جستجو در سایت

1404/04/18 13:17
به بهانه روز ملی ادبیات کودک و نوجوان:

سردبیر برنامه دو نقطه: ادبیات آن جایی برای کودک و نوجوان جذاب می شود که موضوعی جهان‌شمول و متفاوت است!

سردبیر برنامه دو نقطه: ادبیات آن جایی برای کودک و نوجوان جذاب می شود که موضوعی جهان‌شمول و متفاوت است!
علیرضا گردان‌پناه سردبیر برنامه تلویزیونی دو نقطه در خصوص اهمیت ادبیات فارسی در حوزه کودک و نوجوان با سلام سینما گفت و گو کرد.

اختصاصی سلام سینما، مهلا رنجبران | علیرضا گردان‌پناه، سردبیر برنامه «دو نقطه»، در خصوص اهمیت استمرار در تولید محتوای کودک و نوجوان، بازخورد مخاطبان نسبت به این برنامه و جایگاه ادبیات فارسی در زیست فرهنگی نسل جدید توضیحاتی ارائه کرد.

برنامه «دو نقطه» به تهیه‌کنندگی شبکه آموزش، اولین مسابقه ادبی جدی در رسانه ملی است که با تمرکز بر نوجوانان طراحی و اجرا شده است. در این برنامه، نوجوانان در فضایی رقابتی اما صمیمی، توانایی‌های خود را در بیان، زبان و درک ادبی به نمایش می‌گذارند. «دو نقطه» تلاش می‌کند پیوندی زنده میان زبان فارسی و نسل نوجوان برقرار کند و ادبیات را از فضای خشک و رسمی به زیست روزمره نوجوانان بازگرداند.

تمرکز بر کودک و نوجوان؛ تصمیمی آگاهانه

علیرضا گردان‌پناه گفت:
«دوست داریم که باز هم در مورد کودک و نوجوان کار کنیم. چون واقعاً حس خوبی که از کار کردن با کودکان و نوجوانان گرفتیم، به این راحتی نمی‌خواهیم رها کنیم. درست است که خیلی ها پیشنهاد دادند فصل‌های بعد بریم سراغ بزرگسال، چون هم برنامه‌سازی برای بزرگسال آسون‌تر است، و هم شاید خیلی از همکارهای ما ترجیح بدن برای بزرگسال کار کنند.»

او تأکید کرد: «به همین خاطره که قشر نوجوان در رسانه ما مظلوم است چون که علاوه بر این که برنامه سازی برای کودک و نوجوان بسیار سخت است شاید خیلی ها هم ترجیح بدهند که مخاطب بزرگسال داشته باشند!»

گردان‌پناه در ادامه گفت:
«با اینکه شرکت‌کننده‌های ما نوجوان هستند، اما در افکارسنجی‌هایی که چه از جاهای رسمی و چه غیررسمی درباره برنامه دو نقطه انجام شده، مشخص شد که بخش مهمی از مخاطب‌مان بزرگسال‌ها هستند.»

اهمیت ادبیات در زندگی روزمره نوجوانان

وی در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت ادبیات برای کودک و نوجوان توضیح داد:
«ادبیات شاخه ای از علومی است که کودک و نوجوان از زمان مدرسه با آن سر و کار دارند ، اما می توان وجه تمایزی میان آن ها ایجاد کرد که بر خلاف علوم دیگر مانند فیزیک ، ریاضی و یا درس هایی دیگر که مخاطب هدف خاص خود را دارند، ادبیات شاخه ای است که بیشتر با زندگی روزمره همه افراد در ارتباط است.

او افزود: «ما حتی در برنامه دو نقطه سعی کردیم این موضوع را به کودک ونوجوان نشان دهیم و بگویم  ادبیات فارسی و زبان فارسی موضوعی جهان‌شمول، جذاب و متفاوت است.  شما هر شغلی داشته باشید، ادبیات با زندگی‌تان درآمیخته‌ است.

زبان فارسی؛ سفره‌ی مشترک ایرانیان

گردان‌پناه در ادامه تأکید کرد:
«بدون تعارف زبان و ادبیات فارسی همون سفره مشترکی است که همه ما ایرانی‌ها می‌توانیم خیلی راحت دور آن بنشینیم. با همه تفاوت‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی‌مان، اگه قرار باشد جایی با هم گفتگو بکنیم، اون زبان، زبان ادبیات فارسی است.»

بازخورد مثبت از مخاطبان نوجوان

علیرضا گردان‌پناه با اشاره به بازخوردهایی که از مخاطبان برنامه دریافت کرده‌اند، گفت:
«اگر بخواهم به صورت شهودی این را خدمتتان عرض کنم و آن مخاطب‌هایی که در ارتباطیم، کودک‌ها و نوجوان‌هایی هستند که از طریق فضای مجازی و رسانه‌های خودمان یا گفت‌وگوهایی که توی مدارس مختلف با معلم‌های مختلف داشتیم، واقعاً اتفاق خوبی در حال رقم خوردن است.»

وی افزود: «حتماً نیاز به استمرار در ساخت و همچنین تنوع بیشتر در برنامه‌های این‌چنینی وجود دارد تا تأثیر جدی‌تری داشته باشیم. این نیاز، هم در ذهن مخاطب هست و هم در ذهن برنامه‌ساز. ما قطعاً به زودی سراغ ادامه ساخت فصل‌های بعد و ویژه‌برنامه‌های مختلف خواهیم رفت.»

گردان‌پناه با تأکید بر اینکه «دو نقطه» شروع یک مسیر است، اظهار کرد:
«بالاخره دو نقطه شروع یه اتفاق است و این اتفاق زمانی تأثیرات عمیقی می گذارد که استمرار هم به آن اضافه شود. حتماً نیاز است که ما اصلاحاتی در کیفیت برنامه داشته باشیم.»

گردان‌پناه در خصوص ارزیابی از عملکرد برنامه گفت: «اصلاً دو نقطه اتفاق بدیع و خلاقانه بوده است. اینکه حالا چقدر موفق بودیم رو دیگران باید تصمیم بگیرند.


ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image