جستجو در سایت

1400/05/20 17:53

معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

معرفی معروف ترین بدلکاران ایران
به بهانه مرگ دلخراش ارشا اقدسی، معروف ترین بدلکاران زن و مرد در فیلم های ایرانی را معرفی کرده ایم. از نسل اول و ذبیح الله ذبیحی تا پیمان ابدی و مهسا احمدی.

اختصاصی سلام سینما- حرفه بدلکاری از همان روزهای آغازین سینما و با ظهور ژانر اکشن جای خود را در هنر هفتم باز کرد. هرچند تا سال‌های سال به عنوان حرفه‌ای جدی به رسمیت شناخته نمی‌شد اما با محبوبیت روزافزون ژانر اکشن، اهمیتش بیشتر و بیشتر شد. تا جایی که امروز در هالیوود دستمزد برخی از بدلکاران از خود بازیگران اصلی فیلم‌های اکشن بیشتر است که کاملا منطقی هم به نظر می‌رسد.

چرا که بدلکار با بر عهده گرفتن اجرای صحنه‌های پرخطر و ریسکی به جای یک ستاره، هم جان او را تصمین می‌کند و هم از سرمایه تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار فیلم صیانت می‌کند. همانطور که برد پیت در افتتاحیه فیلم «روزی روزگاری در هالیوود» در مصاحبه‌ای به عنوان بدلکار می‌گوید که کار او حفاظت از جان بازیگر است چراکه اگر بازیگر در یک صحنه پرخطر آسیب ببیند کل پروه فیلمبرداری به مخاطره می‌افتد و این یعنی از دست رفتن بخش زیادی از سرمایه یک فیلم.

در همین راستا یک بدلکار ایرانی حرفه‌اش را اینطور تعریف می‌کند: « بدلکار کسی است که نخستین ‌کارش محافظت از خودش باشد و آسیب نبیند. این کار خیلی سختی است. اگر سخت نبود بازیگر انجام می‌داد.»

برد پیت در نقش بدلکار- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

از سوی دیگر کار بدلکاران آنقدر واجد اهمت هست که بسیاری از بازیگران حاضر نمی‌شوند اعتراف کنند که صحنه اکشن فیلمی را خودشان بازی نکرده‌اند و بدلکار نقششان را برعهده گرفته یا بازیگرانی مانند تام کروز و جکی چان به این مسئله می‌بالند که بسیاری از سکانس‌های پرخطر فیلم را خودشان بازی کرده و از بدلکار استفاده نمی‌کنند.

از سال ۲۰۰۰ به این سو بدلکاران سعی کردند جایگاه خود را در هالیوود بیشتر جا بیاندازند. تا آنجا که حتی خواستار این شدند که در جوایز اسکار بخش بهترین بدلکاری هم مورد داوری قرار بگیرد. متاثر از این اعتراضات جوایز سینمایی خاصی مختص به بدلکاران به‌وجود آمد و جالب است بدانید بدلکاران ایرانی در برخی از آن‌ها خوش درخشیده‌اند.

بدلکاری در سینمای ایران هم به همین شکل همواره مورد بی‌توجهی قرار گرفته است. اما در فیلم‌های ایرانی این کم‌توجهی نه‌تنها متوجه نقش‌آفرینی بدلکاران است که ابعاد اقتصادی و جانی آن‌ها را هم در برمی‌گیرد. بدلکاران همیشه دستمزدهایی بسیار پایین داشته‌اند و به گفته بسیاری از پیشکسوتان این حرفه، هرگز نتوانسته‌اند به عنوان شغل اصلی روی درآمدش حساب کنند.

بدلکار زن روی اشین در صحنه تصاوف- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

هرچند صنف بدلکاری از سالیان دور در خانه سینما تاسیس شد اما هیچ تسهیلاتی به بدلکاران ارائه نمی‌کرد و حتی خسارات مالی و جانی آن‌ها را هم تامین نمی‌کرد. بعد از مرگ بدلکاران بزرگی مانند پیمان ابدی سر صحنه فیلمببرداری کمی توجه‌ها به این قشر بیشتر شد. اما هنوز تا حد ایده‌آلش فاصله زیادی دارد. به دلیل همین بی‌توجهی هاست که احتمالا تماشاگران سینما بدلکاران را اصلا نمی‌شناسند مگر بعد از وقوع یک حادثه دلخراش و مرگشان.

اما از سال ۹۷ خانه سینما توجه بیشتری به بدلکاران کرد. صنف آن‌ها از بازیگران جدا شد. یکی از دلایلش در کنار حضور پیمان ابدی در این حرفه، آسیبی بود که پگاه آهنگرانی در یک صحنه دید و مدتی قریب به یک سال او را خانه‌نشین کرد. در پی این دو اتفاق سینمای ایران بدلکاری را جدی‌تر گرفت و رویکردش را به این کار تغییر داد؛ حالا دیگر بدلکاری فقط برای فیلم‌های اکشن لازم الاجرا نبود و صحنه‌های حادثه‌ای کوچک مانند یک نزاع خیابانی، کیف قاپی یا واژگونی ماشین هم به دست بدلکاران سپرده می‌شد. ضمن اینکه بدلکاران زن هم پا به این عرصه گذاشتند.

