ناکامی «در جستجوی فریده» نماینده سینمای ایران از اسکار 2020
به گزارش سلام سینما فیلم «در جستجوی فریده» به کارگردانی کوروش عطائی و آزاده موسوی به عنوان گزینه نهایی و به عنوان نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار سال ۲۰۲۰ معرفی شد. این خبر از همان ابتدا واکنشهای مختلفی را به دنبال داشت. برخی از گزینههای محتملتر برای این اتفاق نوشتند و بسیاری با شگفتزدگی از معرفی پیش از موعد نماینده ایران به اسکار نوشتند. اتفاقی که سینمای ایران برای آن حدود ۴۵روز دیگر و تا دهم مهرماه فرصت داشت.
امروز با انتشار فهرست اولیه «بهترین فیلم های بینالمللی» و «مستند» اسکار، مشخص شد که سینمای ایران در اسکار سال 2020 نمایندهای ندارد. نام این فیلم در هیچ یک از دو بخش مستند بلند و بین الملل دیده نمیشود.
ایران، چهارمین کشور بعد از الجزایر، گرجستان و سوئیس بود که نماینده خود را برای بخش «بهترین فیلم بینالمللی» نود و دومین دوره جوایز سینمایی اسکار انتخاب کرد.
«در جستجوی فریده» و دو فیلم سینمایی «قصر شیرین» و «متری شیش و نیم» سه گزینه نهایی هیات انتخاب برای معرفی به اسکار 2020 بودند.
این برای اولین بار بود که سینمای ایران با یک اثر مستند در رقابتهای اسکار حضور یافت.
«در جستجوی فریده» دربارهی زنی به نام فریده است که چهل سال پیش در حرم امام رضا(ع) رها شده و بعد از انتقال به شیرخوارگاه توسط زوجی هلندی به فرزندی گرفته شده و به هلند برده میشود. فریده که در طول این سالها بهخاطر ترس از سفر به ایران و تمایل نداشتن خانوادهاش به وطن بازنگشته، چند سالی است از راه دور جستجویی را برای پیدا کردن خانواده واقعیاش شروع کرده و حالا برای اولین بار به ایران سفر میکند تا زادگاهش را ببیند و با سه خانواده که مدعیاند خانواده واقعی او هستند، ملاقات کند...
فهرست نامزدهای اولیه فیلمهای بین المللی(خارجی) در اسکار 2020:
Czech Republic, The Painted Bird
Estonia, Truth and Justice
France, Les Misérables
Hungary, Those Who Remained
North Macedonia, Honeyland
Poland, Corpus Christi
Russia, Beanpole
Senegal, Atlantics
South Korea, Parasite
Spain, Pain and Glory
فیلم «انگل»(Parasite) به کارگردانی بونگ جون هو از کشور کره جنوبی، شانس اصلی را برای دریافت اسکار در این بخش دارد. این فیلم که تاکنون امتیاز خوبی از منتقدان و مردم کسب کرده، نخل طلای جشنواره فیلم کن را دریافت کرده است.
دیگر مدعی این بخش «درد و افتخار»(Pain and Glory) به کارگردانی پدرو آلمودوار از اسپانیا است.
بخش «بهترین فیلم خارجی» در مراسم جوایز اسکار از امسال به بخش «بهترین فیلم بینالمللی» تغییر نام داده است اما هيچ يك از قوانين اين بخش تغيير نکرده است.
ایران تا کنون سه بار با فیلمهای «بچههای آسمان» به کارگردانی مجید مجیدی، «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی نامزد دریافت اسکار شده و دو بار با فیلمهای اصغر فرهادی برنده این جایزه شده است.