3 سریال جدید کمدی و طنز/ چشم انداز شبکه نمایش خانگی
شبکه نمایش خانگی ایران در سالهای اخیر شکل و شمایل تازهای پیدا کرده است. از دیروقت تا همین چندی پیش شبکه نمایش خانگی تنها فیلمها و گاهی سریالهای تلویزیونی را بعد از پخش آنان منتشر میکرد. هرچند به مرور شرکتهای جدیدی وارد بازار شدد و با رونق بیشتر صنعت سینما، فیلمهای بیشتر و پربینندهتری به نمایش درآمدند و این به رواج بیشتر شبکه نمایش خانگی کمک کرد، اما کافی نبود. شبکه نمایش خانگی بهدلیل محدودیت آثار، فاصله زیاد بین زمان اکران فیلمها با انتشارشان در شبکه نمایش خانگی و نداشتن الگوی تبلیغاتی درست، در دهههای گذشته الکن ماند. در این میان بیشتر فیلمهای کمدی و سریالهای طنز توانستند در شبکه نمایش خانگی دیده شوند.
تا اینکه از اواخر دهه هشتاد شبکه نمایش خانگی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. با ورود امکانات جدید برای پخش و انتشار خانگی آثار و توجه بیشتر به امور تبلیغاتی، این شبکه جان گرفت. حالا در سبد کالای مردم «فیلم سوپرمارکتی» هم دیده میشد. یعنی فیلمهایی که امکان اکران پیدا نکرده بودند، که عموما هم فیلمهای طنز و سریالهای کمدی را شامل میشدند، یک راست به شبکه نمایش خانگی میآمدند. این آثار هرچند در ابتدا بسیار ضعیف و بیکیفیت بودند اما از طرفی بسیاری از تولیدکنندگان را به این فکر انداختند که میتوان بدون وابستگی به سینما و نمایش فیلم در سالن سینما یا در تلویزیون، آثاری مختص شبکه نمایش خانگی ساخت.
در دهه نود با دانلود قانونی فیلمها و سرو شکل گرفتن وی او دیها، شبکه نمایش خانگی رو به توسعه و صنعتیشدن رفت. امکان تماشا حالا بیشتر از هروقت دیگری و در دسترسترین حالت ممکن برای علاقمندان و تماشاگران سینما، وجود داشت.
از سوی دیگر ویژگیها و امکانات شبکه نمایش خانگی حالا مورد توجه بسیاری از اهالی سینما قرار گرفته بود و ورود چهرههای خاص و ستارههای محبوب سینمایی به فیلمهای کمدی یا سریالهای طنز و عاشقانه، بازار این صنعت نوپا را داغتر کرد.
مهران مدیری یکی از اولین چهرههای مهمی بود که با «قهوه تلخ» به شبکه نمایش خانگی آمد. او بعدتر سریال کمدی «هیولا» را برای این شبکه ساخت و اکنون هم منتظر انتشار سومین سریال کمدی او در شبکه نمایش خانگی یعنی «دراکولا» هستیم.
بعد از سریال طنز «قهوه تلخ»، مجموعه عاشقانه «شهرزاد» فروش ویژهای کرد. موفقیت این دو سریال مطرح، مسیر شبکه نمایش خانگی را تغییر داد. بسیاری رو به این شبکه آوردهاند و در مهمترین قدم بعدی وی او دیها با دست گذاشتن روی وجه برتری شبکه نمایش خانگی نسبت به تلویزیون، علاوه بر انتشار و توزیع فیلمهای ساخته شده، دست به تولید سریالهای کمدی یا عاشقانه زدند.
در شبکه نمایش خانگی، محدودیتهایی مانند حجاب بازیگران و پرداختن به موضوعات خط قرمزی بسیار کمتر از صدا و سیما بود و از سوی دیگر دستمزدها هم بسیار جالب توجه بهنظر میرسیدند و این باعث تعامل بیشتر ستارگان و سلبریتیهای سینمایی با وی اودیها شد تا امروز این وی او دیها بدل به مهمترین شاخه شبکه نمایش خانگی شوند.
در نهایت هم سال گذشته، همهگیری ویروس کرونا هرچند سینمای ایران را به مرز ورشکستی رساند، اما باعث شد تا وی او دیها بیشتر از هروقت دیگری مورد توجه تماشاگران قرار بگیرند. به نظر میرسد امروز آثار تولیدشده و فیلمهای منتشرشده (خصوصا فیلمهای طنز و سریالهای کمدی) در وی اودیها یکی از اصلیترین کالاهای فرهنگی است که مردم به آن توجه نشان میدهند. چرا که امکان این را فراهم کردهاند که هر تماشاگری از هر نقطه ایران و جهان، حتی با گوشی موبایل خود به جدیدترین آثار سینمایی و سریالهای ساخته شده دسترسی داشته باشد.
