فیلم های ورزشی ایرانی | نبرد قهرمانان
اختصاصی سلام سینما - فیلمهای ورزشی از جمله فیلمهای پرطرفدار سینمای آمریکا هستند. همانطور که خود ورزش عامل ترشح آدرنالین و دوپامین در بدن است، فیلمهای ورزشی هم از هیجان و حس انگیزشی مملو هستند و تماشاگر را هم هیجانزده میکنند. اما در سینمای ایران تعداد فیلمهای ورزشی خوب و قابلتوجهی که توانسته مخاطبان زیادی را هم به خود جذب کند، بسیار اندک است و به شمار انگشتان دست هم نمیرسد. اگر بخواهیم نگاهی کارشناسانه و درعینحال صادقانه به این فیلمها بیندازیم حتی باید اعتراف کنیم که تعداد فیلمهای ورزشی خوب و محبوب به پنج عدد هم نمیرسد.
فیلمهای ورزشی ایرانی بزرگترین لطمه را از فیلمنامههای خود خوردهاند. فیلمنامههایی که نتوانستهاند آن هیجان مرسوم را بازتولید کنند و حس شورانگیز فیلمهای ورزشی آمریکایی را در تماشاگر به وجود بیاورند. البته باید در نظر داشت که در سالهای اخیر جریان جدیدی در سینمای ایران حول محور فیلمهای ورزشی به وجود آمده و فیلمسازان جوانی به ساخت فیلمهای ورزشی روی آوردهاند.
در این یادداشت مهمترین فیلمهای ورزشی ایرانی را مرور کردهایم. فیلمهایی که بهقدری محجور ماندهاند که ممکن است نام بعضی از آنها حتی به گوشتان هم نخورده باشد. ذکر این نکته لازم است که برخلاف سینمای داستانی، در آثار مستند ایرانی میتوانیم رد فیلمهای ورزشی را بگیریم و به جاهای خوبی برسیم. خصوصاً در سالهای اخیر ساخت مستندهای ورزشی نهتنها بیشتر شده که در مواردی با توجه ویژه مخاطبان همراه بوده و یا بهواسطه موضوع، حواشی زیادی را از سر گذرانده است.
مثلاً «صفر تا سکو» از جمله مستندهای ورزشی ایرانی بود که بسیار دیده شد و موردتوجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفت. فیلمی که درباره تلاش سختکوشانه خواهران ووشوکار منصوریان در دنیای ورزش و زندگی واقعی میباشد. این فیلم را سحر مصیبی کارگردانی کرده و تهیهکنندهاش مهتاب کرامتی است و توجه زیادی به خود جلب کرد. چرا که اولاً قهرمانانش زن بودند و زندگی سختی داشتند و از زندگی روستایی و تنگدستی به سکوهای قهرمانی جهانی رسیدند.
ساخت این فیلم باعث شد حتی فیلمهای مستند ورزشی بیشتری درباره زنان ساخته شود که از جمله آنان میتوان به مستندی درباره تیم اسکیت هاکی بانوان به نام «جایی برای فرشتهها نیست» اشاره کرد. از جمله مستندهای ورزشی ایرانی که بسیار حاشیه برانگیز شدند هم میتوان به «من ناصر حجازی هستم» اشاره کرد. مستندی که شکایت خانواده مرحوم حجازی را در پی داشت. در ادامه یادداشت فیلمهای داستانی ورزشی ایرانی را مرور میکنیم.
بهترین فیلمهای ورزشی تاریخ سینما کدامند؟
فیلم ورزشی ببر مازندران درباره کشتی
سال ساخت: ۱۳۴۷
کارگردان: ساموئل خاچیکیان
بازیگران: امامعلی حبیبی، شهین خلیلی، داریوش طلایی، ایران دفتری
حبیب یک هیزمشکن روستایی و کشتیگیر محلی است که با یکی از خانهای روستا بشیر خان درگیری دارد. او در مسابقات کشتی محلی پیروز میشود و برای مسابقه بزرگتری به مشهد میرود. در حرم اما رضا ع که پیش از مسابقه برای زیارت به آنجا رفته، مادر رقیبش را میبیند که دعا میکند پسرش ببرد تا جلوی نامزد خود سرافکنده نشود.
