جستجو در سایت

1400/10/14 04:50

ایران در فیلم های هالیوودی و خارجی | ۲۰ فیلم، ۲۰ نگاه

ایران در فیلم های هالیوودی و خارجی | ۲۰ فیلم، ۲۰ نگاه
نگاه فیلمسازان خارجی به ایران، گاه هراس گونه است و همراه با بدبینی، گاه همراه است با واقعیت و خوشبینی. در این یادداشت به سراغ این نگاه‌های متفاوت رفته‌ایم و فیلم‌هایی که ردی از ایران در آنها وجود دارد را بررسی کرده‌ایم؛ از فیلم معروف آرگو تا ...

اختصاصی سلام سینما - دوربین تشنه فیلم‌برداری است، تشنه دیدن. فرهنگ و تاریخ یک ملت، مسائل اجتماعی و گاهی قصه‌های واقعی یک سرزمین بهترین موضوعات برای لنز دوربین یک فیلمساز است. ایران، کلمه‌ای است که برای ما مفهوم وطن دارد و برای آنکه خارج از این مرزها بوده، سرزمینی در دل خاورمیانه است. تاریخ این کشور از کوروش و ابن‌سینا تا عصر حاضر موردعلاقه فیلمسازان غربی بوده و هست.

این علاقه گاهی منجر به ساخت فیلمی منحصرا با موضوع ایران شده و گاهی نتیجه‌اش تنها ردپا و نشانه‌ای از ایران در فیلم‌ها است. تقریبا یک قرن پیش و در سال ۱۹۲۵ مریان کوپر با مستند صامت «علف» نگاهی به ایران و کوچ مردم بختیاری انداخت. «علف» یکی از بهترین مستند‌های مردم‌نگاری است که کوپر را با امواج موفقیت روبه‌رو کرد.


ویدیوی فیلم‌های هالیوودی، ایران را چطور نشون دادن؟ در کانال یوتیوب سلام سینما


ایران در فیلم‌هی خارجی - مستند باد صبا درباره ایران- مستندهایی با موضوع ایران

بعدها آلبر لاموریس، مستند «باد صبا» را ساخت، مستندی که نگاهی به مردم و طبیعت ایران داشت. مستند «باد صبا» یا «باد عاشقان» توانست نامزد جایزه اسکار بهترین مستند شود. لاموریس در حین ساخت این مستند جانش را از دست داد. سال ۱۹۷۱ کلود للوش، کارگردان فرانسوی و برنده جایزه اسکار، با مستند کوتاه «ایران» نگاه‌ها را به خود جلب کرد.

این‌ها نمونه‌‌های اولیه‌ای از تلاش غربی‌ها در مورد ایران است، علاقه‌ای که الان هم وجود دارد. نگاهی که گاهی آمیخته با سیاهی است و ضد ایران، گاهی آمیخته با ستایش و گاهی هم از سر اتفاق ردی از ایران در این فیلم‌ها وجود دارد. در این نوشته ۲۰ فیلم با ۲۰ نگاه متفاوت نسبت به ایران را بررسی کرده‌ایم.

اگر حال استفاده از تکنولوژی‌های جدید و متن‌خوان در شما نبود، اگر حوصله خواندن نداشتید، اگر میلتان به دیدن تصاویر فیلم‌ها است، یوتیوب سلام سینما را فراموش نکنید. می‌توانید همین یادداشت و ویدئوهای دیگر را با رنگ فیلم و تصویر ببینید، حتما می‌دانید لذتش دوچندان است.

 

فیلمسازان خارجی ایران را چگونه نمایش می‌دهند؟

۱- سنگسار ثریا م. (.The Stoning of Soraya M)

ژانر: درام

سال اکران: ۲۰۰۸

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۸ (20,108)

فیلم سنگسار ثریا- فیلم هایی درباره ایران- فیلم های ضد ایران-بازیگران فیلم سنگسار ثریا

«سنگسار ثریا م.» ابتدا نام کتابی از فریدون صاحب‌جمع بود. کتابی که بر اساس زندگی ثریا منوچهری نوشته شده است. سال ۲۰۰۸ سیروس نورسته کارگردان ایرانی، فیلم «سنگسار ثریا م.» (.The Stoning of Soraya M) را بر اساس همین رمان ساخت. داستان این درام درباره سنگسار شدن زنی در یکی از روستاهای ایران است.