ارشا اقدسی البته در این میان کمی استثنا بود. او آرزوهای بزرگی در سر داشت و گام‌های بلندی برای پیشرفت این حرفه در ایران برداشت و به‌همین واسطه و با حضور در برنامه خندوانه، معروف‌تر از دیگر بدل‌کاران بود. متاسفانه سینمای ایران در هفته گذشته او را در اثر سانحه‌ای سر فیلمبرداری فیلمی در لبنان از دست داد. به بهانه درگذشت این مرد شجاع و همیشه خندان، معروف‌ترین بدلکاران ایرانی را معرفی کرده‌ایم.

لازم به ذکر است که هم‌اکنون چیزی در حدود ۱۶ سرتیم و ۷، ۸ گروه رسمی بدلکاری زیر نظر خانه سینما فعالیت می‌کنند که از جمله آنان می‌توان به صاعقه، خیبر، تندر، سیزده، بدلکاران شجاع و... اشاره کرد.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- ذبیح الله ذبیح‌پور

پرتره خندان ذبیح الله ذبیح پور- معرفی بدلکاران معروف ایران

ذبیح‌الله ذبیح پور که بیشتر او را به عنوان بازیگر و ورزشکار می‌شناسند را می‌توان اولین بدلکار حرفه‌ای ایرانی دانست. این بازیگر پیشکسوت در سال ۱۳۲۱ چشم به جهان گشود. او از کودکی علاقه خاصی به ورزش داشت و در رشته‌های مختلف ورزشی توانست به درجه یک حرفه‌ای برسد. از جمله این ورزش‌ها می‌توان به شمشیربازی، بوکس، رزم ایرانی، ووشو، کشتی کج و سوارکاری اشاره کرد. او حتی در دهه ۴۰ موفق شد به بالاترین درجات کشتی کج یعنی دان ۷ برسد و قهرمان این رشته ورزشی شود. همه این رشته‌ها دقیقا همان مهارت‌هایی است که یک بدلکار زبده باید آن‌را را بلد باشد. البته ذبیح‌پور به عنوان بازیگر وارد سینما شد و همزمان هم بازیگری می‌کرد و هم بدلکاری. اما از جایی به بعد تمرکز خود را بر بدلکاری و برعهده گرفتن سرپرستی گروه‌های بدلکار فیلم‌ها و سریال‌ها گذاشت.

او اولین بار با ایفای نقش در فیلم «بیست روز انتظار» مهدی رئیس فیروز پا به سینما گذاشت. از مهم‌ترین تجربیات ذبیح‌پور در عرصه بدلکاری می‌توان به فیلم‌‌های «تک‌خال» و «ستارخان»‌اشاره کرد که در آن‌ها هم بازی کرد و هم بدلکار فروزان در فیلم اول و بدل علی نصیریان در فیلم دوم بود و تمام صحنه‌های اسب‌سواری نصیریان را به اجرا درآورد.

از جمله دیگر فیلم‌های مهم او به عنوان بدلکار می‌توان به «رستاخیز» و «ملک سلیمان» اشاره کرد که در آن‌ها مربی بدلکاران هم بود. او در سریال «قدرت» و «اسلام: امپراطوری ایمان» حضور داشت و در «امام علی» هم به عنوان بدلکار و مربی سوارکاری و شمشیرزنی با داود میرباقری همکاری کرد.

 

معروف ترین بدلکاران ایران-  پیمان ابدی

پیمان ابدی سر صحنه- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

پیمان ابدی را می‌توان مهم‌ترین بدلکار ایرانی دانست. او همان کسی است که بدلکاری را وارد ادبیات رسمی سینمای ایران کرد. بدلکاری که البته کار خود را در آلمان شروع کرده بود و به ایران بازگشت تا این حرفه را در وطنش رسمیت ببخشد. پیمان ابدی که در سال ۱۳۶۵۱ در تهران به‌دنیا آمد. از کودکی علاقه خاصی به ورزش داشت. اسکی می‌کرد و در شیرجه استعدادش زبانزد بود. او در ۱۲ سالگی برای تحصیل به آلمان رفت اما ورزش را ادامه داد و توانست در شیرجه رکورد خود را در گینش ثبت کند. رکوردی که در فرانکفورت به آن رسید.

وی در بدلکاری هم در پرش از ارتفاع بسیار مشهور بود و در آلمان در سریال معروف «هشدار برای کبری یازده» یکی از بدلکاران بازیگر اصلی این فیلم یعنی «ثمین»‌ بود که عموما صحنه‌های پرش از ارتفاع را بدلکاری می‌کرد. او با بازگشت به ایران سعی کرد بدلکاری را به‌شکل حرفه‌ای آموزش دهد و یک گروه بدلکاری هم تاسیس کرد که ارشا اقدسی از جمله شاگردان او بود.

