جستجو در سایت

1395/12/23 02:34

چهره سال 95 سینمای ایران را شما انتخاب کنید (مرحله اول)

چهره سال 95 سینمای ایران را شما انتخاب کنید (مرحله اول)
سال ۹۵ در حال اتمام است و این بار هم قصد داریم مثل سال‌های گذشته چهره سینمایی سال را به انتخاب شما کاربران عزیز سایت سلام سینما انتخاب کنیم.

سال ۹۵ در حال اتمام است و این بار هم قصد داریم مثل سال‌های گذشته چهره سینمایی سال را به انتخاب شما کاربران عزیز سایت سلام سینما انتخاب کنیم. در ابتدا مروری می‌کنیم به نتایج سال‌های گذشته:

سال ۹۳: ۱- شهرام مکری ۲- جعفر پناهی ۳- رضا عطاران

سال ۹۴: ۱- شهاب حسینی ۲- سعید روستایی ۳- پرویز پرستویی

حال ۱۵ چهره سینمایی که به انتخاب تحریریه سلام سینما به عنوان کاندیداهای اولیه انتخاب شده‌اند را معرفی می‌کنیم.

* مرحله اول نظرسنجی چهره سال 95 در تاریخ 1 فروردین پایان می یابد و سپس 5 چهره برتر وارد مرحله نهایی می شوند.

 

کاندیداهای چهره سال سینمای ایران (مرحله مقدماتی)

 

بهروز افخمی

بهروز افخمی امسال با تریبونی که از طریق برنامه هفت در اختیارش بود حاشیه‌هایی را به وجود آورد. خصوصا در ایام جشنواره که سخنان او در خصوص داوری جشنواره، موجب اظهارنظرهای زیادی شد که دامنه آن تا خود مراسم اختتامیه فراگیر شد. درگیری‌های وی با ایوبی رییس سازمان سینمایی و سعید سهیلی و اصغر فرهادی از دیگر حاشیه های امسال مجری برنامه هفت بود.

 

مهناز افشار

مهناز افشار هم سال پرخبری را سپری کرد. او که سال گذشته را با خبر مادر شدنش و حاشیه‌های آن گذرانده بود، امسال هم درگیر حاشیه‌های ازدواجش با یاسین رامین شد. در خبرها آمد که همسر مهناز افشار مرداد ماه به علت عدم توانایی تودیع وثیقه ۲۹ میلیارد تومانی روانه زندان شده است، خبری که افشار در توییتر به آن واکنش نشان داد و در توییت دیگری از تفاوت دیدگاهش با محمدعلی رامین (پدر شوهرش) گفت. قضیه دستگیرشدن عده‌ای از هنرمندان در پارتی شبانه هم چند روزی او را در تیتر اخبار قرار داد. وی چند روز را هم در بیمارستان به علت مشکل قلبی بستری بود.

 

رامبد جوان

رامبد جوان که در طول سال، درگیر ضبط خندوانه بود، در ابتدای سال به خاطر صفحه توییترش حواشی برایش به وجود آمد، درگیر توهین نشریه یالثارات شد، تعداد بینندگان خندوانه را ۴۰ میلیون اعلام کرد و با مالک جناب خان و همچنین بهروز بقایی به مشکل خورد. او که در جشنواره فیلم نگار را داشت اعلام کرد که این فیلم هدیه او به همسرش نگار جواهریان بوده است.

 

لیلا حاتمی

اگر یادتان باشد سال گذشته حاشیه‌هایی در خصوص پاسخ لیلا حاتمی به خبرنگاران در پشت صحنه فیلم رگ خواب پدید آمد، حاشیه‌هایی که امسال هم برای او ادامه داشت و در نشست خبری فیلم در جشنواره باعث شد که عده‌ای از خبرنگاران نشست را ترک کنند. بازی حاتمی در رگ خواب تحسین بسیاری از منتقدان و مردم را برانگیخت و او برنده سیمرغ مشترک با مریلا زارعی به عنوان بهترین بازیگر نقش اصلی زن شد.

