مهمترین فیلمهای سال ۲۰۱۷ / اولین پیشبینیهای اسکار
فصل جوایز ۲۰۱۷ با تمام اتفاقات عجیب و غریبش به پایان رسیده و حالا همه اسکار بردهها و نبردهها، نگاهشان به سال آینده است. سالی که قرار است اتفاقات بزرگی را رقم بزند. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به فیلمهای مطرحی که در سال جاری اکران خواهند شد.
دانکرک - dunkrik
نویسنده و کارگردان: کریستوفر نولان
بازیگران: تام هاردی، کیلن مرفی، مارک رایلنس، کنت برانا، هری استایلز و....
ژانر: اکشن، تریلر، جنگی
پخش کننده: برادران وارنر
تاریخ اکران: 21 جولای 2017
خلاصه داستان: سربازان متفقین توسط ارتش آلمان محاصره شده اند و تمام تلاششان را می کنند تا از منطقه دانکرک، بزرگ ترین فرار تاریخ را انجام دهند.
سایه روشن: کریستوفر نولان یکی از کارگردان هایی است که منتقدین اسکار، نام او را به عنوان یکی از بزرگ ترین کارگردانان تاریخ سینما که جایزه اسکار را نبرده اند، کنار استنلی کوبریک و آلفرد هیچکاک می گذارند. مردی که تاکنون فقط 3 بار نامزد اسکار شده و این نامزدی ها هم دوبار به خاطر فیلمنامه های «تلقین» و «ممنتو» بوده و یک بار هم به خاطر تهیه «تلقین». ساخته قبلی او «در میان ستارگان» در عین ناباوری نامزد هیچ کدام از جوایز اصلی نشد تا حالا طرفداران بزرگ ترین کارگردان انگلیسی دهه اخیر، نا امیدانه تر از قبل به آرای اعضای آکادمی امیدوار باشند. حقیقت این است که در 20 سال اخیر، فقط 4 بار برنده اسکار بهترین فیلم در سه ماه اکتبر، نوامبر و دسامبر، در آمریکا اکران نشده. بر همین اساس شانس «دانکرک» برای بردن اسکار بهترین فیلم خیلی کم است. در عین حال برادران وارنر به عنوان پخش کننده، سال بدی را سپری کرده و در اسکار 2017، هیچ کدام از فیلم هایش نتوانستند نامزد جایزه بهترین فیلم سال شوند.
بهترین اتفاق برای «دانکرک»، همان اتفاقی است که برای «تلقین» رخ داد و آن این است که در چند بخش از جمله بهترین فیلم نامزد اسکار شود. با این حال نامزدی کریستوفر نولان در بخش بهترین کارگردانی چیزی نیست که حاضر به شرط بستن رویش باشیم. تا پیش از «دانکرک» خیلی ها دلیل دیده نشدن نولان در اسکار را کارگردانی فیلم هایی می دانستند که سابقه تاریخی نشان داده که اعضای آکادمی چندان علاقه ای به آن ندارند. سه گانه کامیک بوکی «شوالیه تاریکی» و دو فیلم علمی- تخیلی «تلقین» و «در میان ستارگان» دقیقا چوب همین موضوع را خوردند. اما فیلم های جنگی همیشه مورد علاقه آکادمی بوده که این می تواند شانس «دانکرک» را به نسبت آثار قبل نولان در اسکار بالاتر ببرد. با این حال نکته حائز اهمیت این است که اعضای آکادمی بعید است مهم ترین جایزه سینمایی کشورشان را به اثری در مورد حماسه جنگی یک کشور دیگر( بریتانیا) اهدا کنند. مگر این که دلیل منطقی و قابل توجهی پیدا شود که تا پیش از دیده شدن «دانکرک» نمی توان روی این موضوع صحبت قابل توجهی کرد.
ربودن ادگاردو مورتارا
کارگردان: استیون اسپیلبرگ
نویسنده: تونی کوشنر بر اساس کتابی به همین نام نوشته دیوید کرتزر
بازیگران: مارک رایلنس، اسکار ایزاک و...
ژانر: تاریخی
پخش کننده: دریم ورکس
تاریخ اکران: مشخص نیست
خلاصه داستان: در بلونیای سال 1858 پسری یهودی از خانواده اش گرفته می شود تا مسیحی بزرگ شود.
