سریال های شبیه بازی مرکب (Squid Game) کدامند؟
اختصاصی سلام سینما- «بازی مرکب» (Squid Game) را دیدهای؟ آشناترین جمله اینروزهای عاشقان فیلم و سریال است. تبی که از کره جنوبی شروع شده، دنیا را گرفته و به ایران رسیده است. سریال «اسکویید گیم» (Squid Game) یا «بازی ماهی مرکب» که در ایران بهاختصار «بازی مرکب» ترجمه شده با ایده انجام بازیهای مرگبار شکلگرفته است.
داستان این مینی سریال ۹ قسمتی، درباره بردن یا مردن است؛ درباره پول، پول خونین. آدمهایی که صدای خورد شدن استخوانهایشان به گوش میرسد و مجبورند برای رسیدن به پول، وارد بازیهای مرگباری شوند که تنها یک برنده خواهد داشت. خودتان را جای آنها بگذارید شما چه میکنید؟
فیلمهای زیادی با این ایده ساخته شده که شبیهترین آنها به سریال «بازی مرکب» (Squid Game)، فیلمهایی چون «بازیهای گرسنگی» (The Hunger Games)، «هرطور خدایان بخواهند» (As the Gods Will)، «نبرد سلطنتی» (Battle Royale) و «خطرناکترین بازی» (The Most Dangerous Game) را میتوان نام برد.
اما اگر به سریال دیدن علاقه دارید و میخواهید تا انتهای سریالهای این مدلی بروید، نه جزو بازندهها هستید و نه برندهها و فقط تماشاگرید، نان و ماستتان را بردارید و بیایید همین گوشه و تا انتهای این یادداشت را بخوانید. حوصله خواندن هم نداشتید سری به یوتیوب سلام سینما بزنید. قدمتان روی چشم!
۸ سریال پیشنهادی برای طرفداران سریال «بازی مرکب»(Squid Game)
۱- سریال خانه کاغذی (Money Heist)
ژانر: اکشن، جنایی، رازآلود
امتیاز آیامدیبی: ۸.۲ (389,122)
امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید
سال پخش: ۲۰۲۱-۲۰۱۷
تعداد قسمتها: ۴۱
این پول نازنین، نقطه مشترک دو سریال معروف و محبوب این روزها از کرهجنوبی تا اسپانیا است. سریال «سرقت پول» یا «خانه کاغذی» (Money Heist) درباره گروهی از آدمهایی است که تلاش میکنند تا بینقصترین و هیجانانگیز دزدی در تاریخ اسپانیا را انجام دهند؛ دزدی از ضرابخانه سلطنتی اسپانیا!
فردی به اسم پروفسور این افراد را از بین آدمهایی با یک ویژگی مشترک انتخاب میکند: هیچکدام از آنها چیزی برای ازدستدادن ندارند. چالشهای رسیدن به پول، هیجانها و تعلیقهای زیاد، غافلگیری و تنش، دلایل خوبی است تا طرفداران هرکدام از این سریالها به تماشای سریال دیگر بنشینند.
این مجموعه اسپانیایی را الکس پینا ساخته و جزو پرطرفدارترین سریالهای غیرانگلیسی پلتفرم نتفلیکس است.
۲- سریال آلیس در سرزمین مرزی (Alice in Borderland)
ژانر: اکشن، فانتزی، رازآلود
امتیاز آیامدیبی: ۷.۷ (28,247)
سال پخش: ۲۰۲۰
تعداد قسمتها: ۸
زمانی که سریال «بازی مرکب» (Squid Game) گل کرد بسیاری آن را با «آلیس در سرزمین مرزی» (Alice in Borderland) مقایسه کردند، چون شبیهترین داستان به سریال «اسکویید گیم» (Squid Game) را دارد.
«آلیس در سرزمین مرزی» (Alice in Borderland) یک مجموعه هیجانانگیز، نفسگیر و میخکوب کننده ژاپنی است. داستان این سریال در توکیویی اتفاق میافتد که همه ساکنانش را به جز چند نفر ازدستداده است. چندنفری که برای زنده ماندن باید وارد بازی خطرناک و کشنده شوند.
چالشهای سوررئال و خطرناک، پیامدهای خشونتآمیز و صحنههای دلخراش این سریال شبیه به «بازی مرکب» (Squid Game) است. سریالی که داستان آن بازخوانی از آلیس در سرزمین عجایب بوده و قرار است فصل دوم آن هم ساخته شود.
