بهترین نقش آفرینی های مهناز افشار از نظر کاربران سلام سینما
اختصاصی سلام سینما- مهناز افشار یکی از معروفترین و محبوبترین بازیگران زن سینمای ایران است. بازیگری که کار خود را با فیلم «شور عشق» در سینمای ایران آغاز کرد. فیلمی که زرشک طلایی بدترین فیلم آن سال سینمای ایران را از آن خود کرد اما باعث شد توجهها به بازیگر جوانی جلب شود که شباهت چهرهاش به خواننده و بازیگر قبل از انقلاب یعنی گوگوش، سریع دهان به دهان چرخید و شهرتی عظیم را برای مهناز افشار رقم زد.
مهناز افشار در دهه هشتاد، ستاره شماره اول سینمای ایران بود. او در آن سالها در فیلمهای جریان اصلی و بدنهای بازی کرد و باعث نزدیکی بیشتر او و تماشاگران شد.
در اوایل دهه هشتاد مهناز افشار یک تغییر اساسی در مسیر بازیگری خود ایجاد کرد و سعی کرد خود را از سینمای بدنه جدا کند و با کارگردانان هنری متفاوت فیلمهایی هنریتر بازی کند که واجد ارزشهای سینمایی و زیباشناسی هنری هستند. این تغییر مسیر تاثیر ویژهای در کیفیت کار خود او هم داشت و به بازیگر جاندارتری تبدیلش کرد.
در اینجا به بهانه تولد 42 سالگی او، نگاهی انداختهایم به مهمترین نقشآفرینیها و فیلمهای محبوب مهناز افشار از نگاه کاربران سلام سینما
1- نهنگ عنبر
کارگردان: سامان مقدم
امتیاز کاربران: ۷.۲
خلاصه داستان: ارژنگ صنوبر شخصیتی چهل ساله است که همراهش می شویم تا تجربه های متفاوت و پیچیده اش از عشق و مصائبی که در زندگی دچارش می شود را برایمان بازگو کند.
«نهنگ عنبر» اولین فیلم کمدی دهه نود بود که با این فرم نوستالژیک، داستان را در دهه شصت تعریف میکرد و با استفاده از المانهای دهه شصتی سعی در خنداندن تماشاگر داشت. بعد از «نهنگ عنبر» بسیاری فیلم کمدی دیگر ساخته شدند که پیرو آن در دهه شصت و با الگوهای دهه شصتی میگذشت.
مهناز افشار در این فیلم نقش رویا معشوقه شخصیت اصلی فیلم یعنی ارژنگ را بازی می کرد. گریم متفاوت او اولین نکته مهمی است که درباره کاراکترش بهچشم میآید. سیبیلها و ابروهایی که در زنان آن زمان میشد پیدا کرد، روسری و آرایش مو و مانتوی بلند قدیمی کاراکتر رویا را بسیار باورپذیر و جذاب کرده بود و خود افشار هم سعی داشت تا با تغییر لحن کلام و حالت دهنش، ویژگی خاص و متفاوتی به کاراکتر ببخشد.
2- سعادت آباد
کارگردان: مازیار میری
امتیاز کاربران: ۶.۸
خلاصه داستان: یاسی در تدارک جشن تولد برای همسرش محسن است. آنها دعوای سختی داشته اند و یاسی دارد این مهمانی را برای آشتی کنان برگزار می کند...
«سعادت آباد» فیلمی بود که سعی داشت از الگوی فیلمهای جوانانه دهه هشتاد و جمع دختران و پسران دورهم در چهارچوبی مدرنتر و پختهتر استفاده کند. آن دختران و پسران جوان تبدیل شده بودند به زنان و مردانی متاهل و داستانهایشان هم، دغدغههای آدمهای بالغ!
در میان این جمع، مهناز افشار نقش دختری را بازی میکند که از باقی آن جمع دوستانه سرسختتر، کلهشقتر و خودرایتر است. باوجودیکه بقیه دوستانش در زیر محافظهکاری پنهان شدهاند و عواطف خود را هم پنهان کردهاند، او ازدواجی نامانوس کرده است با مردی که بقیه او را سنتی میانگارند. با این وجود کاراکتر افشار متناقض است و در کنار این صراحتش یک راز بزرگ در خود دارد: فرزندی که از همسرش مخفی کرده و در مهمانی ناگهان دستش رو میشود و منجر به یک زد و خورد شدید.
مهناز افشار بازی تقلیل گرایانهای از خود ارائه میدهد و برای همراه کردن مخاطب با خود دست به اغراقهای بیجا نمیزند و همین مسئله، نقشآفرینی او در «سعادت آباد» را یکی از بهترینهای کارنامه کاریش قرار میدهد.
مهناز افشار برای بازی در این فیلم نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در جشنواره فیلم فجر شد.
