بهترین انیمیشن های اکشن و ماجراجویی تاریخ سینما
اختصاصی سلام سینما- ترکیب ژانرهای اکشن و ماجراجویی همواره باعث خلق آثار هیجانانگیزی در تاریخ سینما شده است. حالا کافی است این ترکیب برای ساخت یک انیمیشن استفاده شود تا هیجان آن اثر، چند برابر گردد. زیرا دست کارگردان برای خلق صحنههای اکشن در یک اثر انیمیشن نسبت به یک فیلم سینمایی بازتر است. بنابراین تماشای یک انیمیشن با ژانر اکشن و ماجراجویی، میتواند تجربهی جذابی باشد.
در این یادداشت با بهترین انیمیشنهای ژانر اکشن و ماجراجویی تاریخ سینما که امتیاز بالای 7 و تعداد آراء بالای 30 هزار را از کاربران سایت IMDB دریافت کردهاند، آشنا میشوید.
کدامیک از انیمیشنهای اکشن / ماجراجویی زیر را دیدهاید؟
1- مرد عنکبوتی: درون دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Into the Spider-Verse)
امتیاز: 8.4 (460790 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
با قطعیت میتوان گفت تا به امروز چنین اثر برجسته و قدرتمندی دربارهی «مرد عنکبوتی» ساخته نشده است. انیمیشن «مرد عنکبوتی: درون دنیای عنکبوتی» (Spider-Man: Into the Spider-Verse) اثری درخشان و بینظیر است که بیش از هر اثر دیگری که دربارهی «مرد عنکبوتی» ساخته شده است، به ریشههای کمیکبوکی آن وفادار است.
قصهی «مرد عنکبوتی: درون دنیای عنکبوتی» (Spider-Man: Into the Spider-Verse) هوشمندانه و پیچیده اما در عین حال جامع و کامل است. مهم نیست که فیزیک کوانتوم را بلد باشید یا نه اما با تماشای این انیمیشن میفهمید ساختار وسیع با مقیاس کوچک به چه معنا است. گویی که همهی سازندگان «مرد عنکبوتی: درون دنیای عنکبوتی» (Spider-Man: Into the Spider-Verse) تصمیم گرفتهاند تا بهترین «مرد عنکبوتی» تاریخ را بسازند.
داستان «مرد عنکبوتی: درون دنیای عنکبوتی» (Spider-Man: Into the Spider-Verse) حول محور نوجوانی به نام «مایلز مورالس» میچرخد که پس از آشنایی با «پیتر پارکر» تصمیم میگیرد تا به پدر پلیسش در دستگیری جنایتکاران بطور مخفیانه کمک کند.
2- شاهزاده مونونوکه (Princess Mononoke)
امتیاز: 8.4 (373071 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
«شاهزاده مونونوکه» (Princess Mononoke) اثری دیگر از یک افسانهی زنده به نام «هایائو میازاکی» است که «راجر ایبرت» او را گنج ملی ژاپن خوانده بود. نام او برای طرفداران انیمه بسیار آشنا است. خیلی سخت است که اثری از «میازاکی» ببینید و شگفتزده نشوید. روش او با دیزنی متفاوت است و مخاطب را به راحتی در دنیای اثر خود غرق میکند. «شاهزاده مونونوکه» (Princess Mononoke) یکی از کاملترین آثار او است.
آیا «شاهزاده مونونوکه» (Princess Mononoke) برای کودکان، انیمیشن مناسبی است؟ شاید خیر. بهتر است کودکان زیر ده سال آن را تماشا نکنند زیرا پیچیده بودن داستان آن ممکن است آنها را گیج کند و حوصلهشان را سر ببرد اما از نظر خشونت، تماشای آن هیچ مشکلی ندارد.
در این انیمیشن ماندگار با دنیایی از عشق، فانتزی و هیجان روبرو میشود. چیزهایی که هرگز در یک استودیوی غربی تولید نمیشود.
3- شکارچی اهریمن: قطار موگن (Demon Slayer: Mugen Train)
امتیاز: 8.2 (43403 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
وقتی «شکارچی اهریمن: قطار موگن» (Demon Slayer: Mugen Train) در ژاپن اکران شد، تمام رکوردها را جا به جا کرد و معروفترین اثر «میازاکی» یعنی «شهر اشباح» (Spirited Away) را کنار زد تا تبدیل به یک انیمهی تاریخساز شود.
