«امپراطور جهنم»/ معرفی فیلم های سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر 36
سلام سینما- فیلم سینمایی «امپراطور جهنم» هشتمین ساخته پرویز شیخ طادی در بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. «امپراتور جهنم» فیلمی درباره تروریست ها و داعش است و ریشه های داعش را به تصویر میکشد. پرویز شیخ طادی کارگردانی فیلمهای «روزهای زندگی»، «شکارچی شنبه»، «پشت پردهی مه» و ... را در رزومه هنری خود دارد.
خلاصه فیلم:
ریاض جنگجوی کهنه کار توبه میکند خونی بریزد و چون آتشفشانی خاموش به گوشهای میخزد. برای آتش افروزی مجدد او، به یک شوک قوی نیاز است و آن تعرض به گلجان تنها عشق و امید زندگی اوست. آتش ریاض شعله ور شده و خونها میریزد. غافل از اینکه بازیگر یکهتاز نمایشی پرماجرا گردیده است.
بازیگران: علی نصیریان, فرخ نعمتی, علیرام نورایی, صبا کمالی, سعید راد, کوروش زارعی
عکس های فیلم و پشت صحنه:
برای دیدن عکس های بیشتر به صفحه تصاویر فیلم امپراطور جهنم مراجعه کنید.
حواشی فیلم «امپراطور جهنم»:
سیدجمال ساداتیان از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر درباره فیلم «امپراطور جهنم» گفت:" آنقدر پیچیده موضوع را مطرح کرده است که شاید برای مخاطب عام خیلی قابل درک نباشد. "
فیلم «امپراطور جهنم» به کارگردانی پرویز شیخ طادی به علت عدم حضور فیلم در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر 35ام با یادداشتی اعتراضی از حضور در بخش چشم انداز سینما انصراف داد.
طبق آیین نامه جشنواره فیلم فجر، فیلمی که در یک بار در جشنواره بازبینی شده باشد نمیتواند در سال های بعد در جشنواره شرکت کند. ابراهیم داروغهزاده درپی خبرهای ناشی از حضور غیرقانونی فیلم «امپراطور جهنم» در جشنواره گفت: "سال گذشته به صورت ناقص ارسال شده بود و این فرصت را پیدا کرد که بازببنی شود بنابراین این فیلم و «شعله ور» دوباره دیده شده و انتخاب شدند." همچنین تهیه کننده فیلم گفت: "«امپراطوری جهنم» براساس قوانین جشنواره برای حضور در دوره سی و پنجم آن فرستاده شد اما اعضای آن معتقد بودند که ناقص بوده و نمیتوان در مورد آن تصمیم درستی گرفت."
علی نصیریان درباره بازی در فیلم «امپراطور جهنم» گفت: "بازی در امپراطور جهنم یکی از سختترین تجربههای من در بازیگری بود. هنوز فیلم را کامل ندیده ام اما شرایط جوی و برف و باران به شدت کار را برای گروه و تولید سخت تر کرده بود."
پرویز شیخ طادی درباره حضور علی نصیریان در فیلم «امپراطور جهنم» گفت: "نباید فراموش کنیم استاد نصیریان بازی شگفتانگیزی در این پروژه دارند؛ آن هم در سن ۸۳ سالگی. حضورشان در این فیلم بسیار مغتنم بود. استاد نصیریان واقعا در این فیلم مخاطب را متحیر میکند."
محمدرضا علیقلی درباره ساخت موسیقی این اثر گفت: "همان امضایی که اصولاً در همه کارهای قبلی من بوده است در این فیلم نیز وجود دارد با این تفاوت که فضای اکشن و هیجانی فیلم باعث شده تا حد زیادی موسیقی آن هم به همان سمت برود به نظرم موسیقی «امپراطور جهنم» یک اتفاق نو است که در کنار کارهای قبلی من قرار می گیرد.."
