جستجو در سایت

1399/01/21 17:28

بهترین فیلم های کمدی سینمای ایران در سال ۹۸

بهترین فیلم های کمدی سینمای ایران در سال ۹۸
نگاهی به پنج فیلم برتر سینمای ایران در ژانر کمدی که در سال ۱۳۹۸ اکران شدند و امتیاز خوبی را از کاربران سایت سلام سینما کسب کردند.

اختصاصی سلام سینما- در سال ۹۸ فیلم‌های کمدی زیادی در سینماهای سراسر کشور به‌اکران درآمدند. مطابق با رویه چند سال گذشته فیلم‌های کمدی بیشترین میزان فروش را از آن خود کردند. هرچند در سال ۹۸ فیلم‌هایی در ژانرهای دیگر مانند «متری شیش و نیم» که یک درام پلیسی بود یا «شبی که ماه کامل شد»، یک عاشقانه اکشن هم جزو آثار پرفروش بودند اما کماکان بیشترین فروش مربوط به فیلم‌های کمدی بود و «مطرب» با فروش بیش از ۳۸ میلیارد تومان حتی موفق شد رکورد فروش را بشکند و عنوان پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را تصاحب کند.

به‌شکل کلی قریب به بیست فیلم کمدی در سال ۹۸ به اکران درآمد.

در این یادداشت نگاهی انداخته‌ایم به پنج فیلم کمدی سال ۹۸ که موفق شدند بیشترین امتیاز را از کاربران سایت سلام سینما از آن خود کنند. جالب است بدانید «مطرب»‌ اما با وجود بیشترین فروش در صدر این لیست قرار ندارد.


ویدیوی «بهترین فیلم های کمدی ایرانی در سال 98» در کانال یوتیوب سلام سینما


جهان با من برقص

بهترین کمدی های ۹۸- جهان با من برقص

میانگین امتیاز کاربران: ۸.۱

میزان فروش: ۶٬۷۵۲٬۰۰۰٬۰۰۰

ژانر: کمدی/فانتزی

کارگردان: سروش صحت

بازیگران: جواد عزتی,  علی مصفا,  پژمان جمشیدی,  هانیه توسلی,  سیاوش چراغی پور,  کاظم سیاحی,  مهراب قاسم خانی,  رامین صدیقی

خلاصه داستان:

جهانگیر یا همان جهان به دلیل بیماری چند ماهی بیشتر از زندگیش باقی نمانده. دوستان جهانگیر برای آخرین تولد او، بعد از مدت‌ها دورهم جمع شده‌اند. این موقعیت موجب می‌شود آن‌ها درباره زندگی و خودشان فکر کنند و بسیاری از مسائل و گیر و گرفت‌های گذشته رخ بنمایانند.

نظر منتقدان: (نقدهای فیلم جهان با من برقص)

 علی رفیعی وردنجانی- جهان با من برقص نخستین اثر سینمایی سروش صحت جاه طلبانه و غیر منتظره است . این فیلم حاصل تجربیات سینمایی کارگردانانی چون : تئو آنجلوپلوس ، داریوش مهرجویی ، آندره زوگینتسف ، عباس کیارستمی و ... است و میزان سن ، شخصیت اصلی (جهان) ، وتا حدود زیادی قصه ارادت فیلم ساز به مرگ اندیشی کیارستمی را نمایان می کند .

نمایی که جهان به خواب ابدی رفته است و همه میهمانان با لباس مشکی دور او جمع شده اند مثال شام آخر داوینچی است که  زیباترین نمای فیلم به لحاظ زیبایی شناسی است . شام آخر خود راز آلود باقی مانده است و این نما اگر چه نه به آن قوت اما تا حدود زیادی جای کشف و شهود را برای مخاطب باقی خواهد گذاشت . اما متاسفانه پایان بندی فیلم آن گونه که باید حق مطلب را ادا نکرده است . چرا که بیان تصویری آن به قدرت روایت نریشن از یادداشت های روزانه جهان مخاطب را هیجان زده نمی کند و یک رقص حاصل از دوستی را به تلخی بی پایان مجازی وار آن تبدیل کرده است .  