فیلم در ابتدا با حادثه‌ای برای یک روزنامه‌نگار شروع می‌شود. حادثه‌ای که باعث آگاهی این روزنامه‌نگار از ماجرایی هولناک درگذشته می‌شود. داستان در اینجا به گذشته برگشت می‌خورد و زندگی ثریا، دلیل و نحوه سنگسار شدن او روایت می‌شود.

شهره آغداشلو و پرویز صیاد از بازیگران ایرانی و مشهور فیلم هستند. این درام تا حد زیادی نسبت به کتاب و اتفاقات درون آن وفادار است. عده‌ای معتقدند «سنگسار ثریا م.» (.The Stoning of Soraya M) یک فیلم ضدایرانی است.

****

۲- پرسپولیس (Persepolis)

ژانر: انیمیشن، بیوگرافی، درام

سال اکران: ۲۰۰۷

امتیاز: ۸ (92,614)

انیمیشن پرسپولیس- موضوع انیمیشن پرسپولیس-Persepolis- فیلم هایی با موضوع ایران

مرجان ساتراپی کارگردان ایرانی خاطرات خود را از دنیای کودکی و زندگی در ایران نوشت و آن را یک کتاب مصور کرد. داستان مصوری که اما واتسون، بازیگر هری پاتر، آن را جزو کتاب‌های محبوب خود معرفی کرده است. ساتراپی بعد‌ها ازروی این کتاب انیمیشن «پرسپولیس» (Persepolis) را در فرانسه ساخت.

انیمیشنی که نه‌تنها در ایران بلکه در برخی کشورهای دیگر مانند تونس با واکنش روبه‌رو شد. ایران آن را فیلم ضدایرانی خواند و تونس «پرسپولیس» (Persepolis) را کفرآمیز دانست. سال ۲۰۰۸ این درام توانست نامزد جایزه اسکار بهترین انیمیشن شود. انیمیشن سیاه‌وسفید «پرسپولیس» (Persepolis) جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره کن را نیز در کارنامه خود دارد.

****

۳- مردی به نام اوه (A Man Called Ove)

ژانر: کمدی، درام، عاشقانه

سال اکران: ۲۰۱۵

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷.۷ (51,949)

امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید

فیلم های با موضوع ایران - مردی به نام اوه -A Man Called Ove

«مردی به نام اوه» (A Man Called Ove) ازروی کتابی به همین اسم نوشته فردریک بکمن اقتباس شده است. رمانی که در ایران مورد استقبال زیادی قرار گرفت. فیلم و کتاب نمایشی از آشنایی یک خانواده ایرانی با مردی سوئدی است. مردی که ویژگی بارز او بداخلاقی است و افکار خودکشی در سرش چرخ می‌خورد. اما همسایه‌های ایرانی او روی دیگر زندگی را نشانش می‌دهند.

سال ۲۰۱۷ که فروشنده برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان بود، از سد رقیبی چون «مردی به نام اوه» (A Man Called Ove) گذشت. این فیلم آن سال نامزد سه جایزه اسکار شد. هانس هولم این کمدی عاشقانه را کارگردانی کرده است و بهار پارس بازیگر ایرانی، از بازیگران فیلم است.

****

۴- آرگو (Argo)

ژانر: بیوگرافی، درام، دلهره‌آور

سال اکران: ۲۰۱۲

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷.۷ (596,848)

فیلم هایی که درباره ایران ساخته شده است-ایران در فیلم های خارجی- فیلم آرگو- بن افلک در آرگوArgo

درام «آرگو» (Argo) درباره تسخیر سفارت آمریکا و نحوه فراری دادن دیپلمات‌های آمریکایی از ایران است. فیلم نشان می‌دهد یک مامور سیا با پوشش تهیه‌کنندگی عملیات خطرناکی را برای نجات گروگان‌های آمریکایی شروع می‌کند.

