جستجو در سایت

1404/07/20 12:10

تمجید مارتین اسکورسیزی از فیلم یک تصادف ساده جعفر پناهی: تا کنون چیزی شبیه آن ندیده‌ام

تمجید مارتین اسکورسیزی از فیلم یک تصادف ساده جعفر پناهی: تا کنون چیزی شبیه آن ندیده‌ام
مارتین اسکورسیزی کارگردان اسطوره‌ای هالیوود به‌تازگی در دیدار خود با جعفر پناهی، فیلمساز صاحب سبک ایرانی، از جدیدترین اثر او، مخصوصا پایان‌بندی آن بسیار تعریف و تمجید کرد.
به گزارش سلام سینما

ترجمه اختصاصی سلام سینما: مارتین اسکورسیزی، کارگردان برجسته آمریکایی و برنده جایزه اسکار، در تحسینی کم‌سابقه از فیلم تازه جعفر پناهی با عنوان «یک تصادف ساده» گفت: «در عمرم چیزی شبیه این ندیده‌ام. پایان فیلم چنان پرقدرت و صادقانه است که مخاطب را تکان می‌دهد.»


بیشتر بخوانید:

ملاقات جعفر پناهی و مارتین اسکورسیزی در نیویورک | ویدیو


این فیلم که پیش‌تر نخل طلای جشنواره کن را به‌دست آورده، اکنون با حمایت شرکت نئون در مسیر رقابت برای جایزه بهترین فیلم اسکار قرار گرفته است. پناهی و اسکورسیزی در آخرین روز جشنواره فیلم نیویورک، در سالن مشهور «والتر رید» مرکز لینکلن، درباره فیلم و وضعیت سینمای ایران گفت‌وگو کردند؛ نشستی که به‌دلیل تأخیر در صدور ویزای پناهی، از هفته نخست جشنواره به تعویق افتاده بود.

فیلم «یک تصادف ساده» در ایران فیلم‌برداری و برای حفظ امنیت عوامل، در فرانسه تدوین شده است. این اثر به‌عنوان نماینده رسمی فرانسه در بخش «بهترین فیلم بین‌المللی» معرفی شده و هم‌زمان برای رقابت در بخش اصلی «بهترین فیلم» نیز شانس بالایی دارد؛ مسیری که پیش‌تر فیلم‌ موفقی چون «انگل» (Parasite) طی کرده بود.

این درام اجتماعی، با الهام از تجربه شخصی پناهی از زندان و برخورد با نظام سیاسی ایران ساخته شده و داستان وحید (با بازی وحید مبصری)، زندانی سابقی را روایت می‌کند که در بیرون از زندان، مردی را می‌بیند که گمان می‌برد شکنجه‌گر او بوده است. او با ربودن مرد، تلاش می‌کند با یافتن هم‌زندانیان سابق، هویت واقعی او را آشکار کند.

اسکورسیزی درباره پایان فیلم گفت: «پانزده دقیقه آخر اثری بی‌نظیر است؛ پر از قدرت، احساس و حقیقت.» پناهی نیز در پاسخ توضیح داد که یافتن شخصیت واقعی «اقبال» (شکنجه‌گر فیلم) دشوارترین بخش ساخت بوده است و با کمک همکارانی که تجربه زندان در ایران داشته‌اند، توانسته واقعیت رفتار او را به تصویر بکشد.

پناهی در بخشی از گفت‌وگو با اشاره به پیام نهایی فیلم گفت: «می‌خواستم این پرسش را در ذهن تماشاگر بکارم که آیا چرخه خشونت ادامه خواهد یافت یا نه؟... باید تصمیم بگیریم که آن چرخه را ادامه ‌دهیم یا بگوییم "بس است".»

او همچنین تأکید کرد که با وجود تهدیدها، همچنان در ایران به فعالیت سینمایی ادامه خواهد داد: «من توان و دل کندن از ایران را ندارم. مانده‌ام و کارم را در همان‌جا ادامه می‌دهم.» پناهی از نسل تازه فیلم‌سازان ایرانی که با روش‌های خلاقانه و بدون پذیرش سانسور فیلم می‌سازند ابراز امیدواری کرد و گفت: «سینمای ایران آینده دارد. فقط آرزو می‌کنم روزی دوستانم که مهاجرت کرده‌اند بتوانند به خانه بازگردند.»


 


اخبار مرتبط
ارسال دیدگاه
captcha image: enter the code displayed in the image