جستجو در سایت

1395/12/23 11:57

اکران فیلم فروشنده در اسرائیل و واکنش‌های داخلی به این اتفاق

اکران فیلم فروشنده در اسرائیل و واکنش‌های داخلی به این اتفاق
فیلم سینمایی "فروشنده" ساخته اصغر فرهادی از ۲۶ اسفندماه (شانزدهم مارس) در مجموعه سینماهای "لو" در اسرائيل به روی پرده خواهد رفت.

به گزارش سلام سینما فیلم "فروشنده" محصول مشترک ایران و فرانسه، تا کنون در کشورهایی چون فرانسه، آمریکا، ایتالیا، پرتغال، هلند و یونان نمایش داده شده است.

پیش از این دیگر فیلم اصغر فرهادی یعنی «جدایی نادر از سیمین» نیز در سرزمین‌های اشغالی به نمایش در آمده است که اکران آن فیلم حاشیه‌هایی را در داخل کشور به همراه داشته است. به جز اصغر فرهادی آثاری از عباس کیارستمی، مجید مجیدی، کامبوزیا پرتوی و خانواده مخملباف نیز در بیت المقدس، تل آویو و حیفا اکران شده است.

در همین ارتباط روزنامه کیهان با بیان واکنش نشان ندادن این کارگردان برنده اسکار مجددا به انتقاد از اصغر فرهادی پرداخت و  درباره این اتفاق نوشت:

 درحالی که هنرمندان آزادی‌خواه و مستقل جهان در بایکوت رژیم صهیونیستی و رسانه‌های وابسته به آن رقابت می‌کنند و معمولا امکان نمایش یا اجرای آثار خود در فلسطین را ندارند، اصغر فرهادی هنوز هیچ واکنشی به خبر استقبال اسرائیلی‌ها به فیلم «فروشنده» نشان نداده است.

در روزهایی که برخی افراد ساده اندیش سرگرم تبریک گفتن به جایزه اسکار اصغر فرهادی هستند و این نشان را نشانه موفقیت هنر ایرانی در جهان معرفی می‌کنند، رژیم صهیونیستی هم خریدار «فروشنده» شد!روز گذشته سایت‌های صهیونیستی به تبلیغ فیلم «فروشنده» پرداختند و اعلام کردند که پیش فروش بلیط‌های این فیلم از روز 16 مارس در اسرائیل آغاز می‌شود.

پس از افشای هویت ضدایرانی و ضد دینی نماینده اصغر فرهادی در مراسم آمریکایی اسکار، استقبال اشغالگران قدس تازه‌ترین دستاورد این فیلم در آن سوی مرزهاست! اما واضح است که رژیم صهیونیستی از این فیلم به عنوان تبلیغی علیه ملت ایران استفاده خواهد کرد.

البته این اولین بار نیست که فیلمی از اصغر فرهادی در اسرائیل اکران می‌شود. پیش از این فیلم «جدایی نادر از سیمین» هم با استقبال این رژیم اشغالگر قدس مواجه شد و اسفند سال 90 روی پرده سینماهای اسرائیل رفته بود.

متأسفانه اصغر فرهادی، نه موقع اکران «جدایی...» و نه الان که «فروشنده» قرار است در اسرائیل به نمایش در بیاید هیچ واکنشی نشان نداده است. این درحالی است که معمولا هنرمندان آزادی خواه و مستقل جهان، امکان اجرا یا نمایش آثار هنری خود در فلسطین را ندارند. برخی منابع رایزنی تهیه کننده قطری فیلم را در نمایش فروشنده در سرزمین‌های اشغالی بی‌تأثیر نمی‌دانند. این تهیه کننده؛ «دوحه فیلم» متعلق به دختر امیر قطر است.

