سینماها با چه فیلم هایی بازگشایی می شوند؟/ همزیستی با کرونا
اختصاصی سلام سینما- با شیوع کرونا در کشور در اوایل اسفند ماه، مراکز فرهنگی و هنری، یکی از اولین مکانهای عمومی بودند که به صلاحدید ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیل شدند. هرچند در ابتدا گمان میرفت این تعطیلی موقتی باشد و تا پیش از عید نوروز، که زمان اوج فروش فیلمها با بیشترین استقبال تماشاگران و شلوغترین ایام سینماهاست، به پایان برسد اما برای ماههای متمادی ادامه پیدا کرد. ابتدا تا پایان تعطیلات نوروز تمدید شد، سپس عید فطر را زمان بازگشایی دانستند اما باز هم زود بود و گذشت تا قرعه به اول تابستان افتاد.
قرار بود از ابتدای تیرماه سینماها با رعایت پروتکلهای بهداشتی مجددا باز شوند اما باز هم به دلیل فراهم نشدن امکانات و انصراف دو فیلم اصلی نوبت اکران به دلیل ناهماهنگیها، به تاخیر افتاد.
طبق آخرین آمار رسمی از چهارشنبه چهارم تیرماه سینماها مجددا فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و بلیطهای پیش فروش از همین الان در دسترس تماشاگران قرار دارد. اما اخبار ضد و نقیض در روزهای گذشته پیرامون اینکه چه فیلمهایی و از چه تاریخی نمایش مییابند، بسیار بود. حالا با مشخص شدن تاریخ دقیق بازگشایی سینماها، فیلمهایی را که از چهارشنبه روی پرده خواهند رفت، معرفی میکنیم.
دستورالعملها برای بازگشایی سینما
برخی از اهم دستورالعملهای بهداشتی به شرح زیر است:
۱- در مقطع بازگشایی و تا اعلام وضعیت سفید قطعی، ظرفیت فروش بلیت برای هر سالن تا سقف ۵۰ درصد مجاز است.
۲- لازم است هنگام ورود و خروج تماشاچیان و حضور در سالن انتظار، فاصله گذاری ایمن رعایت شود.
۳- در دسترس بودن مایع ضدعفونی کننده برای مراجعه کنندگان الزامی است.
۴- ضد عفونی کامل سینما و سالنها طبق دستورالعمل اعلامی وزارت بهداشت هر روز یک بار الزامی است.
۵- بوفههای سینما و سالنهای هنری و آموزشگاهها موظف به رعایت حداکثر موازین بهداشتی بوده و مجاز به عرضه مواد غذایی، تنقلات و نوشیدنی به صورت فله نیستند.
۶- تمامی هنرجویان آموزشگاهها از وسایل آموزشی اختصاصی استفاده کنند.
7-استفاده از دستکش و ماسک در محیط سالنهای سینمایی ،هنری و آموزشگاهها برای کارکنان، هنرجویان و مراجعان الزامی است.
۸- با سینماها، سالنهای هنری و آموزشگاههایی که رعایت دستورالعملها را نداشته باشند، نسبت به تعطیلی آنها اقدام خواهد شد.
۹- ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها مکلف به نظارت دقیق بر اجرای دستورالعملها خواهند بود.
فیلم های روی پرده
خبر اکران «شنای پروانه» درحالی منتشر شد که تهیه کننده فیلم رسول صدرعاملی گفت: «روزهایی که به واسطه شیوع کرونا در آن به سر میبریم دورانی تاریخی است و ما هم برای اکران فیلم باید تصمیمی تاریخی میگرفتیم؛ به همین دلیل توانستم سرمایهگذار فیلم (محمدصادق رنجکشان) را راضی کنم تا «شنای پروانه» در این مقطع اکران شود. «شنای پروانه» که بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر بود، برای دوباره زنده شدن سینما به خود مردم تقدیم میشود.»
