جستجو در سایت

1398/07/08 15:59

نظر مجید پازوکی مولاناپژوه درباره حواشی «مست عشق»

نظر مجید پازوکی مولاناپژوه درباره حواشی «مست عشق»
مجيد پازوکی مولاناپژوه با اشاره به ساخت فيلم «مست عشق» نوشت؛ شمس و مولانا متابعت حضرت رسول (ص) را در اولويت قرار داده‌اند.

به گزارش سلام سینما مجيد پازوکی مولاناپژوه با اشاره به ساخت فيلم «مست عشق» نوشت؛ شمس و مولانا متابعت حضرت رسول (ص) را در اولويت قرار داده‌اند

دکتر مجيد پازوکی مدرس ادبيات عرفاني و مثنوي شريف و مولاناپژوه با اشاره به ساخت فيلم «مست عشق» به كارگرداني حسن فتحی در نامه‌ای نوشت: شمس و مولانا متابعت حضرت رسول (ص) را در اولويت قرار داده‌اند.
مجيد پازوكي مدرس ادبيات عرفاني و مثنوي شريف و مولاناپژوه پيرامون استفتا جمعي از طلاب حوزوي در مورد ساخت فيلم سينمایي «مست عشق» به كارگرداني حسن فتحي و با بازی شهاب حسینی, و پارسا پیروزفر در نقش شمس تبریزی و حضرت مولانا در نامه‌ای به محضر مبارك مراجع و آيات عظام نوري همداني و مكارم شيرازي نوشت: با سلام و ارادت و آرزوي صحت بزرگواران ارجمند، پيرامون استفتاء جمعي از طلاب حوزوي در مورد ساخت فيلم سينمایي «مست عشق» به كارگرداني جناب حسن فتحي سينماگر برجسته و ارزشمند كشور، لازم دانستم نكاتي را به اطلاع برسانم؛ 1ـ متأسفانه متن استعلام طلاب عزيز، مملو از اخبار نادرست و گزارش‌هاي نامعتبر و البته ملكوك به صفات زشت غيراخلاقي و دور از مراتب ادب مي‌باشد كه از ساحت طالبان و عالمان دين به‌دور است. به‌عنوان مثال، اين فيلم هرگز با بودجه هيچ دولتي تهيه نشده و حتي در داخل كشور هم ساخته نمي‌شود و قرار هم نيست از سيماي جمهوري اسلامي ايران پخش شود.
وی همچنین نوشته است: 2ـ  به قطع يقين، ايمان دارم كه نويسندگان اين استعلام، تاكنون يك كلمه از متن بسيار ثقيل و صعب مقالات شمس را مطالعه نفرموده و ايضا كمترين آشنايي نيز با مثنوي شريف كه مورد شرح و تفسير بزرگاني همچون؛ ملا هادي سبزواري مشهور به «شيخ اسرار» و مرحوم علامه محمدتقي جعفري قرار گرفته، ندارند.

