بازی ماندگار: شهاب حسینی در فروشنده
اختصاصی سلام سینما- «فروشنده» آخرین فیلم اصغر فرهادی در ایران است. فیلمی که موفقیتهای بسیاری در جوامع جهانی هم پیدا کرد و خصوصا در جشنواره کن درخشید. فیلمی بسیار خاص که میتوان اوج بلوغ فرهادی در پرداختن به مضامین اومانیستی و اخلاقی مورد نظرش را، در آن جست.فیلم «فروشنده» به پلكان بلندی شبیه است كه پیدرپی در خودش میپیچد و بالاتر میرود، كه هرچه بالاتر میرسد صعبالعبورتر میشود! پر از داستان، خوشقریحگی و جزییاتی كه مانند تاروپود درهمتنیده میشوند تا جهانی خلق شود: فروشنده، هفتمین ساخته اصغر فرهادی، با اختلاف بهترین، بالغترین و شكنجه آورترین فیلم اوست.
این جزییات هستند كه پیشروتر از دیگر عناصر فیلم، به جهان فروشنده شكل میبخشند و آن را اینچنین هولناك میکنند. عماد با بازی شهاب حسینی باید انتخاب كند كه خانواده و زندگیاش را از این فلاكتی كه دچار شده نجات دهد یا خاطر آزردهاش را آرام كند…صحنه منتخب کاربران سلام سینما از صحبت سه نفر عماد، رعنا و پیرمرد آغاز میشود و تا پایان سکانس، نفس تماشاگر را در سینه حبس میکند.
فرهادی كه استاد خلق تعلیقهای روانی اینچنینی ست، با سر رسیدن خانواده مرد، همسر، دختر و دامادش همهچیز را میان آسمان و زمین معلق نگه میدارد. تماشاگر كه كلافه و عصبی شده و دیگر تحمل این همه شكنجه روانی را ندارد نگاهش به لبهای عماد دوختهشده كه واقعیت را میگوید یا نمیگوید. نبوغ فرهادی درست در همین لحظات است كه كار خودش را میکند؛ تماشاگر را مجبور میکند تا برای حال همان مردی نگران باشد و دعا دعا كند كه فیلمساز تا پیش از این در تمام مدت فیلم، برایش بذر نفرت پاشیده و او را از مرد متنفر ساخته است.
در همین هول و ولای میان گفتن و نگفتن است كه عماد و مرد داخل اتاق میروند تا حساب و کتاب كنند و ناگهان پووووف! جهان فروشنده با سیلی محكمی كه عماد میزند منفجر میشود…
بازی شهاب حسینی که برای این فیلم موفق به دریافت نخل طلای کن شد، ستودنی است. یکی از بهترین و پیچیدهترین بازیهای تاریخ سینمای ایران که در عین فروپاشی و عصبیت مهارنشدنی کاراکتر، توسط شهاب حسینی کاملا درونگرایانه و با طمانینه اجرا شده است. عماد در هرلحظه از پیشروی درام، در پیدا کردن مرد مصرتر میشود و این در هر لحظه بازی شهاب حسینی هم نمود پیدا میکند.
ضمن اینکه لحظات بازی در بازی او در قالب اجرای نقش فروشنده در نمایشنامه فروشنده، ابعاد نقشآفرینی او را چندوجهی میکنند.