۳- سریال بازی دروغین (Liar Game)
ژانر: رازآلود
امتیاز آیامدیبی: ۷.۶ (491)
سال پخش: ۲۰۱۴
تعداد قسمتها: ۱۲
اگر «بازی مرکب» (Squid Game) ترکیبی از خون و خشونت برای رسیدن به پول است، مسیر رسیدن به پول در سریال «بازی دروغین» (Liar Game) از دروغ، فریبکاری و جنگ روانی میگذرد.
داستان «بازی دروغین» (Liar Game) درست مانند «بازی مرکب» (Squid Game) با بازیکردن گرهخورده است، اما بازیهای که بر مبنای منطق میگذرد. برنده اصلی در این سریال کسی است که بتواند بقیه شرکتکنندهها را فریب دهد.
میخواهید بدانید یک آدم برای رسیدن به پول میتواند چهکارهایی انجام بدهد، پس این سریال کرهای را از دست ندهید. نسخه ژاپنی این مینی سریال سال ۲۰۰۷ و با همین اسم ساخته شده است.
۴- سریال سه درصد (3%)
ژانر: اکشن، درام، علمی - تخیلی
امتیاز آیامدیبی: ۷.۴ (23,471)
سال پخش: ۲۰۲۰-۲۰۱۶
تعداد قسمتها: ۳۳
یک سریال برزیلی با نگاهی آخرالزمانی که توسط پدرو آگیلرا ساخته شده است. دنیایی که در آن برای زنده ماندن باید رقابت کرد. رقابتیهای خطرناکی که فقط ۳ درصد شانس برندهشدن دارند.
مرگ و خونریزی این سریال کمتر از بازی مرکب است، اما انگیزهها، رقابت و تلاش آدمها برای زنده ماندن این دو سریال را شبیه به هم میکند.
سریال «سه درصد» (3%) مثلِ «بازی مرکب» (Squid Game) درامی دیستوپیا یا پادآرمانشهر بوده که ثروتمندها، دنیای آنها، تسلطشان به فقرا و طمع آدمها را نشانه گرفته است.
۵- سریال خانه شیرین (Sweet Home)
ژانر: درام، فانتزی، ترسناک
امتیاز آیامدیبی: ۷.۴ (14,006)
سال پخش: ۲۰۲۰
تعداد قسمتها: ۱۰
یک سریال دیگر از کره جنوبی با این تفاوت که ردپایی از بازیهای سریال «بازی مرکب» (Squid Game) را در آن نمیبینیم. «خانه شیرین» (Sweet Home) یک درام آخرالزمانی است درباره تلاش برای بقا و نجات بشر، آن هم زمانی که سایه سنگین هیولاها روی زمین است. داستان این سریال ازروی یک کارتون وب به همین نام اقتباس شده است.
هیون تمام خانواده خود را ازدستداده است و حالا مجبور میشود تا زمانی که دیر نشده آنچه از نژاد بشر باقیمانده را نجات دهد.
اگر تلاش برای زنده ماندن «بازی مرکب» (Squid Game) را دوست داشتید، میل به داستانهای هیولایی و آخرالزمانی با نگاهی فلسفی دارید، «خانه شیرین» (Sweet Home) را از دست ندهید.
۶-سریال در دل شب (Into the Night)
ژانر: درام، علمی - تخیلی، دلهرهآور
امتیاز آیامدیبی: ۷.۱ (27,288)
سال پخش: ۲۰۲۰
تعداد قسمتها: ۱۲
زمانی میرسد که خورشید هر چیزی را نابود میکند. این بخشی از داستان سریال آخرالزمانی «در دل شب» (Into the Night) است. داستان این سریال درباره تلاش آدمها برای زنده ماندن است، آن هم زمانی که همه چیز غیرممکن به نظر میرسد.
جنگ برای بقا، نقطه مشترک سریال بلژیکی «در دل شب» (Into the Night) با «بازی مرکب» (Squid Game) کرهای است.
این درام ازروی رمانی به اسم اکسولوتی نوشته یاسک دوکای اقتباس شده است و نتفلیکس آن را در دو فصل پخش کرد.
