جستجو در سایت

1402/08/30 18:50

جشنواره فیلم «دهوک» با تمرکز بر سینمای فرانسه برگزار می‌شود

جشنواره فیلم «دهوک» با تمرکز بر سینمای فرانسه برگزار می‌شود
دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» با تمرکز بر سینمای کشور فرانسه و با آثاری از کارگردانان ایرانی و کشورهای مختلف جهان، در شهر دهوک در اقلیم کردستان عراق برگزار می‌شود

به گزارش سلام سینما، دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» Duhok با یاد «یولماز گونای» Yılmaz Güney کارگردان سرشناس برنده جایزه نخل طلای جشنواره بین‌المللی فیلم «کن» فرانسه (1982) به ریاست «امیرعلی محمدطاهر» مدیر جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» و با مدیر هنری «شوکت امین کورکی» کارگردان سرشناس کُرد، با شعار «زبان کُردی» و با نمایش 100 اثر از کارگردانان ایرانی و کشورهای مختلف جهان ، در قالب فیلم‌های بلند سینمایی، کوتاه و مستند در بخش‌های رقابتی و غیررقابتی و با حمایت حکومت اقلیم کردستان عراق از روزهای 18 تا 25 آذر ماه 1402 (9 تا 16 دسامبر 2023) در سالن «کنگره» دانشگاه دهوک و مجموعه سینمایی «دهوک مول» در شهر دهوک در اقلیم کردستان عراق برگزار می‌شود.

نخستین کنفرانس خبری دهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک»
«امیرعلی محمدطاهر» رئیس جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» در نخستین کنفرانس خبری دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» گفت: خوشحالیم که امروز پاسخگوی رسانه‌های گروهی هستیم و در مورد برگزاری دهمین دوره این رویداد سینمایی اطلاع‌رسانی می‌کنیم. این یک واقعیت است وقتی که ما به مرحله نشست خبری رسیده‌ایم نشان‌دهنده این است که کارهای جشنواره تا این مرحله، خیلی سهل و آسان نبوده است. بلکه رسیدن به این مرحله، با تلاش، پشتکار و دلسوزی همکارانم به سرانجام رسیده است. مدتهاست که برای انجام‌دادن مراحل مختلف این دوره از جشنواره، در حال فعالیت مداوم و دلسوزانه هستند.

اکران بهترین آثار سینمایی در جشنواره فیلم «دهوک»
وی همچنین گفت: ما الان خوشحال و سربلندیم که به شما اعلام کنیم که دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» در چه مرحله‌ای قرار دارد و همکاران بنده در بخش‌های مختلف این رویداد سینمایی به چه شکلی کار و فعالیت کرده‌اند و مشاوران و هیئت انتخاب جشنواره چگونه با هم‌فکری و دلسوزی خود، بهترین فیلم‌ها را برای بخش‌های رقابتی و غیررقابتی انتخاب کرده‌اند. این خود تلاش درخشانی است، در واقع ما هر ساله در تلاش هستیم که بهترین آثار جدید سینمایی در جشنواره حضور پیدا کنند و هر سال، کیفیت جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» را ارتقاء دهیم؛ این برای ما خیلی مهم است کسانی که به دهوک سفر می‌کنند، فرهنگ سینمایی خوب این منطقه را مشاهده نمایند.

هر بار، اهداف برجسته‌تری را برای خود در نظر می‌گیریم
«امیرعلی محمدطاهر» در مورد اهداف جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» گفت: استراتژی اداره کل فرهنگ و هنر و جوانان (روشنبیری و لاوان) حکومت اقلیم کردستان و اعضای این جشنواره این است که ما هر سال و بدون وقفه آن را برگزار می‌کنیم و اهداف ما هم یواش یواش تحقق پیدا می‌کند و هر بار، اهداف برجسته‌تری را برای خود در نظر می‌گیریم و به نظرم این خیلی حائز اهمیت است. ما در هر دوره، مردم شهر دهوک در کنار مردم عزیز کردستان، به اتفاق همدیگر به درجه بالاتری در حوزه فرهنگ و هنر ارتقاء پیدا می‌کنیم و هر بار نیز، اهداف جدیدی را به ملت خود تقدیم می‌کنیم. همیشه اعلام کرده‌ایم مداومت ما در برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک»، خود یک موفقیت و سربلندی است؛ چون ما در این منطقه از خاورمیانه، از موانع و مشکلات زیادی عبور کرده و هر ساله با پشتیبانی همه همکاران و دلسوزان خود این رویداد سینمایی را در شهر دهوک برگزار می‌کنیم.

