پنج ویژگی جذاب سریال جزیره | جذابیت و سوتی توأمان
اختصاصی سلام سینما - در بین سریالهای غیر کمدی شبکه نمایش خانگی، «جزیره» در قسمتهای آغازین خود توانست تماشاگران زیادی را جذب کند و حسابی دیده شود. البته بماند که در دوهفته گذشته انتشار سوتیهای این سریال باعث شده بسیاری از تماشاگران اشتیاق خود برای دنبالکردن سریال را از دست بدهند. چند قسمت اخیر این سریال از قسمتهای اولش ضعیفتر بودهاند و باعث ریزش مخاطب شدهاند.
باید صبر کرد و دید در ادامه سریال، «جزیره» میتواند تماشاگر ازدسترفته خود را بازگرداند یا نه. در این یادداشت قصد داریم پنج دلیل اصلی که باعث محبوبیت روزافزون سریال «جزیره» شده است را بررسی کنیم.
حالا برویم سراغ پنج دلیل اصلی محبوبیت سریال جزیره که دو مورد اول به دو نفر از عوامل سریال یعنی خود کارگردان و بازیگر نقش اول مرد یعنی امیر مقاره مربوط میشود و سه مورد دیگر به فیلمنامه و داستان فیلم ارتباط پیدا میکند. اگر هنوز «جزیره» را ندیدهاید، این پنج نکته به شما کمک میکند که راحتتر تصمیم بگیرید به تماشایش بنشینید یا نه!
مهمترین نکته را هم گذاشتیم که بهعنوان آخرین مورد بررسی کنیم پس حتماً یادداشت را تا آخر بخوانید.
تفاوتهای سریال «زخم کاری» با مکبث شکسپیر و رمانی که از آن اقتباس شده را اینجا بخوانید
۵. کارگردان باسابقه و رها شدن از چنگال سانسورچیها
سیروس مقدم یکی از قدیمیترین کارگردانهای تلویزیونی ایرانی است. کارگردانی که در دورههای کسالتآور و حوصلهسربر تلویزیون ملی، سرگرمکنندهترین سریالهای شبکه یک را میساخت. خصوصاً در ایام مناسبتها مثل ماه رمضان یا تعطیلات نوروز، سریالهای سیروس مقدم همیشه جز محبوبترین و پربینندهترین سریالهای تلویزیون در زمان پخششان بودند. «پایتخت» هم که گل سرسبد همه تجربیات مقدم است. سریالی که بدل به مهمترین نماد فرهنگ عامه در دهه نود شده است.
خب وقتی کارگردانی که یکعمر با همه محدودیتهای صداوسیما کار کرده و سریالهای جذاب ساخته، وارد شبکه نمایش خانگی میشود، احتمالاً اتفاق خوبی میافتد. مقدم بهواسطه تجربیاتش، تماشاگر و ذائقه او را خیلی خوب میشناسد و میداند چه داستانی را باید چطوری تعریف کند تا تماشاگر آن را دنبال کند.
ضمن اینکه بعدازاین همه سال کارکردن، مقدم استاندارهای حداقلی ساخت یک سریال را میشناسد و به تعبیر خودمانیترش چرتوپرت نمیسازد! حالا مقدم با شناختش از مخاطب، در شبکه نمایش خانگی، دستش برای پرداختن به موضوعات مختلف بازتر است و وقتی که خبری از خطقرمزهای مسخرهٔ صداوسیما نیست، قطعاً میتواند به داستانش پروبال بیشتری بدهد و سریالی بسازد که بهمراتب جذابتر از تجربیات تلویزیونیاش هستند.
البته لازم به ذکر است که در چند قسمت اخیر کیفیت کارگردانی به حدی پایین بوده که بسیاری به مقدم انتقادات تندی کردهاند و گفتهاند که «جزیره» نشان میدهد تجربیات خوب مقدم مانند «پایتخت»، به دلیل حضور عواملی مانند محسن تنابنده خوب بوده وگرنه از دست مقدم کاری برنمیآید.
۴. بازیگر خوش استایل
اگر حتی تریلر یا یکتکههایی از سریال «جزیره» را اتفاقی هم دیده باشید، قطعاً یک چیزی از بین همهٔ صحنهها در ذهنتان مانده است. البته فارغ از جنسیتتان! و آن چهره و ظاهر بازیگر نقش اصلی مرد سریال است. کسی که خیلیها او را بهعنوان «محمدرضا گلزار» نسل جدید بازیگرها میشناسند.
حتی اگر اسمش را ندانید و قبلاً او را ندیده باشید، صدایش را شنیدید. یکم فکر کنید ... بله این آقای خوش استایل خواننده گروه ماکان بند است. حتی اگر طرفدار موسیقی این گروه نباشید آنقدر آهنگهایشان در تاکسیها، مغازهها و رستورانها زیاد پخش میشود که حتماً ازشان شنیدید.
بعد از حضور امیر مقاره در نقش ارشد شاهنگ در سریال «جزیره» خیلیها گفتند که بازیگری او از خوانندگیاش بهتر است و البته کسانی که میخواستند سر شوخی را با او باز کنند، نوشتند که بازیگریاش تا وقتی خوب است «که دهنشو وا نکنه و دیالوگی نداشته باشه.» البته الان نمیخواهیم راجع به کیفیت بازیگری امیر مقاره حرف بزنیم. بازیاش خوب یا بد، نگاه جوانان و خصوصاً دخترهای نوجوان و تینایجر را مجذوب خودش کرده است. خیلی از مخاطبان خانم سریال هم گفتهاند که دلیل اصلی دیدن «جزیره» برایشان آقای بازیگر است. خداوکیلی هم و تبارک الله احسن الخالقین!