حبیب با شنیدن دعاهای مادر تصمیم میگیرد ببازد اما دوستانش فکر میکنند او بهخاطر پول حاضر شده مسابقه را واگذار کند. وقتی حبیب به روستایش برمیگردد به او اتهام تجاوز به یکی از دختران روستا را میزنند و خانواده، نامزد و دوستان حبیب همه او را طرد میکنند. اما مادری که دلیل باخت حبیب را میدانسته و به بیگناهی او ایمان دارد به روستا میآید تا حقیقت روشن شود.
«ببر مازندران» فیلم خاچیکیان یکی از اولین فیلمهای ورزشی مهم ایرانی است. فیلمی که در پی محبوبیت ورزش کشتی در آن سالها ساخته شد. هرچه باشد تا مدتها کشتی ورزش اول و ملی ایران به شمار میآمد. اما فیلم خاچیکیان بیش از آنکه تمرکز خود را بر اتفاقات و چالشهای ورزشی بگذارد، درباره وقایع زندگی قهرمانش است و مانند دیگر آثار کارگردان، زندگی او را با یک اتفاق جنایی در هم میآمیزد.
فیلم ورزشی عمو فوتبالی درباره فوتبال
سال ساخت: ۱۳۵۴
کارگردان: سعید مطلبی
بازیگران: ایرج قادری، گلی زنگنه، امین کردوانی، بهمن مفید
دو رفیق یعنی نسیم و ممد بوقی عاشق فوتبال هستند و طرفدار دوآتشه تیم محبوبشان. نسیم با بازی ایرج قادری، آنقدر به تیمش تعصب دارد که نمیخواهد به هیچ قیمتی بگذارد یکی از بازیکنان به تیم رقیب برود. بازیکن از او طلب پول میکند تا در تیم بماند و نسیم به پیشنهاد دوستش وسوسه میشود که دزدی کند تا پول جور شود. او شب ازدواجش را برای دزدی انتخاب میکند. درحالیکه طاهر یکی از دوستانش سعی دارد مانع او شود. اما در نهایت نسیم کارش را میکند و گیر پلیس میافتد. طاهر هم گلوله میخورد و در همان شب همسرش را از دست میدهد. نسیم هم در دره سقوط میکند و همه گمان میکنند او مرده است.
طاهر با نامزد نسیم که فرزند او را در شکم دارد، ازدواج میکند. اما نسیم که زنده مانده و هنگام فرار از مرز دستگیر شده، پس از سالها بازمیگردد و بعد از آزادی به دنبال معشوقه و فرزندش میرود و از طاهر میخواهد آنها را به او بدهد ... پسر نسیم که او را عمو فوتبالی مینامد رابطه نزدیکی با پدرش برقرار کرده اما ...
«عمو فوتبالی» یکی از مهمترین فیلمهای ورزشی در میان فیلمفارسیهاست. فیلمی که علاقه به فوتبال را بهانه پرداختن به یک داستان پلیسی و عاطفی پیچیده میکند. طرفداری قهرمان از تیم محبوبش او را به وادی خطرناکی میاندازد. بهطوریکه همه زندگی قهرمان را تحت تأثیر قرار میدهد. تضادی که میان رفتار قهرمان با آن عبارت قدیمی درباره «اخلاق ورزشکاری» و مرام و معرفتی که ورزش به انسان اضافه میکند، در فیلم وجود دارد، جنبه کنایی جالبی به فیلم میدهد.
فیلم ورزشی مسافر درباره فوتبال
سال ساخت: ۱۳۵۳
کارگردان: عباس کیارستمی
بازیگران: مسعود زندبگله، حسن دارابی، مصطفی طاری
قاسم پسربچه دهساله روستایی است که شیفته فوتبال است. بهقدری که مادرش را عاصی کرده. او تمام مدت یا دارد در کوچه فوتبالبازی میکند و بهخاطر فوتبالبازی به کلاسها و درسومشق مدرسهاش نمیرسد یا از فوتبال حرف میزند. قاسم تصمیم میگیرد یواشکی برای تماشای بازی مورد علاقهاش به تهران برود اما پولی برای این سفر ندارد اما مصمم است به هر قیمتی شده پول را جور کند.
پس پسانداز مادرش را میدزدد. با فریبدادن همکلاسیهایش و به اسم گرفتن عکس از آنان پول میگیرد و در نهایت مجبور میشود دروازه و توپ تیم محلهشان را بفروشد تا پول را به دست بیاورد. او راهی تهران میشود و خود را به استادیوم امجدیه میرساند. قاسم درحالیکه منتظر شروع بازی در چند ساعت آینده است از خستگی راه، به خواب میرود و وقتی بیدار میشود که بازی تمام شده و استادیوم خالی است ...