 

شهاب حسینی

شهاب حسینی امسال موفق شد جایزه بهترین بازیگر از جشنواره کن به دست بیاورد که معتبرترین جایزه بازیگری برای یک بازیگر در تاریخ سینمای ایران محسوب می‌شود. جایزه‌ای که در نشست خبری فیلم به امام زمان تقدیم کرد. روزنامه سعودی مکه او را خطرناکتر از قاسم سلیمانی نامید. انتشار عکس او با بهروز وثوقی هم حاشیه‌هایی برایش ایجاد کرد که با انتشار متنی به آن واکنش داد.

 

رضا درمیشیان

رضا درمیشیان امسال فیلم لانتوری را برای اکران داشت، فیلمی که رکورد فروش روز افتتاحیه را شکست آن هم در حالی که سالن‌های حوزه هنری حاضر به اکران فیلم نشده بودند، رکوردی که پابرجا نماند و توسط فروشنده و سلام بمبئی دوباره شکسته شد. چند روز بعد از اکران حاشیه‌هایی برای فیلم پدید آمد، آمنه بهرامی در اعتراض به دزدیده شدن داستان زندگی‌اش به دادگاه شکایت کرد. ادعایی که با پاسخ درمیشیان روبرو شد و در نهایت به نتیجه‌ای نرسید. درمیشیان برای جشنواره امسال فیلم «یواشکی» را آماده کرد بود که گویا در لحظات آخر از حضور در جشنواره پشیمان شد.

 

ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی امسال سال پر خبری را گذراند. با پوشش خود در جشنواره کن در فضای مجازی خبرساز شد. تتوی وی و فمینیست بودنش مورد توجه رسانه‌های خارجی از جمله نیویورک تایمز قرار گرفت و همچنین جزو هنرمندانی بود که مورد هجوم نشریه یالثارات قرار گرفت. علیدوستی در فضای مجازی بسیار فعال بود و با واکنش‌ به موقع خود در تحریم اسکار، در ایجاد جو جهانی به نفع فیلم فروشنده نقش زیادی داشت. او امسال یک کتاب هم ترجمه کرد که با استقبال مردم مواجه شد.

 

کیانوش عیاری

تمام حاشیه‌های امسال عیاری پیرامون فیلم کاناپه پدید آمد. فیلمی که متقاضی حضور در جشنواره بود، ولی به علت مشکل ممیزی اجازه حضور نیافت. پس از کش و قوس فراوان عیاری گفت که دیگر فیلمی نخواهد ساخت که خانمها در آن در خلوت خودشان یا در مقابل محارم روسری به سر داشته باشند.

 

مسعود فراستی

مسعود فراستی را با اظهارنظرهای جنجالی‌اش می‌شناسیم. او امسال هم در موارد زیادی با بیان نظراتش حاشیه درست کرد. از وطن فروش نامیدن کمال تبریزی گرفته تا مستهجن نامیدن فیلم گشت ۲ در کمیسیون فرهنگی مجلس. او به درگذشتگان هم رحم نکرد و یادداشتش پس از فوت عباس کیارستمی و نقدش بر فیلم‌های علی حاتمی جنجال‌های زیادی درست کرد. این سخنان بی جواب نماند و عده‌ای هم جواب او را در رسانه‌ها دادند. از جمله صحبت‌های حمید فرخ نژاد، پرویز پرستویی، محمدرضا گلزار و همچنین اظهارات وحید جلیلوند در اختتامیه جشنواره. انتقادات از او تا جایی پیش رفت که او چند هفته پیش مجبور به دفاع از خود در برنامه هفت شد.

 

اصغر فرهادی

کارگردان بین‌المللی کشورمان حضور پررنگی در اخبار سینمایی امسال داشت. خبرهایی که با حضور فیلمش در جشنواره کن و دریافت جایزه بهترین فیلمنامه آغاز شد. پنه‌لوپه کروز و خاویر باردم به عنوان بازیگران فیلم جدیدش انتخاب شدند. فیلمی که به گفته خود فرهادی بازیگر ایرانی نخواهد داشت. با شروع اکران فیلم فروشنده در ایران، با حمله رسانه‌های دلواپس مواجه شد. حمله‌هایی که با توهین نشریه یالثارات به اوج خودش رسید و او را وادار به واکنش کرد. در نهایت جدیدترین فیلمش رکورد فروش تاریخ سینمای ایران را شکست. اصغر فرهادی در حوزه اجتماعی هم فعال بود و نامه‌اش به حسن روحانی سر و صدای زیادی برپا کرد. وی در نهایت پس از اتفاقات پیش آمده در آمریکا و تصمیمات ترامپ در خصوص شهروندان چند کشور از جمله ایران، حضور در مراسم اسکار را تحریم کرد. اما مهم‌ترین اتفاق امسال سینمای ایران بی شک کسب دومین جایزه اسکار توسط فرهادی بود که نام او را در کنار بزرگانی مثل کوروساوا و کلمان قرار داد.

