حمله فارس به نمایش فیلم «دلم می خواد» در جشنواره جهانی فیلم فجر
به گزارش سلام سینما، فیلم «دلم می خواد» به کارگردانی بهمن فرمان آرا پس از سه سال برای اولین بار در جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش در آمد. این فیلم علی رغم داشتن پروانه نمایش در طول این سه سال به علت اختلاف تهیه کننده فیلم و بهمن فرمان آرا پرده نمایش را ندیده بود.
حال که بسیاری از علاقه مندان سینما امیدوارند با اولین نمایش این فیلم در جشنواره جهانی فیلم فجر، امکان اکران عمومی آن فراهم شود، خبرگزاری فارس این فیلم را مسئاله دار عنوان می کند و از نمایش و سانس فوق العاده آن در جشنواره جهانی فیلم فجر انتقاد کرد.
خبرگزاری فارس در یادداشت انتقادی خود نوشت:
جشنواره جهانی فیلم فجر در روزهای پایانی برگزاری برای فیلمی مسألهدار که سه سال از تولید آن میگذرد و هنوز نتوانسته پروانه نمایش قطعی از وزارت ارشاد دریافت کند، در بازار جشنواره جهانی رونمایی برگزار کرد. فیلم «دلم میخواد...» در یکی از سالنهای چارسو به نمایش درآمد اما نکته حایز اهمیت اجازه نمایش سانس فوقالعاده برای این فیلم در سینما فلسطین است.
رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر تأکید داشته که صحبتهایی با بازرس داشته و نتیجه کار از نظر بازرس که قرار است «گرید» به جشنواره جهانی ارائه دهد، مثبت بوده است. اینجا سوال مطرح میشود. اگر قرار است «گرید» بگیریم، قاعدتا باید براساس قواعد و اصول استاندارد رفتار کنیم. با این اوصاف، کدام فیلم در بازارهای جهانی با نظر دبیر جشنواره به سانس فوقالعاده رسیده است؟ آیا سانس فوق العاده با نظر دبیر جشنواره و با این حجم گسترده به سمع و نظر بازرس رسیده است؟ آیا این روش کار یک جشنواره جهانی «گریددار» است یا یک جشنواره کوچک و کم خرج محلی؟ «بازار» برای فروش فیلم در نظر گرفته شده و تا به حال مسبوق به سابقه نبوده فیلمی در بازار با این حجم گسترده نمایش داده شود و سانس فوقالعاده هم برای آن در نظر گرفته شود!
ازسوی دیگر با ارائه سانس فوقالعاده به فیلم «دلم میخواد...» این سوال در ذهن ایجاد میشود که آیا جشنواره جهانی امکانی است برای این که با آن مدیریت فرهنگی کشور را تحت فشار قرار دهد تا فیلمهایی مانند فیلم بهمن فرمانآرا با کمترین ممیزی امکان نمایش در سینماهای کشور را پیدا کند؟ این فیلم علاوه بر این که مضمون و محتوای مسألهداری دارد و افسردگی را در جامعه به همه اقشار تعمیم داده است، برای رفع آن یک نسخه برای جامعه در نظر میگیرد. شاید در نگاه اول شادی نسخه خوبی برای رفع افسردگی باشد اما آنگونه که فرمانآرا برای جامعه ایران نسخه میپیچید قابل تأمل است!
با در نظر گرفتن سانس فوق العاده برای فیلم بهمن فرمانآرا به نظر میرسد برگزارکنندگان جشنواره جامعه را تست میزنند و شرایط جامعه را مهیا میکنند تا فیلم با کمترین ممیزی به نمایش درآید!