این انیمیشن براساس سریالی با همین نام ساخته شده است که توانسته سکانسهای اکشن سریال را به شکلی خیرهکننده و بینظیر را در خود جای دهد.
تنها مشکل «شکارچی اهریمن: قطار موگن» (Demon Slayer: Mugen Train) این است که پیشزمینهی کاراکترهایش را به درستی به مخاطب ارائه نمیدهد. به طوری که اگر مخاطبی سریال را ندیده باشد، کمی سختتر میتواند با داستان این انیمیشن ارتباط برقرار کند.
«شکارچی اهریمن: قطار موگن» (Demon Slayer: Mugen Train) اثری زیبا و جذاب است که دنیای سریال «شکارچی اهریمن» (Demon Slayer) را نیز گسترش میدهد.
4- چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم (How to Train Your Dragon)
امتیاز: 8.1 (705681 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
«چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» (How to Train Your Dragon) اثری درخشان مبتنی بر ارزشهای خانوادگی است که دو درس را به ما میآموزد: اهمیت خانواده و مهمتر از آن، اهمیت تحمل. پیام بسیار مهم این انیمیشن زیبا این است که ما انسانها در برخی از مواقع چیزهایی که از آنها میترسیم را از بین میبریم بدون آنکه بفهمیم ممکن است آن چیز برایمان بسیار ارزشمند باشد.
«چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» (How to Train Your Dragon) دارای الگویی عجیب و منحصر به فرد است. به طوری که کودکان درگیر هیجان و ماجراجویی آن میشوند و موجودات گوگولی اما در عین حال ترسناکی را میبینند اما بزرگسالان میتوانند بین خطوط را بخوانند و به عمق پیام و مفهوم این اثر ماندگار پی ببرند. نحوهی به تصویر کشیده شدن اژدها در «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» (How to Train Your Dragon) نیز بسیار نوآورانه و جذاب است.
5- شگفتانگیزان (The Incredibles)
امتیاز: 8 (692151 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
«شگفتانگیزان» (The Incredibles) شاید اولین اثر مشترک دیزنی و پیکسار است که نتوانست بالاترین فروش گیشه در سال اول اکران خود را بدست آورد. البته این گزاره مطلقاً ارتباطی با کیفیت این انیمیشن ندارد. بدون شک «شگفتانگیزان» (The Incredibles) یکی از مهمترین، ماندگارترین و بزرگترین آثار استودیوی پیکسار است. این انیمیشن تنها و تنها قربانی زمانبندی بد توزیعکنندهی آن برای اکران عمومی شد. البته کماکان میتوان آن را یک بلاک باستر نامید.
«برد برد» در «شگفتانگیزان» (The Incredibles) یکی از درجه یکترین روایتها را در کنار تصویرپردازی خیرهکننده و شوخطبعی فوقالعاده قرار داده که نتیجهی آن یک انیمیشن ماندگار است. «شگفتانگیزان» (The Incredibles) از آن دست انیمیشنهایی است که تمام ردههای سنی را از لذت سرشار میکند و تا ابد در ذهن مخاطب خود باقی میماند. پس برای تماشای آن با خانواده، لحظهای درنگ نکنید.
6- چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم 2 (How to Train Your Dragon 2)
امتیاز: 7.8 (321855 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
داستان «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم 2» (How to Train Your Dragon 2) سالها پس از اتفاقات قسمت اول آن میگذرد و مخاطب را به فضای دیگر میبرد. حالا با تغییر فرهنگ وایکینگها، نه تنها اژدهایان میتوانند آزادانه وارد شهر شوند، بلکه برای خود دارای شأن و مرتبهی اجتماعی ویژهای نیز شدهاند و اسطبل ویژهی خود را دارند.
«چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم 2» (How to Train Your Dragon 2) به لحاظ بصری بسیار جذاب است اما چیزی در خور توجه و منحصر به فرد از خود ارائه نمیدهد. این انیمیشن بسیار درگیرکننده است اما لحظهای در آن وجود ندارد که مخاطب خود را شگفتزده کند. بنابراین انتظاری که از قسمت اول آن داشتید، از «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم 2» (How to Train Your Dragon 2) نداشته باشید.