ابدی نه تنها یک بدلکار خوب بود که کارگردان اکشن و طراح صحنه‌های اکشن فیلم‌های مختلف هم بود. او عضو تیم Action concept بود که یک تیم بدلکاری بسیار مطرح به‌شمار می‌رود و با این تیم در فیلم‌هایی مانند «پلیس‌های موتورسوار»،« ۱۰۰ درجه»، «دلقک» و «فرشتگان وحشی» همکاری کرده بود. او درباره تفاوت بدلکاری در ایران اروپا اذعان کرده بود که در اروپا تجهیزات و امکانات بسیار بهتر از ایران است و این کار بدلکاران را هم راحت‌تر می‌کند و هم بهتر جلوه می‌دهد و معتقد بود با وضعیت امکانات بدلکاری در این کشور، بدلکاری ایران تا سال‌ها بعد هم نمی‌تواند به کیفیت اروپا دست پیدا کند. در حالی‌که بدلکاران ایرانی به‌شخصه کارشان را بهتر از اروپایی‌ها انجام می‌دهند.

پیمان ابدی در ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ درحال اجرای یک صحنه تصادف در فیلم «چشم‌های نامحسوس» دچار سانحه شد و جان خود را از دست داد. این اولین باری بود که مرگ یک بدلکار درسینمای ایران چنین مورد توجه قرار می‌گرفت. دستیار او لحظه مرگش را چنین توصیف کرده است: « آقاي ابدي صحنه پرت شدن اتوبوس را به دقت طراحي كرده بود، حتي تپه‌اي كه جلوي دره محل پرتاب بود نيز كاملاً برداشته شده و صاف شده بود، قرار بود، آقاي ابدي هنگام افتادن اتوبوس به دره از آن بيرون بپرد و 5 ثانيه بعد هنگام سقوط اتوبوس، اتوبوس در هوا آتش بگيرد.

تمام طراحي‌ها به درستي انجام شد و آقاي ابدي خيلي راحت آماده كار شد، قرار بود اتوبوس از يك قسمت خاكي وارد دره شود و‌ آقاي ابدي قبل از پرتاب شدن اتوبوس از يك طرف آن خودش را به بيرون پرت كند‌ اما درست در همين لحظه يك سنگ در زير چرخ اتوبوس گير كرد و اتوبوس درست به طرفي كه آقاي ابدي خودش را پرتاب كرد، منحرف شد و بعد از پرت شدن آقاي ابدي بر روي او افتاد.»

خدمتی که پیمان ابدی به صنعت بدلکاری در ایران کرد، تا سالیان دراز تکرار نخواهد شد.

 

معروف ترین بدلکاران ایران-  علیرضا قره‌خانی

علیرضا قره خانی در حال بدلکاری روی ماشین/ معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

علیرضا قره خانی از اعضای گروه ابدی و دستیار اول او در بسیاری از فیلم‌ها بود که آشنایی‌اش با پیمان ابدی به سال‌های حضور او در آلمان بازمی‌گشت. قره‌خانی هم که متولد سال ۱۳۵۳ است، از سیزده سالگی در آلمان زندگی و در رشته رنگ شناسی تحصیل می‌کرد و به دنبال بازگشت ابدی به ایران به عرصه بدلکاری در فیلم‌های ایرانی رو آورد. او خیلی زود تبدیل به فرد مورد اعتماد ابدی شد و پس از مرگ رفیق و استادش سرپرستی این گروه را به عهده گرفت. گروهی که نامش به افتخار ابدی، گروه بدلکاری پیمان ابدی نامگذاری شد اما به‌واسطه مسائل حقوقی آن‌را به بدلکاران شجاع تغییر دادند.

قره‌خانی که از سال ۸۵ به شکل حرفه‌ای و البته مستقل وارد بدلکاری شد، درباره یکی از لحظه‌های مهم کارش را می‌گوید: « خطرناک‌ترین کارم پرش از طبقه هفتم فیلمی از کیوان اسدی بود که نام فیلم را به خاطر ندارم و هنوز این فیلم پخش نشده است. وقتی از طبقه هفتم پریدم یک لحظه شوکه شدم ولی کارم را انجام دادم که سخت‌ترین کار برایم بود.»

«موش»، «ریسمان باز»، «مجنون لیلی »، ٰ فیلم تلویزیونی «آغاز یک صدا» ، «راه بی پایان» و سریال «روز حسرت»، «ترانه مادری»، «هویت» و «خواب زده» از جمله فیلم‌های او هستند. او همچنین بدل پرویز پرستویی در فیلم «سیزده ۵۹»، سام درخشانی، پژمان بازغی و شهاب حسینی بوده است.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- علیرضا فتحی

پرتره علیرضا قره خانی- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

علیرضا فتحی هم از جمله بدلکاران قدیمی سینمای ایران است. او در دوره‌ای کار خود را شروع کرد که بدلکاری محلی از اعراب نداشت. با جدی‌تر شدن این صنعت و راه افتادن صنف بدلکاران در خانه سینما، او ریاست این صنف را برعهده گرفت.

