پنج فیلم برگزیده نیمه اول سال 97 از نظر کاربران سلام سینما
نیمه اول سال ۹۷ روزهای پایانی خودش را پشت سر میگذارد و با پایان تابستان، پرونده اکران فیلمهای نیمه اول سال هم بسته میشود. هرچند که بحرانهای اقتصادی در ماههای اخیر سروصدای زیادی به پا کرد و سفره مردم کوچکتر از پیش شد اما عشاق فیلم، کماکان به سینما رفتن ادامه دادند و مثلا «هزارپا» توانست رکورد فروش همه سالهای پس از انقلاب را بشکند.
در اینجا نگاهی انداختهایم به محبوبترین فیلمهای نیمه اول سال 97 از نظر کاربران سایت سلام سینما:
۱-هزارپا
رای کاربران سلام سینما: 7.7 از 10
کارگردان: ابوالحسن داوودی
خلاصه داستان: رضا مرد جوانی است که یک پای خود را از دست داده است و حالا به واسطه دزدی ، گذر ایام می کند تا اینکه بطور اتفاقی متوجه می شود یک دختر ثروتمند نذر کرده که با یک جانباز ازدواج کند و...
«هزارپا» به دلیل لحن کمیک و بامزهاش و حضور پولسازترین ستارههای کمدی یعنی رضا عطاران و جواد عزتی تبدیل به پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران شد و خب کاملا قابل پیشبینی است که در این لیست هم در جایگاه اول قرار بگیرد. فیلمی که براساس چند الگوی مشخص و بفروش نوظهور در سینمای ایران از جمله شوخیهای کلامی جنسی و نوستالژیبازی با دهه شصت ساخته شده است و بسیاری از تماشاگران را مجذوب خود ساخته است.
رای کاربران: 7.6 از 10
کارگردان: رضا درمیشیان
خلاصه داستان: نوید جوان از دانشگاه اخراج شده ای ست که عاشق ستاره، همکلاسی اش است. نوید که مشکل ضعف اعصاب دارد و هر لحظه انتظار می رود که سر خودش یا طرف مقابلش را بکوبد به دیوار، به خاطر توهین های صاحب کارش از کار اخراج می شود. او بی کار و بی پول، از پدرِ ستاره، یک ماه فرصت می خواهد که دست به کاری بزند. تصمیمی که به این راحتی ها عملی نیست …
هرچند «عصبانی نیستم» بعد از چندسال توقیف به نمایش درآمد و این مسئله میتوانست برش و تاثیرگذاریاش را کمتر کند، اما فیلم موفق شد که دل بسیاری از تماشاچیان را بهدست آورد. تماشاگرانی که به واسطه بدتر شدن اوضاع اقتصادی حتی بیشتر از زمان ساخت فیلم، با آن و قهرمانش نوید همذاتپنداری کردند. فیلم همچنین یک عاشقانه تمام عیار است و یکی از جذابترین عاشق و معشوقهای سالهای بعد از انقلاب را به تصویر میکشد.
امتیاز کاربران: 7.6 از 10
کارگردان: بهرام توکلی
خلاصه داستان: «تنگه ابوقریب» روایتی است از دفاع دلاورمردانه گردان عمار در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی. هنگامه رشادت و مظلومیت بچههای گردان عمار در روزهای آخر دفاع مقدس در منطقه حساس تنگه ابوقریب.
«تنگه ابوقریب» را میتوان از لحاظ پرداخت، یکی از متفاوتترین فیلمهای ژانر دفاع مقدس دانست. فیلمی که روایتی غیر داستانی از روزهای آخر جنگ را بیان میکند و نمایشگر رشادتهای رزمندگان در جغرافیای تنگه است. فیلم موفق میشود احساسات تماشاگر را در اختیار خود بگیرد و آنها را شدیدا در حال و هوای جنگ قرار دهد، انگار که هر تماشاگر عضوی از گردان عمار باشد. هرچند «تنگه ابوقریب» مشکلاتی جدی دارد و اساسا فیلمی ناقص است اما به واسطه نمایش جنگ در نمای نزدیک و شاعرانگی سبک فیلمسازی کارگردان از لحاظ عاطفی تاثیر بسزایی بر تماشاگر خود میگذارد و مرعوبش میکند.
۴- لاتاری
امتیاز کاربران: 7.4 از 10
کارگردان: محمدحسین مهدویان
خلاصه داستان: امیرعلی و نوشین قرار است با هم ازدواج کنند، اما خانواده نوشین دچار یک ورشکستگی سنگین شده اند. پدر دختر مخالف ازدواج است و از طرفی فردی به نام سامی، نوشین را برای کار در یک شرکت حسابداری (بعدا می فهمیم مدلینگ) انتخاب می کند و به دوبی ترانسفر می کند. پدر دختر موافق است چون نیما پسربزرگ در زندان گرفتار شده و 300 میلیون بدهی بالا آورده است، چند روز پس از عزیمت نوشین به دبی خبر خودکشی او می رسد و امیرعلی دیوانهوار به دنبال حقیقت میرود.
«لاتاری» فیلم پرسروصدا و پرحاشیهای بود. از زمان اکرانش در جشنواره درگیر حواشی مختلفی شد و با نگاهی رسمی، سعی کرد آن را نادیده بگیرد: از رقابت در جشنواره فجر کنار گذاشته شد و بعدتر تهیهکننده فیلم افشا کرد که از ابتدا به شرط عدم داوری فیلم را به جشنواره راه دادهاند. بسیاری از مردم و اپوزسیونها و منتقدان هم فیلم را شدیدا کوبیدند اما با همه این وجود مردم از «لاتاری» استقبال کردند تا چهارمین فیلم پرفروش نیمه اول سال باشد. «لاتاری» با استفاده درست از عناصر روایی فیلمفارسی و با انتخاب موضوعی بهروز و تازه و پایانی ویژه توانست مخاطب خودش را پیدا کند.
امتیاز کاربران:7.2 از 10
کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا
خلاصه داستان: یونس به همراه پسرش علی که یک خلبان است، به منطقه تدمر سوریه اعزام می شوند تا تعدادی از مردم باقی مانده را با هواپیما به دمشق برسانند. اما در جریان بازگشت، داعشی ها کنترل پرواز را به دست می گیرند و...
گفته میشود «به وقت شام» در قیاس با دیگر آثار حاتمیکیا معمولی محسوب میشود اما اصلا آنطور که منتقدان فیلم را کوبیدند و به آن بد و بیراه گفتند، بد و ضعیف نیست و خصوصا اکشنش میتواند برای مخاطب عام، هیجانانگیز و جذاب باشد.