اما کمی بعدتر و تنها چند روز مانده به تاریخ بازگشاییها در اول تیر ماه این فیلم از اکران انصراف داد و تهیهکننده در گفت و گویی دیگر اذعان کرد: «طی دو هفته گذشته جلساتی با حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، دکتر حناچی شهردار تهران و اعضای هیئت مدیره خانه سینما در جهت فراهم آوردن شرایط اکران داشتیم تا حمایت جدی از اکران این دو فیلم (شنای پروانه و خوب، بد، جلف ۲) انجام شود، اما حالا که کمتر از چند روز به اکران فیلم باقی مانده است، هیچ خبری از حمایتها نیست.»
در نهایت با تشکیل جلسه فوری، هر دو طرف با قبول شرایطی به تفاهم رسیدند تا فیلم از چهارشنبه، ۴ خرداد ۹۹ روی پرده بیاید.
«شنای پروانه» اولین فیلم سینمایی محمد کارت است که در جشنواره فیلم فجر سال قبل رونمایی شد و با استقبال خوبی که از آن صورت گرفت و جایزههایی که کسب کرد یکی از امیدهای سینماداران برای فروش خوب امسال سینما محسوب میشود.
با توجه به تعطیلی سینماها از حدود چهار ماه قبل، یکی از سیاستگذاریهای اصلی سازمان سینمایی و سینماداران، اکران فیلمهایی است که میتوانند مخاطب را جذب کنند و از این نظر «شنای پروانه» گزینه مناسبی بهنظر میرسد.
سری دوم «خوب، بد، جلف: ارتش سری» هم مانند «شنای پروانه» مسیر پرفراز و نشیبی را در دو هفته گذشته طی کرد. در ابتدا قرار بر اکرانش شد و تهیه کننده اعلام کرد: «اینکه بخواهیم فیلم را در این مقطع اکران کنیم، تصمیم سختی بود ولی با توجه به شرایط فعلی و بدنه نحیف سینما به این نتیجه رسیدیم که فیلم را اکران کنیم چون نیاز بود فیلمهایی که پیشبینی میشود مورد استقبال مخاطب قرار میگیرند، همزمان با بازگشایی سالنهای سینمایی اکران شوند تا پس از چند ماه مردم به سینماها جذب شوند. سینماداران هم قول دادهاند همکاری مناسبی داشته باشند و شرایط بهداشتی را برای حضور مردم فراهم کنند.» اما بعد از انصراف «شنای پروانه»، محسن چگینی هم با این جریان همراه شد و در مصاحبهای اعلام کرد که که این فیلم به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب فعلا اکران نمیشود.
اما عوامل این فیلم هم در نهایت راضی به اکران شدند و از چهارشنبه شاهد نمایش مجدد آن خواهیم بود.
کمدی «خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری» سال گذشته به عنوان یکی از فیلمهای اکران نوروزی انتخاب شده بود که برای رونق بخشی به سینماها در ماه پایانی سال زودتر اکران شد، اما با شیوع کرونا سه روز روی پرده بود که در همان مدت هم به فروش خوبی دست یافت.
در این فیلم سام درخشانی، پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، ریحانه پارسا، ستاره پسیانی، مارال فرجاد، علی اوجی، شکیب شجره، الهام شعبانی، فرهاد آییش و گوهر خیراندیش بازی کردهاند.
«عطر داغ» با بازی مهرداد صدیقیان, شهرام حقیقت دوست, بهاره کیان افشار، خاطره اسدی و سیما تیرانداز یکی دیگر از اولین فیلمهای پسا کرونایی است که از چهارشنبه چهارم تیر ماه میتوانید به تماشایش بنشینید.
امیرشهاب رضویان که در سالهای اخیر از فیلم اولیها و آثار مستقل زیادی حمایت کرده، تهیهکنندگی این فیلم را بر عهده دارد و علی ابراهیمی کارگردان کار اولی است که پشت دوربین آن ایستاده.
داستان فیلم درباره دختری به نام مریم است که مجبور میشود، شبی را بیرون از خانه سپری کند؛ این موضوع او را با چالشی عجیب و معمایی روبرو می کند...