سایه روشن: استیون اسپیلبرگ در سال های اخیر، بعد از هر چند فیلمی که برای فصل جوایز اماده می کند، اثری خانوادگی یا ماجراجویانه می سازد. او در سال های اخیر هم پس از «اسب جنگی»، «لینکلن» و «پل جاسوس ها»، «غول بزرگ دوست داشتنی» را بر اساس کتابی از رولد دال برای کودکان ساخت و حالا دوباره نوبت حضور در اسکار فرا رسیده. این بار کارگردان «نجات سرباز ریان» سراغ یک پروژه تاریخی رفته. پروژه ای که اگر فقط نام این کارگردان بزرگ تاریخ سینما را یدک می کشید هم می توانست به خودی خود اهمیت پیدا کند. چه رسد به الان که موضوعش هم پتانسیل جایزه بردن دارد. خصوصا اگر روایت آن همان طوری باشد که تهیه کنندگان یهودی هالیوود توقع دارند کارگردان «مونیخ» از زندگی یک خانواده یهودی مظلوم قرن نوزدهم نشان دهد. اسپیلبرگ برای فیلم جدیدش دوباره سراغ همکاری با تونی کوشنر رفته. نویسنده ای که به خاطر «لینکلن» و «مونیخ» دوبار نامزد جایزه اسکار شد و شاید امسال برای سومین بار با «ربودن ادگاردو مورتارا» شانس خودش را برای بردن مجسمه طلایی امتحان کند. به هر حال حتی آمریکایی ها هم ضرب المثل «تا سه نشه، بازی نشه» را دارند. به جز همکاری مجدد با کوشنر، اسپیلبرگ در بخش موسیقی مثل همیشه با جان ویلیامز همکاری کرده و فیلمبرداری اثرش را هم به یانوش کامینسکی سپرده. افرادی که روی کاغذ فقط اسمشان مساوی نامزدی در اسکار است. ویلیامز 50 بار نامزد اسکار شده و 5 بار هم این جایزه را برده و کامینسکی هم شش بار نامزدی در اسکار را تجربه کرده که نتیجه اش دو مجسمه طلایی بوده. هر دوی این جوایز هم برای فیلم های اسپیلبرگ به دست آمده است. کارگردان «فهرست شیندلر» فیلم جدیدش را برای تدوین باز هم به مایکل کان سپرده است. فردی که هشت بار نامزدی در اسکار را تجربه کرده که هفت بار آن به خاطر فیلم های گذشته اسپیلبرگ بوده. او هم از میان این هشت نامزدی سه مجسمه طلایی برده که هر سه مدیون فیلم های اسپیلبرگ بوده است. جمیع این شرایط را که کنار هم می گذاریم به نظر می رسد «ربودن ادگاردو مورتارا» پتانسیل قرار گرفتن در میان بزرگ ترین آثار تاریخ سینما دارد. آیا این اتفاق رخ می دهد؟!
پروژه بدون نام «دیترویت» - detroit
کارگردان: کاترین بیگلو
نویسنده: مارک بوال
بازیگران: جان کراسینسکی، کیتلین دور، هانا ماری، ویل پولتر، جان بویگا، آنتونی مکی و...
ژانر: درام تاریخی- جنایی
پخش کننده: آناپورنا پیکچرز
تاریخ اکران: 4 آگوست 2017
خلاصه داستان: سال 1967 در دیترویت پلیس به یک مِیخانه بدون مجوز حمله می کند. درگیری نیروهای پلیس با شاهدین، مردم و مشتریان میخانه، این اتفاق را تبدیل به یکی از وحشیانه ترین اعمال پلیس آمریکا در تاریخ این کشور میکند. این واقعه باعث موج اعتراضات مردمی به خشونت پلیس می شود. اتفاقی که سوژه فیلم جدید کاترین بیگلو است.سایه روشن: «محفظه رنج» و «30 دقیقه پس از نیمه شب»، جدیدترین ساخته های کاترین بیگلو به شدت مورد تحسین اعضای آکادمی قرار گرفت. به طوری که هر دو، نامزد اسکار بهترین فیلم شدند و اولی هم این جایزه را برد و هم بیگلو را در سالی که با همسر سابقش جیمز کامرون رقابتی سنگین داشت به اولین زن برنده اسکار بخش کارگردانی تبدیل کرد. نوع روایت در ساخته جدید بیگلو بسیار پر اهمیت است. نزدیک شدن به هر کدام از طرفین دعوا می تواند عواقب جبران ناپذیری برای او با خود به همراه آورد. با توجه به بازیگران سیاه پوست بسیاری که در فیلم حضور دارند، ساخته بیگلو بعید است که چندان آب در آسیاب نیروهای پلیس ریخته باشد. در حال حاضر اعتراض به مردان قانون مد جدید هالیوود است. باید دید آیا تا سال آینده، باز هم این مساله پا بر جا می ماند، یا بیگلو و فیلمش از رقابت اسکار کنار می روند؟ اگر این فیلم بدون نام و نشان، بتواند کارکردی علیه رئیس جمهور فعلی آمریکا و سیاست هایش داشته باشد، اما چه بسا شانس خوبی برای اسکار بهترین فیلم داشته باشد.
