تصمیم جدید آکادمی اسکار در رابطه با هوش مصنوعی
![تصمیم جدید آکادمی اسکار در رابطه با هوش مصنوعی](/api/filedb/fc4aeb5/بیانیه-جدید-آکادمی-در-رابطه-با-هوش-مصنوعی.jpg?w=1200&q=75)
پس از بحث داغ استفاده فیلمهایی چون بروتالیست و امیلیا پرز، دو نامزد پرسروصدای اسکار 2025، از هوش مصنوعی، آکادمی اسکار تصمیم جدیدی اتخاذ کرده است.
مسئله استفاده از هوش مصنوعی در فیلم نامزد اسکار بروتالیست بهتازگی سر تیتر خبرها شد و اختلافنظر بسیاری ایجاد کرد. این فیلم تنها اثری نیست که از این فناوری پیشرفته استفاده کرده است.
عناوین جنجالی زیادی چون یک ناشناخته کامل، تلماسه 2 و امیلیا پرز نیز در مقیاس کوچک و بزرگ از هوش مصنوعی بهره بردهاند.
محبوبیت این ابزار باعث شده که آکادمی اسکار نیازمندیهای آثار معرفی شده را تغییر دهد. به نقل از ورایتی تمام فیلمها زینپس باید استفاده خود از هوش مصنوعی را از پیش از نامزدی اعلام کنند.
در حال حاضر آکادمی اسکار یک فرم اختیاری دررابطهبا این موضوع به شرکتکنندگان ارائه میدهد؛ اما تصمیم بر این است که تا سال 2026 این تغییر اجباری شود.
پیشرفت ابزارهای جلوههای بصری با استفاده از هوش مصنوعی مقوله جدیدی نیست. اگر بخواهیم از جنبه هنری بدان بنگریم، جوایز جلوههای بصری امسال پر است از نامزدهایی که از این تکنولوژی تاریخساز بهره بردهاند.
فیلمهایی چون فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه، ددپول و ولورین، سونیک خارپشت 3 و سریال سیبها هیچگاه نمیافتند، در تولید خود از ای آی استفاده کردهاند.
سخنگویی از کمپانی سرچ لایت اعلام کرد در فیلم یک ناشناخته کامل، تنها برای گرفتن سه نمای عریض از این تکنولوژی کمک گرفته شده و هیچ تأثیری در بازی بازیگران و افزایش خلاقیت فیلم نداشته است.
در فیوریوسا برای گرفتن 150 نما و همچنین نشاندادن تغییر آرام و باثبات شخصیت اصلی داستان از کودکی تا بزرگسالی استفاده شده است.
پس از انتشار خبر استفاده از هوش مصنوعی در فیلم بروتالیست، کارگردان فیلم بردی کوربت در بیانیهای اعلام کرد که این تکنولوژی تنها در تدوین دیالوگهای مجاری و برای بالابردن دقت استفاده از این زبان به کار گرفته شده است و بازی آدرین برودی و فلیسیتی جونز کاملاً طبیعی بوده و متعلق به خودشان است.
املیا پرز، فیلم موزیکال ژاک اودیار که با نامزدی اسکار در 13 رشته همه را غافلگیر کرد نیز تیتراژ پایانی خود را به کمک هوش مصنوعی تولید کرده است.
با افزایش محبوبیت ابزارهای مرتبط با هوش مصنوعی، مقیاس کاربرد آنها از تنوع بالایی برخوردار است. روزبهروز تشخیص استفاده از آن در رسانه دشوارتر میشود. به همین علت همیشه باید حقیقت را بیان کرد.
اعضای هیئت داوران جوایز معتبر باید آگاه باشند که چه چیزی حاصل خلاقیت هنرمندان و چه چیزی ساخته هوش مصنوعی است. تنها در این صورت میتوانند بهدرستی تصمیم گرفته و به نتیجه مطلوب برسند.