در سلامسینما جستجو کنید
فیلم سینمایی |درام
Leila's Brothers
از ۵۸ رای
۵.۷
لیلا در سن چهل سالگی تمام زندگی خود را صرف مراقبت از پدر و مادر و چهار برادرش کرده است. در کشوری که درگیر تحریمهای اقتصادی بینالمللی است، خانواده دائماً با هم بحث میکنند و با زیر بار بدهی خُرد میشوند. لیلا در حالی که برادرانش در تلاش برای گذراندن زندگی خود هستند، نقشهای میکشد تا با راه اندازی یک تجارت خانوادگی آنها را از فقر نجات دهد. در حالی که آنها به شدت به حمایت مالی نیاز دارند، لیلا متوجه می شود که پدرشان، اسماعیل مخفیانه یک میراث خانوادگی را پنهان کرده است. او این میراث را به عنوان یک پیشنهاد برای تبدیل شدن به پدرسالار جدید قبیله، بالاترین افتخار در سنت ایرانی، نگه داشته است. این اتفاق باعث هرج و مرج در خانوادهای میشود که از پیش نیز شکننده بود. با بدتر شدن وضعیت سلامتی پدر، اقدامات هر یک از اعضای خانواده به تدریج خانواده را یک قدم به سمت انفجار نزدیک میکند.
کارگردان: سعید روستایی
نویسنده: سعید روستایی
سعید روستایی با سومین فیلمش مرزهای سینمای ایران را درنوردیده و به عرصهی جهانی ورود کرده است. حضور این کارگردان جوان در عرصهی جهانی با یک قدم محکم آغاز شده؛ «برادران لیلا» در اولین حضور جهانی خود در بخش مسابقه هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن با فیلمهای بزرگی رقابت میکند.
چند روز قبل از شروع جشنواره سایت afp فرانسه در لیستی از استعدادهای نوظهور این دوره، نام سعید روستایی را در شمار پنج استعداد برتر کن قرار داده و انتظار میرود که استقبال از فیلم او در شهر ساحلی کن قابل توجه باشد.
لیلا دختر چهلساله خانوادهای است که در آن مسئولیت مراقبت از پدر پیر و برادرانش را به عهده دارد. آنها خانوادهای بیبضاعت هستند که مشکلات اقتصادی متعددی دارند و زیر فشار قرض هستند. لیلا برای تغییر شرایط خانوادهاش تصمیم به انجام کارهایی میگیرد که خانواده را وارد مسائل جدیدی میکند. او متوجه میشود که پدرش یک میراث خانوادگی را مخفی کرده که میتواند شرایط همه را تغییر بدهد. بهمرور با بد شدن حال جسمانی پدر و ایجاد اختلافهای مختلف، خانواده در آستانه فروپاشی قرار میگیرد ...
ترانه علیدوستی بازیگر اصلی فیلم است که نقش لیلا جورابلو، دختر خانواده را به عهده دارد. گریم او با ابروهای کلفت، تصویر متفاوتی از ترانه علیدوستی ارائه کرده است.
سعید پورصمیمی نقش اسماعیل جورابلو، پدر خانواده را بازی میکند و پسران او علیرضا، پرویز، فرهاد و منوچهر هستند.
نوید محمدزاده در نقش علیرضا جورابلو
فرهاد اصلانی در نقش پرویز جورابلو
محمد علی محمدی در نقش فرهاد جورابلو
پیمان معادی در نقش منوچهر جورابلو
نیره فراهانی در نقش مادر خانواده
مهدی حسینی نیا در نقش بایرام
مهسا باوفا در نقش مریم
اولین نمایش «برادران لیلا» در جشنواره کن بود و روز ۲۶ می، ۵ خرداد ساعت ۱۴:۱۵ در سالن انیس واردا، ۲۷ می، ۶ خرداد ساعت ۱۷:۳۰ در سالن آئورا و روز ۲۸ می، ۷ خرداد ساعت ۱۵ در سالن آی مکس به نمایش درآمد.
«برادران لیلا» در اسفند ۱۴۰۱ به صورت قاچاقی پخش شد.
همانطور که گفتیم سعید روستایی با «برادران لیلا» در سینمای جهان سربلند کرده است. کارگردان جوانی که یکی از مهمترین استعدادی سینمایی نسل جدید ایران محسوب میشود. او با اولین فیلمش یعنی «ابد و یک روز» در جشنواره فجر درخشید و بهعنوان یک فیلمساز فیلم اولی جوایز مهم آن سال را درو کرد. «ابد و یک روز» در بین تماشاگران هم تبدیل به فیلم محبوبی شد و موج جدیدی از تولید فیلمهایی درباره پایینشهر و قشر بیبضاعت را در سینمای ایران به راه انداخت که فیلمهای زیادی متأثر از آن ساخته شدند.
روستایی در دومین تجربهاش یک فیلم پلیسی اکشن به نام «متری شیش و نیم» ساخت. یک درام پلیسی نفسگیر و هیجانانگیز که خصوصاً نیمه اولش تماشاگر را روی صندلی میخکوب میکرد. این فیلم علاوه بر جشنواره فجر، در جشنواره زوریخ و بوردو هم نمایش داده شد و توانست جایزه بهترین فیلم سزار فرانسه را از آن خودش کند. بهاینترتیب روستایی اولین تجربه اکران جهانی را با موفقیت پشت سر گذاشت.
حالا او در فیلم سومش باز هم به سراغ طبقه و مردمی رفته که شناخت خوب و جامعی از احوالات و مناسبات زندگیشان دارد و باید دید داستانش این بار چقدر موردتوجه قرار میگیرد.
بههرحال روستایی بانی یک جریان جدید در سینمای روز ایران بوده و بهواسطه تسلط تکنیکی خوبش روی فنون کارگردانی، بهترین فیلمهای رئالیستی اجتماعی درباره طبقات محروم را در بین همنسلانش ساخته است. خیالمان از این نظر میتواند راحت باشد که قرار است فیلمی ببینیم که از نظر ساخت امکانات متنوعی دارد و قوه خلاقانه کارگردانش، آن را از فیلمهای شبیه خودش جدا میکند.
از طرف دیگر داستان فیلم که با بیثباتیهای اقتصادی پیوند خورده، قطعاً برای خیلی از تماشاگران همدلی برانگیز خواهد بود و علاوهبرآن دیدن ترانه علیدوستی در لوای یک دختر چهلساله مجرد خیلی کنجکاوی برانگیز است.
تهیهکننده: جواد نوروز بیگی
فیلمنامهنویس: سعید روستایی
مدیر فیلمبرداری: هومن بهمنش
تدوین: بهرام دهقانی
موسیقی: پیمان یزدانیان
صدابرداران: ایرج شهزادی و رشید دانشمند
طراح گریم: ایمان امیدواری
عکاس: امیرحسین شجاعی
طراح صحنه: محسن نصرالهی
توزیعکننده: وایلد بانچ
- گویا مسائل و مشکلات مالی خانواده در فیلم به بازار طلا و تحریمها گرهخورده است.
- این اولین حضور روستایی در جشنواره کن بهحساب میآید.
- ابتدا قرار بود فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش دربیاید اما به دلیل طولانی شدن فیلمبرداری و البته تصمیم کارگردان، نمایش خودش را با جشنواره کن آغاز کرد.
- فیلم در اسفندماه ۱۴۰۱ به صورت قاچاقی پخش شد.