جستجو در سایت

1398/11/20 04:10

صحبت های جنجالی شهاب حسینی در جشنواره فجر 38+ ویدیو

صحبت های جنجالی شهاب حسینی در جشنواره فجر 38+ ویدیو
ویدیو صحبت های جنجالی و طولانی شهاب حسینی در جشنواره فیلم فجر/ از حمله تند و بی سابقه به مسعود کیمیایی تا صحبت درباره بهروز وثوقی و نامه به رئیس جمهور

به گزارش سلام سینما فیلم «شین» به تهیه کنندگی شهاب حسینی از دو روز گذشته اعلام شد که در بخش خارج مسابقه به درخواست تهیه کننده اثر پذیرفته شده است و در روز شنبه در سینمای رسانه اکران می‌شود.

در روز گذشته توسط عوامل فیلم و امروز توسط جشنواره فیلم فجر اعلام شد که این اکران، نشست خبری نیز دارد.

شهاب حسینی که در این نشست حاضر شد، صحبت‌هایش را با این شعر سعدی که بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند، آغاز کرد و گفت:

"امکان ندارد در گوشه‌ای از این سرزمین اتفاقی بیفتد و ما رنجیده خاطر نشویم. هرواقعه تلخی که در این مدت رخ داده مایه تاسف است و قلب آدم را به درد می‌آورد. ما باید راه و اهداف عزیزانی که ازدستشان دادیم را ادامه دهیم.

چهارسال بود که در جشنواره حضور نداشتم و اساسا من دینی به این جشنواره ندارم که بخواهم از آن دفاع کنم. من از وحدت بین مردم دفاع و از تفرقه جلوگیری می‌کنم.
جشنواره‌ فیلم فجر مثل هر فستیوال دیگری در دنیا یک امکان است. من کاری به فیلمسازان خیلی پرسابقه یا پیشکسوت ندارم. من با فیلمسازان جوانی کار دارم که قرار است پتانسیل و داشته‌های آینده این کشور باشند. من نمی‌توانم ساکت بنشینم که استاد پیشکسوت سینما، که سال‌هاست روند کاریش پیش چشم تماشاگر مشخص است، و هر ساله تماشاگر برخورد ناراحت‌کننده‌ای با فیلم‌های ایشان دارد، می‌آید و امسال هم فیلمی را می‌سازد که مطمئن است برخورد بدی با فیلمش اتفاق می‌افتد و بنابراین می‌آید و آن روغن ریخته را اصطلاحا نذر امامزاده می‌کند و سنگ‌بنایی را می‌گذارد که نتیجه‌اش جز نفاق و تفرقه و نفرت‌پراکنی چیز دیگری نیست. بقیه را در یک آمپاس اخلاقی قرار می‌دهد. کسانی که با یک دنیا عشق و امید و آرزو آمده‌اند فیلمی را ساخته‌اند که قرار است با آن آینده خودشان و سرزمین‌شان را رقم بزنند.این بی‌انصافی است که آدم اینقدر خودخواه باشد که طوری حرف بزند که ملاحظه‌ هیچ کس دیگری را در آن نکند."

او در ادامه به درخواستش برای حضور بهروز وثوقی در ایران و نامه‌اش به رئیس جمهور اشاره کرد و گفت:

"من علاقه‌ای به پاره شدن این لحاف چهل‌تکه سرزمینم که هر طرفش را یکی گرفته و می‌کشد، ندارم. اصرار کردم و نامه نوشتم به آقای روحانی جهت رفع ممنوعیت بهروز وثوقی. بماند که چقدر ما جای خالی ایشان و تجربه ایشان را احساس می‌کنیم. این جشنواره یک فرصت بود، که من امیدوار بودم از آن استفاده شود. حضور بهروز وثوقی اولویت دوم من است. تصمیم خودشان است که برگردند یا برنگردند اینجا وطن خودشان است. اولویت اول من دیده شدن فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» به بهانه حضور بهروز وثوقی در آن فیلم بود، چون می‌دانستم طیف بسیار گسترده‌ای فیلم را خواهند دید. پیامی که در آن فیلم وجود دارد بسیار به درد امروز می‌خورد و باید شنیده شود. چون فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» در زمان خودش اکران نشد و هنگام اکران تأثیر خودش را از دست داد، حرف فیلم فنا شد. دوباره می‌توانست شنیده شود. حرف فیلم الان شنیدن دارد.

در این مدت تکلیفم با مخاطبان روشن شد و تعارفی که بین من و مخاطبانم وجود داشت از میان رفت. از این به بعد لزومی احساس نمی‌کنم ورای توانایی خودم تواضع داشته باشم.

من در امریکا در حال کار کردن و فیلمسازی هستم و فقط برای بیان ادبیات و فرهنگ کشورم قدم برمی‌دارم."