از جمله مهم‌ترین تجربیات او می‌توان به سرپرستی و طراحی صحنه‌های اکشن «محمد رسول‌الله» در کنار همتای ایتالیایی خود اشاره کرد. «شاید برای شما هم اتفاق بیافتد»، «نهنگ آبی»، فیلم «عبور از خط سرخ»  «دوله‌تو»، «خاک و مرجان»، «خروس جنگی»، «عشق شیشه‌ای»، «یورش»، «جان سخت»، «متهم»، «خط آتش»، «یاران»، «گریز»، «سیرک بزرگ»، «گل ها و گلوله ها»، «شرایط عینی»، «اطاق یک»، «آلزایمر»، «تعطیلات رویایی»، «خفه‌گی»، «ماموریت غیرممکن»، «شهرزاد (فصل دوم)»، «بادیگارد»، «ماهی سیاه کوچولو»، «من دیه‌گو مارادونا هستم»، «قندون جهیزیه»، «فردا»، «خودزنی»، «من و زیبا»،  «آسپرین»، «سیزده 59» و «عملیات ۱۲۵» هم از دیگر کارهای او هستند.

علیرضا فتحی همچنین موسس گروه بدلکاری خیبر، یکی از قدیمی‌ترین گروه‌های بدلکاری ایران است.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- عباس اصانلو

عباس اوصانلو در کنار مهدی جوزی و غلامرضا شریف زاده- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

عباس اوصانلو از بدلکارن قدیمی ایران است که در سال‌های اخیر با گروه خیبر همکاری‌های زیادی انجام داده است.

 او جربیات متعددی با داوود میرباقری داشته از جمله «شاهگوش» و سریال «امام علی». مهم‌ترین تجربه اصانلو بدلکاری نقش مختار در سریال «مختارنامه» است. او برای ایفای این نقش ماسکی شبیه به تصویر مختار را بر چهره می‌زده.

او در خاطراتی که از «تنها ترین سردار»‌ مهدی فخیم‌زاده دارد به نکته جالبی درباره نقش مهم بدلکار در طراحی صحنه اکشن و کارگردانی اکشن اشاره می‌کند: «در آن فیلم از ما خواستند چند اسب را با سوار با هم به زمین بکوبیم. قبل از آن برای این کار طناب زیر پای اسب می‌بستند که در نتیجه آن، هم اسب آسیب می‌دید و هم سوارکار. یک هفته ذهنم درگیر این بود که اسب‌ها را چگونه زمین بیندازیم. پسر بزرگ من گفت چرا چاله نمی‌کنید. ما در ذهن‌مان جرقه‌ای زد و افتادیم دنبال کندن چاله. چاله را کندیم و روی آن کارتن گذاشتیم و دیدیم که باید اسب را گول زد»

 

معروف ترین بدلکاران ایران- مهدی جوزی

مهدی جوزی در مختارنامه- معرفی معروف ترین بدلکاران ایرانمهدی جوزی که در سال ۸۳ با شرکت در کلاس‌های بازیگری رزمی توانست مجوز فعالیتش را از وزارت ارشاد بگیرد کار خود را با گروه خیبر آغاز کرد تا در شماری از مهم‌ترین آثار مذهبی و تاریخی سینمای ایران حاضر باشد که خودش مهم‌ترین آنان را «محمد رسول‌الله» و «مختارنامه» می‌داند.

او در این فیلم با کارگردان اکشنی به نام فرانکو که مسؤول بدلکاری بود و تجربیاتی مثل «تروی» را در کارنامه داشت همکاری کرد.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- گروه ۱۳

بدلکاران گروه سیزده آویزان از سقف- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

بعد از موفقیت پیمان ابدی در تشکیل گروه بدلکاری و پرورش کلی جوان با استعداد در این رشته، یکی از شاگردانش، ارشا اقدسی بعد از نزدیک به دو سال از او جدا شد و گروه مستقل خود را با نام سیزده تاسیس کرد. او هم به سیاق استادش شروع به پرورش و آموزش جوانان علاقمند به این رشته کرد، آن‌ها را با خود سر فیلمبرداری برد و بعد از کار کردن باهاشان به عنوان کارآموز، آن‌ها را  به عضویت رسمی گروه درمی‌آورد.

گروه سیزده کار خود را با حضور در فیلم‌هایی معمولی و اجرای صحنه‌هایی کوچک و به‌ظاهر خرد آغاز کرد. اولین تجربه رسمی آن‌ها با »نشانی»‌ رامبد جوان رقم خود و پس از آن کارشان حسابی گل کرد تا جایی که به پشت صحنه فیلم «جیمزباند: اسکای فال»‌رسیدند و بخشی از بدلکاری‌های این فیلم مطرح هالیوودی را برعهده گرفتند که یکی از فیلم‌های پرفروش زمان اکران خود بود. این گروه برای حضور در «جیمزباند» در سال 2014 از جشنواره جهانی بدلکاران جایزه بهترین پرش با ماشین را دریافت کردند.

