جستجو در سایت

1396/12/05 16:44

10 فیلم برتر عاشقانه سینمای ایران

10 فیلم برتر عاشقانه سینمای ایران
معرفی بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی از نگاه مردم، برترین فیلم های عاشقانه سینمای ایران که بر اساس رای مخاطبین سلام سینما انتخاب شده است تا به مناسبت روز سپندارمذگان از آنها رونمایی شود

اختصاصی سلام سینما - برترین فیلم های عاشقانه ایرانی که بر اساس امتیاز مخاطبین و کاربران سایت سلام سینما انتخاب شده است تا به مناسبت روز سپندارمذگان از آن‌ها رونمایی شود.


ویدیوی بهترین فیلم‌های عاشقانه سینمای ایران در سال ۱۳۹۸ در کانال یوتیوب سلام سینما


 

بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی از نگاه مردم

در این یادداشت به سراغ ژانر عاشقانه در سینمای ایران رفتیم تا عاشقانه‌های ایرانی را از نگاه مردم به شما مخاطبان سلام سینما معرفی کنیم. ژانر عاشقانه یکی از محبوب‌ترین ژانرهای سینمایی است که در ایران هم همیشه پرطرفدار بوده است. هرچند در سال‌های اول پس از انقلاب تا نیمه اول دهه هفتاد، محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی کار را برای ساخت فیلم‌های عاشقانه سخت می‌کرد، اما در همان دوران هم فیلمسازان به سراغ داستان‌های رومانس می‌رفتند و به هر ترتیب، فیلم‌هایی در چارچوب محدودیت‌ها و خط قرمزها می‌ساختند. از جمله چنین فیلم‌هایی می‌توان به «گل‌های داوودی» اشاره کرد. 

اما از نیمه دوم دهه هفتاد، ساخت فیلم‌های عاشقانه و جوانانه رونق گرفت و سال به سال بیشتر شد. امروزه فیلم‌های عاشقانه ایرانی زیادی ساخته شده‌اند که بسیار هم مورد توجه تماشاگران قرار گرفته‌اند. از عاشقانه آرامی مانند «در دنیای تو ساعت چند است» گرفته تا عاشقانه‌ای خشن و جنگی مانند «شبی که ماه کامل شد». 

* شما هم می‌توانید با کلیک بر روی نام فیلم‌ها، امتیاز و نظر خود درباره فیلم را با دیگران در سلام سینما به اشتراک بگذارید.

 

1- سنتوری

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 7.67

ژانر: درام، عاشقانه، موسیقی

سال ساخت: 1385

برترین فیلم های عاشقانه سینمای ایران- سنتوریفیلمی از داریوش مهرجویی که در کارنامه‌اش تعداد زیادی درام عاشقانه می‌توان یافت که یکی از جذاب ترینٰ‌های آن‌ها «سنتوری» می‌باشد که در آن علی، نوازنده چیره دست سنتور و خواننده محبوب جوانان ناگهان در اوج شهرت و موفقیت افسار زندگی را از دست می‌دهد و به بیراهه می‌رود.

این‌بار نه خبری از جنون هامون است، نه دلمردگی و شکسته‌شدن خاطر و عشق نازک سارا. این‌بار قهرمان فیلم، علی سنتوری با بازی ماندگار بهرام رادان خودش با غرق شدن در اعتیاد، زبانه‌های یک عاشقانه جاودانه را خاموش می‌کند و خودش و همسر سابقش (گلشیفته فراهانی) را که چاره‌ای جز ترک کردن او ندارد در آتشی همیشگی می‌سوزاند و خاکستر می‌کند.

عشقی که کارگردان در لحظات پایانی فیلم نشان می‌دهد، هرگز تمام نشده اما عشاق درگیرش را تمام کرده است و جانشان را تهی از بودن و زیستن. بله...این عشق را سر بازایستادن نیست اما چنگال اعتیاد بی‌رحم‌تر از این حرف‌هاست و چیزی را زنده باقی نمی‌گذارد.

 

2- هامون

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 7.43

ژانر: درام، عاشقانه

سال ساخت: 1368

 10 فیلم برتر عاشقانه

فیلمی به کارگردانی داریوش مهرجویی. بسیاری این فیلم را یکی از اولین فیلم های پست‌مدرن سینمای ایران قلمداد می‌کنند. تعریفی که از عشق در این فیلم روایت می‌شود یک تعریف پست‌مدرن و چندوجهی است .