بن افلک بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده فیلم بوده و جرج کلونی نیز بخشی از تهیه‌کنندگی رو به عهده داشته است. امید ابطحی از بازیگران ایرانی فیلم «آرگو» (Argo) است. سال ۲۰۱۳ این درام توانست برنده ۳ جایزه اسکار شود. آن سال میشل اوباما «آرگو» (Argo) را به‌عنوان برنده جایزه بهترین فیلم اسکار اعلام کرد.

نگاه‌ها در داخل ایران نسبت به این فیلم متفاوت است. عده‌ای آن را مثبت و در جهت صلح تلقی می‌کنند و برخی «آرگو» (Argo) را یک سیاه‌نمایی محض می‌دانند. فیلم «آرگو» (Argo) تلاش کرده تا تهران را بازسازی کند اما تصاویرش درنهایت با مستندهای آن دوران هماهنگ نیست.

****

۵- تصادف (Crash)

ژانر: جنایی، درام، دلهره‌آور

سال اکران: ۲۰۰۴

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷.۷ (429,619)

امتیاز سلام سینما: ۷.۱ (۱۷۵۹)

فیلم هایی که درباره ایران ساخته شده است - فیلم تصادف - بازیگران فیلم تصادف -Crash

داستان فیلم «تصادف» (Crash) درباره زندگی کاراکترهای مختلفی است که در لس‌انجلس زندگی می‌کنند. فیلم یک برش ۳۶ ساعته از زندگی این افراد را نشان می‌دهد. یکی از خانواده‌ها نمایش‌داده‌شده ایرانی است و در فیلم می‌بینیم که به‌خاطر مسلمان بودن با ظلم و تبعیض روبه‌رو می‌شود. در واقع هدف اصلی فیلم پرداختن به نژادپرستی است.

درام جنایی «تصادف» (Crash) برنده سه جایزه اسکار شد. پل هگیس این فیلم را کارگردانی کرده و از بازیگران آن می‌توان به ساندرا بولاک اشاره کرد. بهار سومخ نیز از بازیگران ایرانی این درام است.

****

۶- ۳۰۰ (300)

ژانر: اکشن، درام

سال اکران: ۲۰۰۶

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷.۶ (764,492)

فیلم های درباره ایران- فیلم های ضد ایران- فیلم ضد ایرانی ۳۰۰-300

این شاید جنجالی‌ترین فیلمی باشد که در مورد تاریخ ایران ساخته شده است. «۳۰۰» (300) جنگ ترموپیل را نشان می‌دهد. جنگی که بین ایران و یونان در زمان خشایارشا رخ‌داده است. کارگردان فیلم زک اسنایدر بوده و جرارد باتلر، لنا هدی و دیوید ونهام از بازیگران این فیلم هستند.

انتقادات زیادی به این «۳۰۰» (300) وارد شد؛ از نقد به تصویرگری‌ها، شخصیت‌سازی‌ها، لباس‌ها و نمادهای فیلم تا نمایش خشونت‌بار چهره ایرانیان. اما زک اسنایدر در پاسخ به این انتقادات گفته است که فیلم «۳۰۰» (300) از نظر تاریخی مستند نیست و بر اساس کمیک‌های فرانک میلر ساخته شده است.

«یک شب با پادشاه» (One Night with the King) و «۳۰۰» (300) هر دو سال ۲۰۰۶ اکران شدند اما تفاوت نگاه این دو کارگردان به چهره خشایارشا جالب است. سال ۲۰۱۴ سری دوم «۳۰۰» (300) با همان موضوع نبرد ایران و یونان اکران شد، اما نشان و ردی از آن هیاهوها و جنجال‌های قسمت اول نبود.