بزرگ ترین شومن - the greatest showman
کارگردان: مایکل گریسی
نویسنده: مایکل آرنت، جنی بیکس و بیل کاندن
بازیگران: هیو جکمن، زک افرون، میشل ویلیامز، ربکا فرگوسن و...
ژانر: درام بیوگرافی موزیکال
پخش کننده: فاکس قرن بیستم
تاریخ اکران: 25 دسامبر 2017
خلاصه داستان: این فیلم اقتباسی از زندگی تی. پی. بارنوم، بازرگان، شومن و سیاستمدار آمریکایی موسس سیرک بارنوم و بیلی است.
سایه روشن: موزیکال هایی که در فصل جوایز اکران می شوند همیشه شانس خوبی برای دیده شدن دارند. فقط امسال و «لا لا لند» را در نظر نگیرید. تا قبل از ساخته دیمین شزل هم فیلم های موزیکالی مثل «بی نوایان»، «شیکاگو»، «داستان وست ساید»، «در میان جنگل» و «سویینی تاد» بوده اند که در ماه دسامبر روی پرده رفته اند و در اسکار هم درخشان ظاهر شده اند. اگر نام هایی مثل «مری پاپینز»، «آوای موسیقی»، «مولن روژ»، «جادوگر شهر از» و... را هم حساب کنیم که در دسامبر اکران نشده اند اما توانسته اند چندین جایزه اسکار را به خودشان اختصاص دهند، می توانیم نتیجه بگیریم که آکادمی به طور کل از فیلم های این ژانر لذت می برد و «بزرگ ترین شومن» هم می تواند روی همین موج نامزدی در اسکار را تجربه کند. یادمان باشد تنها نامزدی اسکار هیو جکمن هم به فیلم موزیکال «بی نوایان» مربوط می باشد. از طرفی آکادمی هم به فیلم های موزیکال علاقه مند است و هم بیوگرافی ها را دوست دارد. شاید تنها نگرانی، فیلم اولی بودن مایکل گریسی باشد که می تواند این اثر را از نامزدی در بخش بهترین فیلم سال کمی دور کند.
جنگ جاری
کارگردان: آلفونسو گومز رخون
نویسنده: مایکل میتنیک
بازیگران: بندیکت کامبربچ، کاترین واترستون، مایکل شنون، تام هالند و...
ژانر: درام تاریخی- بیوگرافی
پخش کننده: کمپانی وینشتاین
تاریخ اکران: مشخص نیست
خلاصه داستان: توماس ادیسون و جورج وستینگهاوس در رقابت با یکدیگر، هر کدام می خواهند زودتر و ارزان تر برق را به مردم برساند.
سایه روشن: وقتی بگوییم تهیه کننده این اثر کمپانی مشهور وینشتاین است آیا برای شما سوالی پیش می آید که چطور قرار است نامزد اسکار شود؟ به جز هاروی وینشتاین که اسمش هم می تواند یک فیلم را نامزد اسکار در بخش بهترین اثر سال کند، حضور بندیکت کامبربچ و مایکل شنون که در سال های اخیر بسیار از طرف منتقدان با اقبال مواجه شده اند هم می تواند در بخش بازیگری شانس قابل توجهی برای «جنگ جاری» با خودش به همراه بیاورد. آلفونسو گومز رخون، سال 2015 با «من و ارل و دختر در حال مرگ» توجه منتقدان را به خودش جلب کرد. به طوری که حالا هاروی وینشتاین تصمیم گرفته پخش اثر جدید این کارگردان را بر عهده بگیرد.
مادر!
نویسنده و کارگردان: دارن آرانوفسکی
بازیگران: جنیفر لاورنس، خاویر باردم، میشل فایفر، اد هریس و...