3- آتش بس
کارگردان: تهمینه میلانی
امتیاز کاربران: ۶.۷
خلاصه داستان: سایه، مهندس آرشیتکت، برای طلاق از همسرش یوسف که مهندس راه و ساختمان است، نزد وکیل می رود اما تصادفاً گذارش به مطب یک روان شناس می افتد و طبق پیشنهاد روان شناس، نحوه آشنایی و مسائل مربوط به زندگی مشترکش با یوسف را که آکنده از لجاجت های متقابل است، برای دکتر تعریف می کند...
«آتش بس» برآیند همه همکاریهای دور و دراز قبلی مهناز افشار و محمدرضا گلزار است. آنها در دهه هشتاد آثار زیادی را باهم بازی کردند و به عبارتی یک زوج هنری بودند و حالا در «آتش بس» نتیجه همه آن همکاریها را استخراج میکنند. هماهنگی این دو و صمیمیتشان در کنار یکدیگر اتمسفر فیلم را دگرگون میکند و تماشاگر بسیار به آن نزدیک میشود. شیمی بین این دو بازیگر بیش از هر چیز دیگری باعث محبوبیت و استقبال از فیلم در نزد تماشاگران میشود.
4- برف روی کاجها
کارگردان: پیمان معادی
امتیاز کاربران: ۶.۶
خلاصه داستان: زنی در مواجهه با یك اتفاق بزرگ در زندگی اش، در دو راهه تصمیم قرار می گیرد، او یا باید مطابق عرف دست به انتخاب بزند و یا...
«برف روی کاج ها» را میتوان اولین فیلم مهمی دانست که مهناز افشار بعد از تغییر رویهاش در سینما و جدا شدن از سینمای تجاری بازی کرد. او «در برف روی کاجها» نقش معلم پیانویی را ایفا میکند که در جریان کلاسهایش متوجه میشود، همسرش به او خیانت میکند.
«برف روی کاجها» قرار است یک فیلم روشنفکرانه باشد که در آن زن به جای قضاوت و آبغوره گرفتن با منطق و گفتمان برای ادامه زندگیش تصمیم بگیرد. مهناز افشار در اینجا باید در بازیاش، روزمرگی یک زن خانهدار را به تماشاگر منتقل کند و از اجرایش میتوان حدس زد که تلاش زیادی برای رسیدن به کاراکتر کرده است.
مهناز افشار برای بازی در «برف روی کاجها»، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن بخش نگاه نو را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.
5- کما
کارگردان: آرش معیریان
امتیاز کاربران: ۶.۶
خلاصه داستان: امیر مرادیان تنها پسر یک خانواده ثروتمند در روابط اجتماعی و خانوادگی با مشکل روبه روست. او از زندگی در ایران خسته شده و از سویی نیز مادرش مقدمات تحصیل او را در آمریکا فراهم کرده و سعی دارد همراه با نامزدش سارا ایران را ترک کند. او از یک سو با مخالت پدرش روبه روست و از طرفی هم در روزهای آخر بر اثر یک اتفاق با پیرمردی تصادف می کند که پیرمرد به کما می رود...
مهناز افشار در «کما» نقش دختری را بازی میکند که امین حیایی دلداده اوست و هر روز زیر برفپاک کن ماشین، برایش گل میگذارد. «کما» از جمله فیلمهای تجاری مهناز افشار در دهه هشتاد بود که در زمان خودش با استقبال و فروشی غیرمنتظره و فراوان روبهرو شد و گیشهها را درنوردید.
6- دارکوب
کارگردان: بهروز شعیبی
امتیاز کاربران: ۶.۶
خلاصه داستان: هیچ چیز سختتر از اون نیست که ببینی عزیزت تصمیم گرفته تنها باشه. تو از دیدنش، از شنیدن صداش لذت میبری اما اون درها رو بسته و تنهایی رو جای تو انتخاب کرده… هیچ چیز سختتر از اون نیست که ببینی تنها شدی. عزیزانت رو میبینی و دوستشون داری ولی همه تو رو انکار میکنن. درها رو به روت بستن و تو تنها شدی. تنهایی باتلاقه…
مهناز افشار در «دارکوب» نقش نیلوفر را بازی می کند؛ همسر دوم مردی که زن اولش معتاد شده و زندگی سختی داشته و حالا آمده تا سراغ بچهاش را بگیرد. حضور او در زندگی نیلوفر و همسرش، زندگی آنها را تا مرز فروپاشی جلو میبرد. تا اینکه نیلوفر که یک دختر طبقه متوسطی است که چهره فقر را تاکنون ندیده، به محل زندگی همسر معتاد میرود و با صحنههایی در زیست او مواجه میشود که پیش از این برایش تعریفی نداشتهاند. این مواجهه باعث میشود که نظر نیلوفر درباره تصمیمیشان در قبال زن معتاد به چالش کشیده شود.
مهناز افشار برای بازی در این فیلم، نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از سی و ششمین جشنواره فیلم فجر شد.