****

۷- خانه‌ای از شن و مه (House of Sand and Fog)

ژانر: جنایی، درام

سال اکران: ۲۰۰۳

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷.۵ (67,493)

امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید

فیلم های درباره ایران -فیلم های ضد ایران- فیلم خانه ای از شن و مه - شهره آغداشلو در خانه ای از شن و مه

«خانه‌ای از شن و مه» (House of Sand and Fog) بر اساس کتابی به همین اسم نوشته شده است. داستان این درام جنایی درباره یک نظامی بازنشسته ایرانی بوده که به آمریکا فرار کرده است. مردی که در نهایت کارش به خودکشی می‌رسد.

بن کینگزلی، جنیفر کانلی، شهره آغداشلو و اندی از بازیگران این درام هستند. آغداشلو برای «خانه‌ای از شن و مه» (House of Sand and Fog) نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر مکمل زن شد و در بین ایرانیان نیز موردتوجه قرار گرفت. سال ۲۰۰۴ این فیلم در مجموع نامزد سه جایزه اسکار بود.

وادیم پرلمان، کارگردان اوکراینی، فیلمسازی را با «خانه‌ای از شن و مه» (House of Sand and Fog) شروع کرده است. «درس‌های فارسی» (Persian Lessons) فیلم دیگر او نیز نیم‌نگاهی به ایران دارد.

****

۸- پزشک (The Physician)

ژانر: ماجراجویی، درام، تاریخی

سال اکران: ۲۰۱۳

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷.۲ (38,573)

فیلم هایی درباره ابن سینا- فیلم هایی درباره ایران - بن کینگزلی در نقش ابن سینا

این فیلم روایت یکی از شخصیت‌های بنیادی تاریخ علم پزشکی یعنی ابوعلی سینا، است. فیلم «پزشک» (The Physician) را آلمان ساخته و در مراکش فیلم‌برداری شده است. این درام تاریخی با زندگی فردی انگلیسی شروع می‌شود. کسی که رویایش پزشکی و شاگردی ابن‌سینا است.

بن کینگزلی در نقش ابن‌سینا بازی می‌کند و فیلیپ اشتولتسل فیلم را کارگردانی کرده است. داستان درام تاریخی «پزشک» (The Physician) اقتباسی از رمان نوح گوردون است. عدم دقت در موضوعاتی چون تاریخ‌ها، علت و نحوه فوت ابوعلی سینا و نشان ندادن مهارت و تبحر او در علم پزشکی باعث شده است تا «پزشک» (The Physician) اثری کاملا وفادار به تاریخ نبوده و نقدهایی بر آن وارد شود.

****

۹- ساخت آمریکا (American Made)

ژانر: اکشن، کمدی، جنایی

سال اکران: ۲۰۱۷

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۷.۲ (171,003)

امتیاز سلام سینما: ۷.۳ (۱۸۶۳)

فیلم هایی درباره ایران - تام کروز در فیلم ساخت آمریکا-American Made

داستان «ساخت آمریکا» (American Made) درباره زندگی بری سیل، خلبان سابق آمریکایی است. خلبانی که به‌عنوان یکی از اعضای باند قاچاق مواد مخدر دستگیر می‌شود. سیل با بازی تام کروز در قبال شرط آزادی خود، قول همکاری با سازمان مبارزه با مواد مخدر و خبرچینی برای آنان را می‌دهد. حوادثی که منجر به وقوع یکی از بزرگ‌ترین رخدادهای تاریخ آمریکا می‌شود.

این کمدی تا لحظه‌های آخر ربط مستقیمی به ایران ندارد. اما در سکانس پایانی آن به نقش ایران در رسوایی آمریکا در ماجرای مک‌فارلین اشاره می‌کند. اتفاقات مهمی که به نام ایران - کنترا یا ایران گیت نیز معروف است. نکته تازه‌ای نیست اما تمام صحنه‌های پرواز در طول فیلم را خود تام کروز بازی کرده است، بدون بدل!

داگ لیمان کارگردان فیلم «آقا و خانم اسمیت» (Mr. & Mrs. Smith)، «ساخت آمریکا» (American Made) را نیز کارگردانی کرده است. آیا این فیلم بر اساس واقعیت است؟ نه کاملا اما از واقعیت و حوادث آن بهره‌مند شده است.