ویدیوی «فیلم جهان با من برقص مطابق سلیقه‌ی شما هست یا نه؟» در کانال یوتیوب سلام سینما


 

چشم و گوش بسته

بهترین کمدی های ۹۸- چشم و گوش بستهامتیاز کاربران: ۷.۴

میزان فروش: ۱۲٬۸۳۶٬۱۳۸٬۰۰۰

ژانر: کمدی تعقیب و گریزی

کارگردان: فرزاد موتمن

بازیگران: امین حیایی,  بهرام افشاری,  آناهیتا درگاهی,  مسعود کرامتی,  لیندا کیانی,  پوریا پورسرخ,  مانی حقیقی,  محمدرضا صولتی

خلاصه داستان:

مردی توسط یک زن تبهکار کُشته میشود و دو غریبه را به جرم قتل بازداشت میکنند. یکی صحنه قتل را ندیده چون نابیناست، آن یکی هم فقط صحنه را دیده چون ناشنواست! آنها یک صبح تا غروب فرصت دارند که از این مهلکه جان سالم به در ببرند ...

نظر منتقدان: ( نقدهای فیلم چشم و گوش بسته )

مدیسا مهراب‌پور- این فیلم اقتباسی از یک کمدی آمریکایی دهه هشتادی به نام «نه کسی شیطان را دیده، نه کسی شیطان را شنیده» است که حتی نام فیلم هم یک مدل اقتباسی از همان نام در زبان فارسی می‌تواند باشد. داستان «چشم و گوش بسته» درباره یک مرد نابینا و یک مرد ناشنوا است که از بدحادثه و از سر بدشانسی، تنها شاهدین یک جنایت می‌شوند.

یکی از آن‌ها چیزی را دیده و دیگری بخشی از جنایت را شنیده. دانسته‌های این دو روی هم هم می‌تواند جنایت را هویدا کند و هم از طرف دیگر نمی‌تواند و کافی نیست. دو مرد باید خود را از مخمصه بیرون بکشند و این فرار و گریز می‌شود یک کمدی به سبک اسلپ استیک با ریتم تند و ضرباهنگ بالایی که در مقایسه با کمدی‌های تیپیکال این سال‌ها مانند «هزارپا» یا «مصادره» و… فیلم محترم‌تر و انسانی‌تری است.


ویدیوی «سکانس‌های مشابه فیلم چشم و گوش بسته از یک فیلم خارجی» در کانال یوتیوب سلام سینما


 

تگزاس 2

بهترین کمدی های سال ۹۸- تگزاس۲امتیاز کاربران: ۷.۲

میزان فروش: ۲۵٬۰۸۸٬۱۱۲٬۰۰۰

ژانر: کمدی تعقیب و گریزی

کارگردان: سیدمسعود اطیابی

بازیگران: سام درخشانی,  مهدی هاشمی,  پژمان جمشیدی,  ژاله صامتی,  گابریلا پتری,  بهرنگ علوی,  رضا ناجی,  امید روحانی,  آدریانو تولوزا,  سهیل قنادان,  نادر سلیمانی,  تی آگو متوس,  اشکان منصوری

خلاصه داستان:

هیچ وقت یه ایرانی رو تهدید نکن ،علی الخصوص تو تهران.

