بهترین فیلم های نیکولاس کیج براساس امتیاز منتقدان
اختصاصی سلام سینما- در تاریخ سینما بازیگران معدودی را میتوان با کاریزما و تواناییهای «نیکولاس کیج» پیدا کرد. او از بدو شروع به کارش در هالیوود همواره یک سوپراستار بوده و نادیده گرفتن او غیرممکن است.
در کارنامهی هنری او از آثار مستقل هنری درجه یک تا کمدیهای ضعیف و غیر قابل دیدن، به چشم میخورد.
«نیکولاس کیج» بعد از مدتها با فیلم جدیدش یعنی «وزن غیرقابل تحمل استعداد عظیم»(The Unbearable Weight of Massive Talent) به صدر اخبار بازگشته است و طی هفتههای اخیر نام او در اغلب سایتهای سینمایی و شبکههای اجتماعی ترند شده است تا جایی که به گفتهی خودش پس از 20 سال در تلویزیون ملی با برنامهی «جیمی کیمل» ظاهر شد.
به همین دلیل در این یادداشت قصد داریم به معرفی ده فیلم از بهترین فیلمهای «نیکولاس کیج» از نگاه منتقدان بپردازیم.
بهترین فیلم نیکولاس کیج از نظر شما چه فیلمی است؟
10- بردی (Birdy | 1984)
«نیکولاس کیج» در اوایل دوران کاریاش موفق شد تا در چند فیلم بزرگ ایفای نقش کند که یکی از آنها «بردی»(Birdy) است. او با اینکه در ابتدا قرار بود نقش اصلی این فیلم را بازی کند، اما در نهایت نقش مکمل فیلم به او رسید.
«بردی»(Birdy) داستان دو دوست به نامهای «بردی» و «ال» است که رابطهی دوستانهی خود را با یادآوری خاطراتشان از جنگ ویتنام، روایت میکنند.
«بردی»(Birdy) با واکنش بسیار مثبت و شگفتانگیز منتقدان روبرو شد که متفقالقول از سبک روایت و فیلمنامهی آن تعریف میکردند. این تمجیدها تقریبا قابل پیشبینی بود زیرا داستان این فیلم برگرفته از رمانی به همین نام نوشتهی «ویلیام وارتون» است که جایزهی پولیتزر را به خود اختصاص داده بود. با تمام این اوصاف، عملکرد «بردی»(Birdy) در گیشه فاجعه بود و تبدیل به یک شکست تجاری بزرگ برای استودیوی سازندهاش شد.
9- جو (Joe | 2014)
با اینکه «نیکولاس کیج» بیشتر با نقشآفرینیهایش در فیلمهای بلاکباستر شناخته میشود، اما بخشی از آثار کارنامهی او نیز مربوط به ایفای نقش در فیلمهای مستقلی مثل «جو»(Joe) است. «جو»(Joe) با بودجهای معادل 4 میلیون دلار ساخته شد اما با وجود تعریفهای فراوان منتقدان، باز هم نتوانست در گیشه، سود کند.
«نیکولاس کیج» در این فیلم نقش «جو رنسام» سرگروه تیم قطع درختان در ایالت تگزاس را ایفا میکند. او قصد دارد تا از اعضای یکی از تیمهایش در برابر پدر سوءاستفادهگر آنها محافظت کند.
این بازیگر در «جو»(Joe) یکی از بهترین نقشآفرینیهایش را انجام داد اما به دلیل فوت نابهنگام یکی از بازیگران فیلم در شب افتتاحیه، نقشآفرینی او کاملاً به حاشیه رفت.
8- پگی سو ازدواج کرد (Peggie Sue Got Married | 1986)
با توجه به فهرست طولانی فیلمهایی که «نیکولاس کیج» و «جیم کری» در آنها ایفای نقش کردهاند، خیلی عجیب است که در فیلم کمدی «پگی سو ازدواج کرد»(Peggie Sue Got Married) که هر دوی آنها نقشآفرینی میکنند، تنها یک صحنهی مشترک دارند.
جالب است بدانید کارگردان این فیلم عموی «نیکولاس کیج» یعنی «فرانسیس فورد کاپولا» بود که برای سومین و آخرین بار، برادرزادهاش را جلوی دوربین خود قرار میداد.
«پگی سو ازدواج کرد»(Peggie Sue Got Married) که با بودجهای 7 میلیون دلاری ساخته شده بود، تبدیل به فیلمی بسیار پرسود برای سازندگانش شد و بعد از آن، نمایشی با اقتباس از این فیلم در تئاتر وست اند لندن روی صحنه رفت.