فیلم سینمایی «چهل و هفت» روایتگر داستان سه زن از سه طبقه اجتماعی در شب آغاز زمستان است.
در این فیلم بازیگرانی همچون لادن مستوفی، مهدی احمدی، شیدا خلیق، رابعه مدنی، مهرنوش ستاری، بهنام مومنی، فرشته آلوسی، بهزاد داوری، احسان شاملو و محمدرضا غفاری با هنرمندی: حمیدرضا آذرنگ، شقایق فراهانی و ریما رامینفر حضور دارند.
فیلم «چهل و هفت» با شعار «نه به خشونت علیه زنان» از جمله فیلمهایی است که با بازگشایی سینماها اکران میشود.
«بی وزنی» هم از جمله فیلمهایی بود که در روزهای آخر سال ۹۸ اکران شد اما با تعطیلی سینماها نمایشش نیمهکاره ماند. حالا با بازگشایی دوباره از جمله فیلمهای حاضر روی پرده خواهد بود.
«بی وزنی» در جشنوارههایی مانند پرو و کارولینای شمالی با استقبال مواجه شده است و بهعنوان يك فيلم اجتماعى با قصهاى زنانه، فيلمنامهاى متفاوت دارد كه مهدی فرد قادری(کاگردان) در اين اثر فضايى تجربهگرا و متفاوت و روايتى نو در سينماى اجتماعى را به تصوير كشيده است.
داستان فیلم در یک شب عروسی و روز بعد از آن روایت میشود که داماد مراسم را ترک کرده است. در این بین؛ عروس ، مادر داماد ، خواهر داماد و معشوقه داماد با یکدیگر دچار چالش می شوند و فیلم با روایت غیرخطی ، روابط هر کدام از این زن ها با داماد را افشا می کند.
امیرعلی دانایی, بهاره کیان افشار, تینا پاکروان, نسیم ادبی از جمله بازیگران فیلم هستند.
این فیلم براساس داستانی واقعی از زندگی فوتبالیست مشهور ایران ساخته شده است. دامون مربی بر کنار شده یکی از باشگاههای پرطرفدار با دختری که سالها پیش با او ارتباط داشته، روبهرو میشود.
علی عطشانی کارگردان و تهیه کننده «یادم تو را فراموش» است و بازیگرانی مانند حسین یاری, میترا حجار, ماه چهره خلیلی, مازیار فلاحی در آن نقشآفرینی میکنند.
فیلم سینمایی «یادم تو رو فراموش» تا كنون علاوه بر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، جشنواره فیلم سلامت و جشنواره فیلم شهر در ایران، در جشنوارههای مختلفی در کشورهای آمریكا، كانادا، انگلستان، هند و ... به نمایش در آمده و دو جایزه بهترین كارگردانی و سه جایزه بهترین فیلم را دریافت كرده است. همچنین میترا حجار جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره سانفرانسیسکو و مازیار فلاحی جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره ویند آمریکا را برای بازی در این فیلم از آن خود کردهاند.
این هم فیلم مخصوص کودک و نوجوان در بازگشاییهای دوباره. فیلمی که انتظار میرود با توجه به تعطیلی مدارس و مراکز فرهنگی و سرگرمی با استقبال مضاعفی هم از جانب کودکان و نوجوانان روبهرو شود.
دختربچه ای قول خانم نویسنده ای را که در قطار با او آشنا شده است، آنقدر جدی می گیرد که مدت ها در انتظار تلفن و دیدار مجدد اوست. اما این موضوع برای نویسنده بدقول، فقط دستمایه نوشتن یک داستان جدید می شود و خیال و واقعیت درهم می آمیزد. تلاش دختربچه برای رهایی از دلتنگی ها و کابوس و همچنین کمک های پدر، ناشر نویسنده و مسئول ایستگاه قطار-که خودش سوژه قبلی خانم نویسنده بوده است-حوادث تازه ای را رقم می زند.
حمیدرضا قطبی فیلم را کارگردانی کرده و افشین هاشمی, سیامک صفری, مریم بوبانی در آن نقش آفرینی میکنند.