فیلم های عاشقانه بهروز وثوقی | بهترین و احساسی ترین ها
اختصاصی سلام سینما - بهروز وثوقی بیاغراق یکی از مهمترین شمایلهای قهرمانانه و مردانهٔ سینمای ایران است. بازیگری که بعد از انقلاب نتوانست کار خود را ادامه دهد و خیلی زودتر از آنچه که فکرش را میکردیم، بازنشسته شد. بااینحال اهمیت او در سینمای ایران بر کسی پوشیده نیست.
در این یادداشت ماندگارترین فیلمهای عاشقانه بهروز وثوقی را معرفی کردهایم. فیلمفارسیهایی که عموماً نامشان به گوشتان آشناست و حتی اگر خود فیلمها را ندیده باشید، احتمالاً آهنگ بعضیشان را شنیدهاید.
رضا موتوری
«رضا موتوری» یکی از فیلمهای مهم مسعود کیمیایی است. فیلمی با بازی ماندگاری از بهروز وثوقی که میتوان آن را در شمار بهترین تجربیاتش جلوی دوربین دانست. پایان تلخ فیلم از جمله نکات بهیادماندنی آن است.
فیلمی که در سال ۴۹ اکران شد و داستانش در مورد رضا موتوری بود که خود را به دیوانگی زده و در آسایشگاه بستری است. نویسنده جوانی برای تحقیق به آنجا میآید که شباهت زیادی به رضا دارد. رضا خود را جای او جامیزند و فرار میکند و با ورود به زندگی اشرافی نویسنده، عاشق نامزد او فرنگیس میشود...
همسفر
«همسفر» یکی از مشهورترین فیلمهای این لیست است. فیلمی با بازی بهروز وثوقی و گوگوش که آن روزها یکی از محبوبترین زوجهای هنری بودند. این فیلم در سال ۵۴ به کارگردانی مسعود اسدالهی ساخته شد.
داستان «همسفر» درباره دختری به نام عاطفه است که عاشق مرد ثروتمندی میشود که او را اغفال میکند اما نمیخواهد با او ازدواج کند. عاطفه که مراسم ازدواجش با مرد دیگری به هم میخورد از خانه پدر فرار میکند. پدر او دو نفر را مأمور میکند تا او را به خانه برگرداند. عاطفه به شمال میرود اما مرد ثروتمند او را بار دیگر پس میزند. علی عاطفه را پیدا میکند و میخواهد او را به خانه برگرداند. آنها در طول سفر به هم علاقهمند میشوند و وقتی به تهران میرسند...
ممل آمریکایی
فیلم دیگری با بازی زوج وثوقی و گوگوش که شاپور قریب در سال ۵۳ آن را ساخته است. فیلمی که از جمله محبوبترین فیلمهای سینمای فارسی است و در زمان اکرانش تماشاگران استقبال فراوانی از آن کردند.
داستان «ممل آمریکایی» درباره پسری به نام ممل آمریکایی است که آرزو دارد به آمریکا برود؛ اما تلاشهایش ناموفق است او که با دزدیهای خرد روزگار میگذراند، یک روز ماشین زنی به نام نسرین را میدزدد و در ماشین او دعوتنامهای به آمریکا پیدا میکند. این سبب میشود ماشین را برگردانده و سعی کند با نسرین دوست شود. نسرین او را به خانهشان و نزد مادرش میبرد... اما او مادر واقعی نسرین نیست و این مسئله شرایط سختی را برای ممل درست میکند...
سوتهدلان
«سوتهدلان» نهتنها بهترین فیلم این لیست است که میتواند در کنار قیصر و گوزنها بهترین بازی بهروز وثوقی هم نام بگیرد. فیلمی از علی حاتمی بزرگ و فقید که از جمله مهمترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران هم هست. در این فیلم شهره آغداشلو در مقابل وثوقی نقشآفرینی میکند.
