درگیری شدیدی در منطقه نبرد ادامه دارد، دشمن بیمارستان صحرایی را محاصره می کند و همه اخراجی ها و همرزمانشان در پی راهی برای نجات می گردند. دشمن با اسیرگیری گسترده قصد یک مانور تبلیغاتی را دارد همه اسرا به یک اردوگاه اسرای ثبت نام نشده منتقل می شوند. خانواده اخراجی ها برای زیارت عازم مشهد هستند و به طور ناخواسته درگیر یک حادثه تروریستی می شوند. دشمن با فرا خواندن خبرنگاران خارجی و داخلی به اردوگاه و تطمیع و تهدید برخی از اسرا و ایجاد چند پارچگی بین آنها، نقشه شومی در سر دارد. تروریست ها با دشمن هم دست شده اند، و دشمن در بین اسرا به دنبال چهره های شاخص فرمانده و روحانی می گردد.
برای نقد و بررسی نزدیک به واقعیت یک اثر به عواملی فراتر از اصل اثر احتیاج است که در اینجا آن را زمینه می نامیم. زمینه ممکن است شامل رویدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همزمان یا گذشته های مرتبط با اثر باشد. همچنین زمینه می تواند عقاید و احساسات و نگرش صاحب اثر به مسائل پیرامونی و انتخاب رمزگان برای انتقال مفاهیم را در برگیرد. بدین ترتیب نقد یک اثر بدون در نظر گرفتن زمینه های پیدایش آن اثر نمی تواند یک نقد و تحلیل کامل باشد.
فیلم "اخراجی ها" ساخته مسعود ده نمکی پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران با حدود دو و نیم الی سه میلیون مخاطب می باشد و این پدیده ای واقعی و غیرقابل انکار است. با گذشت نزدیک به دو سال از اکران قسمت دوم "اخراجی ها" شاید هنوز شرایط تاریخی برای بررسی تمامی زمینه های این اثر فراهم نباشد. اما به مناسبت ساخت سومین قسمت "اخراجی ها" یادآوری نکاتی در مورد دو قسمت اول و دوم لازم به نظر می رسد. این دو فیلم در سال های ۸۶ و ۸۷ ساخته شده است و از فیلتر مدیریت های اجرایی و فرهنگی این دوران گذشته و در همین دوره نیز با حمایت های وسیع به اکران درآمده است بنابراین می توان نتیجه گرفت که این دو قسمت مورد تایید و حمایت متولیان امور فرهنگی و رسانه ای بوده است. فیلمساز، نیز مانند فیلم مورد تایید و تشویق های فراوان قرارگرفته و حتی به ساخت یک سریال در صدا و سیما اقدام نموده که آن هم مورد قدردانی وتشویق قرار گرفت. از عوامل حمایتی فوق که نقش موثری نیز در فروش داشته که بگذریم خود اثر بسیار جالب و بحث انگیز است.
"اخراجی ها" ترکیبی از فیلم هایی با مضامین ارزشی، جنگی، کمدی، جاهلی، ...
برای نقد و بررسی نزدیک به واقعیت یک اثر به عواملی فراتر از اصل اثر احتیاج است که در اینجا آن را زمینه می نامیم. زمینه ممکن است شامل رویدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همزمان یا گذشته های مرتبط با اثر باشد. همچنین زمینه می تواند عقاید و احساسات و نگرش صاحب اثر به مسائل پیرامونی و انتخاب رمزگان برای انتقال مفاهیم را در برگیرد. بدین ترتیب نقد یک اثر بدون در نظر گرفتن ...