کنجکاوی برانگیزترین فیلم های سی و نهمین جشنواره فیلم فجر
اختصاصی سلام سینما- جشنواره سی و نهم در حالی در آستانه برگزاری است که از هرسالی سوت و کورتر است و تمایل اهالی سینما و تماشاگران برای حضور در جشنواره اندک. وحشت کرونا بلای جان سینمای ایران شده. جدای از محدودیت برگزاری و ترس مردم که پیامد همهگیری کووید نوزده است، فیلمهای امسال هم چنگی به دل نمیزنند. تنها اتفاق پر و سر و صدای جشنواره هم در این روزها، توقیف تعدادی از فیلمهای پرستاره بوده که همهچیز را ناامیدانهتر هم میکند.
جشنواره امسال جدا کنجکاویبرانگیز نیست و فیلمهای کنجکاویبرانگیزش هم بسیار معدوداند. با این حال به معرفی پنج فیلمی پرداختهایم که جالب توجهتر از باقی فیلمها بهنظر میرسند.
کارگردان: نرگس آبیار
بازیگران: بهرام رادان، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، مهران احمدی، گلاره عباسی، گیتی معینی، شادی کرمرودی، امین میری،
خلاصه داستان:
این فیلم سرگذشت زنی را در حاشیه شهر روایت میکند که با همسر و فرزندش زندگی میکند اما ماجرایی زندگی آنها را دستخوش تغییر و تحول میکند.
چرا باید منتظر فیلم باشیم؟
نرگس آبیار باز هم با الناز شاکردوست و هوتن شکیبا همکاری کرده و اینبار به دل نقطه دیگری از کشور زده تا اینبار داستانی اجتماعی تعریف کند. به نظر میرسد «ابلق» از نظر ژانریک متفاوتترین فیلم آبیار باشد. او که فیلمهایی اعم از درام، جنگی و اکشن ساخته، اینبار به سراغ موضوعی اجتماعی رفته.
آبیار در دورههای گذشته نشان داده که میتواند رضایت کارشناسان و داوران جشنواره را جلب کند و از سوی دیگر فیلمهایش برای تماشاگران هم جذاب بودهاند. آخرین فیلم او «شبی که ماه کامل شد» از جمله پرتماشاگرترین فیلمهای دوره گذشته بود.
کارگردان: محسن قرایی
بازیگران: پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، هادی حجازی فر، باران کوثری، مهتاب نصیرپور، بابک کریمی، فرید سجادی حسینی، پدرام شریفی، لاله مرزبان
خلاصه داستان: روستایی دورافتاده سالهاست که رونق پیشین را ندارد. ساکنین یا کوچ اجباری کردهاند یا اگر ماندهاند در فقر و بدبختی به سر می برند، روستا اما مهمانی دارد که گویا یک ستاره محبوب و مشهور است.
چرا باید منتظر فیلم باشیم؟
محسن قرایی یکی از کارگردانان جوان بااستعداد است که در فیلم اول خود توانست نظر تماشاگران محدود فیلم را به خود جلب کند. «خسته نباشید» یکی از فیلمهای کم سروصدای دورههای پیشین جشنواره بود که در آن سال کم فروغ اتفاقا خستگی تماشای کلی فیلم بد را از بین برد. فیلم بعدی قرایی نتوانست موفقیتهای فیلم اولش را تکرار کند، چرا که دقیقا روی موج فیلمهای اجتماعی مدشده دهه نود سینمای ایران حرکت میکرد و نتوانست به اندازه کافی رضایتبخش باشد.
اما اولین تصاویر منتشر شده از «بی همهچیز» که نامش در ابتدا «بدون همهچیز» بود، نشان میدهد قرایی بار دیگر به سراغ خیالپردازی رفته و از درامهای اجتماعی دهه اخیر فاصله گرفته. این بهترین خبر است.
کارگردان: آیدا پناهنده
بازیگران: پارسا پیروزفر، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، سودابه جعفرزاده، امیر حامد، مهدی فریضه
خلاصه داستان: استادی که قصد دارد پایان نامه ای در مورد پایان جهان به اثبات برساند ، با مادری عجیب و غریب که می خواهد لیاقت انسانیت را داشته باشد ملاقات می کند و ...
