جستجو در سایت

1398/08/13 11:08

سعید روستایی و نویدمحمد زاده در جشنواره توکیو

سعید روستایی و نویدمحمد زاده در جشنواره توکیو
سعید روستایی و نوید محمدزاده کارگردان و بازیگر فیلم «متری شیش و نیم» با مخاطبان و خبرنگاران در جشنواره فیلم توکیو در دو سانس مختلف گفت‌وگو کردند.

به گزارش سلام سینما  به نقل از ایسنا در توکیو، مخاطبان ژاپنی علاقه‌مند به سینمای ایران تمامی ظرفیت دو سالن نمایش‌دهنده متری شیش و نیم را پر کردند.

در  اولین سانس نمایش که ۱۱ آبان‌ماه برگزار شد، خبرنگاران ژاپنی مخاطبان اصلی فیلم بودند و پس از نمایش با حضور نوید محمدزاده بازیگر و سعید روستایی کارگردان نشست کوتاهی با خبرنگاران برگزار شد.

روستایی و محمدزاده از هیجان سفر به ژاپن گفتند و از مخاطبان‌شان برای حضور در سالن تشکر کردند. آن‌ها همچنین از علاقه‌شان به سینمای «کوروساوا» گفتند.

در این نشست سوالات مختلفی درباره برخی سکانس‌های فیلم پرسیده شد؛ مثلا مخاطبی درباره صحنه ترافیک ایجادشده در فیلم پرسید که روستایی پاسخ داد: این ترافیک را برای فیلم ایجاد کردیم و این سکانس در یک روز فیلمبرداری شد.

مخاطب دیگری از سعید روستایی درباره موضوع فیلم یعنی مواد مخدر پرسید که آیا رابطه‌ای با فقر دارد، که او پاسخ داد: به هرحال فقر و اعتیاد با هم رابطه دارند، اما در کشور ما علاوه بر این موضوع، آن‌چه اهمیت دارد این است که موقعیت جغرافیایی کشورمان باعث شده میزان مواد مخدر در آن فراوانی داشته باشد.

او ادامه داد: مبارزات گسترده‌ای در این زمینه انجام می‌شود ولی نمی‌تواند کاملا کنترل شود.

نوید محمدزاده نیز در بخش دیگری از این نشست از دومین همکاری‌اش با سعید روستایی سخن گفت و ادامه داد: پس از «ابد و یک روز»، این فیلم دومین فیلم من و سعید روستایی است که با هم همکاری می‌کنیم.

او یادآور شد: وقتی قرار است با هم کار کنیم از یک یا دو سال قبل درباره نقش با هم صحبت می‌کنیم و آدمی را که قرار است بسازیم می‌شناسیم و سعی می‌کنیم آن را دراماتیک کنیم.

نوید محمدزاده همچنین گفت: همیشه سعی کرده‌ام برای نقش‌هایم وکیل خوبی باشم.

سعید روستایی در پاسخ به سوالی درباره فضای تلخی که در فیلم وجود دارد و تصویر ویران‌شهر که آیا تخیلی هم در آن هست، تصریح کرد: دست گذاشتن بر روی بعضی از مشکلات جامعه به معنای نشان دادن ویران‌شهر نیست. اگر تصویری از یک خانه نشان بدهیم که زن و شوهر دارند از هم طلاق می‌گیرند آیا این نشان‌دهنده کل جامعه است و می‌گویند همه در کل کشور دارند از هم جدا می‌شوند؟! موضوع این فیلم هم در بخشی از جامعه اتفاق افتاده است و در مکانی اتفاق افتاده که ممکن است آدم‌ها خیلی در آن رفت و آمد نداشته باشند، ولی این‌گونه نیست که ذهنی باشد.

در ادامه عوامل حاضر فیلم «متری شیش و نیم» به سالن نمایش‌های مردمی جشنواره فیلم توکیو به عنوان بزرگترین سالن نمایش‌دهنده جشنواره رفتند که سالن مملو از مخاطبان ژاپنی و معدودی ایرانی‌های مقیم ژاپن بود که آمده بودند فیلم ایرانی ببینند. 

ابتدا پیام تصویری پیمان معادی دیگر بازیگر فیلم «متری شیش و نیم» به نمایش درآمد که از مخاطبان تشکر و عذرخواهی کرده بود که به دلیل فیلمبرداری فیلم جدیدش نتوانسته در جشنواره توکیو شرکت کند.

پیش از آغاز نشست «یوشی یاتابه» برنامه‌ریز بخش بین‌الملل جشنواره توکیو، از فیلم «متری شیش و نیم» تمجید و از حضور دست‌اندرکاران فیلم در جشنواره تشکر و اظهار خرسندی کرد.

نوید محمدزاده با اشاره به فاصله طولانی ایران و ژاپن و پرواز طولانی گفت: با وجود حضور این تعداد مخاطب در سالن و واکنش‌ها اصلا پرواززده نیستم و انرژی حضور این مخاطبان خستگی ما را درآورد.

سعید روستایی هم که درباره معتادان فیلم مورد پرسش قرار گرفت، گفت: ما کسی را گریم نکردیم و معتادهای ما واقعی هستند و در برخی مواقع لوکیشن‌ها را ساختیم.

نوید محمدزاده نیز در پاسخ به این پرسش که وقتی در نقشی همچون «متری شیش و نیم» بازی می‌کند چقدر از خود واقعی‌اش فاصله می‌گیرد، توضیح داد: برای بازی در این نقش موهایم سفید شد. نقش‌ها بخشی از وجود من می‌شود و در روح آدم تاثیر می‌گذارد. 

سعید روستایی هم با اشاره به رفاقت چندین‌ساله‌اش با نوید محمدزاده گفت: خیلی خوب شخصیت نوید را می‌شناسم و زمانی‌که فیلم‌نامه را می‌نویسم برای خودش کاراکتر را می‌نویسم.

روستایی با بیان این‌که بازیگر برای بروز نقش امکانات محدودی دارد، از جمله گریم و بیان و بدن ادامه داد: نوید برای این نقش عذاب کشید و در زندگی شخصی‌اش این کاراکتر تاثیر گذاشت. راست می‌گوید موهایش سفید شده و  از جان مایه گذاشت.

او ادامه داد: نوید جزء بازیگرهایی است که هر چه از او بخواهی می‌تواند انجام بدهد.

نوید محمدزاده هم در بخش پایانی نشست از جای خالی پیمان معادی در این نشست گفت و افزود: دو فیلم با پیمان کار کرده‌ایم و از او یاد گرفته‌ام. بازیگر رفیق و همراهی است.

در پایان نیز سعید روستایی از علاقه‌اش به ژاپن و سینمای کوروساوا سخن گفت.

فیلم های مرتبط