شهاب حسینی خطاب به برخی هنرمندان و تحریم جشنواره از سوی آن‌ها بیان داشت:

"قهر کردن از فجر راه چاره نیست. باید حضور داشت و حرف زد. مشکلات ما به عنوان یک ایرانی با هیچ دستی از خارج از کشور حل نخواهد شد. ما باید مشکلاتمان را خودمان برطرف کنیم و منتظر هیچکسی از خارج از گود نباشیم."

 

هوشنگ توکلی بازیگر این فیلم نیز تصریح کرد:

"در 41 سالی که از انقلاب می‌گذرد سه نسل عوض شده است و نسل چهارم ما شاید بهترین نسل هستند.

اگر بهروز وثوقی در سال 58 در ایران بود، تیکه تیکش می‌کردن.

تا سال 61-62که  ما نیز در عرصه فرهنگی موثر بودیم اجازه سانسور نمی‌دادیم. ما بهترین هنرمندانمان را در این سال‌ها از دست دادیم.

همیشه ممیزی‌ها وجود داشته و آدم‌های نامتخصصی بر سرکار هستند که مانع فعالیت‌های سینما شوند. امیدوارم سانسور از سینمای ایران حذف شود."

 

آتش تقی‌پور در ادامه نشست درباره فحاشی‌ها به شهاب حسینی و گلایه شهاب حسینی به علت انتقاد از مسعود کیمیایی ابراز داشت:

"همه ما به اندازه مسئولیت‌هایی که داریم در اتفاقات اخیر مقصریم. این روزها چقدر کارفرهنگی انجام دادیم؟ ما تفکر خیلی از پیشکسوت‌های فرهنگی را نمی‌توانیم تغییر دهیم."


عصبانیت شهاب حسینی در جشنواره فیلم فجر 38 + ویدیو


 


فیلم های مرتبط
افراد مرتبط
شهاب حسینی
سید شهابالدین حسینی تنکابنی در 14 بهمن سال 1352، ساعت 3 و 30 دقیقه نیمهشب در تهران متولد شد. تحصیلات دانشگاهیاش در رشته روانشناسی دانشگاه تهران بود که آن را به قصد مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. او در سال 1379 با سریال پس از باران پا به عرصه بازیگری گذاشت. شهاب حسینی در سال 1380 با بازی در فیلم رخساره ساخته امیر قویدل وارد سینما شد. وی اولین سیمرغ خود را برای بازی در فیلم سوپر استار دریافت کرد. حسینی با پریچهر قنبری در سال 1374 ازدواج کرد، فرزند اولشان به نام محمدامین در زمستان 1382 و فرزند دومشان به نام امیرعلی در تابستان 1390 به دنیا آمدند. شهاب حسینی درباره آشنایی با همسرش در مصاحبه ای گفت: یک روز از سربازی مرخصی گرفتم تا سری به رفقای دانشجو بزنم. دیدم دختر خانم زیبا، ساده و محجوبی سرگرم مطالعه کتابهایش است. هرچه خواستم با او ارتباط برقرار کنم، نشد که نشد. با این حال در نگاهش چیزی دیدم که تشویقم کرد به ادامه راهی که منجر به ازدواج شد. شهاب حسینی اولین بازیگر تاریخ سینمای ایران می باشد که موفق به جایزه بهترین بازیگر نقش مرد جشنواره کن برای بازی در فیلم فروشنده شده است.
مسعود کیمیایی
مسعود کیمیایی متولد 1320 تهران است. وی حرفه فیلمسازی را با دستیاری ساموئل خاچیکیان در فیلم «خداحا...
بهروز وثوقی

بهروز وثوقی (خلیل) متولد ۱۳۱۶ در خوی، هنرپیشه است. او در ابتدا دوبلور و گوینده رادیو تلویزیون بود. 

از نقش‌ آفرینی‌های ماندگار بهروز وثوقی می‌توان به نقش قیصر در فیلم «قیصر» محصول سال ۱۳۴۸، رضا در فیلم «رضا موتوری» (۱۳۴۹)، داش آکل در سینمایی «داش آکل» تولید سال ۱۳۵۰، صالح در خاک (۱۳۵۲) و رسول در فیلم «گوزن‌ها» تولید سال ۱۳۵۳ و مجید در «سوته دلان» محصول سال ۱۳۵۶ اشاره کرد.

وثوقی در طول فعالیت هنری‌اش بارها نامزد و برنده جوایزِ جشنواره‌های مختلف شد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کسب دو مجسمه سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم‌های «قیصر» و «رضا موتوری» و جایزه بز بالدار جشنواره جهانی فیلم تهران برای فیلم «گوزن‌ها» اشاره کرد.