ژانر: درام رازآلود
پخش کننده: پارامونت پیکچرز
تاریخ اکران: 13 اکتبر 2017
خلاصه داستان: آرامش یک زوج جوان، با آمدن میهمانی ناخوانده دگرگون می شود و رابطه شان با هم در آزمونی سخت قرار می گیرد.
سایه روشن: دارن آرانوفسکی از آن دست کارگردان هایی است که در طول کارنامه کاریش کم و بیش مورد توجه آکادمی قرار گرفته اما هیچ وقت نتوانسته اتفاق بزرگی را رقم بزند. خود او فقط یک بار به خاطر «قوی سیاه» نامزدی در اسکار را تجربه کرده است اما فیلم های او بعضا نامزد 5 مجسمه طلایی هم شده اند. تا کنون بازیگران صاحب نامی مقابل دوربین آرانوفسکی قرار گرفته اند. از این بین ماریسا تومی، میکی رورک، الن برستین و ناتالی پورتمن توانسته اند به خاطر بازی در فیلم های کارگردان «پی»، نامزدی در اسکار را تجربه کنند و پورتمن حتی برای «قوی سیاه» موفق به کسب جایزه هم شد. تفاوتی که حداقل روی کاغذ، «مادر!» با آثار پیشین آرانوفسکی دارد اول از همه در تیم عوامل خودش را نشان می دهد. به جز چهار بازیگر اصلی این پروژه که همه یا اسکار را برده اند و یا حداقل سه بار نامزد آن شده اند، بقیه عوامل پشت دوربین هم از میان کسانی هستند که آکادمی به آنها علاقه نشان داده است. یوهان یوهانسن، موزیسین ایسلندی تبار فیلم های «سیکاریو»، «ورود» و «تئوری همه چیز» که تاکنون دوبار هم نامزد جایزه اسکار شده جای کلینت منسل را گرفت که موزیسین ثابت همه آثار آرانوفسکی تا امروز بوده و در مجموع کارنامه اش حتی یک بار هم نتوانسته نزدیک جایزه مهمی شود. در فیلمبرداری نام متیو لیبیاتیک بار دیگر دیده می شود. فیلمبرداری که به خاطر «قوی سیاه» نامزدی در اسکار را تجربه کرده. اندرو ویزبلوم هم که در کارنامه اش تدوین بر روی فیلم هایی مثل «شیکاگو»، «قلمرو طلوع ماه» و «کشتی گیر» دیده می شود دوباره پشت میز تدوین یکی دیگر از آثار آرانوفسکی قرار گرفته است. او هم به خاطر «قوی سیاه» نامزد بردن جایزه اسکار شده بود. آرانوفسکی حتی برای طراح صحنه هم سراغ چهره مهمی مثل لری دیاس رفته که به خاطر «تلقین» کریستوفر نولان مورد توجه اعضای آکادمی قرار گرفته تا در کنار دنی گلیکر، طراح لباس فیلم «میلک» توقع بهترین نتیجه را داشته باشد. اگر فکر می کنید که آرانوفسکی فقط به مسائل تکنیکی توجه دارد، احتمالا او را نمی شناسید. منتظر نباشید که یک ملودرام خانوادگی ببینید. بلاخره پای صحبت های سیاسی مذهبی اجتماعی هم به میان خواهد آمد. از ما فعلا نشنیده بگیرید اما به نظر می رسد فیلم ارتباطی هم با بحران پناهجویان داشته باشد.
Mudbound
کارگردان: دی ریس
نویسنده: دی ریس، ویرجیل ویلیامز بر اساس کتابی به همین نام نوشته هیلاری جوردن
بازیگران: کری مولیگان، گرت هدلاند، جیسون کلارک و...
ژانر: درام
پخش کننده: نتفلیکس
تاریخ اکران: مشخص نیست
خلاصه داستان: دو مرد پس از جنگ جهانی دوم به کشورشان بر می گردند تا روی مزرعه ای در می سی سی پی کار کنند. اما زندگی ناعادلانه پس از جنگ و تبعیض نژاد مشکلاتی برای آنها به همراه می آورد.