****

۱۰- مرد بله‌گو (Yes Man)

ژانر: کمدی، عاشقانه

سال اکران: ۲۰۰۸

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۶.۸ (350,798)

فیلم های ضد ایرانی - فیلم هایی درباره ایران- جیم کری در مرد بله گو -Yes Man

کمدی «مرد بله‌گو» (Yes Man) درباره مردی است که به هر چیزی نه می‌گوید. فردی که حالا به دنبال تغییر و چالش در زندگی خود است. به دنبال این تغییرات تلاش می‌کند تا پاسخش به هر چیزی بله باشد. تا اینجا داستان ربطی به ایران ندارد.

در یکی از صحنه‌های فیلم کارل با بازی جیم کری از طریق سایت‌های همسریابی با زنی ایرانی به اسم فرنوش آشنا می‌شود. زنی که شخصیتی ساده، کمی بی‌قیدوبند و تا حدی کودن دارد. برخی از منتقدان عقیده دارند فیلم با این نگاه سعی در تحقیر و تخریب زن ایرانی دارد.

جای دیگری از فیلم نیز پلیس سر می‌رسد و کارل را به جرم همکاری با تروریست‌ها دستگیر می‌کند! بردلی کوپر و زویی دشانل از دیگر بازیگران این فیلم عاشقانه هستند. «مرد بله‌گو» (Yes Man) را پیتون رید کارگردانی کرده است.

****

۱۱- شاهزاده پارس: شن‌های زمان (Prince of Persia: The Sands of Time)

ژانر: اکشن، ماجراجویی، فانتزی

سال اکران: ۲۰۱۰

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۶.۶ (282,399)

فیلم شاهزاده پارس شن های زمان - جک جیلنهال در شاهزاده پارس شن های زمان - فیلم های ضد ایران

«شاهزاده پارسی: شن‌های زمان» (Prince of Persia: The Sands of Time) درباره یک پسربچه فقیر در قرن ۶ در ایران است. پسربچه‌ای که به علت جنگاوری و قدرتش در نبردها توسط پادشاه به ولیعهدی برگزیده می‌شود. حالا شاهزاده باید با نیروهای تاریکی بجنگد و شن‌های زمان را پس بگیرد. شن‌هایی که قابلیت کنترل زمان را دارند.

این فیلم ازروی مجموعه بازی شاهزاده پارسی ساخته شده است. جک جیلنهال، جما آرترتون و بن کینگزلی از بازیگران این اکشن هستند. فیلمی که مایک نیول کارگردان آن است.

****

۱۲- میراث‌دار: افسانه عمر خیام (The Keeper: The Legend of Omar Khayyam)

ژانر: ماجراجویی، درام، خانوادگی

سال اکران: ۲۰۰۵

امتیاز: ۶.۵ (767)

فیلم هایی درباره شاعران ایرانی- فیلم درباره خیام - فیلم افسانه عمر خیام -The Keeper: The Legend of Omar Khayyam

داستان «میراث‌دار: افسانه عمر خیام» (The Keeper: The Legend of Omar Khayyam) درباره پسری ۱۲ ساله به اسم کامران است. نوجوانی که متوجه می‌شود که جد او به عمر خیام می‌رسد. این میراث در خاندانش نسل به نسل منتقل شده است و حالا او تلاش می‌کند تا از آن حفاظت کرده و آن را به دست نسل‌های بعد برساند.

فیلم با دوران مدرن شروع می‌شود و ما را به کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریخ می‌برد، حوالی روزگار حسن صباح و خیام. زمانی که هر دوی آنها گرفتار عشقی مشترک می‌شوند.

کیوان مشایخ، نویسنده و کارگردان این فیلم است. آندرانیک مددیان معروف به اندی نیز از بازیگران ایرانی و سرشناس این درام است.