آشنایی سینمای قدرتمند و ارزشمند جهان با سینمای کُرستان
رئیس جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» در ادامه سخنانش افزود: یکی از دیگر از اهداف جشنواره، این است که در مرحله اول ما فرهنگ و هنر مردم کُرد و کردستان عزیز را به ملت‌های دیگر و جهان معرفی کنیم و برقراری و توسعه این روابط ارزشمند فرهنگی و هنری برای ما خیلی حائز اهمیت است. در مرحله دوم، فراهم‌کردن بستر و زمینه مناسب برای جوانان و سینماگران کُرد است که در اینجا آثار سینمایی خود را تهیه و تولید کنند. در مرحله سوم هم حضور سینماگران جهان در جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک»؛ باعث بوجود آمدن پیوندی فرهنگی و هنری و بخصوص آشنایی سینمای قدرتمند و ارزشمند جهان با سینمای کُرستان است.

دعوت از کمپانی‌های سینمایی خارجی به اقلیم کردستان
وی افزود: مهمترین هدف ما هم این است که از تعدادی از کمپانی‌های سینمایی خارجی دعوت کنیم که به اینجا بیایند و اقلیم کردستان را به عنوان لوکیشن اصلی خود در آثارشان انتخاب کنند. امیدوارم که در آینده نزدیک، فرهنگ و طبیعت منطقه زیبا و بکر اقلیم کردستان و بخصوص دهوک را از دوربین و نگاه سینماگران جهان در آثارشان مشاهده کنیم. همچنین توسعه اقتصادی، توریستی و ... از دیگر اهداف ما در برگزار این رویداد سینمایی است.

 

تشکر از حکومت اقلیم کردستان و استاندار دهوک برای حمایت از جشنواره
«امیرعلی محمدطاهر» رئیس جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» در پایان سخنانش تأکید کرد: امسال هم همچون سال گذشته، دکتر «علی ته‌ته‌ر» استاندار دهوک، بودجه برگزاری دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» را بر عهده گرفتند. از حکومت اقلیم کردستان و بخصوص استاندار دهوک، تشکر و قدردانی می‌کنیم که امسال هم دلسوزانه در کنار ما حضور دارند و با این حرکت ارزشمند خود، باعث شدند که ما جشنواره را منزل دهم خود برسانیم.

دریافت 700 فیلم در بخش «سینمای جهان» و بخش «سینمای کُردی»
در ادامه این کنفرانس خبری، «حسن عارف» مدیر روابط عمومی دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» گفت: ما اعلام کردیم که از روز 20 خرداد ماه 1402(10 ژوئن 2023) فیلم‌ها را برای شرکت در دهمین دوره این جشنواره، از طریق درگاه فیلم، پذیرش می‌کنیم؛ بعد از سه هفته و از طریق آنلاین 500 فیلم در بخش «سینمای جهان» و همچنین بخش «سینمای کُردی» به دست ما رسید. نزدیک 200 فیلم هم از طریق، اعضای جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» که در جشنواره‌های مختلف جهانی حضور پیدا کرده‌ بودند، انتخاب شدند و به ما معرفی کردند.

انتخاب 100 فیلم برای اکران در بخش نهایی جشنواره
وی همچنین گفت: بعد از بستن درگاه فیلم، اعضای هیئت انتخاب دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» کار خود را شررع کردند و 100 فیلم در قالب فیلم‌های بلند سینمایی، کوتاه و مستند را برای بخش نهایی جشنواره انتخاب کردند.