۷- سریال اول مرا ببوس (Kiss Me First)
ژانر: درام، رازآلود، علمی - تخیلی
امتیاز آیامدیبی: ۶.۳ (3,744)
سال پخش: ۲۰۱۸
تعداد قسمتها: ۶
هشدار: این یک سریال عاشقانه نیست!
سریال «اول مرا ببوس» (Kiss Me First) درباره یک معتاد به بازیهای آنلاین است که در یک مهمانی با دختری آشنا میشود، دختری با رازهایی تاریک و وحشتناک. رازهایی که چالشها و اتفاقهای زیادی را شکل میدهد. چالشهایی که مخصوص طرفداران «بازی مرکب» (Squid Game) است.
۸- سریال سرزمین آی (The I-Land)
ژانر: درام، ماجراجویی، رازآلود
امتیاز آیامدیبی: ۴.۶ (16,107)
سال پخش: ۲۰۱۹
تعداد قسمتها: ۷
ده نفری که میخوابند، بیدار میشوند و چیزی یادشان نمیآید آن هم در جزیرهای ناشناخته. این درام «سرزمین آی» (The I-Land) است نه سریال «لاست» (Lost). هرچند شباهتهایی هم دارند. آدمهایی که حالا باید ثابت کنند آماده برگشت به جامعه هستند اما نه به همین راحتی. چرا و چطورش در سریال مشخص میشود.
چالشهایی روانی و جسمی، اتفاقهای وحشتناک و ماجراهای غیرقابلپیشبینی آدمهای این جزیره، شبیه به داستان «بازی مرکب» (Squid Game) است. «سرزمین آی» (The I-Land) جایی است که در آن سزای خیانتکار مرگ است.
این سریال آمریکایی را آنتونی سالتر ساخته و تنها کار اوست. مزیتی هم که دارد این است که تنها ۵ ساعت از وقت گرانبهای ما را میگیرد.
هوانگ دونگ - هیوک کارگردان سریال «بازی مرکب» (Squid Game) میگوید:
«ایده این سریال را از بازیهای کودکی گرفتهام. به این فکر کردم اگر بزرگسالان آن بازیها را انجام دهند، نتیجه چطور میشود؟»
هوانگ دونگ - هیوک، «بازی مرکب» (Squid Game) را آینه جامعه رقابتی میداند و میگوید:
«این سریال داستان افراد بازنده و شکستخورده است. کسانی که در میان مشکلات روزمره جا میماند و درحالیکه برندهها به موفقیت میرسند.»
پشت هر موفقیتی دنیایی از شکست وجود دارد. جمله کلیشهای است و باور نمیکنید؟ نه، حق دارید. اما فیلمنامه سریال «بازی مرکب» (Squid Game) جدید نیست و از سال ۲۰۰۹ تا الان در حال خاک خوردن بوده تا شانس در خانه کارگردان را بزند و بالاخره دیده شود. حالا دیده شده و به اصطلاح قشنگ ترکانده است. حتی توانسته تاثیر خود را روی فروش آبنباتهای دالگونا بگذارد و مردم را به تست کردن مزه آن ترغیب کند.
اگر دوست داشتید، بخوانید:
- «بازی مرکب» (Squid Game) در نقد جامعه سرمایهداری است، در این زمینه شاید بد نباشد کتابهای دنیای قشنگ نو نوشته آلدوس هاکسلی و ۱۹۸۴ نوشته جورج اورول را بخوانید. شبیه هستند؟ خیر. اما دید مناسبی به ما میدهند. آگیلرا ایده ساخت سریال «سه درصد» (3%) را از این دو کتاب گرفته است.
- به پلههای داخل سریال «بازی مرکب» (Squid Game) که محل عبور و مرور بازیکنان است دقت کردهاید. ایده اینها ازروی نقاشیهای محبوب موریس اشر الهام گرفته شده است. اثر این نقاشیها را روی کارگردانهای ایرانی هم میتوانیم ببینیم. شهرام مکری در آثار خود از جمله فیلم کوتاه محدوده دایره از این نقاشیها تاثیر گرفته است.
نظر شما درباره سریال «بازی مرکب» (Squid Game) چیست؟ به نظرتان چرا تا این حد موردتوجه قرار گرفت؟
نقد و بررسی سریال عازم جهنم (Hellbound)
منبع
/ inverse.com/ forbes.com / newsweek.com / imdb.com/ polygon.com/