«بنگ بنگ» و «شکارچی»  و «مرگ روشنایی» دیگر تجربیات بین‌المللی آن‌هاست. ضمن اینکه در ایران هم بدلکاری آثاری مانند «سال‌های دور از خانه»، «رقص روی شیشه»، «قلب یخی3»، «رالی ایرانی»، «اخلاقتو خوب کن»، «پسر آدم دختر حوا» «کیفر»، «سیزده 13»، «متروپل» و «خواب زده‌ها» را بر عهده داشته‌اند.

ارشا اقدسي، محسن خداپرست، امير ميراخوري ، مهنوش مرادي ، ماهي عرب، مهيار بشر دوست ، محمد بشردوست، احمد عبدالهي ، هاتف غلامي از جمله اعضای گروه بدلکاری سیزده هستند. البته  مهسا احمدی هم جز این گروه بود و کارش را با سیزده آغاز کرد و امروز به بالاترین درجات کاری در هالیوود رسیده است.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- ارشا اقدسی

ارشا اقدسی با پرچم ایران بعد ازبدلکاری- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

ارشا اقدسی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ به‌دنیا آمد و همچون بسیاری از بدلکاران مهم دیگر در کودکی علاقه خاصی به ورزش و سرگرمی‌های هیجانی داشت. او ورزش را از همان کودکی به‌شکل جدی و حرفه‌ای ادامه داد و وقتی بزرگ شد برای تحصیل در رشته تربیت بدنی به ایتالیا مهاجرت کرد. او رشته رزمی آی‌کیدو را دنبال کرد و مربی این رشته شد. او در ایتالیا به فعالیت‌های ورزشی ادامه می‌داد تا اینکه پیمان ابدی به ایران بازگشت و فراخوان آموزش بدلکاری را منتشر کرد. همین فراخوان انگیزه‌اش شد تا ارا به ایران برگردد و وارد حرفه بدلکاری شود. او پس از کار با پیمان ابدی، گروه خودش را تشکیل داد. درحالیکه همیشه از استادش به خوبی یاد می‌کرد و به گفته خودش یکبار که اتفاقی او را در خیابان دید، روی زانوهای خود راه رفت تا برای سلام کردن به او برسد.

اما ارشا از دیگر بدلکاران سینمایی معروف‌تر شد. دلیلش این بود که از همان ابتدا که کارش را مستقلا آغاز کرد در «نشانی»‌ رامبد جوان حاضر شد و این امر زمینه‌ای شد تا چندسال بعد در «خندوانه»‌ مهمان رامبد جوان باشد و این باعث شد در میان مردم و تماشاگران معروف شود. برنامه او در خندوانه یکی از قسمت‌های جذاب این تاک شو بود. ارشا اقدسی در کار خود به سرعت پیشرفت کرد. او علاوه بر بدلکاری توانست اولین مربی بانجی جامپینگ ایران هم باشد و این رشته ورزشی هیجانی را به ایران بیاورد.

«ساخت ایران»، «مسیر انحرافی»، سریال «شوق پرواز» و «شهرزاد»، «آب پریا»، «50 کیلو آلبالو»، «انتهای خیابان هشتم» «جرم»، «گشت ارشاد»، «آرایش غلیظ»، «رخ دیوانه»، «بارکد»، «رگ خواب» و «به وقت شام» تنها شماری از فیلم‌های مهم کارنامه کاری او هستند. از جمله کارهای بین‌المللی او می‌توان به «جیمزباند: اسکای فال»‌ اشاره کرد. «24 ساعته باز است» به کارگردانی پاتریک رینولدز آخرین حضور بین‌المللی او بود که در صحنه‌ای از آن باید خودش را به آتش می‌کشید.

او از جمله بدلکاران ایرانی موفق در عرصه جهانی بود که توانست دو جایزه مهم بهترین پرش با ماشین در جشنواره جهانی بدلکاران -روسیه ۲۰۱۴ و اسکار بدلکاری برای فیلم جیمز باند: سقوط آسمانی را در SAG Award از آن خود کند.

ارشا اقدسی و مهسا احمدی در کنار هم- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

این بدلکار به هیجان علاقه زیادی داشت و در مصاحبه‌ای گفته بود بیش از آن‌که بدلکاری یک بازیگر یا ستاره خاص برایش اهمیت داشته باشد، صحنه‌ای که قرار است بازی کند در نظرش مهم است. همان کار هیجانی که باید بی‌نقص آن‌را به تصویر بکشد. به همین دلیل هم در بسیاری از فیلم‌ها بدل کاراکترهای فرعی و غیرمهمی بود که البته حادثه‌ای سخت و پرخطر را از سر می‌گذرانند؛ مثل پرش‌ها یا چپ کردن‌های ماشین یا پریدن از ارتفاع خیلی بلند.