****

۱۳- بدون دخترم هرگز (Not Without My Daughter)

ژانر: درام، دلهره‌آور

سال اکران: ۱۹۹۱

امتیاز: ۶.۴ (13,105)

فیلم بدون دخترم هرگز- فیلم های ضد ایرانی- فیلم درباره ایران- فیلم زندگی بتی محمودی-Not Without My Daughter

فیلم «بدون دخترم هرگز» (Not Without My Daughter) ساخته برایان گیلبرت است. درامی که در مدت‌زمان ۲ ساعت زندگی دکتر بزرگ محمودی را به تصویر می‌کشد. مردی که بعد از انقلاب با همسر آمریکایی خود به ایران می‌آید. این فیلم مشکلات و چالش‌های زندگی این دو نفر را نشان می‌دهد. «بدون دخترم هرگز» (Not Without My Daughter) بر اساس کتاب خاطرات بتی محمودی ساخته شده است.  

نکته جالب این فیلم حضور فرزانه تاییدی بازیگر ایرانی در آن است.  

بعدها یک مستند فنلاندی به اسم بدون دخترم ساخته شد. مستندی که داستان را از زبان بزرگ محمودی بیان می‌کند. الکسیس کوروس، کارگردان این مستند، می‌گوید هدف از ساخت این مستند نشان‌دادن اصل ماجرا است و بیان این واقعیت که فیلم واقعیت را بیان نکرده است.

****

۱۴- تبدیل شوندگان ۳ (Transformers: Dark of the Moon)

ژانر: اکشن، ماجراجویی، علمی - تخیلی

سال اکران: ۲۰۱۱

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۶.۲ (397,444)

فیلم تبدیل شوندگان -فیلم های درباره ایران - Transformers: Dark of the Moon

داستان این فیلم درباره رقابت و جنگ دو گروه از ربات‌ها است و ایران موضوع اصلی فیلم نیست. اما در یکی از سکانس‌های این فیلم ماشینی سیاسی با پرچم ایران نشان داده می‌شود، پرچم‌هایی که برعکس هستند و در زمان خود جنجال‌آفرین بودند. البته بعد از ورود این ماشین به یک منطقه نظامی ما دیالوگی را هم به زبان فارسی می‌شنویم. برای شنیدن این دیالوگ به زبان فارسی باید نسخه بدون دوبله آن را تماشا کنید

نکته جالب فیلم «تبدیل شوندگان ۳» (Transformers: Dark of the Moon) حضور امیر مکری فیلم‌بردار ایرانی در پشت دوربین آن است. این فیلم توانست نامزد سه جایزه اسکار شود. رزی هانتینگتون، شیعه لبوف و تایریس گیبسون از بازیگران این فیلم اکشن هستند. اکشنی که مایکل بی آن را کارگردانی کرده است.

****

۱۵- سپتامبرهای شیراز (Septembers of Shiraz)

ژانر: دلهره‌آور

سال اکران: ۲۰۱۵

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۶.۲ (4,866)

امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید

فیلم های درباره ایران- فیلم سپتامبرهای شیراز - آدری برودی و سلما هایک در سپتامبرهای شیراز-(Septembers of Shiraz)

داستان «سپتامبرهای شیراز» (Septembers of Shiraz) ماجرای دستگیری و فرار یک خانواده ایرانی - یهودی در اوایل انقلاب را نشان می‌دهد. این فیلم بر اساس خاطرات دالیا سافر نویسنده رمانی به همین اسم ساخته شده است. برخی این فیلم را از آن دسته فیلم‌های ضد ایران می‌دانند.

سلما هایک و آدرین برودی ستاره‌های این درام هستند. نام فیلم اشاره به شهریور سال ۱۳۵۸ دارد، یعنی زمانی که شخصیت‌های فیلم با هم آشنا می‌شوند. شهره آغداشلو، آنتونی عزیزی و نوید اخوان نیز از بازیگران ایرانی فیلم «سپتامبرهای شیراز» (Septembers of Shiraz) هستند. فیلمی که وین بلر، فیلمساز اهل استرالیا، آن را کارگردانی کرده است.

