«ماهورا»/ معرفی فیلم های سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر 36
سلام سینما – فیلم سینمایی «ماهورا» به کارگردانی و نویسندگی حمید زرگرنژاد در بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این فیلم براساس داستانی واقعی ساخته شده است. «ماهورا» دومین فیلم سینمایی حمید زرگرنژاد در مقام کارگردانی است. او پیش از این فیلم سینمایی «پایان خدمت» را کارگردانی کرده بود. در فیلم «ماهورا»، جنگ در حاشیه رخ میدهد و اصل قصه، درباره عشق و زندگی است.
ژانر فیلم «ماهورا»: درام، عاشقانه
خلاصه داستان های فیلم:
- در روستایی مرزی زیباترین دختر به عنوان عروس هور انتخاب می شود تا یک روز در هفته خود را به آب بسپارد و هور بارور شده و قهرش نگیرد، امین معروف به سمور؛ قاچاقچی ایرانی عروس هور به نام ماهور را می دزد.
- در زندگی تو زنی است با چشمانی شکوهمند که لبانش خوشه انگور و لبخندش موسیقی و گل، اما هرکس بخواهد به او نزدیک شود ناپدید می شود.
عوامل فیلم:
کارگردان، نویسنده: حمید زرگرنژاد/ تهیهکننده: علیرضا جلالی, حمید آخوندی/ مدیر فیلمبرداری: مرتضی غفوری/ تدوین: كاوه ايماني، مژده قاجاريه/ طراح چهرهپردازی: شهرام خلج/ مدیر تولید و برنامهریزی: محمد عفراوی/ طراح صحنه: بهزاد آدینه/ طراح لباس: سارا خالدی/ منشی صحنه: مرضیه آذری/ موسیقی: ستاراورکی/ جلوههای ویژه میدانی: حمید رسولیان/ جلوههای وىژه بصری: سینا قویدل/ صدابردار: حسين بشاش/ صداگذار: آرش قاسمی/ مدیر تدارکات: فرامرز رضایی/ استوریبورد آرتیست: محمد فلاحتدار/ مشاور رسانهای: لیلا افشار/ عکاس: امير اماملي، مهدیه لطیفی
بازیگران: ساعد سهیلی, میترا حجار, بهاره کیان افشار, کامران تفتی, احمد کاوری, محسن افشانی, مهدی صبایی, مونا فرجاد, مالک سراج, یوسف مرادیان, داریوش ارجمند
عکس های فیلم و پشت صحنه:
برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم ماهورا مراجعه کنید.
حواشی فیلم «ماهورا»:
تمام فیلمبراریهای این فیلم در تالابها و روستای بازسازی شده احمد آباد سیار در روستای عطیش از توابع شهرستان کارون انجام شد.
فیلمنامه «ماهورا» طی ۴ سال تحقیق براساس یک واقعه تاریخی نگاشته شده است. درواقع این فیلم براساس واقعیت و مبتنی بر مستندی است که حمید زرگرنژاد با نام «حلقه در خاک» ساخته. حمید زرگرنژاد درباره داستان این فیلم گفت: "داستان در یک روستای مرزی عراق می گذرد. در این روستا رسم بر این است زیباترین دختر روستا به قید قرعه انتخاب می شود که این روش انتخاب، خود ار قواعد سنتی خاصی برخوردار است. این دختر برای بقا و رزق و روزی هور باید عروس هور شود. قهرمان ایرانی ما که در روستای مرزی ایران زندگی می کند در روزهای آغازین جنگ تحمیلی برای ازدواج با وی اقدام به دزدیدن این عروس می کند."
حمید زرگرنژاد درباره فیلم «ماهورا» گفت: "این فیلم درباره باورها و سنتهای قوم ایرانی است و رودررو شدن عشق و زندگی با جنگ را به نمایش میگذارد. در فیلم شادی، زندگی، عروسی، عزا و غم را میبینیم، که با توجه به این موضوعات، احساس میکنم مخاطب به فیلم جذب شود. "
کامران تفتی درباره بازیاش در فیلم «ماهورا» گفت: "از آنجایی که باید در این فیلم به گویش عربی صحبت کرد، می توانم بگویم که شاید نقشم نسبت به سایر نقش هایی که تا به حال بازی کرده ام، متفاوت و عجیب باشد."
یوسف مرادیان درباره نقشش در فیلم «ماهورا» گفت: "در این فیلم نقش یک خلبان هواپیمای جنگی را بازی می کنم که در سالهای ۵۹ ـ ۵۸ در جنوب ایران در حال مأموریت است و اصولاً داستان در این برهه از زمان اتفاق می افتد. "
ابتدا قرار بود محسن تنابنده در فیلم «ماهورا» به ایفای نقش بپردازد اما به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه زانو، ساعد سهیلی جایگزین او شد.
علیرضا جلالی درباره فیلم «ماهورا» گفت: "«ماهورا» یک فیلم آبرومند و در جهت زحماتی است که عرب زبان ها در زمان جنگ تحمیلی کشیدند و از وطن دفاع کردند. در واقع این فیلم حمایت از عرب زبان های اهواز است که با غیرت در آن منطقه جنگیدند."
این فیلم ابتدا «حلقه در خاک» نام داشت و بعد به «ماهور» و سپس به «ماهورا» تغییر نام داد.
حمید زرگرنژاد، حمید آخوندی و علیرضا جلالی بعد از فیلم «پایان خدمت» دومین همکاری خود را در «ماهورا» تجربه کردند.
ساخته قبلی حمید زرگرنژاد با نام «پایان خدمت» در بخش رقابتی نگاه نو سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و سیمرغ بهترین بازیگر مرد(امیر جدیدی) را در این بخش کسب کرد. همچنین این فیلم در دو بخش بهترین فیلمنامه و بهترین فیلمبرداری نامزد دریافت جایزه بود.
حمید زرگرنژاد درباره مراحل تولید فیلم «ماهورا» گفت: "این فیلم به لحاظ پروداکشن فیلم خیلی سنگینی است، گروه در عرض ۴ ماه یک شهرکی را ساخت که بخشی از آن هم روی آب است. به لحاظ معماری و لوکیشن هم کار خاص است. همه این موارد هم بر اساس وقایع و مستندات است."
دو تن از نمایندگان مجلس( جواد کاظم نسب الباجی و علی ساری، نمایندگان اهواز، باوی، حمیدیه و کارون ) در تذکری رسمی به وزیر ارشاد به محتوای توهین آمیز فیلم «ماهورا» اعتراض کردند و خواستار جلوگیری از ضبط این فیلم شدند.
مونا فرجاد درباره بازی در «ماهورا» گفت: "این فیلم خیلی فیلم سختی بود، من در این فیلم باید عربی حرف میزدم و لهجه جنوبی یاد میگرفتم و همه این موارد چالش جدیدی را برای من به عنوان بازیگر این نقش به همراه داشت. من در برخی از صحنههای این فیلم باید روی بلمی میایستادم و پارو میزدم، نزدیک به چهار روز زودتر سر کار رفته بودم تا فقط ایستادن روی آن بلم را یاد بگیرم. قاببندیهای این کار واقعا مانند یک تابلوی نقاشی بود."
فیلمبرداری «ماهورا» در زیر آب و روی آب دوماه به طول انجامید.
پوستر فیلم:
آنونس فیلم:
بخشی از فیلم «ماهورا»:
بخشی از فیلم «ماهورا» با بازی مونا فرجاد:
پوستر صوتی «ماهورا» با بازی بهاره کیان افشار: