جستجو در سایت

1400/09/14 22:00

بررسی پایان شوکه کننده سریال عازم جهنم (Hellbound)

بررسی پایان شوکه کننده سریال عازم جهنم (Hellbound)
سریال درام کره‌ای عازم جهنم (Hellbound)، پرسش‌های زیادی را برای بیننده ایجاد می‌کند اما او را در برزخ بی‌پاسخی رها می‌کند. گناه یا ترس از گناه، جهنم یا زمین انسان‌ها؟ این، موضوع این سریال است.

اختصاصی سلام سینما- دنیای ما آنقدر گسترده، مبهم و عجیب است که وقتی در مقیاس بی‌نهایت به آن فکر می‌کنی، هر چیزی امکان دارد؛ جهانی پر از سوالات بی‌جواب، سرشار از شک.

سریال «عازم جهنم» (Hellbound) روی همین رژه می‌رود؛ روی شک‌های ما، مذهب و لغزش‌هایمان، روی قدرت رسانه و سطحی شدن آدم‌ها.

یان سنگ هو کارگردان این سریال، قبلا با فیلم معروف «قطار بوسان» (Train To Busan) نشان داده که به دنیای مردگان علاقه دارد. به گمان بسیاری آنچه در «قطار بوسان» (Train To Busan) اتفاق می‌افتد قابل مقایسه با «عازم جهنم» (Hellbound) نیست. دنیای فانتزی «قطار بوسان» (Train To Busan) دیدنی و مجذوب کننده است اما جلوه‌های بصری و جهان فانتزی «عازم جهنم» (Hellbound) جذاب و قابل‌باور از آب درنیامده است.

بررسی پایان شوکه کننده سریال عازم جهنم - بررسی سریال عازم جهنم - Hellbound

درام شش قسمتی «عازم جهنم» (Hellbound)، ایده داستانی خود را از یک کتاب کمیک دیجیتال یا به عبارتی یک «وب‌تون» گرفته است. درامی که یک‌شبه به سرتیتر اخبار آمد. رکورد بازی مرکب را زد. منتقدان از آن استقبال کردند. راتن تومیتوز با امتیاز ۹۶٪  به استقبال لحن فلسفی این سریال رفت. آیا سریالی که از قدرت رسانه‌ها در جهت‌دهی به افکار عمومی می‌گوید خود از همین قدرت  بهره برده تا تمام حواس‌ها را جمع خود کند؟

فرهنگ کره با سریال‌ها، فیلم‌ها و موسیقی‌اش نشان داده می‌تواند رسانه‌های قوی جهان را به زانو در آورد و ذائقه مردم را در مشت خود بگیرد. نتفلکیس چند وقت پیش با «بازی مرکب» (Squid Game) غوغا کرد و حالا با «عازم جهنم»‌ (Hellbound) به دنبال تکرار همان تجربه و هیاهوی رسانه‌ای است. در این میان گویا هنوز ما ایرانیان در دام این بازی رسانه‌ای نیفتاده‌ایم و از سونامی تازه نتفلیکس یعنی مجموعه «عازم جهنم» (Hellbound) در ایران چندان استقبال گرمی نشده است.

بررسی سریال عازم جهنم Hellbound- بررسی پایان شوکه کننده سریال عازم جهنم- بازیگران سریال عازم جهنم

به هر حال الان رکورد‌ دست کره‌ای‌‌ها است. چه این سریال را تخیلی و در حد نسخه خشن مارول بدانیم و چه آن را فلسفی و دیدنی، بهتر است همگام با دنیا پیش برویم و بفهمیم پیام پشت این درام چه بود؟ چرا یک کودک محکوم به جهنمی بودن می‌شود؟

قبل از خواندن ادامه یادداشت، اگر حال داشتید و اینترنت با شما یار بود، سری به کانال یوتیوب سلام سینما بزنید. نوشته‌هایمان آنجا رنگ تصویر به خود گرفته‌اند و منتظر نگاه و نظر شما هستند.

 

چه کسانی عازم جهنم هستند؟

 

خلاصه داستان سریال «عازم جهنم» (Hellbound)

خلاصه سریال عازم جهنم - بررسی پایان شوکه کننده سریال عازم جهنم - Hellbound

همه ما می‌میریم. همه ما به قدر وسع خود گناه کرده‌ایم. حالا به این فکر کنید در حال انجام یک کار روزمره حکم مرگ را به ما می‌رسانند. از آن طرف خبر می‌رسد که جهنمی هستیم و بدتر آنکه قرار است به طرز وحشتناکی قبض روح و جسم شویم. ترسناک است. این خلاصه‌ای از ایده داستانی سریال «عازم جهنم» (Hellbound) است.

در این سریال فرشته مرگ جلوی آدم‌ها ظاهر می‌شود، حکم مرگشان را به آن‌ها اطلاع می‌دهد. ماموران عذاب سر وقت، به طرز وحشتناکی جان و جسم ‌آنها را گرفته و رهسپار جهنم می‌کنند. اما این جهنمیان چطور انتخاب می‌شوند؟ سریال به اینکه چرا فقط عده‌ای حکم مرگ می‌گیرند جوابی نمی‌دهد. آنها علامت خاصی ندارند، فقط گناهکارند. از آنجا که همه به نوعی یک گناه در رزومه خود دارند سریال معلوم نمی‌کند که حدومرز گناه کردن دقیقا چیست؟

سریال «عازم جهنم» (Hellbound) محصول کره جنوبی است. بازیگرانی چون یو آه-این، کیم هیون-جو، پارک جونگ-مین و وون جین آه در فصل اول آن بازی می‌کنند. سریال با یک روز معمولی شروع می‌شود اما غیرمعمولی، شوکه‌کننده و تاحدی مبهم به پایان فصل اول آن می‌رسد. این مجموعه ایده قشنگی دارد. هرچه داستان جلوتر می‌رود بهتر می‌شود اما سوال‌های زیادی برای ما ایجاد می‌کند. منطق پشت داستان کمی ضعیف است.

***

فرشته‌های مرگ در سریال «عازم جهنم»‌ (Hellbound)

موجودات ماورایی در سریال عازم جهنم- بررسی پایان شوکه کننده سریال عازم جهنم- Hellbound

هیچ دلیلی برای این موجودات هالک‌مانند وجود ندارد. ویدیوهای یک فرقه ناگهان در یوتیوب دست به دست می‌شود. گروهی که می‌گویند خدا از انسان خشمگین است. گناهان انسان‌‌ها بیش از حد مجاز شده و حالا باید تقاص بپردازند، چراکه قوانین دست انسان عادلانه نیست و آدم‌های گناهکار به درستی مجازات نمی‌شوند و حتی گاهی بخشیده می‌شوند!

این گروه که اسم آنها حقانیت جدید است می‌گویند الان خدا پاپیش گذاشته و آمده تا انسان را به درستی مجازات کند. این فرشته‌های مرگ نیز از طرف خدا هستند. درواقع خود این گروه هم نمی‌دانند که این موجودات از کجا آمده‌اند فقط حق تفسیر و بررسی آنها را انحصارا در دست گرفته‌اند و معضل‌های مردم از همین‌جا شروع می‌شود.

جایی در سریال از زبان یک استاد دانشگاه می‌شنویم که این‌ها موجودات فراطبیعی و ماورایی‌ هستند. به هر حال فرشته‌های مرگی که در این سریال می‌بینیم قابل‌باور و حتی ترسناک نیستند، آن دلهره‌ای که مدنظر کارگردان است را نمی‌تواند به بیننده منتقل کنند و این نقطه ضعف سریال است.

***

حقانیت جدید و نوک پیکان، خطر ایدئولوژی

بازیگر رهبر حقانیت جدید در سریال عازم جهنم - بررسی پایان شوکه کننده سریال عازم جهنم - Hellbound

رهبر گروه حقانیت جدید از کودکی خود می‌گوید؛ از بی‌معنایی زندگی، از سفرش برای یافتن معنا. زمانی که او این فرشته‌ها را می‌بیند به فکر تفسیر و یافتن معنایی در آن می‌شود، معنایی که نتیجه‌اش پاک کردن زمین از خبط و خطاهای آدمی است.

قسمت اول سریال «عازم جهنم» (Hellbound) از سال ۲۰۲۲ شروع ‌می‌شود. در اپیزودهای بعد می‌فهمیم این داستان‌ها تا ۲۰۲۷ ادامه دارد. در این سال‌ها گروه حقانیت جدید از رسانه به عنوان اهرم قدرت و تبلیغات خود استفاده می‌کند. رسانه‌ای که زبان و ابزار دست این گروه می‌شود. به آنها قدرت می‌دهد. قدرتی که باعث می‌شود هیچکس جرات نکند جلوی آنها و عقاید افراطی مذهبیشان بایستد.

یک سری جوان خشن، سرخورده و عاشق خشونت هم به اسم نوک پیکان جزو طرفداران این گروه هستند. فرقه‌ای که کارشان ترساندن و سرزنش کردن مردم است. نکته جالب این است که رهبر حقانیت جدید و رئیس رسانه‌ای نوک پیکان که به زعم خود در دسته افرادی هستند که گناهی نکرده‌اند اما هر دو حکم مرگ و جهنمی بودن دریافت می‌کنند!

***


معرفی سریال‌های شبیه Squid Game


 

 

پایان شوکه‌کننده سریال «عازم جهنم» (Hellbound)

پایان سریال عازم جهنم - بررسی پایان سریال عازم جهنم - پایان سریال عازم جهنم چه بود-Hellbound

سال ۲۰۲۷ است. حقانیت جدید قدرت گرفته است و بساطی دارد. اما ورق برمی‌گردد. یک نوزاد تازه به دنیا آمده حکم مرگ می‌گیرد. سوالات جدیدی شروع می‌شود، چرا یک نوزاد بی‌گناه جهنمی است؟ گروه حقانیت جدید تلاش می‌کند تا این موضوع را پنهان کند.

وکیل داخل سریال با کمک والدین این نوزاد سعی می‌کنند تا این اتفاق را عمومی کرده و به همه نشان بدهند اصلا عدالتی در این نوع مرگ‌ها و کارهای این گروه نیست. اما داستان در دقایق آخر طور دیگری رقم می‌خورد. حلقه محافظتی پدر و مادر دور این بچه باعث محافظت و زنده ماندن او می‌شود با این حال والدینش می‌میرند.

آیا حکم لغو شده است؟ آیا اشتباهی رخ داده است؟ آیا عشق نیروی کمکی است که دنیا به آن نیاز دارد؟ یا این نوزاد مسیح جدید است و خبر از امید و دنیای تازه می‌دهد؟ معلوم نیست شاید در فصل دوم سریال «عازم جهنم» (Hellbound) به  این سوالات جواب داده شود.

بازیگران سریال عازم جهنم- بررسی پایان شوکه‌کننده سریال عازم جهنم - سریال عازم جهنم درباره چیست

شاید هم پاسخمان را باید در این حرف راننده  تاکسی بیابیم، آنجا که می‌گوید این زمین مال ما آدم‌ها است پس خودمان باید مسائلمان را حل کنیم. راننده تاکسی که صورتش را نمی‌بینیم. این احتمال وجود دارد که او همان کاراگاه پلیس اول سریال باشد. پلیسی که به خودمختاری آدم‌ها اعتقاد داشت.

شوک سریال همین جا تمام نمی‌شود. نیمه اول سریال مرگ دلخراش یک زن را می‌بینیم. زنی که حقانیت جدید مکان مرگش را تبدیل به یک گالری برای دیدن کرده‌ است. در صحنه پایانی سریال، این زن با خروشی ققنوس‌وار زنده می‌شود.