ارشا اقدسی درحال کار در فیلمی محصول نتفلیکس و به تهیه‌کنندگی یک کمپانی اماراتی در لبنان بود که طراحی صحنه های اکشن آن را لوک کنی بر عهده داشت. او دچار سانحه رانندگی شدیدی شد و درحالی به بیمارستان منتقل شد که علائم حیاتی‌اش به شدت کاهش یافته بود. بعد از انجام یک عمل جراعی سخت دچار مرگ مغزی شد و به کما رفت. خانواده او طبق وصیت خودش اعضای بدنش را به نیازمندان اهدا کردند.

مهسا احمدی همکار نزدیک او در مورد صحنه‌ای که رخ داده گفت: «قرار بوده که ارشا با یک ماشین (فورد شاسی کوتاه مشکی رنگ) از روی یک رمپ بپرد و آن ماشین در هوا چرخیده و فرود آید. این «چهلمین» باری بوده که ارشا این کار را انجام می داده و تجربه آن را به دفعات داشته است اما این بار، هم شکل رمپ و هم نوع ماشین متفاوت بوده و هم اینکه کاملا اتفاقی ماشین روی سقف فرود می آید که همین امر هم باعث وارد شدن ضربه به سر و بروز مشکلات برای ارشا می شود. در واقع نیم ساعت طول می کشد تا بتوانند او را از ماشین خارج کنند و همین امر باعث نرسیدن اکسیژن به مغز او می شود.»

 

معروف ترین بدلکاران ایران- مهسا احمدی

مهسا احمدی و جایزه برای جیکزباند- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

هرچند نسرین ایرانمنش اولین بدلکار زن ایرانی نام می‌گیرد که در گروه پیمان ابدی بود و پس از آن مریم پیر بند هم در این حرفه کار خود را شروع کرد اما در رسانه‌ها بیشتر اوقات مهسا احمدی را به عنوان اولین بدلکار زن ایرانی معرفی می‌کنند. در واقع او اولین بدلکار زن ایرانی است که بسیار معروف شده و کارش به‌قدری خوب است که امروز در هالیوود و فیلم‌های تراز اولی جهان کار می‌کند.

مهسا احمدی در سال ۱۳۶۸ در ایران متولد شد و همانطور که حدس می‌زنید، به سیاق دیگر بدلکاران در کودکی ورزش حرفه‌ای می‌کرد. او تا ۱۷ سالگی خیلی جدی به ورزش ژیمناستیک می‌پرداخت و قهرمان این رشته بود تا اینکه در نیمه دم دهه هشتاد، به‌شکل اینترنتی با فعالیت‌های ارشا اقدسی آشنا شد و در دوره‌های آموزشی او شرکت کرد و با گروه سیزده اولین تجربیات بدلکاری خود را به انجام رساند. او هم مانند ارشا مربی بانجی جامپینگ بانوان است و امروز البته عضو فعال انجمن بدلکاران هالیوود به‌حساب می‌اید که در نوع خودش افتخار بزرگی برای یک بدلکار است و البته افتخاری قدرنادیده برای سینمای ایران در عرصه‌های جهانی.

با وجودی که احمدی در هالیوود کار می‌کند اما همیشه در مصاحبه‌هایش گفته که ایران را برای همیشه ترک نکرده و در هر فرصتی برای حضور در فیلم‌های ایرانی آماده است. او از شرایط کاری سخت در ایران هم البته گفته و خصوصا به نداشتن بیمه و امنیت شغلی بدلکاران در ایران اشاره می‌کند. اما احمدی می‌گوید در کاری که ریسکی باشد حاضر نخواهد شد و هر صحنه پرخطر را درحالی بازی می‌کند که بر همه جوانب آن مسلط باشد و به آدم‌های اطرافش اطمینان کامل داشته باشد. یعنی اگر از انجام کاری مطمئن نباشد و توانایی آن را در خود ببیند ریسک نمی‌کند و جانش را به‌خطر نمی‌اندازد.

مهسا احمدی در حال سقوط آزاد- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

از جمله مهم‌ترین تجربیات او در فیلم‌های ایرانی می‌توان به بدل مهناز افشار در فیلم «پسر آدم دختر حوا»، ترانه علیدوستی در فیلم «زندگی با چشمان بسته»، بهناز جعفری در مجموعه «آب پریا»، اشاره کرد. «عالیجناب»، «دختر شاه پریون»، «شهر موش ها»، «راه آبی ابریشم»، «تراژدی»، «مردن به وقت شهریور»، «رخ دیوانه» «شهرزاد»،« 360 درجه» و «عصر یخبندان» و فیلم بین‌المللی «دره گرگ‌ها» از جمله فیلم‌های مهم دیگر این بدلکار جوان است.

البته به گفته خودش بدل خود ارشا اقدسی هم بوده است: « جای ارشا بدل شدم چون دست ارشا شکسته بود و باید یک حرکت آکروباتیک در تیزری تبلیغاتی برای رامبد جوان انجام می‌داد که با آن شرایط جسمی حرکت بدی می‌شد و من به جای ارشا کار کردم.»

