاه را بازی میکند. دو نقش درخشان کارنامه پریناز ایزدیار به همکاریهایش با حسن فتحی در سریالهای «شهرزاد» و «زمانه» برمیگردد و حالا در سومین همکاری، ایزدیار نقش اصلی سریال «جیران» را برعهده گرفته است.
مریلا زارعی در دومین حضور خویش در شبکه نمایش خانگی در نقش مادر ناصرالدینشاه (مهدعلیا) جلوی دوربین حسن فتحی قرار میگیرد. زارعی پیشازاین تجربه بازی در سریال مانکن را در شبکه نمایش خانگی داشته است. وی همچنین در فیلم سینمایی «کیفر» با حسن فتحی همکاری داشته است.
ملک جهان خانم ملقب به مهدعلیا همسر محمدشاه و مادر ناصرالدین شاه قاجار بود، او از مهمترین چهرههای درباری آن دوره محسوب می شود که به تحریک او میرزا تقیخان امیرکبیر از مقام صدارت اعظم برکنار و کشته شد.
امیر جعفری در دومین حضور خویش در شبکه نمایش خانگی بعد از سریال «ممنوعه» این بار در نقش میرزا آقاخان نوری، صدراعظم ناصرالدینشاه قاجار در این سریال به ایفای نقش میپردازد.
وی قبل از این سریال در سه اثر دیگر حسن فتحی، یعنی «میوه ممنوعه»، «پستچی سه بار در نمیزند» و «کیفر» با وی همکاری داشته است.
میرزا آقاخان نوری دومین صدراعظم ناصرالدینشاه قاجار بود. وی به همراه مهدعلیا در عزل امیرکبیر نقش داشت و بهواسطه چنین خدمتی بعد از عزل و وفات امیر صدراعظم ناصرالدینشاه شد، وی در اداره امور مملکت بسیار بیکفایت بود.
مهدی پاکدل بعد از تجربهای موفق با سریال «همگناه» در شبکه نمایش خانگی و مجموعههای موفقی همچون «کیمیا» و «ستایش» در سیمای ملی این بار ایفاگر نقشی متفاوت در سریال «جیران» شده است. وی نقش سلمان را در این سریال بر عهده دارد.
گلین خاتون، اولین همسر رسمی و عقدی ناصرالدین شاه بود که در تبریز ازدواج کردند. گلین یک واژه ترکی به معنای عروس است. گلین خاتون دختر نوزدهمین پسر فتحعلیشاه بود و اصل و نسب قاجاری داشت. گلین خاتون مادر اولین ولیعهد رسمی شاه یعنی سلطان محمود میرزا بود، بچهای که فقط ۱۱ماه عمر کرد.
خجسته خانم جهانبانی(تاج الدوله) جدش به قاجاریها میرسید و یکی از همسران رسمی شاه بود. هفت ماه بعد از قتل امیرکبیر به جان ناصرالدین شاه سوقصد شد و او هم، معینالدین میرزا(فرزند تاجالدوله) را ولیعهد رسمی خودش کرد.
دیگر بازیگران این اثر:
- مهدی کوشکی در نقش ملیجک
- ستاره پسیانی در نقش نقره
- امیرحسین فتحی در نقش سیاوش
- مرتضی اسماعیل کاشی در نقش خواجه روشن
- الهام نامی در نقش شکوهالسلطنه
- فاطمه مسعودی فر در نقش سارای گرجی
- غلامرضا نیکخواه در نقش عزیز آقا
- سیاوش چراغی پور در نقش کوچول خان
- محمد شیری در نقش خواجه باشی
- پاشا جمالی در نقش شمشاد خان
- حسن موذنی در نقش گلشن
در این میان امیر جعفری، امیرحسین فتحی، پریناز ایزدیار، گلاره عباسی، الهام نامی، پاشا جمالی، غزل شاکری، نهال دشتی و هومن برقنورد در سریال «شهرزاد» نیز حضور داشتند.
قرار است این سریال به زودی پخش شود و شما میتوانید هر جمعه، سریال «جیران» را از سایت سلام سینما دنبال کنید و قسمت مورد نظرتان را دانلود و خرید کنید.
قسمت ۱ سریال «جیران» قرار بود که جمعه، ۲۴ دی ماه منتشر شود اما به دلیل سانسور و ممیزی، انتشار این سریال به تاخیر افتاد.
پس از پخش قسمت اول سریال «جیران»، شما میتوانید در سایت سلام سینما بهراحتی این سریال را بهصورت قانونی و باکیفیتهای متفاوت خرید و دانلود کنید. اگر بخواهید بیش از یکبار این سریال را ببینید، بهتر است آن را بهصورت قانونی از سلام سینما دانلود کنید و هرچند بار که میخواهید به تماشایش بنشینید.
پوستر قسمت اول این سریال با تصویری از بهرام رادان(ناصرالدین شاه) و امیرحسین فتحی(سیاوش) که درمیان آن دو پریناز ایزدیار(جیران) حضور دارد، نشان میدهد که قصهی این سریال، قصهی عشق آتشین ناصرالدین شاه و سیاوش به جیران است.
سریال جیران یکی از جنجالیترین سریالهایی بوده که در شبکه نمایش خانگی عرضه شده است. این اثر از همان ابتدا با حواشی زیادی مواجه شد.
دستاندرکاران این اثر با سریال «آهوی من مارال» به کارگردانی مهرداد غفارزاده دچار اختلافات حقوقی بر سر ماهیت آثارشان و خط قصهگویی در مسیری مشابه و یکسان شدند که کارشان به دعواهای حقوقی و پادرمیانی خانه سینما نیز کشیده شد.
داستان سریال «آهوی من مارال» دررابطهبا سالهای پایانی عمر ناصرالدینشاه قاجار میباشد اما سریال «جیران» دررابطهبا سالهای جوانی ناصرالدینشاه است.
از مهمترین نکات این سریال طراحی صحنه باشکوه و لباسهای شکیل بازیگران است. در این طراحیها به جزئیات توجه بسیاری شده و مخاطب در همان نگاه اول متوجه طراحی حرفهای و دقیق صحنه و لباس در این سریال، میشود.
طراحی صحنه و لباس این مجموعه بر عهده ملکجهان خزاعی، یکی از بهترینهای طراحی صحنه و لباس است. کارنامه هنری خزاعی نشان از تبحر او دارد، وی پس از اتمام تحصیلات در آمریکا در سال ۱۹۷۲ با دعوت وزارت فرهنگ و هنر به ایران بازگشت و با سمت طراح اداره تئاتر به حرفه خویش ادامه داد.
او طراح لباس و صحنه آثار مطرحی همچون: سریال تلویزیونی «سمک عیار» و «افسانههای کهن فارسی» و فیلمهای سینمایی «شازده احتجاب»، «نسل سوخته» و «اشک سرما» بوده است. وی برنده سیمرغ بلورین برای بهترین طراحی صحنه فیلمهای «تولد یک پروانه» و «بلندیهای صفر» شده است.