پس از ماجراهای قسمت اول تگزاس ساسان (سام درخشانی) به همراه بهرام (پژمان جمشیدی) و آلیس (گابریلا پتری) به ایران برمی گردند. پدر بهرام آقا بابک (مهدی هاشمی) و مادر ساسان سوری جون (ژاله صامتی) به دنبال آنها می‌آیند، اما ساسان نمی‌داند که آن دو زن و شوهر هستند. بهرام با یک اشتباه جدید دلارهای خود در چمدان جاساز کرده، چمدان جابه‌جا می‌شود، آدم‌های کارلوس به سراغ آنها می‌آیند و ساسان و بهرام دوباره وارد ماجراهای جدیدی می‌شوند …

نظر منتقدان: ( نقدهای فیلم تگزاس۲ )

آرش پارسا پور- داستانک‌های متعددی در فیلمنامه اصلی تگزاس ۲ روایت می‌شود که بعضی از این آیتمها بامزه از آب در آمده و برخی دیگر به اصطلاح عامیانه، نگرفته است. سام درخشانی و پژمان جمشیدی که پیش‌تر در فیلمهای کمدی چون «خوب بد جلف» و یا قسمت اول «تگزاس» همبازی یکدیگر بودند، در فیلم «تگزاس ۲» بازی قوی از خود نشان نمی‌دهند و به جای آنها ژاله صامتی و مهدی هاشمی هستند که توانسته‌اند خودی نشان دهند. (راستش را بخواهید شاید قرار گرفتن درخشانی و جمشیدی در کنار این دو باعث شده که پی به بازی ضعیف آنها ببریم.)

فیلمنامه اصلی فیلم تگزاس ۲ در حقیقت یک داستان بی سر و ته است و به همین داستان بی سر و ته یک سری قصه فرعی وصل شده اما ترکیب تمام اینها تقریبا معقول بوده و می‌توان آن را هضم کرد. اطیابی در تمام مدت فیلم سعی می‌کند روی خطوط قرمز حرکت کند و این خطوط گاه لودگی هستند و گاه خط سانسور سینمای ایران اما در هر حال راه رفتن روی این خط، مسیر درستی بوده که تیم سازنده پیش گرفته است.

 

رحمان 1400

بهترین کمدی های سال ۹۸-رحمان ۱۴۰۰

امتیاز کاربران: ۶.۵

میزان فروش: ۲۲٬۵۴۲٬۲۱۸٬۰۰۰

ژانر: کمدی

کارگردان: منوچهر هادی

بازیگران: محمدرضا گلزار,  سعید آقاخانی,  یکتا ناصر,  مهران مدیری,  بهرام افشاری,  ساره بیات,  رضا نیکخواه

خلاصه داستان:

«رحمان» یک بیماری صعب العلاج دارد و تا چند ماه دیگر می‌میرد. او که آبدارچی یک شرکت بزرگ است، به همراه همکارش تصمیم می‌گیرد تا در اتفاقی خود را در شرکت بکشد تا بیمه‌اش به خانواده برسد و...

نظر منتقدان: ( نقدهای رحمان ۱۴۰۰ )

افشین علیار- اساسا رحمان 1400 را نمی شود به شیوه ی مرسوم نقد کرد چرا که وظیفه منتقد نقد کردن یک فیلم است یک اثر هنری که خالقش برای اثرش احترام قائل باشد ، فیلمی که تمام عناصر ساختاری اش در خدمت هنر قرار بگیرد آثاری مثل رحمان 1400 تصاویری بهم پیوسته اند که اصلا ربطی به سینما ندارند ،حتی یک خط روایی ساده هم نمی شود در این فیلم ها پیدا کرد پس چرا باید همچین فیلمی را نقد کرد!؟ منوچهر هادی مسیرفیلمسازی اش را رها کرد. او می توانست در ادامه ی فیلم هایی مثل «یکی می خواد باهات حرف بزنه»، «زندگی جای دیگریست» و «به کارگر ساده نیازمندیم» به سینمای ملودرام یا اجتماعی نزدیک شود و فیلم های استاندارد بسازد اما هادی ترجیح داد در مسیری غلط فیلم های گیشه ای بسازد.