چرا باید منتظر فیلم باشیم؟
آیدا پناهنده یکی از با استعدادترین و جالبترین فیلمسازان زن نسل جوان سینمای ایران است. فیلمسازی که با فیلم «ناهید» به سینمای بلند ورود کرد و فراتر از حد انتظار ظاهر شد. نکته مهم اولین فیلم پناهنده، که هرچه جلوتر آمد فیلم به فیلم پررنگتر هم شد، این بود که احساسات و عواطف زنانه را به شکلی مینیمالیستی به تصویر میکشید.
در «اسرافیل» هم نزدیک شدن فیلم و تماشاگر به احساسات قهرمان زن میانسال و منحصر بهفردش،جایی درست در میان منطق و عاطفه، جهانی زنانه و رنگارنگ را ساخته که البته مزین به اندوهی بزرگ و عمیق بود.
«تیتی» به عبارتی کنجکاویبرانگیزترین فیلم جشنواره امسال میتواند باشد.
کارگردان: محمدحسین مهدویان
بازیگران: رضا عطاران، ژاله صامتی، پژمان جمشیدی، جمشید هاشم پور، عباس جمشیدی فر، وحید رهبانی، مه لقا باقری
خلاصه داستان: یکی از اهالی شهرکی در حاشیه تهران، تحت تاثیر شرایط خاصی که از سوی رئیس کارخانهای برایش رقم خورده است. طغیان کرده. در جستجوی رهایی خانوادهاش برمی آید و...ادامه دارد.......
چرا باید منتظر فیلم باشیم؟
به هرحال نام محمدحسین مهدویان کنجکاوی برانگیز است. فیلمسازان جوانی که چه خوشمان بیاید، چه نیاید همه فیلمهایش جز آثار پرمخاطره و حساسیتبرانگیز این سالها بودهاند. فیلمهایی که عموما تاریخ بعد از انقلاب و سویههای سیاسی و اجتماعی آن موضوعات و دستمایههای اصلیاش بودهاند.
اما قضیه «شیشلیک« فرق میکند. فیلمی کمدی است به نویسندگی امیرمهدی ژوله که ربط چندانی به محمدحسین مهدویان ندارد. تیم بازیگری فیلم هم در قیاس با فیلمهای قبلی فیلمساز نامنتظرند و باید ببینیم در این ژانر مهدویان چه میکند.
کارگردان: حمیدرضا آذرنگ
بازیگران: فاطمه معتمدآریا، محسن تنابنده، الهام شفیعی، هیراد آذرنگ
خلاصه داستان: خانواده پنج نفری مصیب چرخیده در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند، اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتاریاش به مواد مخدر است کشمکشی میان آنها در میگیرد و در اوج تلاش خیری مادر خانواده برای به آرامش رساندن خانواده به ناگاه اتفاقی غیرمنتظره همه آنها را غافلگیر میکند و ...
چرا باید منتظر فیلم باشیم؟
بیش از هرچیز بهخاطر نام حمیدرضا آذرنگ به عنوان یک هنرمند بهنام در عرصه تئاتر است که فیلم کنجکاویبرانگیز به نظر میرسد. فیلم آذرنگ تبلیغات رسانهای خوبی هم داشته و اخبار مختلفش نام آن را بر سر زبانها انداخته. فیلمهای اول و دومی که امسال ساخته شدهاند، کمتر از سالهای گذشته جالب توجهاند و کنجکاویبرانگیز بودن فیلم آذرنگ همانقدر که به حضور او پشت دوربین مربوط است به فقر فیلم خوب در بخش نگاه نو و فیلمهای اول و دوم هم ربط پیدا میکند.
ضمن اینکه ترکیب بازیگران فیلم هم جالب توجه است. حضور معتمدآریا و محسن تنابنده در کنار یکدیگر هیجانانگیز بهنطر میرسد و باید دید در بستر داستان چطور از آب درآمده.
خبرهای مرتبط
اسامی فیلم های سودای سیمرغ سی و نهمین جشنواره فیلم فجر