جستجو در سایت

1403/12/04 12:22

بررسی بازی بازیگران سریال جان سخت | بازیگران مهره‌های پیش برنده داستان

بررسی بازی بازیگران سریال جان سخت | بازیگران مهره‌های پیش برنده داستان
نهمین قسمت از سریال جان سخت به نویسندگی و کارگردانی مصطفی تقی‌زاده، روز جمعه سوم اسفند منتشر شد. در این مطلب نگاهی خواهیم داشت، به مسیری که این سریال در طول نه قسمت نخستین خود، سپری کرده است.
به گزارش سلام سینما

سریال جان سخت، از همان قسمت اول، نشان داد که به‌عنوان یکی از آثار فعلی شبکه‌ی نمایش خانگی، می‌تواند حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد. در این مجموعه، بازی قوی بازیگران، فیلمنامه و کارگردانی، سه ضلع مثلث کیفی سریال را تشکیل داده‌اند.

بازی‌های درخشان بازیگران پیشکسوت

از بازی‌های خوبی که در جان‌ سخت می‌بینیم، می‌توان به چهره‌های پیشکسوتی اشاره کرد که حضورشان، به مثابه وزنه‌ای سنگین، هم از نظر کیفی و هم از نظر اعتبار، برای سریال جان سخت بوده است. علی عمرانی، شمایل پدر داغداری را به تصویر می‌کشد که هرچند، تلخی سنگینی بر شانه‌هایش انباشت شده، اما همچنان به فکر گرفتن یک تصمیم عقلانی، برای رهایی دیگر فرزندش از میان حصارهای زندان است.

مسعود کرامتی نیز نقش پدر را ایفا می‌کند که در شرایطی برزخی گرفتار شده و دست به هر راهی می‌زند، تا جان فرزندش را از خطر اعدام نجات دهد. علی اوسیوند، نه فقط یک پدر، بلکه نقش یک دوست را برای بچه‌های گروه یاکوزا ایفا می‌کند. نسرین مقانلو، حتی در صحنه‌هایی که هیچ‌گونه دیالوگی ندارد، با نگاه و حس صورتش، غم و اندوه یک مادر، که فرزند عزیزش را از دست داده، به مخاطب انتقال می‌دهد. 

فرهاد اصلانی، از جمله بازیگرانی‌ست که در انتخاب نقش، همواره حساسیت‌های زیادی را رعایت کرده است. حضور اصلانی در سریال جان سخت، دیگر برگ برنده‌ای است که کارگردان در قسمت ششم سریال، از آن رونمایی می‌کند. اصلانی که پیش‌تر با سریال‌هایی نظیر شاهگوش، هیولا و یاغی، تجربه‌ی حضور در شبکه‌ی نمایش خانگی را داشته، این‌بار با کاراکتری مرموز، در سریال جان سخت، مقابل دید مخاطبان سریال قرار گرفته است.

بازیگران، مهره‌های کشش داستان جان سخت

از قسمت دوم سریال، با توجه به اتفاقاتی در بستر داستان فیلمنامه رقم می‌خورد، بازیگران تازه‌ای در مقابل دوربین مصطفی تقی‌زاده ظاهر می‌شوند. نقش حامد با بازی مرتضی تقی‌زاده، از جمله کاراکترهایی‌ست که وارد جریان سریال شده  تا در جبهه‌ی نقش‌های منفی سریال، از مهره‌های پیش‌برنده‌ی داستان باشد. شخصیت حامد، با توجه به آنچه که در داستان مشاهده می‌کنیم، می‌تواند نقشی چالش برانگیز، برای یک بازیگر باشد. چرا که حامد، عاشق الهام، خواهر قاتل برادرش بوده و حالا، بین عشق الهام و گرفتن انتقام خون برادرش، راه دوم، یعنی انتقام و تلاش برای اعدام فرزاد را در پیش می‌گیرد. تقی‌زاده با اجرای درستی از آنچه که نویسنده طراحی کرده، به خوبی توانسته از پس اجرای نقش حامد برآید.