«مسافر» یکی از فیلمهایی که عباس کیارستمی فقید است که برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخت. فیلمی به سیاق دیگر فیلمهای کیارستمی که پر از طمأنینه و سکون هستند و بدون توجه به اوج و فرودهای داستانی، تمرکز خود را بر جنبههای فرامتنی موقعیتی که تعریف میکند، میگذارد. پایان فیلم حس عجیبی از فقدان را به تماشاگر خود منتقل میکند.
فیلم ورزشی خط پایان درباره دوچرخهسواری
سال ساخت: ۱۳۶۴
کارگردان: محمدعلی طالبی
بازیگران: ایرج طهماسب، پرویز پورحسینی، حمید جبلی، فهیمه راستکار
خلیل که کارگر یک کارگاه است، علاقه خاصی به دوچرخهسواری دارد و بسیار هم مستعد است. او با وساطت یکی از آشنایانش به باشگاه ایران جوان معرفی میشود و به عضویت باشگاه درمیآید. در مسابقهای که شرکت میکند مقام اول را به دست میآورد اما به دلیل ناراحتی قلبی نمیتواند در مسابقات آسیایی شرکت کند.
در همین حال رئیس باشگاه که یک طاغوتی است دستور میدهد قهرمان تیم که انقلابی است را در تصادفی ساختگی مصدوم کنند. این بازیکن ضربه مغزی میشود و خلیل و دیگر بازیکنان برای جمعکردن هزینه درمان او یک مسابقه تدارک میبینند. در این مسابقه خلیل شرکت میکند و رقابت سختی میان او و رقیبش از باشگاه کاخ شکل میگیرد.
فیلم اخلاقی دیگری درباره ورزش که اخلاق جوانمردی ورزشکاران را این بار در قالب مبارزه با نظام شاهنشاهی و ستم طاغوت موردتوجه قرار میدهد. محمدعلی طالبی از جمله کارگردانانی است که به فیلمهای ورزشی توجه داشته و در «خط پایان» با استفاده از دو کمدین بسیار محبوب آن سالها یعنی ایرج طهماسب و حمید جبلی، سعی میکند فیلمی تماشاگرپسند و درعینحال اخلاقی بسازد.
فیلم ورزشی مثلث آبی درباره فوتبال
سال ساخت: ۱۳۷۸
کارگردان: هادی صابر
بازیگران: محمد صالح علا، حمیرا ریاضی، علی امیدوار
ممد آبی پسر یک روزنامهفروش که عاشق فوتبال است، به همراه دوستش مسلم که فروشنده دورهگرد است برای دیدن مسابقات فوتبال به استادیوم میروند. این در حالی است که پدر ممد آبی شدیداً مخالف فوتبال دیدن اوست. ممد آبی متوجه میشود که حسین شیپورچی دوست مسلم مشکل مالی شدیدی دارد اما مسلم نمیتواند به او کمک کند. ممد آبی تصمیم میگیرد بهجای مسلم به او کمک کند اما پول ندارد.
او اتفاقی به جواد زرینچه ستاره تیم استقلال یا تاج برمیخورد و جریان را به او میگوید و زرینچه هم به شیپورچی باشگاه کمک میکند. فداکاری ممد آبی نظر پدرش را درباره او و فوتبال تغییر میدهد.
برخلاف «عمو فوتبالی»، هادی صابر در «مثلث آبی» دقیقاً داستانی در شرح «اخلاق ورزشکاری» تعریف میکند. این بار طرفدار فوتبال با رفتار جوانمردانه خود هم زندگی شخص دیگری را نجات میدهد و همروی اطرافیان خود خصوصاً پدرش تأثیر اخلاقی میگذارد. حضور جواد زرینچه هم در فیلم برای هر تماشاگر استقلالی جالب است.
فیلم ورزشی یاسهای وحشی درباره کاراته
سال ساخت: ۱۳۷۶
کارگردان: محسن محسنی نسب
بازیگران: ایرج میر رفیعی، جعفر دهقان، سحر طلوعی، حسین پاکدل
سه رزمنده دفاع مقدس یعنی صدرا، علی و رحیم ده سال پس از حضور در جبهه همزمان به لندن میروند. صدرا برای معالجه چراکه شیمیایی شده است. علی و رحیم هم بهعنوان بازیکن و مربی برای شرکت در مسابقات جهانی کاراته. در مسابقات یک ایرانی دیگر به نام رضا هم حضور دارد که تابعیت بریتانیایی دارد و برای انگلستان بازی میکند. علی پس از شکست حریف آمریکایی در قرعه به بازیکن اسرائیلی میخورد و حاضر نمیشود با او مسابقه دهد. رضا در مرحله فینال به رقیب اسرائیلی میرسد. ورزشکار اسرائیلی پیش از مسابقه رضا را تهدید میکند و با او درگیر میشود تا مسابقه ندهد.