«زبان کُردی» شعار امسال جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک»
مدیر اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» در ادامه سخنانش افزود: در امسال هم مثل دوره‌های گذشته، ما شعاری را انتخاب کرده‌ایم و شعار امسال جشنواره، «زبان کُردی» خواهد بود. همانطور که همه ما در جریان هستیم، زبان کُردی؛ غنی، گسترده و ثروتمند است، لهجه‌های متعددی را شامل می‌شود و خصوصیات ویژه‌ای دارد. کارگردانان کُردی زیادی در داخل و خارج از کردستان، سالانه آثار خود را به زبان‌های مختلف تولید می‌کنند و این پیامی برای آنهاست که فیلم‌های خود را به زبان کُردی تولید کنند تا این زبان، همیشه زنده، جاودان و مانا باقی بماند.

سینمای کشور فرانسه مهمان ویژه دهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک»
«حسن عارف» در مورد بخش سینمای مهمان این دوره از جشنواره گفت: همچون سال‌های گذشته، امسال فرانسه را به عنوان کشور مهمان در جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» انتخاب کرده‌ایم که با فیلم‌های بلند سینمایی، کوتاه و مستند در این رویداد سینمایی حضور دارد. بدون شک، فرانسه جزو کشورهایی است که سینما در آنجا متولد شده است در حال حاضر هم، جشنواره بین‌المللی فیلم «کن» به عنوان بهترین جشنواره در سطح جهان در آنجا برگزار می‌شود.

اضافه‌کردن بخش سینمای «کودکان و نوجوانان» به جشنواره
وی افزود: هر ساله سعی کرده‌ایم که جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» را گسترش دهیم؛ همه ساله از طرف سینماگران کشورهای مختلف جهان، درخواست داشتیم که فیلم‌های کودکان را پذیرش کنیم و در دهمین دوره هم بخش «سینمای کودکان و نوجوانان» را به جشنواره اضافه کرده‌ایم که در آن 10 فیلم انتخاب شده‌اند که در طول روزهای برگزاری جشنواره، اکران می‌شوند.

اکران آثار شاخص سینمای جهان در بخش «سینمای کلاسیک»
«حسن عارف» مدیر روابط عمومی دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» در پایان این نشسه خبری تأکید کرد: امسال هم در بخش «سینمای کلاسیک» چندین فیلم از آثار شاخص سینمای جهان در جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» به روی پرده می‌روند.

عضو مورد اعتماد مراسم اهدای جوایز اسکرین «آسیا پسیفیک»
خبرآنلاین نوشت،جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» عضو مورد اعتماد مراسم اهدای جوایز اسکرین «آسیا پسیفیک» معروف به «اسکار آسیایی» APSA در استرالیا است و در سطح کشور عراق، آثار سینمایی و مستند را به این رویداد سینمایی معرفی می‌کند.
از طرف اعضای هیئت داوران بخش‌ رقابتی «سینمای جهان» این جشنواره، تندیس، لوح تقدیر و جایزه 10 هزار دلاری «یولماز گونای» به بهترین فیلم سینمایی، جایزه 5 هزار دلار برای بهترین کارگردانی فیلم‌ سینمایی، جایزه 5 هزار دلاری برای بهترین فیلم کوتاه بین‌الملل، جایزه 5 هزار دلاری برای استعداد جدید، جایزه 1500 دلاری ویژه اعضای هیئت داوران به بهترین فیلم کوتاه و جایزه 5 هزار دلاری انستیتوی «گوته» آلمانی به بهترین فیلم مستند بین‌الملل، اهدا خواهد شد.

پل ارتباطی میان کارگردان کُرد و کارگردانان سراسر جهان
جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» به ریاست «امیرعلی محمدطاهر» و با مدیریت هنری «شوکت امین کورکی» با یاد «یولماز گونای» Yılmaz Güney کارگردان برنده جایزه نخل طلای جشنواره بین‌المللی فیلم «کن» فرانسه (1982) و با هدف پل ارتباطی میان کارگردان کُرد و کارگردانان سراسر جهان و ایجاد تبادل فرهنگی میان ملت‌های دنیا تأسیس شده است.