وداع تام هنکس با جیم لاول، فرمانده آپولو ۱۳ و قهرمان واقعی فضا

جیم لاول، فرمانده مأموریت تاریخی آپولو ۱۳ و یکی از برجستهترین فضانوردان ناسا، در ۷ اوت در سن ۹۷ سالگی درگذشت. تام هنکس، که در فیلم «آپولو 13» (Apollo 13) محصول ۱۹۹۵ به کارگردانی ران هاوارد نقش او را ایفا کرده بود، در اینستاگرام نوشت: "برخی انسانها جسارت رؤیاپردازی و رهبری دیگران به جاهایی را دارند که خودمان هرگز نمیرفتیم. لاول از آن دسته بود؛ کسی که برای مدتی طولانی بیش از هر فرد دیگری در تاریخ، دورتر و طولانیتر در فضا سفر کرده بود."
تام هنکس تأکید کرد که سفرهای جیم لاول نه برای شهرت یا ثروت، بلکه بهخاطر ماهیت چالشبرانگیز و الهامبخششان انجام شد. او در پایان پیام خود نوشت: "خداحافظ و سفر خوش، جیم لاول."
فیلم «آپولو 13» داستان بازگشت معجزهآسای خدمه پس از انفجار مخزن اکسیژن در مأموریت آوریل ۱۹۷۰ را روایت میکند. این اثر با فروش ۳۵۵ میلیون دلاری و دریافت دو جایزه اسکار، به یکی از موفقترین فیلمهای دهه ۹۰ تبدیل شد.
تام هنکس و جیم لاول بارها در رویدادهای مختلف دیدار داشتند، از جمله در سال ۱۹۹۵ در کاخ سفید هنگام اعطای مدال افتخار فضایی کنگره توسط بیل کلینتون و در مراسم رونمایی از پرتره لاول در شیکاگو در سال ۲۰۱۰.
ران هاوارد، کارگردان فیلم، لاول را ترکیبی از «هوش، شجاعت و تعهد به وظیفه» دانست و گفت شناخت او افتخاری بزرگ بوده است. برایان گریزر، تهیهکننده اثر، نیز او را «قهرمانی آمریکایی با شجاعت، هوش و آرامش در بحران» توصیف کرد که الهامبخش یک ملت بود.
فیلم «آپولو 13» که در سال ۲۰۲۲ نخستین فیلم بازسازیشده برای نمایش در آیمکس شد، به مناسبت سیامین سالگرد اکران، بار دیگر در ۱۹ سپتامبر امسال در سینماهای آیمکس به نمایش درخواهد آمد.