در ادامه این یادداشت سه سریال کمدی کنجکاوی برانگیز که در سال ۱۴۰۰ به تماشای آنها خواهیم نشست را معرفی میکنیم. سریالهای طنزی که در مسیر تازه شبکه نمایش خانگی، توسط ویاودی فیلیمو تهیه و تولید شدهاند.
کارگردان: رامبد جوان
بازیگران: اسامی بازیگران سریال هنوز اعلام نشده است اما به گفته کارگردان این سریال طنزی پر بازیگر و شلوغ است.
خلاصه داستان: این فیلم درباره زوجی افغان است که ویژگیهایی روشنفکرمآبانه دارند و صاحب یک کافهگالری هستند و اتفاقاتی حول محور گالری و مشتریهای آن روی میدهد.
جزییات پخش: این سریال در صد قسمت ساخته شد است و از 5 فروردین ماه منتشر خواهد شد.
درست در زمان ساخت و تولید «خندوانه» بود که خبر آمد رامبد جوان همزمان با این برنامه تلویزیونی مشغول پیش تولید اولین سریال کمدی خود برای شبکه نمایش خانگی است. این پروژه در سکوت خبری ساخته شده و اطلاعات زیادی از آن منتشر نشده است.
این درحالی است که پیش از این عنوان شده بود جوان برنامهای برای ساخت سریالی با نام «شاخ» دارد که به ماجرای شکل گیری یک گروه موسیقی جوان می پردازد اما گویا او ساخت سریال طنز «مردم معمولی» را ترجیح داده است.
خوب بد جلف 3: رادیواکتیو
کارگردان: پیمان قاسمخانی
بازیگران: سام درخشانی، پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، آناهیتا درگاهی، محمد بحرانی، شکیب شجره، تینو صالحی، فرهاد آئیش، گوهر خیراندیش، مارال فرجاد، امیرمهدی ژوله
خلاصه داستان: داستان سریال «خوب، بد، جلف 3: رادیواکتیو» روایت گر ماجراجویی های پژمان و سام پس از دزدیده شدن توسط چچن ها است. پژمان و سام به عنوان گروگان به همراه کیک زرد توسط آصف رئیس گروه جانفدایان داغستان آزاد دزدیده شدهاند و قرار است از مرز شمالی غربی کشور به چچن بروند و از طرفی جاسوسان ارتش سری در جستجوی ردی از آنها هستند.
جزییات پخش: تاکنون بیش از هفت قسمت این سریال پخش شده است و پخش این سریال طنز در سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت.
فیلم «خوب، بد، جلف: ارتش سری» که دنباله فیلم اول پیمان قاسمخانی بود، با پایانبندی خود بسیاری از تماشاگران را عصبانی یا سردرگم کرد. که چرا که این فیلم کمدی درست در وسط ماجرا و اوج هیجان به پایان میرسید و هیچ سرنوشتی برای قهرمانان بامزه آن قابل تصور نبود.
اما سازندگان فیلم در نشست مطبوعاتی اعلام کردند که از ابتدا تصمیم داشتند فیلم را به صورت سریال بسازند زیرا موضوعات بسیار متنوعی داشته که نمیتوان آنها را در یک فیلم سینمایی پایان داد. هرچند فیلم کمدی «ارتش سری» در گیشه موفق نبود اما سریال طنز «خوب، بد، جلف 3: رادیواکتیو» با استقبال خوب تماشاگران روبهرو شده است.
کارگردان: مهران مدیری
بازیگران: مهران مدیری، ویشکا آسایش، سیما تیرانداز، گلاره عباسی، محمد بحرانی و نیما شعباننژاد، اندیشه فولادوند،احسان امانی
خلاصه داستان: ژاله کبیری همسر جدید کامران کامروا که ۳ سال است با او ازدواج کرده برای او جشن تولد گرفته و همه آشنایان و دوستان را دعوت کرده تا ثروت خود را برای دیگران به نمایش میزاره.
جزییات پخش: این سریال محصولی از فیلم مارکت است که از ۳ فرودین سال ۱۴۰۰ روزهای سهشنبه، ساعت ۲۰ از سلام سینما(دانلود قانونی)، فیلیمو(پخش آنلاین) و هنراول(پخش فیزیکی) منتشر میشود.
در سريال کمدی «دراکولا» (هیولا۲) پیمان قاسمخانی طراحی و سرپرستی فیلمنامه را برعهده دارد و امیر برادران به عنوان نویسنده مهران مدیری را همراهی میکند. این سریال طنز، دنباله مجموعه «هیولا» میباشد.
با توجه به استقبال خوبی که از سریال کمدی «هیولا»شد انتظار میرود «دراکولا» هم به اقبال عمومی دست یابد.