جستجو در سایت

1404/03/04 11:00

جشنواره کن در تسخیر کارگردان‌های تازه‌کار

جشنواره کن در تسخیر کارگردان‌های تازه‌کار
در هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن، چهره‌های شناخته‌شده‌ای چون اسکارلت جوهانسون، کریستن استوارت، ژوزفین ژاپی و هریس دیکینسون، با نخستین تجربه‌های کارگردانی خود به صحنه آمدند. در کنار درخشش بازیگران بر پرده، امسال پشت دوربین هم ستاره‌هایی ظهور کردند که نشان دادند مسیر آفرینش هنری‌شان فقط به بازیگری محدود نمی‌شود. کن 2025، جشن تولد فیلم‌سازانی بود که تا دیروز چهره‌های آشنا و امروز صداهای تازه‌ی سینما هستند.
به گزارش سلام سینما

در هفتاد و هشتمین دوره جشنواره فیلم کن، چهره‌های سرشناسی چون اسکارلت جوهانسون، هریس دیکینسون، ژوزفین ژاپی و کریستن استوارت، تنها به درخشش مقابل دوربین بسنده نکردند؛ آن‌ها با برداشتن نخستین گام‌ها در عرصه کارگردانی، مسیر تازه‌ای در دنیای سینما ترسیم کردند.

کارگردانی اولین فیلم توسط اسکارلت جوهانسون

اسکارلت جوهانسون، بازیگر برنده اسکار، نخستین فیلم بلند خود را با عنوان Eleanor the Great در بخش «نوعی نگاه» به نمایش گذاشت؛ درامی شخصی با الهام از مادربزرگ او. این فیلم داستان زن ۹۰ ساله‌ای به نام النور را روایت می‌کند که پس از مرگ صمیمی‌ترین دوستش به نیویورک بازمی‌گردد و با دختری ۱۹ ساله پیوندی میان‌نسلی برقرار می‌کند. جوهانسون در مورد تجربه کارگردانی گفت: «خیلی هیجان‌انگیز است که در ۴۰ سالگی چیزی کاملاً جدید یاد بگیری. حالا می‌دانم چطور یک فیلم را بسازم، تدوین کنم، رنگ‌پردازی و صداگذاری‌اش را انجام دهم؛ این‌ها را قبلاً نمی‌دانستم.»

هریس دیکینسون با فیلمی درباره بی‌خانمانی در لندن

هریس دیکینسون، بازیگر جوان بریتانیایی که با فیلم مثلث غم مطرح شد، نخستین تجربه کارگردانی خود را نیز در بخش «نوعی نگاه» به نمایش گذاشت. فیلم Urchin با بازی فرانک دیلان، داستان مرد بی‌خانمانی در لندن را روایت می‌کند که در چرخه‌ای از خودویران‌گری به دنبال رستگاری است.

کریستن استوارت و اولین تجربه بلند سینمایی با اقتباسی ادبی

کریستن استوارت نیز با فیلم The Chronology of Water (ترتیب آب)، که اقتباسی از خاطرات لیدیا یوکناویچ نویسنده آمریکایی است، در بخش خارج از مسابقه حضور یافت. این فیلم با بازی ایموجن پوتس، سفری پرتنش و شخصی را به تصویر می‌کشد.

ژوزفین ژاپی با درامی خانوادگی

در بخش رسمی، ژوزفین ژاپی، بازیگر فرانسوی، با فیلم Qui Brille au Combat به موضوع معلولیت در خانواده می‌پردازد. این اثر با الهام از زندگی خواهر معلول او ساخته شده و روزمرگی خانواده‌ای در جنوب فرانسه را به تصویر می‌کشد که با بیماری ناشناخته دختر ۱۳ ساله‌شان مواجه‌اند.

جشنواره کن؛ سکوی پرتاب کارگردان‌های بازیگر شده

جشنواره کن در دهه‌های گذشته همواره زمینه‌ساز تولد کارگردان‌هایی بوده که از دل بازیگری برخاسته‌اند؛ از امانوئل برکو با فیلم Clément (۲۰۰۱) گرفته تا The Indian Runner اثر شان پن (۱۹۹۷). این سنت در بخش‌های موازی همچنان ادامه دارد و امسال نیز کارگردانانی چون لویی گرل، زاویر دولان و حفصیه هرزی با فیلم La Petite Dernière در بخش مسابقه حضور دارند.

پلتفرمی برای زایش‌های مداوم سینما

در جشنواره کن، بازیگرانی که نخستین گام‌ها را در کارگردانی برمی‌دارند، نمادی از دگرگونی و باززایی در هنر هفتم‌اند. جایی که سینما ایستا نمی‌ماند، بلکه در دل تغییر، مسیرهای تازه می‌گشاید.

منبع: festival-cannes


ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image