****

۱۶- آدمکش آمریکایی (American Assassin)

ژانر: اکشن، دلهره‌آور

سال اکران: ۲۰۱۷

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۶.۲ (78,240)

امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید

فیلم آدمکش امریکایی - فیلم های درباره ایران - American Assassin

«آدمکش آمریکایی» (American Assassin) درباره شخصیتی به اسم میچ رپ است. فردی که بعد از مرگ دوستش در یک حمله تروریستی، تلاش می‌کند تا با تروریسم مبارزه کند. دانشجویی که برای شکار تروریست‌ها به نقاط مختلف جهان فرستاده می‌شود. مایکل کوئستا کارگردان این فیلم اکشن است.

زمانی پای ایران به فیلم باز می‌شود که مقداری از پلوتونیوم در تجهیزات روسیه ناپدید می‌شود. در صحنه‌های بعدی، فیلم نشان می‌دهد که مقامات ارتش ایران مشتری این ماده هستند. «آدمکش آمریکایی» (American Assassin) ایران و مقامات نظامی آن را طوری نشان می‌دهد که به دنبال نابودی ساخت بمب هسته‌ای و نابودی آمریکا هستند. ایرانی که این فیلم به تصویر می‌کشد، کشوری خشن و جنگ‌طلب است.

دیلن اوبراین، مایکل کیتون و سنا لاتان از بازیگران این فیلم هستند و شیوا نگار بازیگر ایرانی - کانادایی نیز در این سینمایی اکشن بازی می‌کند.

****

۱۷- یک شب با پادشاه (One Night with the King)

ژانر: بیوگرافی، درام، تاریخی

سال اکران: ۲۰۰۶

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۶.۱ (7,130)

فیلم هایی درباره تاریخ ایران - فیلم های ضد ایران- فیلم یک شب با پادشاه -One Night with the King

دوره هخامنشیان جذابیت خود را دارد، چه در داخل و چه در خارج از کشور. «یک شب با پادشاه» (One Night with the King) داستان زندگی خشایارشا، همسرش و اتفاقات آن دوران را بیان می‌کند. داستان زمانی که پادشاه ایران همسر آینده‌اش را در بین مردم جستجو می‌کند. بخش زیادی از این فیلم تاریخی در هند فیلم‌برداری شده است.

داستان این درام تاریخی از کتاب عهد عتیق به نام «استر» اقتباس شده است، البته نباید فراموش کرد که عوامل فیلم کاملا به قصه این کتاب وفادار نبوده‌اند. تیفانی دوپون، لوک گاس، جان نوبل و عمر شریف از بازیگران این درام هستند. فیلمی که به دست مایکل او ساجبل کارگردانی شده است.

آیا این فیلم کاملا به تاریخ پایبند بوده و توانسته آن دوران را به‌خوبی روایت کند؟ نه. اما بد نیست قبل از دیدن امتیاز و نقدهای فیلم یک‌بار آن را ببینید، مثلا در یک روز کاملا بی‌حوصله که ذهن توان هیچ‌کاری ندارد این فیلم را نگاه کنید.

****

۱۸- پلیس آهنی (RoboCop)

ژانر: اکشن، جنایی، علمی - تخیلی

سال اکران: ۲۰۱۴

امتیاز آی‌ام‌دی‌بی: ۶.۱ (223,035)

امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید

فیلم هایی درباره ایران - فیلم پلیس آهنی - ایران در فیلم پلیس آهنی-RoboCop

این فیلم، بازسازی از اکشن «پلیس آهنی» (RoboCop) محصول سال ۱۹۸۷ است. داستان آن پیرامون زندگی پلیسی می‌چرخد که بعد از مصدوم شدن تصمیم می‌گیرد تا به شیوه رباتی زندگی کند. ماموری که به دنبال اجرای عدالت و جلوگیری از جرم و فساد است.

شروع این فیلم در تهران اتفاق می‌افتد. سکانس‌های ابتدایی فیلم «پلیس آهنی» (RoboCop) چند تروریست ایرانی را نشان می‌دهد. افرادی که خود ایرانی بوده، چراکه نام‌های فارسی دارند و سعی می‌کنند عملیات بمب‌گذاری را در تهران انجام دهند. تروریست‌هایی که ربات‌های پلیس آمریکایی به دنبال آنها هستند.