 

سایت مشرق در همین ارتباط نوشت:

با این وجود اتفاقاتی که برای «جدایی» و دیگر آثار فرهادی رخ داده است، نشان می‌دهد که فیلمساز و فیلم‌هایش ارتباط‌های مستقیمی با سیاست دارند. از جمله مواردی که همیشه درباره فیلم‌های فرهادی و موفقیت‌های آنها مطرح شده است، نقش لابی‌های سیاسی در کسب موفقیت فیلم‌های وی است. این لابی‌ها به وضوح در دو اسکاری که این فیلمساز ایرانی کسب کرده، خودنمایی می‌کند.

موضوع اکران فیلم «جدایی» در سرزمین‌های اشغالی پیش از مراسم اسکار و کسب جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان، مطرح شده بود. همین موضوع باعث شد در برخی از نقدهای منتشر شده درباره اسکار فیلم «جدایی» به احتمال تأثیر حمایت لابی‌های صهیونیستی از این فیلم و تأثیر آن بر برنده شدن آن در مراسم اسکار اشاره کنند؛ موضوعی که هم اکنون نیز درباره فیلم «فروشنده» نیز مطرح است اما این بار گفته می‌شود لابی‌های صورت گرفته برای کسب عنوان بهترین فیلم برای «فروشنده» از سوی طرفداران حزب دموکرات و مخالفان سیاسی ترامپ در سینمای امریکا صورت گرفته است و با این کار می‌خواستند دهن‌کجی به سیاست‌های رئیس‌جمهور نورسیده امریکا و رویکرد ضدمهاجرتی وی داشته باشند.

آنچه باعث شده هم اکنون بحث اکران فیلم فروشنده در سینماهای رژیم صهیونیستی مطرح شود از یک سو تلاش این رژیم برای نشان دادن چهره‌ای فرهنگی از خود است، که در زمان اکران فیلم «جدایی» نیز اتفاق افتاد و در حالی که در پی محاصره غزه و کمبود مواد غذایی و دارویی در این منطقه از فلسطین، جنایت علیه بشریت رخ داده بود، بحث استقبال از فیلم «جدایی» و نشان دادن چهره‌ای فرهنگ دوست از رژیم‌ صهیونیستی مطرح شد. هم اکنون نیز که احساسات ضدصهیونیستی در جهان گسترش پیدا کرده است، بار دیگر موضوع اکران فیلمی که در جمهوری اسلامی تولید شده، در سرزمین‌های اشغالی مطرح می‌شود تا یک فیلم دیگر از فرهادی به کمک آرمان‌های رژیم کودک‌کش صهیونیستی بیاید!

 

خبرگزاری دانشجو نیز در همین ارتباط نوشت:

نکته جالب این است که این فیلم یک بار وسیله ای برای اعتراض علیه سیاست های نژاد پرستانه شده و حالا در اختیار یک رژیم کودک کش قرار گرفته که سال ها است با غصب اموال و املاک مردم مظلوم فلسطین سعی دارد به خود مشروعیت ببخشد. رژیمی که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان از سوی هر فرد آزادی خواهی مورد نفرت است.

اسی نیک نژاد یکی از اعضای آکادمی اسکار نیز در برنامه هفت گفته بود، همه ما تصور می کردیم رقابت بین دو فیلم سوئدی و آلمانی باشد اما یک انتخاب سیاسی صورت گرفت.

گفتنی است سرمایه گذار این فیلم یک شاهزاده قطری و پخش کننده بین المللی آن نیز سایت آمازون است. این ترکیب به اندازه کافی پرحاشیه و معنا دار هست که بتواند پاسخ اتفاق عجیب اکران اسرائیلی این فیلم را روشن کند!

علاوه بر آن داستان این فیلم و تصویری که از ایران منعکس می کند نیز احتمالا باب میل مسئولان فرهنگی رژیم صهیونیستی قرار گفته است.

باید دید در ادامه مسئولان داخلی کشور با این موضوع چگونه برخورد خواهند کرد.

 

فیلم های مرتبط

افراد مرتبط