«من سالوادر نیستم» ، «آینه بغل» و «رحمان 1400» نشانه ای از خلاقیت سینمایی و هنری ندارند و نمی شود آن ها را به عنوان یک فیلم سینمایی قبول کرد ، هادی در فیلم رحمان 1400 سعی کرده به موضوع روز جامعه نزدیک شود اما ساختار الکن است و لکنت روایی دارد ، موضوع شاه و گدا و پولدار و فقیر برای خودِ فیلمساز هم جدی نبوده چرا که همه چیز در رحمان 1400 کاریکاتوری ست مثل حاج آقا جالوسی که جا نماز آب می کشد زیر لب ذکر می گوید و جای مهر نماز روی پیشانی دارد اما مفسد فی الارض است یا پسرش اشکان که آقازاده ست و جلوی پدرش خودش را موجه نشان می دهد رحمان هم نقطه مقابل است یک انسان فقیر که چهار دختر دارد و زنش هفت قلم آرایش می کند حالا قرار است این آدم ها یک فیلم کمدی سیاسی را شکل بدهند اما آن چیزی که به نتیجه ی نهایی رسیده موقعیت های تکراری و لوس است که بارها نمونه اش را دیده ایم.

 

مطرب

بهترین کمدی های ۹۸- مطربامتیاز کاربران: ۶

میزان فروش:  ۳۸٬۵۴۵٬۸۳۴٬۰۰۰

ژانر: کمدی موزیکال

کارگردان: مصطفی کیایی

بازیگران: پرویز پرستویی,  الناز شاکردوست,  محسن کیایی,  مهران احمدی,  حسین امیدی,  امین مقدم,  محمدرضا شیرخانلو,  دیانا دهقان,  عایشه گل جوشکن

خلاصه داستان:

اینا اصلا ما رو قبول ندارن بهمون میگن مطرب.

داستان این فیلم دربارهٔ یک خواننده کاباره‌ای به نام ابراهیم خوش لحن (خوش سینه) است که پیش از اوج گرفتن با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ همچون این طیف خواننده‌ها از صحنه کنار می‌رود اما چون به اندازه کافی از شهرت و اقبال نیز برخوردار نبوده، نمی‌تواند خواننده لس آنجلسی شود و در نهایت به خواننده مراسم تبدیل می‌شود.

نظر منتقدان: ( نقدهای فیلم مطرب)

فرهاد ترابی- مصطفی کیایی که کارهای قبلی اش، یک سر و گردن از مطرب بالاتر هستند؛ گویا در مطرب آنقدر برای ساخت عجله داشته است که،به جای دست انداختن آگاهانه این مولفه ها و خنده گرفتن از مخاطب، دقیقا در دام آن افتاده و فیلمفارسی او را با خود برده است.شوخی های جنسی او، از نمک قصه فراتر رفته و بسیار عریان در دل قصه بارگذاری شده است.

فصل سفر به ترکیه ابراهیم خوش لحن و گروه همراه ترکیبی از فیلم های مکرر و داستان های پیشن، در مورد دزدیدن کیف، قاچاق انسان، فرار از دست قاچاقچیان و ...است؛ که از صحنه های آدم برفی داوود میرباقری، که خود پرویز پرستویی در نقش جواد کولی بازی می کرد؛ تا سریال پایتخت 5 که همین اواخر شاهد پخش آن بودیم؛را می توان در آن مشاهده کرد.

البته مطرب یک خواننده زن ترک را هم کنار مطرب ایرانی خودش، روی صحنه می برد؛ تا چند ثانیه با خواندن دو نفره ایشان،مخاطب را غافل گیر کند،که این هم نمی تواند،ارزشی برای نداشته های بی شمار فیلم، به حساب آید.

پنج فیلم برتر سینمای ایران در ژانر کمدی در سال 1398

خبرهای مرتبط:


ویدیوی بهترین فیلم‌های کمدی تاریخ سینمای ایران از نگاه کاربران سایت سلام سینما در یوتیوب سلام سینما


ویدیوی پرفروش‌ترین فیلم‌های ژانر کمدی تاریخ سینمای ایران در کانال یوتیوب سلام سینما