علی هم به رضا پیشنهاد میکند که جلوی حریف اسرائیلی به میدان نرود اما رضا که شدیداً نیاز مالی دارد باید در مسابقه شرکت کند. پیش از مسابقه اما عوامل اسرائیلی او را تهدید میکنند و همسرش را گروگان میگیرند تا رضا مجبور شود ببازد. در حین مسابقه علی متوجه سبک مبارزه عجیب رضا میشود و به نبودن همسرش در سالن هم شک میکند و در رختکن متوجه گروگانگیرهای اسرائیلی میشود و همسر رضا را از دست آنان نجات میدهد. رضا با دیدن همسرش انرژی دوبارهای میگیرد و میبرد ... در آستانه بازگشت به کشور اتفاقات جالبی میافتد ...
«یاسهای وحشی» فیلمی دفاع مقدسی با مایههای ورزشی که مفهومی نمادین درباره مبارزه با استعمار دارد و جوانمردی ورزشی را به نبرد شجاعانه در جبهههای جنگی پیوند میزند.
فیلم ورزشی دیوار درباره موتورسواری
سال ساخت: ۱۳۸۴
کارگردان: محمدعلی طالبی
بازیگران: گلشیفته فراهانی، محمد کاسبی، مهرداد صدیقیان، آزیتا حاجیان
پدر ستاره و شهاب یک موتورسوار حرفهای و آکروباتیک است که در شهربازی و بخش دیوار مرگ کار میکند. او در یک حادثه تلخ کشته میشود و ستاره و شهاب تصمیم میگیرند کار او را ادامه دهند و روی دیواره مرگ موتورسواری کنند. این در حالی است که مادر آنها شدیداً مخالف این کار است اما اوضاع مالی خانواده طوری است که چارهای جز کارکردن بچهها نیست.
ستاره خصوصاً در این رشته ورزشی خطرناک و پرریسک بسیار خوب کار میکند و تماشاگران زیادی برای دیدن او به بالای دیوار مرگ میآیند. «دیوار» یکی دیگر از فیلمهای ورزشی طالبی است که این بار ورزش را به دل پایینشهر و طبقات محروم جامعه میبرد.
وقتی که ورزش دیگر تفریح و سرگرمی نیست که نان شب یک خانواده است. وقتی که ورزش دیگر ضامن سلامتی نیست و گذاشتن جانبرکف دست است، تا چرخ زندگی بچرخد. طالبی همچنین با تاکید بر کاراکتر دختر فیلم، یعنی دختر موتورسواری که روی دیوار مرگ با سرعتی بینهایت میراند، جنبهای زنانه به فیلم میدهد که در زمان اکران خود بسیار موردتوجه قرار میگیرد.
فیلم ورزشی آفساید درباره فوتبال
سال ساخت: ۱۳۸۴
کارگردان: جعفر پناهی
بازیگران: سیما مبارک شاهی، صفر سمندر، شایسته ایرانی، آیدا صادقی، گلناز فرمانی
در بازیهای مقدماتی جام جهانی در رقابت میان ایران و ژاپن چندی از تماشاگران ایرانی به دلیل ازدحام زیاد، در حادثهای تأسفبار جان خود را از دست میدهند. دختری که دوستش در این حادثه جانباخته، به یاد او تصمیم میگیرد در بازی ایران مقابل بحرین، خود را شبیه پسرها کند و به استادیوم برود.
او در هنگام ورود به استادیوم گیر میافتد و مأموران میفهمند که دختر است و او را به بازداشتگاه موقتی در محوطه استادیوم میبرند. اما او تنها دختری نیست که به استادیوم آمده و در آنجا دختران دیگری هم دستگیر شدهاند. داستان فیلم درباره تلاش آنها برای دیدن بازی و خلاص شدن از آنجاست.