 

عباس کیارستمی

کارگردان فقید سینمای ایران پس از خبرهای ضد و نقیض در مورد بیماری‌اش و سفر به فرانسه برای ادامه روند درمان، سرانجام در ۱۴ تیر امسال در پاریس جان به جان آفرین تسلیم کرد. فوت شخصیتی چون کیارستمی بازتاب‌های زیادی در سطح بین الملل داشت. علت فوت کیارستمی و قصور پزشکی مربوطه از حاشیه‌های امسال سینما بود که در نهایت به محرومیت برای پزشک معالجش انجامید.

 

مسعود کیمیایی

کارگردان پیشکسوت سینمای ایران یکی از پرحاشیه ترین سال‌های دوران حضور خود در سینما را گذراند. حاشیه‌هایی که تمام آن‌ها پیرامون فیلم قاتل اهلی به وجود آمدند. قبل از فیلمبرداری فیلم عزت الله انتظامی گفت به علت فیلمنامه ضعیف در فیلم بازی نمی‌کند. پس از پایان فیلمبرداری، اختلافات با منصور لشکری قوچانی تهیه کننده فیلم آغاز شد. کیمیایی در نامه‌ای خواستار جلوگیری از نمایش فیلم در جشنواره شد که با پاسخ تهیه کننده مواجه شد. پس از آن پرویز پرستویی وارد بازی شد و به مسعود کیمیایی اعتراض کرد که کیمیایی در یادداشتی تند جواب او را داد. بعد از نمایش فیلم در کاخ جشنواره، جنجالی ترین نشست خبری چند سال اخیر را شاهد بودیم که به انتقاد آرام فریدون جیرانی از کیمیایی منجر شد. کش و قوس میان لشکری و کیمیایی همچنان ادامه دارد و معلوم نیست سرنوشت فیلم در نهایت چه خواهد شد.

 

محمدرضا گلزار

سوپراستار سابق سینمای ایران که چندسالی از سینما دور بود، امسال نشان داد که هنوز هم می‌تواند به تنهایی فروش یک فیلم را تضمین کند. او سال ۹۵ با فیلم‌های خشکسالی و دروغ و سلام بمبئی روی پرده سینماها حضور داشت که فیلم دومی به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران تبدیل شد. گلزار در این اواخر در مصاحبه‌ای مسعود فراستی را به دردنخورترین آدم سینمای ایران نامید.

 

نوید محمدزاده

نوید محمدزاده به اولین بازیگری تبدیل شد که چهار جایزه بازیگری سال شامل جشنواره فجر، جشن خانه سینما، جشن انجمن منتقدان و جشن حافظ را برای یک نقش دریافت می‌کند. او به غیر از ابد و یکروز، فیلم‌های خشم و هیاهو و لانتوری را هم بر روی پرده داشت. محمدزاده سیمرغ دوم خود را هم امسال برای فیلم بدون تاریخ، بدون امضا کسب کرد که سخنان وی پس از کسب جایزه در جشن اختتامیه حاشیه‌ساز شد و عده‌ای به آن واکنش نشان دادند.

 

محمدحسین مهدویان

استعداد جدید سینمای ایران که سال گذشته با فیلم اول خود ایستاده در غبار نگاه‌ها را به خود جلب کرده بود، امسال با فیلم ماجرای نیمروز در جشنواره سی و پنجم حضور داشت. فیلمی که به گواه خیلی‌ها با اختلاف بهترین فیلم جشنواره بود. پس از اعلام نامزدها، مهدویان با انتشار متنی در صفحه‌ی خود به داوری‌ها اعتراض کرد. اعتراضی که فردای آن روز مجبور شد از کسانی که به خود گرفته بودند دلجویی کند. در نهایت فیلم مهدویان موفق شد سه جایزه بهترین فیلم، بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و بهترین فیلم از نگاه ملی را به دست بیاورد.