پرویز شیخ طادی درباره فیلم «امپراطور جهنم» گفت: "فیلمنامه «امپراطور جهنم» درباره برخی «مفتیها» و چگونگی و چرایی صدور فتواهایی است که به نام اسلام و اسلامگرایی صادر میکنند. در واقع بررسی این نکته که کدام نقطه از جهان اسلام بیمار شده که به این نقطه رسیده ایم از نکات مهم این فیلمنامه است. وقتی در خلوت خود به مسائل تکفیریها و سلفیها و فعل آنها که به نام اسلام گذاشته میشود، فکر می کنم به این نتیجه می رسم که کشتار مردم دردناک و غم انگیز است اما جریان تکفیری که با حمیت مفتیها و رژیم سعودی ایجاد و فربه شده نیز یک جنایت است که زیرساخت های دین را نشانه گرفته است."
محمد خزاعی درباره فیلم توضیح داد:
"«امپراطوری جهنم» یک کار بسیار متفاوت است چون یک تحلیل جداگانه به داعش و تروریست در دنیا دارد. بررسی این مساله که اصلاً بر چه اساسی داعش شکل گرفته و ریشههای آن کجاست. تفکر این گروه در آینده باعث ورود گروهکهایی مانند داعش در منطقه خواهد شد و نشان داده میشود که کشورهایی که از داعش حمایت کردند مثل عربستان، خود در مرداب این گروه فرو رفتهاند."
پرویز شیخ طادی برای نگارش فیلمنامه «امپراطور جهنم» یک سال تحقیق کرد و 6 ماه نگارش فیلمنامه طول کشید.
فرید ناظر فصیحی( مدیر جلوه های ویژه بصری ) : "در امپراطور جهنم تصاویری را می بینیم که نیاز به فضاسازی بسیاری دارد. از 90 دقیقه فیلم ، 80 دقیقه آن نیاز به تروکاژ دارد. اکثر صحنه های فیلم در ایران و در استودیو کار شد در حالی که ما باید فضای یک کشور خارجی را به مخاطب القاء کنیم. تکثیر، ساخت و ساز محیطی در این فیلم بسیار وسیع اتفاق افتاد."
بابک پناهی ( طراح صحنه ) درباره فیلم «امپراطور جهنم» گفت: "ما تقریباً تمام لوکیشنها را ساختیم. یک بخشی از فضای داخلی سفارت اسرائیل و رستوران را در محلی که بازسازی کردیم جلوی دوربین بردیم. قبرستان، کنیسه یهودیها، مسجد مسلمانان، تونلهای زیرزمینی، طویله، کاخ سفارت عربستان و... حتی لوکیشن هایی که به لحاظ تایم شاید چند ثانیه دیده میشود، ساخته شد. «امپراطور جهنم» تجربه جدیدی بود که کمتر از دوماه باید چالشها و مسایل مختلف فیلم را یکی یکی حل میکردیم."
کوروش زارعی درباره بازی در فیلم «امپراطور جهنم» گفت: "من در این فیلم نقش سرکرده داعشیها را بازی می کنم که توسط پدر خوانده اصلی با بازی "علی نصیریان" از لس آنجلس هدایت شده و اهداف تروریستی را در سوریه برنامه ریزی می کند. نقش من در این فیلم نماد کاملی از تکفیری های خشن و قاتل است. نقشی کاملاً منفی که در نوع خود چالش جذابی برای من است."
محمد خزاعی (تهیه کننده) درباره اکران فیلم «امپراطور جهنم» در گفت و گو با سینما پرس گفت: "واقعیت این است که اجازه اکران این فیلم در دولت یازدهم داده نخواهد شد چون سیاستهای دولت با توجه به رابطهاش با عربستان با اکران این فیلم زیر سؤال میرود و نمایش عمومی مانع ادامه همکاری ایران و عربستان میشود؛ بنابراین من در چنین وضعیتی خوشبین نیستم."
«امپراطور جهنم» در لوکیشنهایی از گرجستان و فرانسه هم فیلمبرداری شده.
پوستر فیلم: (طراح: خانه طراحان انقلاب اسلامی)