مهسا احمدی علاوه بر .جایزه screen actors guild award برای فیلم «جیمزباند SKYFALL» که در سال ۲۰۱۲ کسب کرد، برنده جایزه Artemis به عنوان نابغه بدلکاری در سال ۲۰۱۹ هم شده است. او امروزه در کنار بزرگترین بدلکاران هالیوودی مانند اندی آرمسترنگ فعالیت می‌کند.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- امیر بدری

امیر بدری بعد از فرود- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

امیر بدری سومین عضو مهم گروه سیزده است که در کارش به موفقیت‌های زیادی دست یافته. اگر «آرایش غلیظ» را دیده باشید، قطعا چهره او را به‌خاطر خواهید آورد. در آن فیلم بدری هم بدلکار است هم بازیگر نقش دوست مسعود قهرمان فیلم که در ابتدای فیلم کتک سختی می‌خورد.

او البته پس از مدتی گروه خوش یعنی «فست فوروارد تیم» را راه‌اندازی کرد. که از جمله فعالیت‌های مهم این گروه شکستن رکورد چرخ خوردن ماشین در هوا در ایران بود که آن‌را با همراهی یک بدلکار مطرح هالیوودی به نام اوگورلو (بدل بازیگرانی همچون کریستین بل ، اسکات آدکینز ، راسل کرو) در خیابان‌های تهران به انجام رساند. او پیش‌تر در «جیمزباند: اسکای فال»‌ با این بدلکار مشهور همکاری کرده بود و ماشین‌شان سه دور و نیم در هوا چرخ خورد.

امیر بدری که خود طراح صحنه‌های اکشن یا اصطلاحا کارگردان اکشن هم هست در یکی دیگر از فعالیت‌های هیجانی خود با پریدن از روی پل سد کارون رکورد بانجی جامپینگ را هم شکست. فیلم های سینمایی «بدون تاریخ و بدون امضا» ، «سد معبر» ، «نهنگ عنبر ۲ » و فیلم «sky Fall» جمیز باند از دیگر آثار مهم او هستند.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- گروه بدلکاری تندر

گروه بدلکاری تندر سر صحنه- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

گروه بدلکاری تندر که مهم‌ترین عضو آن امیرحسین خنجری است هم از جمله گروه‌هایی است که در سال‌های اخیر توانسته حسابی در میان اهالی سینما مطرح شود و در رقابت با گروه‌های دیگر آثار مهمی را به اجرا دربیاورد.

یکی از نکات ویژه این گروه که نوآوری خاص آنان بود، ترکیب جلوه‌های ویژه بصری با کار بدلکاری می‌باشد. آن‌ها معتقد بودند که کار بدلکاران و طراحان جلوه‌های ویژه بصری فیلم‌ها ارتباط نزدیکی دارند و باید با هم کاملا هماهنگ باشند. بنابراین تیم جلوه بصری خودشان را هم داشتند.

گروه بدلکاری تندر-صحنه انفجار- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

اگر صحنه های تصادف، چپ کردن ماشین یا لایی کشیدن  در آثاری مانند «مدینه»،«مادرانه»،«دیوار»،پایتخت 3»،«هفت سنگ»،«انقلاب زیبا»،«تندر»،«مادرانه» یا «عملیات 125 دو و سه» و مهمتر از همه «ماجرای نیمروز 2: رد خون» را در خاطر داشته باشید یعنی گروه تندر کارش را به خوبی انجام داده که در ذهنتان مانده است.

امیرحسین خنجری، روح اله سیدی، مهدی سیاوش و مژگان صادقی اصغر یحیی‌زاده ، فاطمه حاج محمودی، احمد اثباتی، افشین صیامی فرزاد میکاییلی از جمله اعضای این گروه بدلکاری می‌باشند.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- امیرحسین خنجری

امیرحسین خنجری در کنار سیروس مقدم پشت صحنه پایتخت ۵- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

امیرحسین خنجری متولد سال ۱۳۶۶ است که در کودکی یک ورزشکار با استعداد در رشته‌های کیک بوکسینگ و کاراته بود و کار بدلکاری خود را در گروه علیرضا فتحی آغاز کرد و سپس موسس گروه تندر شد.

او اولین بار در بدلکاری فیلم‌های ایرانی موفق شد یک کامیون را در سریال «عملیات ۱۲۵» چپ کند. این بدلکار از جمله کسانی است که سر صحنه دچار سانحه شدید رانندگی شده. در حین ضبط سکانس چپ شدن ماشین ارسطو در «پایتخت 5»‌ او از ناحیه جمجمه آسیب شدیدی دید اما خوشبختانه با اقدام به‌موقع جان سالم به‌در برد و فعالیتش را ادامه داد.