«سوتهدلان» داستان خانوادهای با سه برادر را تعریف میکند. برادر بزرگ و پدرسالار خانواده. برادر متأهل وسط و برادر آخر، مجید که کمی عقبمانده است و بهروز وثوقی نقش او را بازی میکند. حبیب گاهوبیگاه به دختران دل میبندد. برادر بزرگتر، حبیب برای رفعورجوع این مشکل به توصیه دوستش زنی فاحشه را در قالب زنی نجیب به خانه میآورد تا در کنار مجید باشد. اما حبیب آقا نمیداند که بهزودی مجید و زن دلباختهٔ یکدیگر میشوند و با هم ازدواج خواهند کرد... اتفاقی که خانواده را در شرایط سختی قرار میدهد.
داش آکل
فیلم دیگری از مسعود کیمیایی، ساخته شده به سال ۵۰ که اقتباسی از داستان صادق هدایت است و در آن بهروز وثوقی نقش داش کل، مرد تنها و عاشقی درمانده را بازی میکند که در سودای عشق خود میسوزد.
داستان فیلم درباره جوانمردی به نام داش آکل است که یکی از دوستانش قبل از مرگ وصیت میکند امور خانه او را مدیریت کند. داش آکل به مرجان دختر مرد دل میبازد؛ اما همه چیز را پنهان میکند. عشق مرجان باعث میشود داش آکل به شراب روی بیاورد. او که به دلیل سن زیادش نمیخواهد با مرجان وصلت کند، زمینهٔ ازدواج او و یکی از خواستگارانش را مهیا میکند و در نهایت در شب عروسی مرجان، درحالیکه مست و خمور است در نبرد با دشمنش کاکا رستم، میمیرد.
طوقی
یکی دیگر از فیلمهای مهم این لیست، «طوقی» است که علی حاتمی فقید در سال ۴۹ آن را ساخته است. فیلمی که داستان یک عشق مثلثی و اخلاق و جوانمردی را تعریف میکند و بهروز وثوقی و ناصر ملک مطیعی، زوج اصلی و درخشان آن هستند. داستان فیلم درباره مصطفی و برادرزاده کفتربازش مرتضی است. مصطفی دل در گرو طوبی دختری دارد که مرتضی هم عاشق او میشود. دایی بهخاطر برادرزادهاش سکوت میکند و ...
در «طوقی»، سید مرتضی در ادامه یک تعقیب و گریز بر فراز بالا پشتبام خانههای سنتی شیراز، درحالیکه دارد فرار میکند، میافتد و در این لحظه یکی از شمایلیترین تصویرها از مرگ قهرمان در تاریخ سینمای ایران شکل میگیرد:
پس از زخمیشدن بهصورت وارونه از ارتفاع آویزان میشود و به همان حال میمیرد. درحالیکه در زندگیاش، طوبی و طوقیاش را ازدستداده است، جانش را هم از دست میدهد تا همهچیزتمام شود.
ماهعسل
«ماهعسل» فیلمی است که فریدون گله در سال ۵۵ آن را میسازد و برای دو نقش اصلیاش به سراغ بهروز وثوقی و گوگوش میرود. فیلم داستان فراز و نشیبهایی را تعریف میکند که رضا و مینو باید طی کنند تا به وصال همدیگر برسند. پدر مینو با این وصلت موافق نیست و قصد دارد دخترش را به همسری مرد دیگری دربیاورد...
غریبه
شاپور قریب فیلم «غریبه» را در سال ۵۱ در شهر شوشتر میسازد. فیلمی که بهروز وثوقی و نگار زوج اصلی آن هستند. قاسم پس از مرخص شدن از زندان سراغ دوستش عباس به جنوب میرود. قاسم پس از درگیرشدن با مردی که مسبب دستگیری او بوده است با دختری به نام زری روبرو میشود که دختر مرد متمولی است. قاسم که میداند پدر زری با ازدواج او و دخترش موافقت نخواهد کرد به کمک زن رختشویی به نام اقدس با زری قرار میگذارند که شهر را ترک کنند.
در مسیر رانندهای به نام مهدی و قهوهچی به آنها بدگمان میشوند. قاسم در مرافعهای آن دو را از پا درمیآورد و پس از رسیدن به تهران همراه زری در مسافرخانهای ساکن میشوند. وقتی در روزنامهها اعلان میشود که پلیس به جرم قتل و آدمربایی در تعقیب قاسم است او محل اقامت خود را به پلیس اطلاع میدهد، اما در آخرین لحظه از تصمیم خود منصرف میشود و موقع فرار به ضرب گلوله از پا درمیآید.