جستجو در سایت

1398/05/19 12:54

خوشمزه ترین صحنه های سینمای ایران/ ویدئو

خوشمزه ترین صحنه های سینمای ایران/ ویدئو
فیلم‌های مختلفی ساخته شده‌اند که غذا در آن نقشی دراماتیک داشته‌ است؛ نگاهی به پنج صحنه و سکانس با غذاهای خوشمزه و هوس برانگیز در سینمای ایران.

اختصاصی سلام سینما- غذاهای ایرانی زبانزد خاص و عام هستند! یکی از اولین چیزهایی که به توریست‌های خارجی درباره سفر به ایران توصیه می‌شود، اینست که تجربه خوردن غذاهای محلی و سنتی ایرانی را از دست ندهند. غذا در فیلم‌های سینمای ایران هم حضور پررنگی داشته‌اند. جدا از اینکه صحنه سفره و غذا خوردن در فیلم‌ها زیاد است، فیلم‌های مختلفی ساخته شده‌اند که غذاها در آن نقشی فراتر از آکساسوار صحنه را داشته‌اند.

یا با نقاط عطف دراماتیک فیلم گره خورده‌اند یا اصلا تاثیرات مهمی در سیر دراماتیک و روند تکاملی داستان فیلم‌ها داشته‌اند. (فیلم‌هایی مانند «مادر» یا «اجاره نشین ها» از اولین نمونه‌هایی هستند که صحنه غذا خوردن در آن‌ها جنبه دراماتیک قوی پیدا می‌کند.)

اکثر این فیلم‌های خوشمزه تماشاگر را گرسنه می‌کنند و صحبت از غذاهای داخل فیلم حتی بعد از تماشای آن هم ادامه پیدا می‌کند و تنها به تماشای فیلم ختم نمی‌شود. در این یادداشت نگاهی انداخته‌ایم به پنج صحنه خوشمزه و هوس برانگیز در سینمای ایران.

 

مهمان مامان

کارگردان: داریوش مهرجویی

بازیگران: گلاب آدینه,  پارسا پیروزفر,  امین حیایی,  حسن پورشیرازی,  ژاله علو,  نسرین مقانلو,  فریده سپاه منصور,  ملیکا شریفی نیا

خلاصه داستان: 

برای خانواده‌ای مهمان سرزده، تازه عروس و داماد، می‌آید چون وضع مالی خانواده خوب نیست، همسایگان دست به دست هم می‌دهند تا آبروی صاحبخانه را حفظ کنند...

درباره سکانس:

همانطور که از سابقه داریوش مهرجویی برمی‌آید، «مهمان مامان» هم مانند باقی فیلم‌ها لحظه‌های زیادی دارد که می‌تواند گرسنه‌تان کند! داریوش مهرجویی از جمله کارگردانانی است که همیشه در فیلم‌هایش صحنه‌های خوشمزه زیادی داشته و اصلا استفاده او از غذا و سفره‌های رنگین در فیلم‌ها تبدیل به یکی از مولفه‌های سینمایی شخصیش شده است. از شله زرد «لیلا» بگیرید تا آن مهمانی پر از غذا و کباب‌های دلپذیر در «چه خوبه که برگشتی».

در «مهمان مامان» اما فیلم از ابتدا مقدمه‌چینی می‌کند تا به فصل پایانی خوشمزه خود برسد. تمام طول فیلم همه کاراکترها درحال مهیا کردن شرایطی هستند تا سفره آبرومندی جلوی مهمان مامان بیاندازند و محصول نهایی در حسن ختام فیلم بی‌اغراق تبدیل به خوشمزه‌ترین سکانس در میان فیلم‌های ایرانی می‌شود که دهان تماشاگر را آب می‌اندازد.

 

ماهی‌ها عاشق می‌شوند

کارگردان: علی رفیعی

بازیگران: رضا کیانیان,  رویا نونهالی,  گلشیفته فراهانی,  مریم سعادت,  مائده طهماسبی

خلاصه داستان:

مردی به نام عزیز برای تملک و فروش مایملک پدری خود به کشور باز می‌گردد. اما با آتیه دختری که قبل از سفر به او علاقه داشته روبرو می‌شود. در این میان اتفاقاتی رخ می‌دهد که غیرقابل پیش بینی است.

درباره سکانس:

تصور کنید که لوکیشن اصلی فیلم «ماهی ها عاشق می شوند‌» رستورانی خانگی است که چند خانم بامزه و سرزبان‌دار شمالی در کنار یکدیگر آن‌را اداره می‌کنند. زنانی که دوستان خوبی برای هم هستند و صمیمیت‌ میانشان موج می‌زند و باعث می‌شود تماشاگر با فیلم صمیمی و به کاراکترها بسیار نزدیک شود و از سوی دیگر همگی آشپزهای ماهری هستند.

استفاده از مواد و خوراکی‌های جذاب و نمایش پروسه درست کردن غذا بسیار هوس‌برانگیز است. ضمن اینکه خود غذاها چه وقتی در قابلمه قل قل می‌خورند تا جا بیفتند، چه وقتی در سینی‌ها به زیبایی چیده می‌شوند و جلوی مشتری‌ها قرار می‌گیرند، واقعا تماشایی‌اند.