«آفساید» زمانی ساخته شد که هنوز جو جدی برای به استادیوم رفتن زنان وجود نداشت. یعنی ورود زنان به استادیوم نه بحثی سیاسی بود و نه اعتراضی. اما پناهی بهموقع و هوشمندانه روی این موضوع دست گذاشت و فیلمی ساخت که هرچند توقیف شد و در توقیف ماند اما تماشاگران بسیاری آن را دیدند و منتقدان زیادی از فیلم استقبال کردند. «آفساید» در پرداخت و تعریف موقعیت محوری خود یادآور «مسافر» کیارستمی هم هست.
فیلم ورزشی زاپاس درباره فوتبال
سال ساخت: ۱۳۹۴
کارگردان: برزو نیک نژاد
بازیگران: امیر جعفری، ریما رامین فر، جواد عزتی، الناز حبیبی
«زاپاس» درباره یک تیم فوتبال محلی است که به داستان خانوادگی مربی و کاپیتان این تیم گره میخورد. امیر جعفری مربی متعصب یک تیم فوتبال محلی است. فیلم از جایی شروع میشود که آنها در یک بازی پیروز شدهاند و با استقبال اهالی شهر به زادگاه خود برمیگردند. کاپیتان تیم که از بستگان مربی هم هست، دل در گرو دختر او دارد اما پایش در بازی مصدوم شده و ممکن است دیگر نتواند بازی کند.
اما شرط مرد برای ازدواج دخترش این است که او فوتبالیست موفقی شود. در همین حین مرد سعی دارد سرمربیگری تیمش را که بهتازگی به لیگ بالاتری صعود کرده در دست بگیرد اما مدیران شهر میخواهند مربی دیگری را جایگزین کنند. اتفاقات تیم فوتبال با وقایع خانوادگی آنان گره میخورد.
یک کمدی خانوادگی و بامزه که داستانش را از زبان پسر نوجوان خانواده تعریف میکند و همین حس صمیمیت مضاعفی به فیلم میبخشد. حضور امیر جعفری و جواد عزتی بسیار خوب و گرم است. هرچند که فیلم درواقع از ورزش استفاده میکند تا داستان خانوادگی خود را پیش ببرد، بااینوجود صحنههای ورزشی و داستان مربی و تیمش را بهخوبی پرداخت کرده است.
فیلم ورزشی غلامرضا تختی درباره کشتی
سال ساخت: ۱۳۹۷
کارگردان: بهرام توکلی
بازیگران: علیرضا گودرزی، شاهرخ شهبازی، ماهور الوند، بهنوش طباطبایی
همانطور که از نام فیلم مشخص است، «غلامرضا تختی» فیلمی بیوگرافیک درباره زندگی پهلوان و قهرمان بزرگ ایران یعنی جهانپهلوان تختی است. این فیلم دورههای مختلف زندگی تختی از کودکی تا آخرین روزهای زندگیاش را تعریف میکند.
محیطی که در کودکی در آن بزرگ شد، آشناییاش با کشتی در خیابانهای پایینشهر. راه یافتن به تیم کشتی، کسب اولین موفقیتهای ملی، شرکت در مسابقات جهانی و خصوصاً درخشش در المپیکهای مختلف مانند المپیک ملبورن، دوران افول تختی که با ازدواج او همراه میشود، نزدیکیاش به دکتر مصدق و جریان ملیگرای ایرانی که او را در مقابل نظام شاهنشاهی قرار میدهد. فشارهای حکومتی بر او، دوران افسردگی و در نهایت مرگ تلخ و پر از انزوایش در اتاقی از یک مسافرخانه در تهران.
«غلامرضا تختی» که سعید ملکان تهیهکنندگی آن را برعهده داشته، میتوان گرانترین پرزحمتترین فیلم ورزشی دانست که در سینمای ایران به سرانجام رسیده است. فیلمی که از ساخت لوکیشن تا انتخاب بازیگران پروسه سختی را طی کرد اما محصول نهایی نتوانست آنطور که باید از آب دربیاید و انتظار عوامل را برآورده نکرد. فیلم در گیشه چندان موفق نبود و منتقدان هم آنچنان تحویلش نگرفتند.
فیلم ورزشی عرق سرد درباره فوتسال زنان
سال ساخت: ۱۳۹۶
کارگردان: سهیل بیرقی
بازیگران: باران کوثری، امیر جدیدی، سحر دولتشاهی، لیلی رشیدی
افروز اردستانی بازیکن بااستعداد و موفق فوتسال و کاپیتان تیم ملی فوتسال بانوان است. همسر او یکی از مجریان مطرح و معروف تلویزیونی است. آنها در زندگی خود مشکلات بسیاری دارند. افروز میخواهد جدا شود اما همسرش رضایت نمیدهد. او تصمیم میگیرد جدا از همسرش با یکی از همتیمیهایش زندگی کند.