7- 6 قهرمان بزرگ (Big Hero 6)
امتیاز: 7.8 (438219 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
«6 قهرمان بزرگ» (Big Hero 6) یکی از محصولات ویژهی دیزنی است که در آن برای اولین بار سراغ همکاری با مارول رفته است. این انیمیشن برگرفته از یک داستان ابرقهرمانی اصیل متعلق به مارول است. «6 قهرمان بزرگ» (Big Hero 6) اثری جذاب، چالش برانگیز و درگیرکننده است اما در اثرگذاری بر مخاطب خود ناتوان است. این انیمیشن با اینکه نوآوریهای جالبی را در خود جای داده است، اما هرگز به عنوان یک اثر جریانساز شناخته نمیشود.
داستان «6 قهرمان بزرگ» (Big Hero 6) در شهر آیندهنگرانهی سن فرانسیسکویو (ترکیب سن فرانسیسکو و توکیو) میگذرد که ترکیبی از دنیای غرب و شرق است. این انیمیشن پیامهای بسیار مهم و آموزندهای دربارهی مضموم بودن انتقام و اهمیت دوستی را به مخاطب جوان خود انتقال میدهد. ماجراجوییهایی که در «6 قهرمان بزرگ» (Big Hero 6) وجود دارد، به طور ویژه برای کودکان طراحی شده است تا آنان را از تماشای «انتقامجویان» (The Avengers) بینیاز کند.
8- فیلم لگو (The Lego Movie)
امتیاز: 7.7 (340055 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
«فیلم لگو» (The Lego Movie) به کاملترین و جذابترین شکل ممکن موفق شده است تا یک داستان کودکانه را به یک انیمیشن سینمایی جذاب و میخکوبکننده تبدیل کند. این انیمیشن پر از فضانوردی، انفجارهای بزرگ، ارجاعات بامزه به نمادهای فرهنگ عامه و سرگیجه است. «فیلم لگو» (The Lego Movie) سعی میکند تا پایان این روش را ادامه دهد اما گره داستانی که در پردهی سوم اتفاق میافتد، به مخاطب نشان میدهد که باید منتظر چیزهای بیشتری از کاراکترها باشند.
لحن و سرعت روایت داستان در سی دقیقهی پایانی، «فیلم لگو» (The Lego Movie) را تبدیل به یک اثر تماتیک ماندگار و قابل ارجاع میکند. بزرگسالان با تماشای این انیمیشن باری دیگر رابطهی ارزش رابطهی پدر و پسر را درک میکنند و به این حقیقت پی میبرند که چگونه نگرانیهای بزرگسالی باعث شد تا کودک درون خود را به کشتن بدهیم. کودکان نیز با تماشای «فیلم لگو» (The Lego Movie) ممکن است در وهلهی اول کمی گیج شوند اما در نهایت مواجههای به یاد ماندنی با مفهوم لذت تماشای انیمیشن خواهند داشت.
9- پاندا کونگ فو کار (Kong Fu Panda)
امتیاز: 7.6 (446339 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
«پاندای کونگ فو کار» (Kong Fu Panda) از لحن روایت خاصی بهره میبرد که چندان با اثری با این عنوان جور در نمیآید. منصفانه نیست اگر فراموش کنیم که بگوییم این انیمیشن از سهم معمولی هر انیمیشنی در ارائهی کمدی نیز فراتر میرود اما آن را طوری با جدیت داستانش ترکیب میکند که هیچ قسمتی از اثر را دچار آسیب نمیکند. در نتیجه شما با یک انیمیشن اکشن و ماجراجویی بسیار بامزه روبرو هستید که با تماشای آن هیجان و خنده را بطور همزمان تجربه میکنید.
«پاندای کونگ فو کار» (Kong Fu Panda) پیامی ویژه برای والدین و کودکان دارد: " هرگز باورتان به خودتان را از دست ندهید حتی اگر کارهایی که انجام میدهید از نظر دیگران یک موفقیت به حساب نیاید ". در «پاندای کونگ فو کار» (Kong Fu Panda) از روشهای مبارزه «جکی چان» و «جت لی» استفاده شده و همچنین، ادای دینی به «ببر خیزان، اژدهای پنهان» (Crouching Tiger, Hidden Dragon) و «ماتریکس» (The Matrix) شده است.