نقشآفرینی «نیکولاس کیج» در «پگی سو ازدواج کرد»(Peggie Sue Got Married) به شدت مورد توجه منتقدان قرار گرفت. همبازی او «کیتلین ترنر» در کتاب خاطرات خود در سال 2008، ارزیابی پر از تمجیدی از بازی «کیج» در این فیلم ارائه داده است.
7- غرب رد راک (Red Rock West | 1993)
«غرب رد راک»(Red Rock West) فیلمی در ژانر هیجانانگیز و نئونوآر به کارگردانی و نویسندگی «جان دال» است. «نیکولاس کیج» در این فیلم نقش رانندهای را بازی میکند که عدهای او را با یک آدمکش اشتباه گرفتهاند.
سبک روایت «غرب رد راک»(Red Rock West) مهمترین نقطهی قوت این فیلم است، تا جایی که شاید توجهات را از بازیگر فوقالعادهی آن دور کند.
یکی از ویژگیهایی که «غرب رد راک»(Red Rock West) تبدیل به اثری فوقالعاده میکند، ترکیب ژانرها در این فیلم به شکلی فوقالعاده است. «غرب رد راک»(Red Rock West) در هستهی اصلی خود یک فیلم هیجانانگیز است که گاهی تبدیل به یک کمدی سیاه میشود و گاهی تبدیل به یک وسترن قدیمی.
«غرب رد راک»(Red Rock West) یک فیلم عالی است اما به لحاظ هنری یک شاهکار محسوب میشود.
6- مندی (Mandy | 2018)
«الایجا وود» که بیشتر با نقشآفرینیاش در سهگانه «ارباب حلقهها»(The Lord of The Rings) در نقش «فرودو بگینز» شناخته میشود، تهیهکنندهی یکی از تحسینشدهترین آثاری است که «نیکولاس کیج» در آن ایفای نقش کرده است. او مدیر تولید یکی از استودیوهایی است که تخصص آنها، ساخت فیلمهای ژانر وحشت است که در سال 2018 فیلم «مندی»(Mandy) را منتشر کردند.
«مندی»(Mandy) داستان تلاش مردی برای انتقام است. او که شاهد زنده به گور شدن همسرش توسط رهبر یک فرقهی هیپی بوده، عزمش را برای گرفتن انتقام همسرش جزم میکند. این فیلم فرصت خوبی برای «کیج» بود تا هرکاری که دلش میخواهد را به نحو احسن اجرا کند. او خونهای زیادی را در طول فیلم میریزد که باعث قرمز بودن همیشگی صورتش میشود. این قرمز شدن با نام کاراکتر او یعنی «قرمز»(Red) همخوانی جالبی دارد.
5- خوک (Pig | 2021)
هر از گاهی فیلمهایی منتشر میشوند که کاملاً خارج از جریان اصلی هالیوود هستند و مخاطبان را حسابی شوکه میکنند که «خوک»(Pig) یکی از آن فیلمها است.
در این فیلم «نیکولاس کیج» نقش مردی را ایفا میکند که در ابتدای فیلم، خوک او را دزدیدهاند و او تلاش میکند تا خوکش را پیدا کند. مانند بسیاری از نقشآفرینیهای اول او، ایفای نقش او در «خوک»(Pig) نیز شاید برای طرفداران او ناامیدکننده باشد اما شدیداً تأثیرگذار است.
در ابتدای فیلم کاراکتر «راب» بسیار تک بعدی است اما در مسیرش برای پیدا کردن «برندی»، به مرور کاراکتر او عمق پیدا میکند و داستان او کامل میشود.
با اینکه چند سکانس «خوک»(Pig) واقعاً اذیتکننده و عجیب هستند و برخی از اتفاقات داستان نیز منطقی به نظر نمیرسند، اما «خوک»(Pig) را باید یک اثر بینظیر دانست که نسبت به تمجیدهایی که از آن شد، شایستگی بیشتری داشت.
4- تغییر چهره (Face/Off | 1997)
«تغییر چهره»(Face/Off) شاید بهترین فیلم زندگی «نیکولاس کیج» نباشد اما قطعاً خاطرهانگیزترین فیلم اوست.