«ملکوت»، «از یاد رفته»، «لاتاری»، «دراکولا»، «علی‌البدل»، «نوار زرد» از جمله تجربیات او در زمینه بدلکاری هستند. ضمن اینکه در «زیر پای مادر» ، «لیسانسه‌ها» و «عرق سرد» هم به عنوان مسئول جلوه‌های بصری در کنار گروه بدلکاری حاضر بوده است.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- مژگان صادقی

مژگان صادقی-بدلکار ماجرای نیمروز- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

یکی از دیگر بدلکاران زن مهم ایرانی که در گروه تندر فعالیت می‌کند. این دختر دهه هفتادی بعد از ویدیویی که مهدی کوشکی از بدلکاری او و اجرای صحنه تصادف با ماشین منتشر کرد، مورد توجه تماشاگران قرار گرفت.

«سگ های پوشالی»، «نوار زرد»، «شکستن همزمان بیست استخوان»، «علی البدل»، «لیسانسه ها»، «استراحت مطلق »، «ماجرای نیمروز: رد خون» و «۵۰۰ قدم آخر» از جمله تجربیات او هستند.

پرش با موتور در حال حرکت، چپ کردن خودرو، تصادف با خودرو در حال حرکت، پرش از ارتفاع از جمله مهارت‌های ویژه او در بدلکاری است.

مژگان صادقی اجرای بدلکاری با مهدی کوشکی و تصادف با ماشین- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

جالب است بدانید مژگان صادقی دربتدا به عضویت گروه خیبر درآمد که توسط علیرضا فتحی راه‌اندازی شد. همکاری صادقی با گروه خیبر از سال ۸۷ آغاز شد. به واسطه کار با این گروه صادقی در آثاری جنگی و تاریخی بازی کرد.

این باعث شد کارهای هیجان‌انگیزی مانند مثل درگیری با سربازها، زد و خورد، پرت شدن، زمین خوردن و کشیده شدن روی زمین و سوارکاری را تجربه کند و از پس ایفای این صحنه‌ها بربیاید. او حتی در فیلم «محمد رسول الله(ص)» در سکانس های شمشیرزنی حضور داشت که برای یک بدلکار زن تجربه تازه‌ای به‌حساب می‌آمد.

 

معروف ترین بدلکاران ایران- غلامرضا شریف‌زاده

غلام رضا شریف زاده بدلکار ناتاشا-معرفی معروفترین بدلکاران ایران

غلامرضا شریف‌زاده یکی از بدلکاران قدیمی ایرانی است که در گروه‌ها و آثار مختلفی بدلکار بوده است که مهم‌ترین آن‌ها بدل «ناتاشا»‌ یعنی رویا نونهالی در سریال «خواب و بیدار» ‌است.

او درباره سکانس درگیری در مترو می‌گوید: « 20 بار با کمر خوردم زمین تا سکانس درست از آب درآمد. شاید هر 20 بار خانم نونهالی می‌آمد احوالم را می‌پرسید.»

 

معروف ترین بدلکاران ایران- سامان قنبر زاده

سامان قنبرزاده با موتور کراس- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

سامان قنبرزاده یکی از بدلکارانی است که احتمالا تماشاگران اسمش را کمتر شنیده‌اید. او یک موتورسوار حرفه‌ای است و عموما در فیلم‌ها بدلکاری صحنه‌های موتورسواری را بر عهده می‌گیرد.

با این وجود دوستداران موتور سواری او را خوب می‌شناسند. سامان قنبری‌زاده از جمله ورزشکاران مطرح در رشته موتور کراس و موتورسواری نمایشی است و از معدود موتورسواران ایرانی که توانسته به رقابت‌های آسیایی و جهانی برسد.

او در اولین حضور خود در رقابت‌های آسیایی توانست مقام دوم را از آن خود کند. از دیگر افتخارات او می‌توان به کسب مقام قهرمانی مسابقات آسیایی ۲۰۱۸ و کسب مقام ۹ جهان در سال همین سال اشاره کرد. او پدیده موتورسواری در رشته نمایشی(Stunt) در کشور هم شده است.

 

 

معروف ترین بدلکاران ایران- مارکو خان

مارکوخان بدلکار آمریکایی- ارمنی- معرفی معروف ترین بدلکاران ایران

مارکوخان یک بدلکار هالیوودی است که البته در ایران کار نکرده است. در واقع او از پدر و مادری ارمنی و آمریکایی در ایران متولد شده و در همان کودکی به آمریکا رفت و در همانجا فعالیت می‌کند. از جمله مهم‌ترین فیلم‌های او می‌توان به « ه ۱۵ دقیقه »، «دزدان دریایی کارائیب: نفرین مروارید سیاه»، «دزدان دریایی کارائیب: صندوقچه مرد مرده»، «کلیک»، «مرد آهنی»،«۱۰۰۰۰ سال پیش» ، «۲۰۱۲»، «کتاب استر» و«کمپ ایکس ری » اشاره کرد.


اخبار مرتبط:

آخرین جزییات از حادثه ای که منجر به درگذشت ارشا اقدسی شد

ارشا اقدسی بدلکار مطرح ایرانی بر اثر حادثه تصادف درگذشت