جستجو در سایت

1404/02/03 11:00

فصل دوم «اندور»؛ ترسناک‌ترین بخش دنیای «جنگ ستارگان»

فصل دوم «اندور»؛ ترسناک‌ترین بخش دنیای «جنگ ستارگان»
فصل دوم سریال «اندور» با برداشتن پرده از واحد تبلیغاتی مرموز امپراتوری کهکشانی، ترسناک‌ترین و در عین حال واقعی‌ترین چهره استبداد را در دنیای «جنگ ستارگان» به تصویر می‌کشد.
به گزارش سلام سینما

در قسمت اول فصل دوم سریال «اندور»، ما با بخش جدید و ترسناکی از امپراتوری کهکشانی آشنا می‌شویم: وزارت روشن‌سازی، واحد رسمی تبلیغات و پروپاگاندای امپراتوری. این بخش به گونه‌ای معرفی می‌شود که حتی شخصیت‌های خبیث آشنا با آن احساس ناراحتی می‌کنند.

در این قسمت، شخصیت منفی فیلم «روگ وان»، یعنی کارگردان کرنیک (با بازی بن مندلسون)، جلسه‌ای را برگزار می‌کند تا درباره استخراج منابع از سیاره «گورمان» و احتمال نابودی آن صحبت کند. اما چون این اقدام از نظر تبلیغاتی مشکل‌ساز است، او تصمیم می‌گیرد از تیم پروپاگاندا کمک بگیرد: شَمبو و اُسار، دو کارمند شیک‌پوش و خونسرد از وزارت روشن‌سازی. آن‌ها با شور و شوق و انرژی، یک کمپین تخریبی علیه مردم گورمان طراحی می‌کنند و نشان می‌دهند که قبلاً هم تصویر عمومی این سیاره را دستکاری کرده‌اند.

حتی شخصیت‌های سرد و بی‌احساس امپراتوری مثل کرنیک نیز از شیوه عملکرد آن‌ها وحشت‌زده می‌شوند. تنها کسی که از این طرح رضایت نسبی دارد، پارتاگاز (با بازی آنتون لسر) است؛ رئیس سازمان اطلاعات امنیتی امپراتوری که خود به «گشتاپوی فضایی» تشبیه شده.

الهام از «۱۹۸۴» جورج اورول

وزارت روشن‌سازی با الهام از وزارت حقیقت در رمان «۱۹۸۴» جورج اورول ساخته شده و برای کنترل افکار عمومی کهکشان، واقعیت را تحریف می‌کند. این بخش در ظاهر تازه معرفی شده، اما دیالوگ‌ها و سابقه‌اش نشان می‌دهند که سال‌ها در پس‌زمینه فعال بوده است. نکته ترسناک ماجرا، لحن خوشحال و دوستانه این افراد هنگام طراحی نسل‌کشی‌های فرهنگی است.

اشیای ممنوعه در دنیای «جنگ ستارگان»

در بخش دیگری از گزارش، به اشیایی اشاره می‌شود که در دنیای «جنگ ستارگان» هرگز دیده نمی‌شوند. از جمله:

کاغذ: هیچ سندی روی کاغذ وجود ندارد. همه چیز هولوگرافیکی یا دیجیتال است.

آینه: آینه‌های واقعی ممنوع‌اند. تنها بازتاب‌های طبیعی مجازند.

چاقو: حتی برای غذا خوردن نیز استفاده نمی‌شوند.

چرخ: وسایل نقلیه معمولاً با شناوری یا زنجیر حرکت می‌کنند. تنها موارد معدودی چرخ‌دار دیده شده‌اند.

لولای در: درهای سنتی وجود ندارند. همه درها به صورت کشویی باز می‌شوند، حتی اگر باعث آسیب فیزیکی شوند، همان‌طور که برای هریسون فورد اتفاق افتاد.

این جزئیات، کمک می‌کنند تا دنیای «جنگ ستارگان» حس بی‌زمانی و بیگانگی خاصی داشته باشد و تداوم زیبایی‌شناسی این فرنچایز حفظ شود.

منبع: slashfilm


ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image