واکنش تهیه کننده «قاتل اهلی» به نامه کانون کارگردانان خانه سینما
تهیهکننده فیلم «قاتل اهلی» با اشاره به نامه کانون کارگردانان خانه سینما که در فضای مجازی منتشر شده است،گفت: کارگردان براساس فیلمنامه مصوب اجازه تغییر ماهیت و محتوای فیلمنامه را بدون اجازه تهیهکننده ندارد ولی اگر این کانون میخواهد به جای هیات داوری خانه سینما حکمیت بکند از نظر اینجانب بلامانع است.
به گزارش سلامسینما روز گذشته متنی از کانون کارگردانان خانه سینما منتشر شد و در آن آمده بود:
تدوین و اضافه و کم کردن پلانهای فیلم حق کارگردان است و تهیهکننده نمیتواند در این مورد مداخله کند
لشگری قوچانی تهیه کننده فیلم قاتل اهلی با انتشار نامهای نسبت به این اقدام واکنش نشان داد. در متن این نامه آمده است:
«احتراما، به استحضار میرساند که قضاوت کاری سخت و از هابیل و قابیل تا امروز، دغدغه انسان اجرای عدالت بوده است. مطابق قوانین و ضوابط در خانواده سینما، رفع اختلافات و حکمیت توسط هیأت داوری خانه سینما انجام میپذیرد و تاکنون دو بار قضیه به گونهای مطرح شده که گویا حکمیتی در خانه سینما یا یا کانون کارگردانان اتفاق افتاده است و به نفع ایشان رأی صادر شده است.
همچنین اختلاف اینجانب با آقای کیمیایی، اختلاف حقوقی براساس قرارداد منعقده است و بعد از چهار ماه نامهنگاری و انتظار، آقای کیمیایی حکمیت خانه سینما را نپذیرفتند و خسارت معنوی بزرگی به فیلم «قاتل اهلی» در جشنواره فجر وارد ساختند.
بیش از 21 ساعت راش برای فیلم «قاتل اهلی» تصویربرداری شده است و خیلی موارد دیگر که با یک فیلم سینمایی معمولی متفاوت است. لذا به نظر این حقیر، وقتی تهیهکننده و کارگردان براساس فیلمنامه مصوب قراردادی را منعقد میکنند کارگردان اجازه تغییر ماهیت و محتوای فیلمنامه را بدون اجازه تهیهکننده ندارد.
اگر کانون کارگردانها میخواهد به جای هیأت داوری خانه سینما حکمیت انجام دهد، از نظر اینجانب بلامانع است و با گشادهرویی میپذیرم.»
سخنگوی کانون کارگردانان خانه سینما اعلام کرد که انتشار نامه در فضای مجازی از سوی آنها نبوده است.
چندی پیش پس از اتفاقات رخ داده برای فیلم در نشست خبری آن در جشنواره فجر، لشکری قوچانی با بیان اینکه طبق روال اگر مسئله از طریق شورای داوری خانه سینما حل نشود باید به دادگاه مراجعه کرد گفته بود:
اصلا جلسهای برای حکمیت برگزار نشده است چون آقای کیمیایی قبول نکرد که در آن حضور داشته باشد و طبق قانون اگر یکی از طرفین حکمیت را قبول نداشته باشد، باید موضوع در دادگاه هنرو رسانه پیگیری شود. پس از آن میتوان موضوع را به دیوان عدالت اداری سپرد.