«هامون» بهترین فیلم داریوش مهرجویی در تمام این سال‌ها خوانده می‌شود. فیلمی بسیار خاص و پیشرو برای زمانه خود که هنوز هم از گزندگی‌اش کم نشده و تماشاگر را عمیقا تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

«هامون» درباره یک عاشقانه است که دارد از دست می‌رود. هرچند فیلم در لحظه‌ای آغاز می‌شود که حمید هامون در خانه تنها شده و مهشید او را ترک گفته، اما در فلاش بک‌های متعدد سرگذشت عاشقانه میان آنان را می‌بینیم. این‌که چطور در یک کتابفروشی به‌هم دل می‌بندند، چطور همه غم‌ها و شادی‌هایشان را تقسیم می‌کنند و در نهایت چطور قدم به قدم از هم دور می‌شوند و در این میان کاری از دست هیچ‌کدام ساخته نیست.

 

3-سوته دلان

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 7.42

ژانر: ملودرام، عاشقانه

سال ساخت: 1356

10 فیلم برتر عاشقانه

فیلمی از مرحوم علی حاتمی با ایفای نقش درخشان از جمشید مشایخی و بهروز وثوقی، که داستان دوبرادر را روایت می‌کند.

«سوته دلان» تراژیک‌ترین و عاشقانه‌ترین مرگ در سینمای علی حاتمی و یکی از تراژیک‌ترین و عاشقانه‌ترین مرگ‌های تاریخ سینمای ایران را، به تصویر می‌کشد. بهروز وثوقی که نقش یک عقب‌مانده را در این فیلم بازی می‌کند، عاشق یک زن فاحشه می‌شود درحالیکه از کار او خبر ندارد. این عشق روزبه‌روز در جانش عمیق‌تر می‌شود و او را عاشق‌پیشه‌تر می‌کند. و درست در آستانه عروسی‌شان، وقتی در مغازه برادرش جمشید مشایخی حضور دارد و برای لحظه‌ای برق می‌رود، متوجه این حقیقت می‌شود و به جنون می‌رسد.  

برادرش برای شفا او را با خود به زیارت امامزاده می‌برد و در همان مسیر و درحالیکه  روی قاطر است جان خودش را از دست می‌دهد و پشت‌بندش با دیالوگ به یاد ماندنی «همه عمرمون رو دیر رسیدیم» یگانه می‌شود.

 

4- طلا و مس

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 7.24

ژانر: درام، عاشقانه

سال ساخت: 1387

برترین فیلم های عاشقانه سینمای ایران- طلا و مسفیلمی از همایون اسعدیان که در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد. «طلا و مس» داستان سیدرضا، طلبه‌ای که به تازگی با خانواده‌اش به تهران آمده را روایت می‌کند تا در کلاس‌های استاد اخلاقی که وصف او را بسیار شنیده است، شرکت کند. اما متوجه بیماری همسرش زهرا می‌شود و ...

سید‌رضا به تازگی با خانواده‌اش به تهران آمده که متوجه بیماری خاص همسرش زهرا می‌شود و به ناچار برای تهیه هزینه درمان او تغییراتی در شیوه زندگی‌اش می‌دهد. همسر او به بیماری ام اس مبتلاست و در کنار تامین هزینه‌ها که کلی حرف و حدیث برای او به‌وجود می‌آورد، حفظ روحیه همسرش در مواجهه با بیماری لاعلاج هم از جمله دغدغه‌های فیلم است.

فیلمی شریف و انسانی درباره مصائب زندگی تنگدستانه یک روحانی که در بزرگترین آزمون الهی زندگی خود قرار می‌گیرد و باید برای نجات زندگی و همسرش در برابر شایعات و حرف مردم بایستد. فیلم در زمان اکران خود با محبوبیتی فراتر از انتظار روبه‌رو شد.

 

5- چند متر مکعب عشق

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 6.71

ژانر: درام، عاشقانه

سال ساخت: 1392

برترین فیلم های عاشقانه سینمای ایران- چند متر مکعب عشقفیلمی از برادران محمودی که روایت عبدالسلام که یک مهاجر افغان است که به همراه دخترش مرونا در یک کارگاه مشغول کار و زندگی است. عشقی در راه است؛ عشق صابر به مرونا، بعد از مدتی که مرونا قصد رفتن از ایران را دارد صابر بالاخره موضوع را با عبدالسلام در میان می‌گذارد و ...