10- شگفتانگیزان 2 (Incredibles 2)
امتیاز: 7.6 (276805 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
دنبالهها به دو دلیل ساخته میشوند. یا اینکه ایدهی خوبی در میان باشد و یا اینکه قسمت اول فروش بالایی را برای شرکت سازنده رقم زده باشد. اما برخلاف معمول، با اینکه «شگفتانگیزان» (The Incredibles) فروش بالایی را بدست نیاورد، اما پیکسار مانند تمام دنبالههایی که تا به امروز ساخته است، با «شگفتانگیزان 2» (Incredibles 2) به دنبال فتح گیشه بوده است. البته باید گفت که «شگفتانگیزان 2» (Incredibles 2) بهترین دنبالهای است که پیکسار تاکنون ساخته است.
اما به دلیل انتظارات پیش از اکران و همچنین محدودیتهایی که در خط اصلی داستان و همچنین شخصیتپردازی وجود دارد، «شگفتانگیزان 2» (Incredibles 2) فاقد شادابی و نوآوری نسخهی پیشین است. این انیمیشن به عنوان یک اثر تماشایی و سرگرمکننده بسیار جذاب است اما سازندگان آن ترجیح دادهاند تا بیشتر بزرگسالان را به عنوان مخاطب اصلی فیلمنامهی خود در نظر بگیرند. البته این بدان معنی نیست که کودکان از تماشای «شگفتانگیزان 2» (Incredibles 2) لذت نخواهند برد.
11- ماجراهای تن تن (The Adventures of Tintin)
امتیاز: 7.3 (225916 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
انیمیشن «ماجراهای تن تن» (The Adventures of Tintin) براساس یک کمیک بوک فرانسوی با همین نام ساخته شده است. شخصیت «تن تن» در اروپا» بسیار شناخته شدهتر از آمریکای شمالی و ایران است اما به هیچ عنوان برای کسی غریبه نیست. البته ممکن است بخش عمدهای از کودکان امروزی با او غریبه باشند. در سال 2011 «استیون اسپیلبرگ» و «پیتر جکسون» تصمیم گرفتند یک انیمیشن دربارهی «تن تن» بسازند تا نسل جدید را با او آشنا کنند و طرفداران «تن تن» نیز از آن استقبال کردند.
آن دسته از کسانی که طرفدار پر و پا قرص «تن تن» هستند، پس از تماشای «ماجراهای تن تن» (The Adventures of Tintin) غرق در لذت خواهند شد و «استیون اسپیلبرگ» و «پیتر جکسون» را مورد تحسین قرار خواهند داد. حتی کسانی که «تن تن» را نمیشناسند نیز از تماشای این انیمیشن ماجراجویانه و اکشن بسیار هیجانزده خواهند شد. «ماجراهای تن تن» (The Adventures of Tintin) دربارهی یک روزنامهنگار فرانسوی است که درگیر ماجراهای پیچیدهای میشود.
12- قیام نگهبانان (Rise of the Guardians)
امتیاز: 7.3 (168278 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
مخاطب هدف «قیام نگهبانان» (Rise of the Guardian) کودکان بزرگتر هستند. این انیمیشن چند شخصیت نامتعارف مثل یک بابانوئل شمشیرزن، یک خرگوش بومرنگانداز و یک پری کوچک را به عنوان ابرقهرمان معرفی میکند. «قیام نگهبانان» (Rise of the Guardian) از آغاز تا پایان شبیه به یک ترکیب معمولی از انیمیشن و «انتقامجویان» (The Avengers) است.
در «قیام نگهبانان» (Rise of the Guardian) کمدی کمتری نسبت به بسیاری از فیلمهای انیمیشنی وجود دارد که این مسئله با توجه به مقیاس حماسی ماجرا، قابل درک است. البته این بدان معنا نیست که طنز وجود ندارد بلکه طنز را در پسزمینه نگه میدارد. «قیام نگهبانان» (Rise of the Guardian) به عنوان یک انیمیشن ماجراجویی هیجانانگیز مستقل تماشایی و جذاب است اما هرگز تبدیل به یک اثر پیشگام نمیشود. این انیمیشن یک هیجان خالص 90 دقیقهای را به کودکان و بزرگسالان تقدیم میکند.
