چهره سال 95 سینمای ایران را شما انتخاب کنید (مرحله نهایی)
پس از پایان نظرسنجی مرحله اول انتخاب چهره سال ۹۵ سینمای ایران، ۵ چهره وارد مرحله نهایی شدند و در این مرحله به انتخاب نهایی چهره سال میپردازیم.
به گزارش سلام سینما پس از پایان نظرسنجی از شما کاربران سایت سلام سینما، چهرههای زیر به عنوان پنج چهره برگزیده وارد مرحله نهایی شدند.
شهاب حسینی با ۱۷/۶۹ درصد آرا
محمدرضا گلزار با ۱۷/۱۷ درصد آرا
اصغر فرهادی با ۱۷/۱۱ درصد آرا
نوید محمدزاده با ۱۲/۹۹ درصد آرا
ترانه علیدوستی با ۸/۵۸ درصد آرا
فاصله بسیار اندک سه نامزد اول نوید رقابتی هیجان انگیز را در مرحله نهایی میدهد. در این مرحله که تا پایان تعطیلات عید نوروز یعنی پایان روز سیزدهم فروردین ادامه دارد، چهره سال ۹۵ سینمای ایران از بین این پنج چهره به رای شما کاربران انتخاب خواهد شد. حال مرور دوبارهای خواهیم داشت بر دلایل انتخاب این پنج چهره به عنوان کاندیداهای چهره سال.
شهاب حسینی امسال موفق شد جایزه بهترین بازیگر از جشنواره کن به دست بیاورد که معتبرترین جایزه بازیگری برای یک بازیگر در تاریخ سینمای ایران محسوب میشود. جایزهای که در نشست خبری فیلم به امام زمان تقدیم کرد. روزنامه سعودی مکه او را خطرناکتر از قاسم سلیمانی نامید. انتشار عکس او با بهروز وثوقی هم حاشیههایی برایش ایجاد کرد که با انتشار متنی به آن واکنش داد.
ترانه علیدوستی امسال سال پر خبری را گذراند. با پوشش خود در جشنواره کن در فضای مجازی خبرساز شد. تتوی وی و فمینیست بودنش مورد توجه رسانههای خارجی از جمله نیویورک تایمز قرار گرفت و همچنین جزو هنرمندانی بود که مورد هجوم نشریه یالثارات قرار گرفت. علیدوستی در فضای مجازی بسیار فعال بود و با واکنش به موقع خود در تحریم اسکار، در ایجاد جو جهانی به نفع فیلم فروشنده نقش زیادی داشت. او امسال یک کتاب هم ترجمه کرد که با استقبال مردم مواجه شد.
کارگردان بینالمللی کشورمان حضور پررنگی در اخبار سینمایی امسال داشت. خبرهایی که با حضور فیلمش در جشنواره کن و دریافت جایزه بهترین فیلمنامه آغاز شد. پنهلوپه کروز و خاویر باردم به عنوان بازیگران فیلم جدیدش انتخاب شدند. فیلمی که به گفته خود فرهادی بازیگر ایرانی نخواهد داشت. با شروع اکران فیلم فروشنده در ایران، با حمله رسانههای دلواپس مواجه شد. حملههایی که با توهین نشریه یالثارات به اوج خودش رسید و او را وادار به واکنش کرد. در نهایت جدیدترین فیلمش رکورد فروش تاریخ سینمای ایران را شکست. اصغر فرهادی در حوزه اجتماعی هم فعال بود و نامهاش به حسن روحانی سر و صدای زیادی برپا کرد. وی در نهایت پس از اتفاقات پیش آمده در آمریکا و تصمیمات ترامپ در خصوص شهروندان چند کشور از جمله ایران، حضور در مراسم اسکار را تحریم کرد. اما مهمترین اتفاق امسال سینمای ایران بی شک کسب دومین جایزه اسکار توسط فرهادی بود که نام او را در کنار بزرگانی مثل کوروساوا و کلمان قرار داد.
سوپراستار سابق سینمای ایران که چندسالی از سینما دور بود، امسال نشان داد که هنوز هم میتواند به تنهایی فروش یک فیلم را تضمین کند. او سال ۹۵ با فیلمهای خشکسالی و دروغ و سلام بمبئی روی پرده سینماها حضور داشت که فیلم دومی به یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران تبدیل شد. گلزار در این اواخر در مصاحبهای مسعود فراستی را به دردنخورترین آدم سینمای ایران نامید.
نوید محمدزاده به اولین بازیگری تبدیل شد که چهار جایزه بازیگری سال شامل جشنواره فجر، جشن خانه سینما، جشن انجمن منتقدان و جشن حافظ را برای یک نقش دریافت میکند. او به غیر از ابد و یکروز، فیلمهای خشم و هیاهو و لانتوری را هم بر روی پرده داشت. محمدزاده سیمرغ دوم خود را هم امسال برای فیلم بدون تاریخ، بدون امضا کسب کرد که سخنان وی پس از کسب جایزه در جشن اختتامیه حاشیهساز شد و عدهای به آن واکنش نشان دادند.