جستجو در سایت

1403/11/25 12:03

نقد و بررسی برنامه‌ اکنون با اجرای سروش صحت

نقد و بررسی برنامه‌ اکنون با اجرای سروش صحت
برنامه‌ی «اکنون» با اجرای سروش صحت در شبکه نمایش خانگی، ادامه‌دهنده‌ی دغدغه‌های فرهنگی و کتاب‌خوانی است. با رویکردی جدید و میزبانی از شخصیت‌های متفاوت، این برنامه قصد دارد مخاطبان را به دنیای ادبیات، هنر و فرهنگ از زاویه‌ای نو دعوت کند.
به گزارش سلام سینما

سروش صحت، بازیگر، کارگردان، نویسنده و اکنون، مجری شناخته شده‌‌ای‌ است که با اجرای برنامه‌ی تلویزیونی کتاب‌باز، توانسته عاشقان کتاب و کتاب‌خوانی را به سمت خود جذب نماید.

صحت در برنامه‌ی کتاب‌باز که از آنتن شبکه‌ی نسیم پخش می‌شد، تلاش ویژه‌ای داشت تا با دعوت از چهره‌های شناخته‌ شده‌ی حوزه‌ی سینما، تئاتر، ادبیات‌، هنر و سایر شاخه‌ها، گفت‌وگویی صمیمانه پیرامون دنیای کتاب‌ها و مسئله‌ی کتاب‌خوانی داشته باشد. در چندین فصلی که از برنامه‌ی کتاب‌باز به روی آنتن رفت، چهره‌های شناخته‌ شده‌ای به گفت‌وگو با سروش صحت نشستند، که در کمتر برنامه‌ی تلویزیونی حاضر می‌شود. از جمله‌ی این افراد، می‌توان به مهران مدیری، عادل فردوسی‌پور، حامد بهداد و برخی از چهره‌های دیگر اشاره کرد. برنامه‌ی کتاب‌باز سرانجام بدون دلیلی مشخص و دقیق، از پخش تلویزیونی حذف و روند تولید آن نیز متوقف شد. 

ادامه‌ی دغدغه‌ی فرهنگی

سروش صحت در تازه‌ترین حضورش به‌عنوان مجری، در برنامه‌ی جدیدی که از شبکه‌ی نمایش خانگی، به‌صورت اینترنتی در دسترس مخاطبین قرار می‌گیرد، باری دیگر، مسیری که از چند سال پیش آغاز کرده بود را از سر گرفته است. این برنامه «اکنون» نام دارد. برنامه‌ای حول محور کتاب، ادبیات، هنر، که به کارگردانی محمد رضائیان و اجرای سروش صحت، سه‌شنبه‌ی هر هفته منتشر می‌شود. 

نام برنامه، اهمیت چشم‌گیری دارد. «اکنون» می‌تواند اشاره‌ای به این داشته باشد که کمی خود را از بند آنچه که در گذشته برای‌مان رقم خورده جدا ساخته و فکر و ترس آنچه که هنوز رخ نداده است را نداشته باشیم. در لحظه و در اکنون زندگی کنیم، فارغ از هیاهوهای بسیار که در اطراف‌مان وجود دارد. چرا که زندگی، در حال گذر است و با فکر به گذشته و آینده، عملاً از لحظه‌ای که در آن قرار داریم، لذت کافی و مناسب را نمی‌بریم. 

برآمده از دل

از قدیم‌الایام گفته‌اند، «هر سخن کز دل براید لاجرم بر دل نشیند». این گفته و سخن، مصداق اتفاقی است که در مورد برنامه‌ی «اکنون» رقم خورده است. «اکنون» با فضای دلنشین و مثبتی که دارد، خود را از سایر برنامه‌های در حال پخش در شبکه‌ نمایش خانگی متمایز می‌سازد. در این برنامه، قرار نیست شاهد چهره‌ها و میهمان‌های تکراری باشیم. 

هرکس که در مقابل سروش صحت می‌نشیند، به پشتوانه‌ی اعتبار یا کارهای اثرگذاری که در گذشته‌ی خود، برای آدم‌های اطراف خود یا جامعه‌ انجام داده، دعوت شده است. شنیدن تجربیات و آشنایی با اندیشه‌ی این آدم‌ها، به مثابه یک سفر جذاب برای مخاطب است. گویی قرار است که آدم، برای حداقل ۴۰ دقیقه، دنیا را از زاویه‌ی دید آدمی دیگر، با هندسه‌ی ذهنی آن آدم نظاره کند. 

از چهره‌هایی که تاکنون در ۱۰ قسمت نخست برنامه‌ی اکنون، مقابل دوربین قرار گرفته‌اند می‌توان به علیرضا قربانی، ایرج طهماسب، تینا پاکروان، پیمان قاسمخانی، ابراهیم حقیقی، مصطفی مستور، بیژن بیرنگ و شمس لنگرودی اشاره کرد.

مکث کوتاه

محیا ساعدی، گوینده، مجری و یکی از فعالین حوزه‌ی فرهنگی، در بخش کوتاهی از برنامه‌ی «اکنون»، کتاب یا فیلم‌هایی را به مخاطب برنامه معرفی می‌کند که به گفته‌ی خودش، می‌توان روی آن‌ها مکث کرد. مسئله‌ی ضعف در مطالعه و کتاب‌خوانی از موضوعات بغرنج در جامعه و کشور ما به حساب می‌آید. سرانه‌ی پایین آمار مطالعه‌ی کتاب در ایران، ما را باید بر آن دارد، تا از روش‌ها و راه‌هایی مختلف، اطرافیان‌مان را برای خواندن آنچه که خواندنی‌ست، تشویق کنیم. پیشنهاد کتاب در برنامه‌ی «اکنون» که نزدیکی زیادی با دنیای ادبیات و هنر دارد، از بخش‌های جذاب و دیدنی «اکنون» به‌شمار می‌رود.

مارکوپولوی ایرانی در «اکنون»

از شگفتی‌ها و نکات بسیار جذاب برنامه‌ی «اکنون» که آن را نسبت به برنامه‌ی پیشین سروش صحت متمایز می‌کند، حضور احسان عبدی‌پور، در قامت یک گردشگر جسور و ریسک‌پذیر در این برنامه است. عبدی‌پور که تجربیات دیدنی و قابل تاملی در قاب سینما دارد، در قسمت‌هایی از برنامه‌ی «اکنون»، شرح سفرهایی که مختص به این برنامه انجام داده است را، روایت می‌کند. فرق عبدی‌پور با مارکوپولو این است که قلم و سفرنامه‌اش برخلاف مارکوپولو، زبان تصویر و فیلم است. گاه به نقاط دور افتاده و کمتر دیده‌ شده‌ی جهان می‌رود و گاه، سر از نقاط بکر و خاص ایران در می‌آورد. رکن اساسی و کلیدی سفرهای عبدی‌پور، مردم و داستان‌های مردم، در آن نقطه و محل از دنیاست. عبدی‌پور، مخاطب «اکنون» را دعوت به دیدن کمتر دیده‌ شده‌ها و شنیدن داستان‌های شنیده نشده می‌کند.

بعد از گذشت 10 قسمت از برنامه‌ی «اکنون» می‌توان امیدوار بود که با برنامه‌ای با کیفیت و البته ذائقه‌ساز مواجه هستیم. ذائقه‌ساز به این معنا که تلاش می‌کند تا با ارائه‌ی محتوای با کیفیت، حساسیت و ذائقه‌ی مخاطب را نسبت به دیگر برنامه‌ها وتولیدات سطحی و گاهی سخیف، ارتقا دهد. در روزگاری که برخی از برنامه‌سازهای شبکه نمایش خانگی، ارزش و توجهی برای مخاطب خود قائل نیستند، وجود برنامه‌ی "اکنون" به مثابه نسیم خنک و امیدوار کننده‌ای، در شبکه‌ی نمایش خانگی است.
 

نویسنده: عماد متین

عماد متین

اخبار مرتبط
ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image