13- ویچر: کابوس گرگ (The Witcher: Nightmare of the Wolf)
امتیاز: 7.3 (38420 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
به جرأت میتوان گفت «ویچر: کابوس گرگ» (The Witcher: Nightmare of the Wolf) از بسیاری از آثار لایواکشن نتفلیکس بهتر و جلوتر است. البته این انیمیشن یک اثر بینقص نیست اما امتیاز اصلی را جایی میگیرد که سعی میکند از «گرالت» درس بگیرد. «ویچر: کابوس گرگ» (The Witcher: Nightmare of the Wolf) ترسناکتر، واقعیتر، متمرکزتر، زندهتر و پویاتر از سریال «ویچر» (The Witcher) است. طرفداران «ویچر» (The Witcher) نیز از تماشای «ویچر: کابوس گرگ» (The Witcher: Nightmare of the Wolf) خشنود و سرمست خواهند شد.
نتیجه نهایی «ویچر: کابوس گرگ» (The Witcher: Nightmare of the Wolf)، خلق دنیایی است که در آن زندگی به مراتب چیزی بیشتر و باارزشتر از کارهای پراکنده و سفرهای شهر به شهر «گرالت» است. اما حواستان باشد که این انیمیشن پر است از خون، دل و روده، و لخته که تحمل آن برای هر کسی ممکن نیست. خشونت فراوان موجود در این انیمیشن، آن را برای کودکان زیر 10 سال نامناسب میکند.
14-پاندای کونگ فو کار 2 (Kong Fu Panda 2)
امتیاز: 7.2 (270918 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
معمولاً از یک دنبالهی انیمیشن انتظار میرود که المانهای موفق نسخهی قبلی خود را حفظ کند و آنها را ارتقاء دهد اما نتیجه فارغ از جذابیت آن، تبدیل به یک تکرار میشود. خوشبختانه تیم خلاق «پاندای کونگ فو کار 2» (Kong Fu Panda 2) تصمیم گرفتند تا مسیر داستان را در قسمت دوم تغییر دهند. «پاندای کونگ فو کار 2» (Kong Fu Panda 2) تقریبا تمام شخصیتهای فیلم اول را بازمیگرداند، اما به جای بازگرداندن خط داستانی اصلی از این فرصت برای پرداختن به پسزمینهی شخصیت اصلی و به تصویر کشیدن گوشهها و کنارهای تاریک زندگی او استفاده میکند.
داستان «پاندای کونگ فو کار 2» (Kong Fu Panda 2) از طریق فلش بک روایت میشود و پیام اصلی آن این است که مفاهیمی مثل والدین و خانواده، ارتباطی با رابطهی ژنتیک ندارند و بیشتر با مفاهیمی مثل عشق و مراقبت معنا پیدا میکنند. این ایدهها شاید به اندازهی ایدههایی که در دیگر آثار پیکسار یافت میشوند، عالمانه نباشند اما باعث میشوند تا مخاطبان کم سن و سال، با این انیمیشن به راحتی ارتباط برقرار کنند.
15- رنگو (Rango)
امتیاز: 7.2 (252880 رأی)
ژانر: انیمیشن، اکشن، ماجراجویی
«رنگو» (Rango) جشن بزرگداشت سینمای وسترن است. این انیمیشن در برخورد اول یک کمدی بنظر میرسد اما وقتی به عمق آن میرویم، با اثری در ژانر ماجراجویی و اکشن روبرو میشویم که مملو از عشق به سینما و مدیومهای ژانر است. کارگردان «گور وربینسکی»، نویسنده «جان لوگان» و آهنگساز «هانس زیمر» مانند نوازندههای یک کنسرت موسیقی، در هماهنگی کامل با یکدیگر، اثری درخشان و ماندگار را خلق کردهاند که هر لحظه از آن ارجاعی به سینمای وسترن کلاسیک است و در عین حال نوآوری در آن موج میزند.
«رنگو» (Rango) سلیقهی بخش عمدهای از مخاطبان را هدف گرفته است و برای تماشای هر گونه سلیقه با هرگونه سن و سالی مناسب است. شوخطبعی «رنگو» (Rango) به گونهای است که از افراد پنج ساله تا هشتاد ساله میتوانند با آن بخندند و از آن لذت ببرند. کسانی که قصد دارند «رنگو» (Rango) را تماشا کنند، باید بدانند که با یکی از خاطرهانگیزترین انیمیشنهای تاریخ سینما روبرو خواهند شد.
منابع: ReelViews, Guardian, Vulture, IMDB