سید محمد بهشتی: من عامل ممنوعالکاری فردین و ملکمطیعی نبودم
سید محمد بهشتی از مدیران دهه ۶۰ که خود نیز از نظر برخی منتقدان یکی از افرادی است که به جلوگیری از فعالیت برخی بازیگران سینمای ایران در قبل از انقلاب متهم میشود، درباره ممنوعالکاری محمد علی فردین، ناصر ملک مطیعی و برخی دیگر از بازیگران قبل از انقلاب گفت: «در آن زمان من در فارابی بودم و بنیاد سینمایی فارابی وظیفهاش حمایت بود، نه نظارت و ممیزی؛ یعنی کارهای نظارت و ممیزی در وزارتخانه بود.»
او با بیان اینکه فخرالدین انوار باید در این باره پاسخگو باشد، ادامه داد: «بله، ما اتفاقا نقش حمایتی داشتیم. گاهی ممکن بود سختگیریهایی باشد که ما وساطت و پادرمیانی کنیم که سختگیریها کمتر شود، اما اینکه ما در مقام ممنوعالفعالیت کردن کسی باشیم، در حوزه کار ما نبود. ما همیشه با وزارتخانه درگیر بودیم، از بابت فیلمهایی که فارابی تهیه میکرد، بهویژه بعد از اینکه از سینما بیرون آمدیم، به گونهای من عملا وکیلمدافع دهه ۶۰ شدم.»
در سالهای گذشته برخی فعالان سینما و منتقدان عملکرد مدیران سینمایی در دهه 60 از سید محمد بهشتی به عنوان یکی از افرادی نام بردهاند که باعث ممنوعیت فعالیت برخی بازیگران نظیر محمدعلی فردین و ناصر ملکمطیعی شد.
در عین حال همواره نام فخرالدین انوار، مدیر ارشد سینمایی وزارت ارشاد در سالهای دهه 60 نیز به عنوان یکی از مدیران فرهنگی کشور مطرح شده که مسبب ممنوعیت و محدودیت بسیاری از بازیگران در آن سالها شده است.
محمد علی فردین و ناصر ملک مطیعی دو بازیگر مطرح سینمای قبل از انقلاب بودند که با وجود اینکه پس از پیروزی انقلاب از کشور خارج نشده و بارها اعلام کردند حاضرند در پروژههای سینمایی بعد از انقلاب بازی کنند، نتوانستند تا پایان عمر مانند گذشته به حرفه خود اشتغال داشته باشند.