ویژگی مهم دخترک معصوم و خوش‌خنده «چند متر مکعب عشق»، در شخصیت‌پردازی و قصه متفاوت زندگیش با باقی دختران دهه نود است. به این شکل که عموم دخترانی که نقش‌های مهم خلق کرده‌اند یک سوی عصیان‌گرانه و سرکش داشته‌اند و داستان‌شان، داستان بلندپروازی‌ها و استقلال فکری‌شان بوده است.

داستان دخترک این فیلم اما داستان عشق و معصومانگی است. او نه سرکش است، نه جلوی پدرش می‌خواهد بایستد و نه حتی با وجود شرایط سخت زندگی در حلبی‌آباد، چندان ناراضی به‌نظر می‌رسد. خنده‌های گرم او، آرامش آن خانه محقر است و دختر در طلب هیچ نیست مگر عشق. در تراژدی «چند متر مکعب عشق» تماشاگر درگیر عاشقانه یک دختر نوجوان افغان می‌شود که او را با خود به عمیق‌ترین عواطف و درونیات خود می‌کشاند و آن‌جا در یک کانکس با عاشقانه‌‌ی خود اسیرش می‌کند.

 

6- شب های روشن

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 6.82

ژانر: درام، عاشقانه

سال ساخت: 1381

برترین فیلم های عاشقانه سینمای ایران- شب های روشن«شب های روشن» فیلمی از فرزاد موتمن است که روایت زندگی دو آدم تنهاست. مرد، استاد دانشگاه، سرخورده اجتماعی و مأیوس فلسفی است و زندگی منزوی خود را با تدریس ادبیات، مطالعه کتاب و پرسه زدن در خیابان‌ها می‌گذراند که دختری به نام رویا از راه می‌رسد ...

رویا با اسم استعاری خود و بازی سرزنده هانیه توسلی جوان و با حضور ناگهانی‌اش از ناکجا آباد و صمیمیتی که از همان اول با قهرمان افسرده فیلم پیدا می‌کند، به مخاطب می‌فهماند که شخصیتی واقعی نیست و قرار است فضای واقعگرایانه فیلم به سبب حضور فانتزی او درهم بشکند و به رئالیسم جادویی متمایل شود.

رویا از این جهت شخصیتی است که هم در روایت فیلم و هم در شکل‌گیری فرمش تاثیری مهم به‌جا می‌گذارد و یک جورهایی می‌توان گفت، شکل نهایی فیلم تحت تاثیر پرداخت کاراکتر او روی صفحه‌های فیلمنامه، تصویر می‌شود و به پایان می‌رسد.

 

7- در دنیای تو ساعت چند است؟

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 6.72

ژانر: درام، عاشقانه

سال ساخت: 1393

برترین فیلم های عاشقانه سینمای ایران- در نیای تو ساعت چند استفیلمی به کارگردانی صفی یزدانیان که در آن داستان به این شکل روایت می‌شود که گلی بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یک‌باره تصمیم می‌گیرد به ایران و به زادگاهش، شهر رشت سفری کند. فرهاد در رشت به استقبالش می‌رود و می‌گوید که آشنایی قدیمی است، اما گلی اصلاً او را به یاد نمی‌آورد و ... لحظات قدم زدن گلی در بازار اصلی شهر یا پارک‌ها و خیابان‌های خاطره انگیز رشت، دل هر تماشاگری را تا گیلان می‌برد و برمی‌گرداند.

«در دنیای تو ساعت چند است؟» فیلمی است که هم تراژیک است و هم فانتزی. هم تماشاگر را در رویا غوطه‌ور می‌کند و هم در اندوه فقدان بزرگترین معشوقه‌ی تمام عمر هرکس.

 

8- بوتیک

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 6.63

ژانر: درام، عاشقانه

سال ساخت: 1382

10 فیلم برنر عاشقانه

فیلمی است از حمید نعمت الله که در آن اتی (احترام) که خانواده‌ای فقیر دارد و از خانه گریخته و همراه با دوستانش خانه‌ای اجاره کرده، اجاره آن را نپرداخته و صاحب‌خانه قصد دارد آن‌ها را بیرون کند. جهانگیر که در یک بوتیک کار می‌کند، به بهانه دادن شلوار موردعلاقه اتی به او، سعی می‌کند که کمکش کند.