زمانی که کاراکترهای منفی یک اثر بتوانند از نظر اعمال و رفتار خود، که در موقعیت‌های مختلف و بحرانی سریال بروز می‌دهند، برای مخاطب آزار دهنده و به تعبیر عوام، روی اعصاب باشند، می‌توان گفت قسمت مهمی از هدف فیلمنامه، کارگردانی و بازی بازیگران، در انتقال حس اثر به مخاطب، به درستی پیش رفته است. کاراکتر امیر با بازی احمد صمیمی و محسن با بازی روزبه رئوفی، جزو نقش‌های منفی سریال قرار می‌گیرند که هر دو، به‌خوبی توانسته‌اند بازی قابل توجهی را از خود ارائه نمایند.

این مسئله در قسمت هشتم سریال به خوبی قابل مشاهده است. نقش احمد، برادر بزرگ‌تر وحید با بازی مهدی صباغی، کاراکتری خاکستری است که نه چندان سیاه و نه سفید مطلق است. احمد به‌واسطه‌ی شرایط سختی که سپری می‌کند، در موقعیتی قرار گرفته که می‌تواند، با تصمیم پدرش در مورد خون وحید، از هدر رفتن بیش‌تر عمرش، در حصار زندان، نجات پیدا کند. این دو دلی، حس تردید و امیدواری، به خوبی توسط مهدی صباغی به نمایش گذاشته شده است.

ورود شخصیت‌های جدید به سریال جان سخت

ورود شخصیت‌های جدید و داستان فرعی که با خود به همراه دارند، قدرت بیش‌تر و جان تازه‌ای به سریال داده است. از کاراکتر شهرام با بازی فرهاد اصلانی و همچنین مژگان با بازی بهناز جعفری، تا این نقطه از سریال، اطلاعات چندان زیادی نداریم. اما مسیر قصه‌ای که از خانه‌ی شهرام آغاز شده است، انتظار می‌رود تا به داستان اصلی سریال پیوند بخورد. این داستان فرعی موجب می‌شود تا هانیه با بازی ماهور الوند، که تا قسمت پنجم سریال، منفعل‌تر از سایر اعضای گروه یاکوزا بود، مورد تاکید و توجه بیش‌تری قرار بگیرد. چراکه می‌تواند پیوند دهنده‌ و موجب اتصال داستان شهرام، با موضوع نجات دادن فرزاد از خطر اعدام باشد. حال باید دید که این اتفاق رقم می‌خورد یا خیر.

در کنار محاسن و ویژگی‌های مثبتی که از این اثر عنوان شد، نکاتی نیز وجود دارد که می‌شد با توجه بیش‌تر یا اصلاح آن‌ها،  جذابیت بصری سریال را برای مخاطب دو چندان کرد. یکی از این موارد، موضوع گریم برخی از بازیگران است. مجید یوسفی که در سریال جان سخت، نقش شاهین، یکی از چند جوان اصلی و محوری سریال را ایفا می‌کند، با شمایل مقابل دوربین سریال ظاهر شده که پیش‌تر در سریال "مگه تموم عمر چندتا بهاره" ساخته‌ی سروش صحت و همچنین به تازگی در سریال "تاسیان" به کارگردانی تینا پاکروان، دیده شده است.

بدون شک گریم، نه تنها موجب ایجاد تصویر شخصیت در ذهن و ناخودآگاه تماشاگر شود، به شخص بازیگر نیز در بازی نقش خود، کمک شایان توجهی را می‌رساند. گریمی جدید برای مجید یوسفی، می‌توانست ارتباط مخاطب را با این کاراکتر سریال، بیش‌تر کند.

کارگردانی جان سخت، قدمی رو به جلو

کارگردانی اثر و توجه بیش‌تر به انتخاب نماهایی که در طول سریال به تصویر کشیده می‌شود، از قسمت دوم به بعد، پله به پله بهتر و قوی‌تر می‌شود. برای مثال در قسمت هشتم سریال که به تازگی منتشر شده،‌ ریخته شدن خاک از بیل‌های مکانیکی، که پشت سر رحیم با بازی مسعود کراکتی قرار دارند، به‌خوبی وضعیت روحی و فکری این شخصیت را در قالب تصویر، بیان می‌کند. 

با گذشت نه قسمت از جان سخت، می‌توان گفت این سریال از نظر همراه کردن مخاطب با خود، برای ادامه‌ی تماشای اثر و همچنین ایجاد جذابیت‌های داستانی و تعلیق‌های داستانی مناسب و همچنین ارائه‌ی بازی‌هایی درست از بازیگران حرفه‌ای و همچنین جوان و تازه‌نفس، به خوبی عمل کرده است.

عماد متین

اخبار مرتبط
ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image