فیلمی قدیمی در لباسی جدید

ترجمه اختصاصی سلام سینما
هفت سال پس از اینکه «جیا کوپولا» در اولین فیلمش یعنی «پالو آلتو» نگاهی همدلی برانگیز به جوانهای زیبا و گمراه انداخت، اکنون با «جریان اصلی» بازگشته است تا با مهربانی و درونبینی کمتری، اثری مورد پسند طرفداران تلویزیون را بسیازد و در آن از جوانان گمراه بگوید. کمدی کنایهآمیز و شکنندی او دربارهی فضای مجازی و یک جوان شاخ یوتیوب با نقشآفرینی «اندرو گارفیلد» خیلی زود تبدیل به ملودرامی واقعگرایانه میشود.
«مایا هاک»(دختر اوما تورمن) نقش یک گارسون ناراضی به نام «فرانکی» را ایفا میکند که همکارش نویسنده و آهنگسازی خوشاتیه به نام «جیک»(نات وولف) است. «فرانکی» در طول روز کلیپهای کوچکی با محتواهای پوچگرایانه تهیه میکند و روی یوتیوب به اشتراک میگذارد. یکی از این کلیپها، توجه مردی که لباس یک موش را جلوی یک فروشگاه بزرگ به تن کرده بود را جلب میکند. آن مرد هنگامی که میفهمد «فرانکی» در حال فیلمبرداری از اوست، حسابی نمایش بازی میکند.
آن مرد که لباس موش را به تن کرده بود «لینک»(گارفیلد)نام دارد. او یک آدم فلسفهباف با گذشتهای اسرارآمیز است که حتی تلفن همراه نیز ندارد. پس از اینکه ویدئوی «فرانکی» از او حسابی وایرال میشود در اینترنت سر و صدا به پا میکند، «فرانکی» او را پیدا میکند و آنها تصمیم میگیرند تا از این فرصت استفاده کرده و در فضای مجازی به افرادی معروف تبدیل شوند. اینجاست که سؤالهای اگزیستانسیالیتی برای آنان به وجود میآید.
«فانکی» و «لینک» بیشفعال تصمیممیگرند تا «جیک» را به عنوان نویسندهی اولین پروژهی خود انتخاب کنند. «گارفیلد» تا حدی بر فیلم مسلط شده است که گویی فیلمنامه را جویده و هضم کرده است. اولین پروهی آنها تحت عنوان «هیچکس خاص نیست» توسط «لینک» اجرا شده و «فرانکی» نیز آن را تولید و تدوین میکند. این کلیپ با لایکها و اشتراکگذاریهای فراوان مواجه میشود و آنها را به ادامه این کار تشویق میکند.
موفقیت «لینک» و «فرانکی» به حدی میرسد که آنها مجبور میشوند یک مدیر برنامه استخدام کنند. نقش مدیر برنامهی آنها را «جیسون شوارتزمن» ایفا میکند که به معنای واقعی بامزه و خندهدار است. بنظر میرسد «جریان اصلی» علاوه بر الهام گرفتن از زندگی «جوانپا زوریپا» ولاگر مکزیکی معروف و «کسی فری» شاخ اینستاگرام، تا میزان زیادی مدیون فیلم «یک چهره در میان ازدحام» اثر «الیا کازان» است. این فیلم که در سال 1957 اکران شد، داستانی دربارهی مخاطرات شهرت دارد.
اگر بخواهیم دربارهی «کوپولا» منصفانه قضاوت کنیم، او با «جریان اصلی» توانست بیش از پیش خود را به دنیای سینما معرفی کند. یکی از کارهای تأثیرگذار او در «جریان اصلی» مربوط به ارجاعاتی است که از طریق نوشته شدن افکار «فرانکی» در ابتدای فیلم روی کادر نقش میبندد که میتواند نشانهای از سبک قدیمی علایق «فرانکی» در یک دنیای مدرن باشد. این تحلیل را میتوان دربارهی «جریان اصلی» نیز گفت که فیلمی قدیمی در لباسی جدید است.
منبع: ورایتی
مترجم: وحید فیض خواه