او و همبازیاش «جان تراولتا» با جان بخشیدن به کاراکترهایشان و هماهنگی فوقالعاده هنگام تغییر کاراکترهایشان، نقشآفرینی کمنظیر و ماندگاری از خود به جای گذاشتند.
درست است که نقایصی به لحاظ منطقی در فیلم وجود دارد اما از نگاهی کلی، بهتر است جزئیات علمی را در نظر نگیریم. جدا از تمام ایراداتی که میتوان به «تغییر چهره»(Face/Off) وارد کرد، این فیلم در گیشه فروشی 3 برابر بودجهی ساختش داشت و همچنین منبع الهام «اندرو لاو» برای ساخت فیلم «اعمال شیطانی»(Infernal Affairs) شد. فیلم «لاو» نیز منبع اقتباس «رفتگان»(The Departed) بود؛ فیلمی که «مارتین اسکورسیزی» تنها اسکار کارگردانیاش را برای آن فیلم گرفت.
3- ترک لاس وگاس (Leaving Las Vegas | 1995)
وقتی بحث اسکار میشود، برخی از شنیدن اینکه «نیکولاس کیج» یک جایزه اسکار در کارنامهاش دارد، متعجب میشوند، اما کسانی که «ترک لاس وگاس»(Leaving Las Vegas) را تماشا کردهاند، میدانند که او کاملاً مستحق دریافت این جایزه بوده است. ایفای نقش «نیکولاس کیج» در «ترک لاس وگاس»(Leaving Las Vegas) با اختلاف بهترین و تحسینبرانگیزترین نقشآفرینی او تا به امروز است.
این فیلم یکی از شاهکارهای سینمای مدرن است که هر کسی باید حداقل یک بار آن را ببیند.
«نیکولاس کیج» در این فیلم نقش یک فیلمنامهنویس شاغل در هالیوود را بازی میکند که خودش را غرق در مصرف الکل کرده است. پس از اینکه اعتیادش به الکل موجب از دست رفتن موقعیت شغلیاش میشود، تصمیم میگیرد به لاس وگاس برود و آنقدر الکل بنوشد تا بمیرد.
لحظاتی در «ترک لاس وگاس»(Leaving Las Vegas) وجود دارند که تماشای آنها واقعاً سخت است اما از طرفی دیگر چشم برداشتن از این فیلم بخاطر نقشآفرینی بینظیر «نیکولاس کیج» و «الیزابت شو» غیرممکن است.
2- ماهزده (Moonstruck | 1987)
«شر» و «نیکولاس کیج» شاید آخرین نفراتی باشند که برای ایفای نقش یک زوج در یک فیلم عاشقانه-کمدی انتخاب شوند اما این اتفاق در سال 1987 با فیلم «ماهزده»(Moonstruck) رخ داد. اگر از این انتخاب عجیب بازیگران بگذرید، لحظاتی در فیلم وجود دارند که در حین بامزه بودن، بسیار عمیقاند.
همچنین «ماهزده»(Moonstruck) یکی از تحسینشدهترین فیلمهای «نیکولاس کیج» از سوی منتقدان است. این فیلم بالاترین امتیاز را در متاکریتیک در میان فیلمهای «کیج» دارد و علاوه بر این، نامزد دریافت شش جایزه اسکار شده است که «کیج» در میان برندگان نبود اما همبازی او یعنی «شر» اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن را به خانه برد.
1- اقتباس (Adaptation | 2002)
در فیلم «اقتباس»(Adaptation) به کارگردانی و نویسندگی «چارلی کافمن»، «نیکولاس کیج» نقش «کافمن» و برادر دوقلوی خیالی او «دونالد» را بازی میکند. این فیلم در نگاه اول شاید شبیه به یکی از فیلمهای بد «ادی مورفی» یا «آدام سندلر» به نظر برسد اما در حقیقت فیلمی شگفتانگیز است که هیچ ترسی از متفاوت بودن ندارد.
«نیکولاس کیج» برای دومین بار توانست نامزدی اسکار در رشته بهترین بازیگر نقش اول مرد را با نقشآفرینی خیرهکنندهاش در «اقتباس»(Adaptation)، تجربه کند.
این فیلم توانست بودجه 19 میلیون دلاری خود را در گیشه برگرداند و از سوی منتقدان نیز مورد تحسین قرار بگیرد. شاید اگر «کیج» را در این فیلم با لباس چاقی در اوج جدیت ببینید، از خنده منفجر شوید.
منبع: Metacritic, ScreenRant, GameRant