تهران داخل فیلم شبیه به تهران امروزی نیست و نمایشی از سال‌های آینده است. جوئل کینامن، گری اولدمن و مایکل کیتون را می‌توان در این فیلم به‌عنوان بازیگر دید. ژوزه پادیلا نیز نامش در مقام کارگردانی این فیلم ثبت شده است. بسیاری معتقدند این نسخه از «پلیس آهنی» (RoboCop) نتوانست خاطرات خوش سری قبلی را زنده کند.

****

۱۹- جوخه خودکشی (Suicide Squad)

ژانر: اکشن، فانتزی، ماجراجویی

سال اکران: ۲۰۱۶

امتیاز: ۵.۹ (660,411)

امتیاز سلام سینما: ۷.۲ (۳۶۲۹)

فیلم جوخه خودکشی - ایران در فیلم جوخه خودکشی- فیلم های ضد ایران-Suicide Squad

«جوخه خودکشی» یا «جوخه انتحاری» (Suicide Squad) فیلمی ابرقهرمانانه از کمپانی دی‌سی است. در این اکشن فانتزی یک آژانس دولتی تعدادی از اشرار خطرناک را برای یک عملیات دفاعی استخدام می‌کند. اما ماموریت آنها چیست؟ این اشرار باید جهان را از آخرالزمان نجات دهند. اگر این فیلم را با ریزبینی خاصی تماشا نکرده باشید از دیدن این فیلم و هارلی کوئین معروف در این لیست تعجب خواهید کرد.  

باید گفت که ایران در این فیلم ابدا موضوع اصلی نیست. اما در یکی از سکانس‌های آن، یک نفر از این اشرار برای نشان‌دادن قدرت خود، ناگهان محو می‌شود و بعد با تعدادی پرونده محرمانه که آنها را دزدیده است، برمی‌گردد. حدس می‌زنید این پرونده‌ها درباره چه موضوعی باشد؟ روی جلد یکی از این پرونده‌ها پرچم و اسم آژانس انرژی اتمی ایران دیده می‌شود.

ویل اسمیت، جرد لتو و مارگو رابی در این فیلم بازی کرده‌اند و دیوید آیر نیز آن را کارگردانی کرده است.

****

۲۰- مامور مخفی (The Operative)

ژانر: اکشن، درام، رازآلود

سال اکران: ۲۰۱۹

امتیاز‌آی‌ام‌دی‌بی: ۵.۸ (5,885)

امتیاز سلام سینما: امتیاز دهید

فیلم مامور مخفی- فیلم های ضد ایران - فیلم های علیه ایران- فیلم درباره ایران -The Operative

داستان این فیلم درباره زنی است که توسط موساد استخدام می‌شود تا ماموریتی مخفیانه را در تهران انجام دهد. ماموری که هدفش جاسوسی از نیروگاه‌های هسته‌ای ایران است اما ناخواسته وارد رابطه‌ای رمانتیک می‌شود. «مامور مخفی» (The Operative) از رمان «معلم انگلیسی» نوشته ییفتاخ رایشر عطیر اقتباس شده است.

دایان کروگر، مارتین فریمن و کاس انوار از بازیگران فیلم «مامور مخفی» (The Operative) هستند. اکشنی که توسط یووال آدلر ساخته شده است. این درام محصول مشترک آمریکا و اسرائیل و چند کشور دیگر است. نکته جالب درباره «مامور مخفی» (The Operative) این است که قسمت‌هایی از این فیلم به‌صورت مخفیانه در ایران و با بازیگران بدل فیلمبرداری شده است.

یووال آدلر با این فیلم نتوانست موفقیت‌هایش در درام «بیت لحم» (Bethlehem) را دوباره تجربه کند.

****

نظر شما در مورد این فیلم‌ها چیست؟ چه فیلم دیگری دیده‌اید که در آن نشانه‌ای از ایران وجود داشته باشد؟

 

منبع

imdb.com