مست عشقدر بخش دیگری از این نامه آمده است: ٣ـ سراسر اين متون ماندگار و انسان‌ساز، مشحون از آيات قرآني و احاديث نبوي و قصص تاريخي راجع به رسول الله (ص) و انبياء عظام و اولياء الله هست، شمس تبريزی شرط وصول به حقيقت و كمال انساني را دو چيز مي‌داند؛ عشق به خالق هستي و متابعت رسول الله (ص). اصولا شمس و مولانا متابعت حضرت رسول (ص) را در اولويت قرار داده و خط قرمز ايشان همين مطلب است و حتي شرط ارادت و دوستي با عالمان و بزرگان  و هر جا كه بحث قضاوت شخصيت اشخاص به ميان مي‌آيد؛ شمس، موضوع متابعت رسول اكرم (ص) را لحاظ می‌كند. مولانا نيز بشدت شيفته حضرت ختمي مرتبت بوده و تعابير و تعاريف ايشان از رسول خدا و اميرالمومنين علي (ع) و سيدالشهدا در تاريخ ادب و زبان و فرهنگ ايراني و اسلامي كم نظير است.
پازوکی در ادامه این نامه نوشته است: ٤ـ چگونه چنين عارفاني كه سراسر آثارشان مختص رسول خدا (ص) و انبيا و اولياء است مي‌توانند نعوذ بالله به ساحت دُخت گرامي حضرت رسول (ص) و همسر فداكار امام علي (ع) يعني فاطمه زهرا (س) اهانت روا دارند؟ شمس تنها حديثي را نقل قول نموده در دو خط و كوچكترين اهانت و بي‌حرمتي در اين مطلب ديده نمي‌شود. و تنها نقل پرسش و پاسخي است ميان پيامبر (ص) و دُخت گرانقدر ايشان آيا به‌نظر شما بزرگان، نقل نقل قول حتي اگر در صحت آن ترديد داريم دليلي بر تكفير و تفسيق شخصيت ممتازي به‌نام شمس مي‌تواند باشد؟ بنابراين حساب مرحوم علامه فقيد مجلسي صاحب بحار الأنوار با كرام الكاتبين خواهد بود!!!
این مدرس ادبيات عرفاني و مثنوي شريف در ادامه نوشته است: 5 ـ در تاريخ عرفان و ادبيات عرفاني هيچ عارف و شاعري به اندازه مولانا و شمس به صوفيان و خانقاه‌نشينان نتاخته و اعتراض ننمودند؛ شمس، بكرات در مقالات خود صوفيان را سرزنش نموده است و خانقاه و چله‌نشيني و رسوم غلط خرقه‌سپاري و .. را مذموم مي‌شمارد. و ايشان را اين طور تعبير مي‌نمايد كه لاف درويشي مي‌زنند!!! اساتيد و علمایي كه شمس، محضر ايشان را درك نموده با واسطه يا بي‌واسطه اغلب از علما و فقهاي برجسته زمان خود بودند از جمله؛ شيخ ركن‌الدين سجاسي و فخر رازي و شمس‌الدين خويي و اسداله متكلم و ... كه همگي از عالمان دين و روات حديث و اهل كلام و تفسير و فقهاي بزرگ زمان خود بودند.
این مولاناپژوه در ادامه نامه خود ذکر کرده است: لطفا به طلاب نازنين پرسشگر تأكيد بفرماييد به‌جاي غوغاافكني و قيل و قال‌هاي عاميانه، با دقت آراء شمس و مولانا را مطالعه بفرمايند تا به عمق تقيد ايشان به اصول دين و احكام شرع و فروعات پي ببرند. به‌راستي تعابير ايشان از نماز، روزه، حج و زكات چنان ظريف و لطيف مي‌باشد كه كمتر كسي است اين مطالب را بخواند و عاشقانه دل به دين و آداب ديني نبندد.

مجيد پازوکی در بخش دیگری از این نامه نوشته است: 6 ـ از ديگر آراء شگفت انگيز شمس، بحث ولي مستور و ولي مشهور است كه در كنار تعليمات سيد برهان‌الدين ترمذي در كتاب ارجمند معارف، همان سيد سرّدان مربي و استاد مولانا به تبيين عرفاني وجود مبارك امام زمان (ع) به صراحت تأكيد مي‌نمايد. ٧ ـ ايكاش طلاب جویای علم و ارجمند ما پيش از ارسال اين مرقومه درشت و تيز، به بيانات رهبر ارجمند و اديب جمهوري اسلامي دقت بيشتري مي‌نمودند كه ضمن تجليل از محتوي و مفاهيم عميق معنوي ديوان شمس و مثنوي شريف با اشاره به مقدمه مثنوي مي‌فرمايند من نيز اين اثر را اصول اصول اصول دين مي‌دانم و شهيد مطهري نيز بر اين باور بودند.
این مدرس ادبيات عرفاني و مثنوي شريف و مولاناپژوه در پايان نامه خود ذکر کرده است: ضمن تأكيد بر مراتب تقوي و تدين و شايستگي سازندگان اين اثر، بخصوص جناب استاد حسن فتحي از حضرات عظام تقاضا دارم؛ به‌ويژه در اين اوقات، كه جامعه ما بيش از پيش به همدلي وحدت و آرامش بیشتری نياز دارد، همگان را به رعايت تقواي الهي و پرهيز از مواضع تهمت و تخريب دعوت بفرمايند. با آرزوي سلامتي‌تان. ملتمس دعاي خير. مجيد پازوکی

 

فیلم های مرتبط

افراد مرتبط