در شرایطی که تیم ملی فوتبال بانوان با گلزنی افروز برای اولینبار به فینال رقابتهای آسیایی راه مییابد، او متوجه میشود که همسرش به او اجازه خروج نمیدهد. بازیکن مهم و استراتژیک تیم ملی نمیتواند همراه تیم عازم مالزی شود چرا که ممنوعالخروج است و این مسئله او را در مقابل شوهرش قرار میدهد.
«عرق سرد» فمینیستیترین فیلم ورزشی ایرانی است که داستان خود را از اتفاقی واقعی به عاریه گرفته. سهیل بیرقی از جمله کارگردانانی است که توجه خاصی به احوالات زنان دارد و قهرمانان در فیلمهای او همیشه زنانی آسیبدیده هستند. «عرق سرد» تبدیل به فیلم محبوبی شد. یکی از اصلیترین دلایل ارتباط گرفتن تماشاگر با فیلم بازی خوب امیر جدیدی و باران کوثری در مقابل یکدیگر است. باران کوثری برای ایفای این نقش مقدار زیادی وزن کم کرد.
فیلم ورزشی لاله درباره اتومبیلرانی
سال ساخت: ۱۳۹۶
کارگردان: اسداله نیک نژاد
بازیگران: سارا امیری، سام قریبیان، نیکی کریمی، میترا حجار، همایون ارشادی
«لاله» فیلمی زندگینامهای درباره لاله صدیق قهرمان اتومبیلرانی و رالی ایران است. لاله صدیق که اتومبیلرانی، موتورسوار و سوارکار بوده است، سابقه قهرمانی در همه این رشتهها را دارد اما مهمتر از قهرمانی، آنچه لاله صدیق را تبدیل به ورزشکاری خاص میکند، این است که او اولین زن اتومبیلرانی است که در اتومبیلرانی با مردان رقابت کرده است.
این فیلم اتفاقات شخصی زندگی صدیق و تلاشهای او برای رفع موانع در جهت مسابقه دادن با مردان را مورد بررسی قرار میدهد. «لاله» نهتنها پرحاشیهترین فیلم ورزشی که یکی از پرحاشیهترین فیلمهای سینمای ایران هم هست. فیلمی که در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد کلید خورد و بارهاوبارها در روند تولیدش اتفاقاتی افتاد که باعث شد تکلیف فیلم تا مدتها مشخص نباشد. در نهایت این فیلم در نوروز ۱۴۰۰ اکران شد.
فیلم ورزشی سونامی درباره تکواندو
سال ساخت: ۱۳۹۶
کارگردان: میلاد صدرعاملی
بازیگران: بهرام رادان، مهرداد صدیقیان، رعنا آزادی ور، فرشته حسینی، محمدرضا غفاری
فیلمی درباره تیم ملی تکواندو. یک درام مهیج با رابطه خاص مربی و شاگرد. در آخرین اردوی خارجی تیم ملی تکواندو در دانمارک سه تن از بهترین بازیکنان تیم ملی پناهنده میشوند و به ایران برنمیگردند و این ضربه مهلکی به تیم میزند و شیرازه آن را از هم میپاشاند. این مسئله باعث میشود که خسروی مربی کهنهکار تیم بعد از سالها بازگردد تا کار ناتمام قدیمی خود در تیم ملی را به پایان برساند.
او باید بازیکنان را انتخاب کند و در این راه بر سر یک دوراهی سخت قرار میگیرد و آن انتخاب میان دو تا از بازیکنان تیم است. یکی بهداد مقیمی که بهترین بازیکن تیم و قهرمان جهان است و دیگری مرتضی نژادی که شاگرد قدیمی او بوده و تنها بازیکنی است که از اردوی دانمارک به ایران بازگشته است.
«سونامی»، فیلم اول میلاد صدرعاملی، پسر رسول صدرعاملی یکجورهایی این مسئله را به یاد سینماگران انداخت که سینمای ایران در زمینه ساخت درامهای ورزشی از چه فقر عجیبی رنج میبرد. حالآنکه هم داستانهای ورزشی ایرانی زیادی برای تبدیلشدن به فیلم وجود دارند و هم تماشاگران از فیلمهای ورزشی استقبال میکنند.