۳.داستان یک روزنامهنگار پررو و البته مؤنث!
خب این یکی از همان مواردی است که بابتش باید ممنون شبکه نمایش خانگی باشیم. یکی از همان چیزهایی که سیروس مقدم در صداوسیما هرگز نمیتوانست به این شکل آن را دستمایه داستان اصلی یک سریال قرار بدهد. کاراکتر اصلی «جزیره» یک دختر نترس و جسور است که روزنامهنگاری میکند و پروندههای فسادهای اقتصادی را پی میگیرد.
صحرا صراف با بازی شادی مختاری سر نترسی دارد و همین باعث شده یکی از مفسدان اقتصادی از او شکایت کند. دخترک در دادگاه متهم شده و در یکقدمی زندان رفتن است که برای تهیه یک گزارش ورزشی به جزیره کیش میرود و آنجا درگیر مناسبات اقتصادی یک هلدینگ بزرگ به نام شاهنگ میشود. همان هلدینگی که ارشد رئیس اصلی آن است.
آدمهای شاهنگ سعی میکنند اول با بیتوجهی و بعد با یک پول درشت شر دختر را از سرشان باز کنند اما او سمجتر از این حرفهاست که با پول راضی شود یک پرونده بودار اقتصادی را بیخیال شود. هوشمندی فیلمنامهنویس در این است که یک رابطه عاطفی بین صحرا و ارشد به وجود میآورد و دوگانهٔ معروف عشق و وظیفه را در کاراکتر اصلیاش پررنگ میکند. باید صبر کنیم و ببینیم که صحرا فاز عشق و عاشقی را میگیرد یا رسالتش در روزنامهنگاری و افشای حقیقت را ارجح میداند. انتخاب خیلی سختی است. نه؟
۲. خرده داستانها و اکشن هیجانانگیز که برای نمایش خانگی جدید است
عوامل «جزیره» سعی کردهاند تا جای ممکن از بودجه زیادی که دارند و امکاناتی که لوکیشن یعنی جزیره کیش در اختیارشان گذاشته برای ایجاد صحنههای جذاب و هیجانانگیز استفاده کنند. مثلاً قسمتی که ارشد و صحرا در دریا گیر میافتند و قایقشان از کار میافتد یکی از قسمتهایی است که اکشن هیجانانگیزی دارد.
اینکه کارگردان قهرمانهایش را وسط دریا در موج و طوفان گیر بیندازد، انتخاب جسورانهای است و البته نکته مهم در این است که عوامل پشت دوربین موفق میشوند بهخوبی از پس ساخت این صحنهها بربیایند. صحنههای گیرافتادن در دریا خوب ساخته شدند و نفس تماشاگر را در سینه حبس میکنند. احتمالاً در ادامه سریال هم کلی صحنه هیجانانگیز و اکشن این شکلی انتظار تماشاگر را میکشند.
علاوه بر حوادث اکشن، «جزیره» خرده داستانها و کاراکترهای فرعی جذابی هم دارد که در کنار داستان اصلی ارشد و صحرا، حسابی تماشاگر را با خودشان درگیر میکنند.
۱.مجمع زنان و دسیسههای پشت پرده
این آخرین نکته و متفاوتترین خصلت «جزیره» است که احتمالاً در ادامه سریال تبدیل به جذابترین بخش سریال هم میشود. برخلاف سریالهای دیگری که درباره هلدینگهای اقتصادی یا بیزینسهای بزرگ ساخته شدهاند، مثل «زخم کاری» و همهشان فضایی شدیداً مردانه دارند، در «جزیره» زنان نقش پررنگی را در اداره هلدینگ ایفا میکنند. اما نه بهصورت رسمی.
آنها انگار همان «دستهای پشت پرده» معروف هستند. درحالیکه شوهرهایشان در دفترهای کاری شرکت نشستند و مشغول کار و سروکله زدن با مسائل اقتصادی هستند، همسران آنها دور هم جمع میشوند و نقشه میکشند. یارکشی میکنند، دسیسه میچینند و سعی میکنند به شکل نامحسوسی اوضاع را تحت کنترل خودشان داشته باشند و سر مردها کلاه بگذارند!
رقابت بینشان خصوصاً رقابت بین هنگامه قاضیانی بهعنوان زن مدیر شرکت و السا فیروز آذر بهعنوان خواهر ارشد، هم از جمله درگیریهای جالبتوجه سریال است. به نظر میرسد هرچه هم که سریال جلوتر میرود، نقش این کلونی زنانه در پیشبردن روایت و داستان اصلی پررنگتر میشود و این همان نکتهای است که «جزیره» را از دیگر سریالهای شبیه خودش، مجزا میکند.
هرچند این روزها سوتیهای سریال «جزیره» خبرساز شده اما باید در نظر داشته باشید که تولید اخبار حاشیهای حتی سوتیهای اینچنینی یکی از ترفندهای جدید تبلیغاتی و جذب مخاطب است. نظر شما راجع به «جزیره» چیست؟ آیا این نکات به چشم شما هم آمده؟ برایمان بنویسید که دلیل شما برای دیدن و پیگیری کردن سریال «جزیره» چیست؟ به نظرتان سرنوشت عاشقانه صحرا و ارشد به کجا ختم میشود؟