موفقیت جهانی سوپرمن از نگاه جیمز گان در دورانی با احساسات ضدآمریکایی شگفتانگیز است

فیلم جدید «سوپرمن» (Superman) با کارگردانی جیمز گان، تا کنون ۲۳۵ میلیون دلار فروش داخلی و ۱۷۱ میلیون دلار فروش بینالمللی داشته است. گان در گفتگو با رسانهها گفته که باوجود استقبال بهتر در آمریکا، فروش جهانی نیز روبهرشد است، بهویژه در کشورهایی چون برزیل و بریتانیا. او افزود که شخصیت سوپرمن در بسیاری از کشورها بهاندازه بتمن شناختهشده نیست و همین موضوع روی فروش تأثیرگذار است.
گان همچنین به فضای جهانی اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر در جهان، احساسات ضدآمریکایی وجود دارد که به ما کمکی نمیکند، اما ما این را بهعنوان آغاز یک مسیر موفقیتآمیز میبینیم."
در آمریکا، برخی جناحهای محافظهکار فیلم را «سوپر ووک» خواندهاند، بهویژه پس از آنکه گان در مصاحبهای سوپرمن را نماد مهاجر بودن و نماینده «داستان آمریکا» توصیف کرد. اما او در گفتوگو با Entertainment Weekly توضیح داد: "بله، سوپرمن مهاجر بوده، ولی این فیلم درباره مهربانی است. برای من همین موضوع اهمیت دارد."
(وُوْک (انگلیسی: Woke به معنای بیدار) (/ˈwoʊk/) صفتی است نشئتگرفته از گویش انگلیسی سیاهپوستان آمریکایی به معنای هشیاری نسبت به مسائل مربوط به عدالت اجتماعی و نژادی.)
جیمز گان تأکید کرد که مهربانی یک ارزش فراموششده در جامعه آمریکایی امروز است و فیلم او تلاش دارد تا آن را دوباره برجسته کند: "مهربانی میتواند سیاست، رأیگیری، حتی رفتار ما در خیابان را تحتتأثیر قرار دهد. این فیلم درباره همین تغییرات انسانی است، نه شعارهای سیاسی."
به نظر میرسد «سوپرمن» جیمز گان، با تمرکز بر ارزشهای انسانی، تلاش دارد نمادی نو از این قهرمان کلاسیک ارائه دهد؛ قهرمانی که ریشه در مهربانی دارد، نه قدرت صرف.