جشنواره مقاومت در بخش بینالملل کمرنگ ظاهر شد / حضور بازیگران در جشنواره های مقاومت کمرنگ است!

جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت یکی از رویدادهای سینمایی ایران است که به نمایش آثار مرتبط با دفاع مقدس، مقاومت و مبارزه با ظلم اختصاص دارد. هجدهمین دوره این جشنواره همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در تالار وحدت برگزار شد و شاهد حضور چهرههای برجسته سینما، تلویزیون و مسئولان فرهنگی بود.
گفتوگو با امید علیمردانی بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون
ورود به سینما از مسیر فیلمهای دفاع مقدس
امید علیمردانی در خصوص حضورش در جشنواره مقاومت در گفت و گو با خبرنگار سلام سینما گفت: «این جشنواره نوید این را میدهد که من اولین سریالم را بسازم، چراکه بازیگریام را با فیلمهای دفاع مقدس آغاز کردم. مرحوم کاسهساز تهیهکننده کار بود و آقای جواد کاسهساز کارگردانی آن را بر عهده داشت. ورود من به سینما و تلویزیون در سال ۷۸ با همین سبک فیلمها بود و مشاور کارم مرحوم رسول ملاقلیپور بود که او را پدر سینمای جنگ میدانم.»
رویکرد جشنواره مقاومت و نسل جدید فیلمسازان
وی در خصوص رویکرد جشنواره مقاومت افزود: «این جشنواره بسیار خوب است، بهویژه با حضور کارگردانان جوانی که وارد عرصه شدهاند. کارگردانانی مانند علی غفاری که زمانی دستیار کارگردان بود، اکنون به یک فیلمساز برجسته تبدیل شده است. بسیاری از دستیاران آن زمان، امروز جزو کارگردانان مطرح هستند و این نشاندهنده رشد سینمای مقاومت است.»
پرداختن به جنگ در سینمای امروز
علیمردانی تأکید کرد: «ما هنوز هم درگیر جنگ هستیم، البته نه جنگ رودررو، بلکه جنگ نرم، جنگ فضای مجازی و دیگر اشکال جنگ که تأثیرات زیادی دارند. پرداختن به این موضوعات باید ترکیبی از فضای اجتماعی نو باشد. نباید صرفاً به فلشبکهای جنگی بسنده کنیم، بلکه باید تأثیرات جنگ را در روند امروز جامعه، بهویژه برای نسلهای جدید مانند دهه هشتادیها و نودیها، به تصویر بکشیم.»
نقش بینالمللی جشنواره مقاومت
وی در خصوص تأثیر جشنواره در سطح بینالمللی گفت: «به نظر من در بخش بینالملل کمی ضعیفتر عمل کردهایم. کشورهای کمی در این جشنواره حضور پیدا کردند، درحالیکه میتوانستیم از کشورهای بیشتری دعوت کنیم، بهویژه کشورهایی که فرهنگشان با ما مشابه است و سختیهای جنگ را تجربه کردهاند.»
حضور کمرنگ بازیگران در جشنواره
علیمردانی در خصوص حضور بازیگران در جشنواره مقاومت اظهار داشت: «نمیدانم چرا حضور بازیگران در این جشنواره، بهویژه در اختتامیهها، کمرنگتر است. بسیاری از بازیگران برجسته در آثار جنگی ایفای نقش کردهاند، اما حضورشان در این رویدادها کمتر دیده میشود. باید جشنواره مقاومت را مانند جشنواره فجر گسترش دهیم تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.»
برنامههای آینده و پروژههای سینمایی
وی درباره پروژههای آینده خود گفت: «در تیرماه به دنبال تهیهکننده هستم و قصد دارم یک فیلم اجتماعی بسازم. اگر بودجهای برای فیلمهای جنگی فراهم شود، میتوانیم سوژههای خوبی را به تصویر بکشیم. یکی از سوژههایی که در ذهن دارم، داستان یک نوجوان در زمان جنگ است که سوار تانک شیفتر شده بود؛ تانکی که عراق نمیتوانست با آرپیجی آن را هدف قرار دهد. این سوژه میتواند هم جنبه طنز داشته باشد و هم مقوله جنگ را به تصویر بکشد.»