آیا این زن در جهان دیگری‌ زنده شده است؟ آیا خدا بعد دیدن نیروی عشق، به آدم‌ها امیدوار شده و یک فرصت دوباره به آنها می‌دهد؟ آیا این زنده شدن او دستاویز دیگری برای گروه حقانیت جدید است؟ یا تمام این‌ اتفاق‌ها از سمت گروه بزرگتری اداره می‌شود که نشانی از آنها در فصل اول نیست؟ اصلا گناه بسیاری از آدم‌ها آنقدرها است که مستحق چنین مجازات‌هایی باشد؟

***

شباهت‌های «بازی مرکب» (Squid Game) با «عازم جهنم» (Hellbound)

شباهت‌های سریال عازم جهنم با سریال بازی مرکب- سریال عازم جهنم درباره چیست- بررسی سریال عازم جهنم

رگه‌های از شباهت بین این دو سریال دیده می‌شود که به علت نزدیکی پخش آنها بهم بیشتر به چشم می‌خورد. اگر «بازی مرکب» (Squid Game) درباره بدهکاران است، در «عازم جهنم» (Hellbound) گناهکاران مدنظر هستند. خشونت و دلهره؛ دو واژه‌ای که سر از فیلم‌ها و سریال‌های کره‌ای چند سال اخیر درآورده‌اند.

خشونت سریال «عازم جهنم» (Hellbound) اگر بیشتر از «بازی مرکب» (Squid Game) نباشد، کمتر نیست. هر دو سریال نظام سرمایه‌داری را هدف خود قرار داده‌اند؛ نقاب‌دارهای پول‌داری که از دیدن فقر و بدبختی مردم لذت می‌برند در هر دو سریال دیده می‌شود. پشت هر دو مجموعه، نتفلیکس به عنوان پخش‌کننده ایستاده است.

***

پیام اصلی داستان «عازم جهنم» (Hellbound) چیست؟

پیام داستان سریال عازم جهنم- خلاصه داستان سریال عازم جهنم- بررسی سریال عازم جهنم

«عازم جهنم» (Hellbound) از اتفاقات ماوراطبیعی می‌گوید، از ظهور و رواج فرقه‌های افراطی و خطرناکی که ممکن است شکل بگیرد. نسبت به تنهایی و نیاز انسان به پیروی از یک رهبر کاریزماتیک هشدار می‌دهد.  این سریال از قدرت رسانه می‌گوید و واکنش جامعه مدرن نسبت به این اتفاقات را نشان می‌دهد. اینکه چطور سرمایه‌داری با کمک رسانه می‌تواند یک جامعه را نابود کند. چطور ایدئولوژی‌های جزمی ‌می‌توانند انسان را به دره خشونت و نابودی پرتاب کنند.

آیا سریال در به تصویر کشیدن این پیام موفق بوده است؟ این را شما بگویید.

***

فصل دوم سریال «عازم جهنم» (Hellbound)

فصل دوم سریال عازم جهنم - بررسی سریال عازم جهنم- نقد سریال عازم جهنم- Hellbound

یان سنگ هو کارگردان این درام درباره فصل دوم سریال می‌گوید: «این مجموعه اقتباسی از یک وب‌تون است. داستان این وب‌تون تا اینجا نوشته شده و برای ساختن فصل دوم سریال نیاز به ادامه داستان داریم. بنابراین فعلا منتظر انتشار ادامه این داستان هستیم و قصدی برای ساختن فصل دوم سریال نداریم.»

***

اگر «عازم جهنم» (Hellbound) را دیده‌ باشید ممکن است آخر سریال مثل یکی از شخصیت‌ها  به خودتان گفته باشید که این سریال چه می‌خواهد بگوید؟ ‌پیامش آنقدر پیچیده‌ است که من نمی‌فهمم! تنها نیستید. سریال ما را با سوالات بی‌شماری تنها گذاشت. فعلا تا اینجا می‌دانیم زمین مال ما انسان‌ها است! بعد از این باید منتظر بود و دید کره‌ای‌ها چطور بازی را پیش می‌برند.

نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید پیام این سریال چه بود؟

 

منبع

screenrant.com