سایه روشن: اگر اتفاقی که سال گذشته برای نیت پارکر افتاد و به خاطر یک رسوایی اخلاقی از فصل جوایز کنار گذاشته شد، یا اتفاقات مشابه این برای دی ریس و فیلم جدیدش نیفتد، قطع بدانید که Mudbound می تواند یکی از فیلم های مهم فصل جوایز 2018 شود. ساخته جدید دی ریس اولین بار در 21 ژانویه همین امسال در جشنواره ساندنس روی پرده رفت و توجه منتقدان را به خودش جلب کرد و با تشویق های ایستاده مخاطبان رو به رو شد. یک کارگردان زن سیاه پوست همجنس باز در روزهایی که هالیوود تقابل جالب توجهی با دونالد ترامپ و سیاست های خاص او دارد، به خودی خود می تواند مورد توجه تک تک اعضای آکادمی قرار بگیرد. چه رسد به این که این کارگردان سراغ موضوع بی عدالتی های اجتماعی پس از جنگ دوم جهانی رفته که کاملا می توان آن را به شرایط فعلی جامعه آمریکا هم ارتباط داد.
نبرد جنسیت ها - Battle of the S#xes
کارگردان: جاناتان دیتن و والری فریس
نویسنده: سایمون بیوفوی
بازیگران: اما استون، استیو کارل، الیزابت شو، سارا سیلورمن و...
ژانر: کمدی ورزشی، بیوگرافی
پخش کننده: فاکس سرچ لایت
تاریخ اکران: مشخص نیست
خلاصه داستان: این فیلم روایت گر داستان واقعی رقابت قهرمان شماره یک تنیس جهان بیلی جین کینگ و قهرمان سابق و کلاهبردار سریالی، بابی ریگز در سال 1973 است.
سایه روشن: کارگردانان «نبرد جنسیت ها»، یک زن و شوهرند که با فیلم اولشان «میس سان شاین کوچولو» توجهات زیادی را به خودشان جلب کردند. آنها که بسیار کم کار هم هستند، پس از ساخته سال 2006 شان، تا سال 2012 فیلمی نساختند. فیلم دوم آنها «روبی اسپارکس» اصلا نتوانست نزدیک به «میس سان شاین کوچولو» هم شود. این زوج دوباره فیلمی نساختند تا این که بالاخره امسال از ساخته سومشان رونمایی می کنند. اما استون به عنوان یک بازیگر برنده اسکار، بدون شک توجهات زیادی را نصیب فیلم «نبرد جنسیت ها» می کند و استیو کارل هم جزو بازیگرانی است که همیشه استانداردی از بازی را به مخاطب عرضه می کند. این ترکیب ممکن است باعث موفقیت ساخته جدید دیتن- فریس شود. سایمون بیوفوی، فیلمنامه نویس فیلم «نبرد جنسیت ها» هم یکی از چهره های جالب توجه دنیای نویسندگی سینما است. او تا کنون به خاطر نوشتن فیلمنامه های «127 ساعت» و «فول مانتی» دو بار نامزد جایزه اسکار شده و با فیلمنامه «میلیونر زاغه نشین» هم یک بار این جایزه را مشترکا با دنی بویل به خودش اختصاص داده. حالا زوج بویل، بیوفوی این بار در قامت تهیه کننده و نویسنده با زوج دیتن- فریس همکاری خواهند کرد.
سیاه ترین ساعت - darkest hour
کارگردان: جو رایت
نویسنده: آنتونی مک کارتن
بازیگران: گری الدمن، جان هارت، لیلی جیمز و...
ژانر: درام بیوگرافی- تاریخی
پخش کننده: فوکوس فیچرز
تاریخ اکران: 24 نوامبر 2017
خلاصه داستان: این فیلم روایت گر روزهای ابتدایی جنگ جهانی دوم و تقابل سر وینستون چرچیل و آدولف هیتلر است.
سایه روشن: جو رایت از آن دست کارگردانان بریتانیایی است که آثارش به نسبت مورد توجه منتقدین قرار می گیرند اما خود او چندان سهمی از تحسین ها نبرده است. «غرور و تعصب» در سال 2006 نامزد 4 جایزه اسکار شد، «تاوان» در 2008 شانس بردن 7 اسکار را داشت و یک جایزه در بخش موسیقی به خودش اختصاص داد و «آنا کارنینا» هم کاندید دریافت 4 جایزه اسکار شد که فقط یک مجسمه را در بخش طراحی لباس برد. سهم رایت از این نامزدی ها اما صفر است. «سیاه ترین ساعت» با نگاهی به زندگی وینستون چرچیل می تواند ادامه ای بر کارنامه محترمانه جو رایت باشد. از طرفی هم شاید از جمله اثاری باشد که هر بازیگری دوست دارد در آن ایفای نقش کند. فیلم های بیوگرافی عموما مشتریان خوبی در بردن اسکار های بخش بازیگری هستند.
منبع: تسنیم