«بوتیک» اولین ساخته حمید نعمت الله  و البته تحویل‌گرفته‌شده‌ترین فیلم او در محافل رسمی سینمای ایران است. فیلمی محصول سال ۱۳۸۲ که در سال‌های پایانی و اوج سرخوردگی مردم از اصلاحات ساخته شد. در شرایطی که جامعه آماده گذار به صفحه بعدی تاریخ خود است و دو سال بعدترش با روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد، جامعه و سیاست‌گذاری‌ها پوست می‌اندازند و خصوصا در عرصه فرهنگی به سوی فضایی بسته و دوقطبی پیش می‌روند. 

«بوتیک» هم درست در تعلیق پیش از این گذار و با همه نگرانی‌ها و ناامیدی‌های اجتماعی متاثر از این شرایط ساخته شده است. فیلمی تلخ که داستان آشنای اتی، دختری سرگردان در شهر، در مدرنیته ایرانی نوظهور، و پسری عاشق پیشه را تعریف می‌کند که سعی دارد به او کمک کند.

 

9- شام آخر

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 6.56

ژانر: درام، عاشقانه

سال ساخت: 1380

10 فیلم برتر عاشقانه

فیلمی به کارگردانی فریدون جیرانی که همواره در کارهایش رنگ و بویی از عشق به مشام می‌خورد. او در این فیلم داستان مهین مشرقی استاد دانشگاه را تعریف می‌کند که بعد از 26 سال زندگی مشترک از همسر خود جدا می‌شود. ستاره دختر او که با مادر زندگی می‌کند و پدر را فردی متعصب می‌داند، عاشق مانی همکلاسی خود می‌شود، اما مانی اظهار می‌کند که استاد خود مهین مشرقی را دوست دارد...

هانیه توسلی و محمدرضا گلزار در این فیلم برای اولین بار در عاشقانه‌ای تلخ باهم هم‌بازی می‌شوند و این فیلم است که باعث شهرت جفتشان در سینما می‌شود. داستان رومانس لجام‌گسیخته‌ی «شام آخر» باعث شد فیلم با استقبال ویژه‌ای از سوی تماشاگران مواجه شود.

 

10- اشک سرما

امتیاز مردم در سایت سلام سینما: 6.38

ژانر: درام، عاشقانه، جنگی

سال ساخت: 1368

10 فیلم برتر عاشقانه

فیلمی از عزیز الله حمیدنژاد که در جنگ و درگیری های کردستان شروع می‌شود ، بخش وسیعی از منطقه مین‌گذاری شده و هر روزه عده ای سرباز کشته می‌شوند. کاوه کیانی که در خنثی کردن مین‌ها تخصص دارد و فقط چهار ماه از خدمت سربازی اش باقی‌مانده، برای مأموریت عازم منطقه می‌شود...

این فیلم با نامهربانی زیادی مواجه شده و خیلی کمتر از آنچه که باید مورد توجه قرار گرفته است. نکته مهم فیلم در این است که نسبت عاطفی بین دو شخصیت بدون برجسته کردن احساسات و به مرور زمان و در مسیر داستان شکل می‌گیرد. خصوصا که از یک حس تنفر به عاشقی می‌رسد اما در این مسیر هیچ‌گونه بروز مستقیم عاطفی به چشم نمی‌خورد و قهرمان‌ها بنا به محدودیت فیزیکی که دچارشان هستند به هم نزدیک می‌شوند.

اما عشق بین این‌دو، آنطور که سراغ داریم شکل نمی‌گیرد. چراکه دو دسته‌ای که نامشان پشت سر این دو جوان قد علم کرده است، اجازه و مهلت بروز عاشقانگی را نمی‌دهد. «اشک سرما» فراتر از جنگ، قدرت و شکست و پیروزی، درباره حساسیت‌های انسانی حرف می‌زند و به زیست آدمیزاد و عواطفش که در راسشان عشق قرار می‌گیرد، بیش از هرچیز بها می‌دهد. همین مسئله است که «اشک سرما» را تبدیل به یکی از متفاوت‌ترین فیلم‌های سینمای دفاع مقدس می‌کند.

 

 


ویدیوی غمگین ترین فیلم های عاشقانه ایرانی در کانال یوتیوب سلام سینما


ویدیوی بهترین فیلم‌های عاشقانه ایرانی در سال 97 در کانال یوتیوب سلام سینما