«ماهی‌ها عاشق می‌شوند» از آن دست فیلم‌هایی است که عموم تماشاگران با دیدنش گرسنه خواهند شد و دلشان یک پرس غذای محلی شمالی مشتی خواهد خواست. هر سکانسی که در آشپزخانه رستوران می‌گذرد، دلچسب و خوشمزه است به همین خاطر چند صحنه مختلف از فیلم و آشپزی شخصیت‌ها را در این ویدئو کنار هم قرار دادیم تا دلتان بیشتر آب بیفتد.

 

کافه ترانزیت

کارگردان:  کامبوزیا پرتوی

بازیگران: پرویز پرستویی,  فرشته صدرعرفایی,  اسماعیل سلطانیان,  جعفر وهاب پور,  نیکوس پاپادوپولوس

خلاصه داستان:

فیلم داستان زنی به نام ریحانه است که در میان آدم های متفاوت اطرافش ایستادن را تجربه می کند.

درباره سکانس:

«کافه ترانزیت» هم از آن دست فیلم‌هایی است که یکی از لوکیشن‌های اصلیش یک رستوران بین راهی است که یک زن آن را می‌چرخاند. فرشته صدرعرفایی زن خانواده و  آشپز رستوران است. او آنقدر با عشق غذا درست می‌کند که ناخوداگاه تماشاگر را به یاد آشپزی سنتی مامان‌ها یا مادربزرگ‌ها می‌اندازد. هرچند برخلاف «ماهی ها عاشق می‌شوند» دست تنهاست و به تنهایی کار می‌کند اما کیفیت هوس برانگیز بودن غذاها دست کمی‌ از فیلم علی رفیعی ندارند.

ضمن اینکه تلاش او برای اینکه غذایی خانگی با کنسرو آماده برای یکی از راننده‌ها درست کند، و این پیگیری و علاقه‌اش به اینکه راننده‌ها از غذایی که در رستوران او می‌خورند، لذت ببرند، طعم غذا را اصلا در خیال تماشاگر دو چندان می‌کند.

 

یه حبه قند

کارگردان: رضا میرکریمی

بازیگران: رضا کیانیان,  پریوش نظریه,  نگار جواهریان,  نگار عابدی,  هدایت هاشمی,  ریما رامین فر,  امیرحسین آرمان,  سعید پورصمیمی,  سهیلا رضوی,  فرهاد اصلانی,  پونه عبدالکریم زاده,  ناهید مسلمی

خلاصه داستان:

قرار است پسند (پسندیده) دختر کوچک یک خانواده یزدی با پسری به نام کیوان از خانواده متمولی در همسایگی، که حالا مقیم آمریکاست، ازدواج غیابی کند و به آمریکا برود.

درباره سکانس:

«یه حبه قند» یک فیلم گرم خانوادگی است، درباره یک خانواده سنتی. مسلما در یک فیلم خانوادگی این چنینی باید انتظار یک سفره رنگین و بلند بلا را داشت. در این‌جا هرچند ما با انواع و اقسام غذاها مانند موارد پیشین روبه‌رو نیستیم و سفره ساده و بی‌زرق و برق به‌نظر می‌رسد اما خوشمزگی همان یک مدل غذا به قوت خود تماشاگر را اسیر می‌کند.

این یک غذای خانگی برای افراد نزدیک خانواده است. در ابتدا پروسه درست شدنش در آشپزخانه توسط خواهرها را می‌بینیم (که یکی از سکانس‌های جذاب فیلم هم هست) و سپس وقتی غذا به سر سفره می‌آید یا در سینی جدا برای بزرگ خانواده برده می‌شود، تماشاگر یک دورهمی خانوادگی و صرف غذایی لذیذ و خانگی را در جمع خانواده، هوس می‌کند.

 

حکم

کارگردان: مسعود کیمیایی

بازیگران: عزت الله انتظامی,  خسرو شکیبایی,  لیلا حاتمی,  بهرام رادان,  پولاد کیمیایی

خلاصه داستان:

حکم که صادر شد، باید اجرا بشه، اگه بترسی، تاخیر کنی، یا جا بزنی، حکم خودت صادر می‌شه ...

درباره سکانس:

کثرت غذاهای لاکچری در فیلم «حکم» بر سر یکی میز از بزرگان مافیایی ایران طبیعتا می‌تواند هر تماشاگری را جذب خود کند. اما آن‌چه تمایل به این غذاهای خوشمزه و رنگارنگ را چند برابر می‌کند، حرص و ولع کاراکتر در خوردن این غذاها است، آن هم وسط یک بحث کاملا جدی، بر سر مرگ و زندگی!

بازی خسرو شکیبایی البته به‌یادماندنی است و این ولع به خوردن را حتی می‌توان در نگاهی که به غذاها می‌اندازد، احساس کرد. هرچند در این سکانس خود میز و انواع غذاها زیاد نشان داده نمی‌شود و چندان مورد تاکید قرار نمی‌گیرد اما این حالت خوردن با ولع و لذت خسرو شکیبایی فقید است که دل تماشاگر را آب می‌اندازد.